2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Kızlar benim bebeye bi şey oldu. Bugün doğduğundan beri ilk kez hiç uyumadı nerdeyse
Gündüz 1 kere 40 dk kadar uyudu bu saat oldu hala uyanık
Ağlıyo falan.. nedir bu atak mı ki yine
Vallahi yıldım bugün uykusuz geçiyo 2 gündür günlerim

Maşallah hep böyle devamı gelir inşallah
Maşallah size de geçecek bu zor günler

Kızlar bebeğim ilk doğduğu günler emzik denedim istemedi. Dün deneyim dedi o kadar sevdi ki.. hatta onunla desteksiz uyuttuk diyebilirim. Korktuğum şey meme reddi yapar mı? Huysuzlaniyor veriyorum ağzına pit susuyor. Vermekte istemiyorum.

Ben de ara ara deniyordum baya oldu denemeyeli yarın bi deneyeyim ben de umarım alır, gece 2 saat emzik gibi beni emdiği oluyor, hep diyorlar meme reddi falan diye ama biberon değil ki beslendiği şeyi neden bıraksın

Yalnız değilmişim, benimki de sabahtan beri 3er kere 5 Dk uyudu sadece, biraz önce yatırdım yatağına ama çok zor oldu

Ben de ara ara deniyordum baya oldu denemeyeli yarın bi deneyeyim ben de umarım alır, gece 2 saat emzik gibi beni emdiği oluyor, hep diyorlar meme reddi falan diye ama biberon değil ki beslendiği şeyi neden bıraksın
O kadar kolaylıkmis ki onu gördüm gece o kadar çok kalkar oldu ki.. kötü oluyorum da bu sefer vicdan yapıyorum

Bugün benimki de doğru düzgün uyumadı uyuduğunda da zorla uyuttum normalde uykusu gelince yatırırdım emziği verirdim gözüne bi örtü tamam sonra hasta oldu o sürede huyu değişti yinede emzikle kıcağımda pışpışlayıp uyutuypdum ama bugün ne beşik ne kucakta pışpışlama ne ayakta sallama uyur gibi oluyo yatırdığım an uyanıyo anlamadım ama burayı okuyunca genel bi sıkıntı var bu dönem demekki gece uykusuna bile zor geçti en son mememde uyuttum umarım sık uyanmaz yarında normale dönmüş oluruz

benimki doğduğu günden beri emiyor meme reddi olmadı çok şükür

benimkinin uykusu her zamanki gibiydi yine gece 12 gibi uyudu. ama aşırı hareketli ve kucakta bile mızmızdı. onun adını mızmız murtle koydum eline yeşil soğan verdik akşam yemekte. birden susup onu emdi sanırım dişten dolayı böyleler

çok geçmiş olsun inşallah kolayca uyur kuzular ya

normaldir hep geçecek sabret dediğimiz yerdesiniz belki de geçti bile

Yalnız değilmişim, benimki de sabahtan beri 3er kere 5 Dk uyudu sadece, biraz önce yatırdım yatağına ama çok zor oldu
11 buçukta zorla uyuttum yine uyandı yarım saat önce Gece uykuları bile gitti noldu anlamadım
Sabah uyumadı artık uyanmaz diyodum bi de. 18. hafta diye bi atak yokmuş ama diş midir nedir acaba hiç bilmiyorum düzelir umarım yoksa böyle uykusuz hem ona zor hem bana

Anneler bugün Perşembe imiş, ne hikmetse ben günlerdir her günü Perşembe sayıp sadece Perşembe gününü yaşıyormuşum. Bebeğimin uyku düzenini de pazartesiden sayarak 4 gün diye yazmışım . Az önce farkettim . Bu tutarsızlık için hepinizden özür diliyorum . 2 gıdım aklım vardı onun da gittiğini tescillemiş oldum

Allah kolaylıklar versin, benim bebeğim 30-35 dk uyuyor gündüzleri , süreyi nasıl uzatırım diye arayış içindeyim. Sizin için çok zor bir gün olmuştur

Canım artık büyüyorlar, yavaş yavaş bi düzenleri oluyor, öyle her sallamada beyin sarsıntısı olsa ohoo, bisey yok merak etme, benim kızımda degisik huyluydu, arabayla gezmeye gitsek eve dönene kadar mır mır burnunuzdan gelirdi, bebek arabasıyla gezdirsemyine aynı, evden hiç çıkmak istemezdim onunla, ama su 1 haftadir gayet sakin, çevreye ilgisi arttı, gezmek hoşuna gitmeye başladı, uykusu gelince biraz sorun oluyor beşiğine alışık olduğu ici, biraz ağlıyor sonra kucagimizda uyuyor, panikleme sakin kal, sen panikledikce elin ayağın dolanır çocukta panikler daha çok ağlar. Sakinleşmeye başlıyorlar anlıyorlar artık, uykusu uzayacak, uyku araları uzayacak değişecek küçük insan bu
Bebek bu sürekli aynı düzende kalmaz, 5 ay uyur bi anda uyumaz, hiç uyumayan bebek bi anda uyumaya başlayabilir, onlarda değişiyor gelişiyor, gazi olabilir, avucunla bagirsaklarina hafif bastırarak, saat yönünde masaj yap bi kaç tur, bacaklarını karnına ittir, bazen benim kizimda yapiyor, karnini ovalarken susuyor o zaman anliyorum gazi var diye
Benim kızımda sürekli öğürdü, 3 aydan sonra bi daha denerim aldı, öyle bağımlı değil ama gereksiz ağlamalarda ışe yariyor, disleri kasiniyor ya hoslarina gidiyor
Ben yeşil biber veriyorum, hem soğan gibi itici bir tadı yok, hem ısırıp ufaliyamiyor, hemde kıyır kıyır ettiriyor damaklarini, hosuna gidiyor, burda önemli nokta biberin acı olmadığından emin olun

Günaydın herkese. Dün oğlumun sünnet sonrası rahatsızlığı için prof.çocuk cerrahına götürdüm.
Doktor keşke erkenden sünnet ettirmeseydin acelen neydi dedi. Kendisi çocuk kendim sünnet olmak istiyorum diyene kadar yapmıyormuş ve genel anestesi ile yapıyormuş.
Benim oğlum doğuştan peygamber sünnetliymiş(hipıspadias) bu da sünnet öncesi detaylı muayenede ve ya ameliyat esnasında deri açılınca görülürmüş. Böyle çocuklar sünnet edilmezmiş,sadece birkaç dikişle görünüş düzeltilirmiş. Tabi bizimki lokal anestezi ile oldu. Muhtemelen bebek ağladı farketmeden hızlı hızlı kesip diktiler. 6 yaşına kadar takip edilecekmiş. İşeme yamukluğuna göre karar verecek düzeltme ameliyatına.
Yani sünnet ettitecek olanlar acele etmeyin bekleyin derim bizim yaşadıklarımızdan sonra.

Bende kavun verdim biraz soğuktu hoşuna gitti ama

Çok geçmiş olsun, umarım hiç bi sıkıntı olmaz ve düzelir, doktor böyle bi şeyi nasıl farketmez inanılır gibi değil işinde uzman diye güveniyoruz bir de, ben doktorun dediği bi şeye güvenmeyip sorguladığımda eşim kızar doktora güvenmeyip annene mi Google’a Mı güveneceksin der, Hamileyken doktorum kordon dolanmış Sezeryen olman gerekiyor demişti, hemen devlet hastanesine gittim kesinlikle sezeryan sebebi değil doğumun gidişatına göre değişir dedi be sonuç normal doğum olmuştu Sona çok yaklaştığım ve 2 hafta etken doğurduğum için doktorumu değiştirme şansım olmadı kesisiz 4 kilo çocuğu karnıma bastırarak doğurttu 2 ay oturamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…