benim bebişim de emerken uyuyor çoğu zaman. ya da emzik verip kucakta gezdiriyoruz. çok emmediği için sorun etmiyorum inşallah sorun değildir
ben gece erken uyutamıyorum. dün gündüz olan uykulardan en son 6da uyandı. 8 gibi uykusu geldi uyutmadım. gece erken yatsın diye. 9.5a kadar zorla oyaladık uyuttuk 10da geri kalktı sanki sabah uyanmış gibiyine 12 gibi zorla uyudu. bunu nasıl çözebilirim ya
aşağı yukarı şöyle bir düzen oluşturdu hatta
gece 12 -3 uyku
3.5-6.5 uyku
7.5-9.00 uyku
11-12 uyku
14.5-15.00 uyku
17.00-18-00 uyku
uyutursam 20.00-20.30 uyku
ben daha erken uyuyup uyansın yoksa büyüme hormonlarından mahrum kalıyor diye endişeliyim
Uyumak istemiyor mu bırakacağım yatağa dönücem sırtımı bak o zaman yine uyayacak. Bu teknigi deneyim yine
Valla hiç bir şeye bakmadım. Bazen instagramda bir şeyler görüyorum o kadar. Elime teli aldigim an oğlum da hemen telefona pür dikkat . Çok gösteremek istemiyorum. Telefonuben de birkaç ebe ve doktorda görüyorum artık kesintisiz uyuyabilir diye. benimki de uyanıyor geceleri bence böyle daha iyi ya. gündüz uykuları benimkinin de maks 1 saat ama inşallah senin kuzu da alışır. 1 saat de olsa bir nefes alıyorsun. youtube a falan baktın mı önerisi olan doktor yok mu uyku konusunda
Bizim eve de bir uğrayabilir misin?Emerken uyuyorsa uyandırmalısınız,bebek yemekle uykuyu çeliştirmemeli.sabah 6 buçukta uyandığı zaman 1,5-2 saat sonra uyuması lazım,1 saat sonra uyuması çok erken.Bir defa ile pes etmeyin,uyku düzeni oluşturmak için sabahdan başlayın.Benim oğlumun hem yemeyi,hem de uykuları arasında 3 saat fark oluyor.Mesela 7de uyandı emzirdiniz,8:30 gibi uyuyup 10 civarı gibi de uyanırsa çok iyi olur.Emdiyse altını değişture bilirsin,oyun oynaya bilirsin,gezdire bilirsin,ya kendi oynar,uykusu geldiğinde de yatmaya götüreceksin.Ben artık uyku saati gelmişse yatağına koyuyorum.Dakika farkı oluyor bizde de,elbette olacak insan bu robot değil,bazen erken bazen geç uykuya dala biliyor,bazen fazla,bazen az uyuya biliyor.45 dk-dan önce uyanırsa,geri yatırmaya çalışıyorum,30 dk içinde geri yatmasa,artık yataktan alıp emziriyorum.
Dün akşam kucağıma alınca sustu. Yatağa bıraktım konuşmaya başladı kendi kendine uyudu. Bu tekniği deneyeceğim.. O kadar değişken ki bazen kucağımda iken huysuzlaniyor. Ayağa kalkıp gezdirmemi istiyor. Sıcak soğuk yaşıyoruz ikizleri sevmezdim başıma geldihuysuzlanmiyor mu ? Benimki kucağa almadığımız da daha kötü ağlıyor
Dün akşam kucağıma alınca sustu. Yatağa bıraktım konuşmaya başladı kendi kendine uyudu. Bu tekniği deneyeceğim.. O kadar değişken ki bazen kucağımda iken huysuzlaniyor. Ayağa kalkıp gezdirmemi istiyor. Sıcak soğuk yaşıyoruz ikizleri sevmezdim başıma geldi
yaaa sanki bi yazı görmüştüm en geç 10da uyumalıymış çocuklar. bebekler daha erken uyuyor gördüğüm kadarıyla 7-8de uyuyan bebekler varyanlış hatırlamıyorsam 10 gibi melatonin salgılanıyormuş. büyüme hormonu. ben en iyi halini yazdım geçen günler 1 de uyuduğu olmuştu öyle olunca üzülüyorum yoksa uykusuz kalmıyor.
Düzensizliğin düzeni var adeta bu dönembir düzen oluşmuyor ki. bi gün dişi çok kaşınıyor, bi gün huysuzluğu oluyor, bi gün bi bakıyorum gündüz uykusu diğer günden çok daha fazla, akşam uykusu gelmiyor.
yani inşallah ihtiyaçları olan her şeyi alıyorlardır diye umut ediyorum
Doğum gününe denk geldi mimizmiz bu bebekler. Bende doğum günüme denk gelsin istedim bebeğimin dogum günü. İkizler diye hiç dusunmedim
4 yaşına kadar soğuk algınlığı vermeyin diyorlar. Biz de olduk sürekli çektim. Burun aspiratör ile bol bol temizlik ve oda nemi iyi olmalı. Ben yeni aspiratör aldım elektrik süpürgesini takılıyor çok güçlü şekilde çekiyormuş. Onu araştır istersen bendeki is görmedi neler çekmiştim.Ya benim bebeğim yine grip oldu. Blalari okuldan getiriyornapicam ben. Serum fizyolojik yapıyorum ama çok huysuz. Doktora götürsem birşey veriyorlar mı?
bazen emerken uyuyor bazen de emzikle gezdirerek uyutuyoruz. annem yalnızken ayağında sallıyor toplam 4-5 defa anca olmuştur böyle. bir düzen ve rutin oluşturamadık ona göre hareket ederek uyuttum hep şimdiye kadar bir sorun yaşamamıştık ama artık geç uyuyup uyanması böyle alışırsa sıkıntı yaşayacak olmamız canımı sıkıyorEmerken uyuyorsa uyandırmalısınız,bebek yemekle uykuyu çeliştirmemeli.sabah 6 buçukta uyandığı zaman 1,5-2 saat sonra uyuması lazım,1 saat sonra uyuması çok erken.Bir defa ile pes etmeyin,uyku düzeni oluşturmak için sabahdan başlayın.Benim oğlumun hem yemeyi,hem de uykuları arasında 3 saat fark oluyor.Mesela 7de uyandı emzirdiniz,8:30 gibi uyuyup 10 civarı gibi de uyanırsa çok iyi olur.Emdiyse altını değişture bilirsin,oyun oynaya bilirsin,gezdire bilirsin,ya kendi oynar,uykusu geldiğinde de yatmaya götüreceksin.Ben artık uyku saati gelmişse yatağına koyuyorum.Dakika farkı oluyor bizde de,elbette olacak insan bu robot değil,bazen erken bazen geç uykuya dala biliyor,bazen fazla,bazen az uyuya biliyor.45 dk-dan önce uyanırsa,geri yatırmaya çalışıyorum,30 dk içinde geri yatmasa,artık yataktan alıp emziriyorum.
iki çocuğunda şu an durumlar nasıl? uykuları özellikle düzenli mi? eğer öyleyse hiç canımızı sıkmayalım yaaaDüzensizliğin düzeni var adeta bu dönemböyle rutini olan bebekleri duyunca inanamıyorum. Ben iki çocuğumda da bu aylarda bir rutin düzenli uyku oluşturamadım. Gündüz ya kucakta uyur ya dışarda pusette. Evdeysem kucağımdan bırakırken daha yakama yapışıyor nasıl uyutup yatağına bırakıyorsunuz nolur bana da bi öğretin kızlar
gerçekten tam olarak dediğin gibi. neyi var acaba düşünmekten yoruluyoruzbir düzen oluşmuyor ki. bi gün dişi çok kaşınıyor, bi gün huysuzluğu oluyor, bi gün bi bakıyorum gündüz uykusu diğer günden çok daha fazla, akşam uykusu gelmiyor.
yani inşallah ihtiyaçları olan her şeyi alıyorlardır diye umut ediyorum
1 gün oncesinde doğurdumDoğum gününe denk geldi mi
4 yaşına kadar soğuk algınlığı vermeyin diyorlar. Biz de olduk sürekli çektim. Burun aspiratör ile bol bol temizlik ve oda nemi iyi olmalı. Ben yeni aspiratör aldım elektrik süpürgesini takılıyor çok güçlü şekilde çekiyormuş. Onu araştır istersen bendeki is görmedi neler çekmiştim.
rutini olan bebekler, doğduğu an bebek arasında sessiz gezen bebeler en çok özendiğim hala bebek arabasını sevmiyorDüzensizliğin düzeni var adeta bu dönemböyle rutini olan bebekleri duyunca inanamıyorum. Ben iki çocuğumda da bu aylarda bir rutin düzenli uyku oluşturamadım. Gündüz ya kucakta uyur ya dışarda pusette. Evdeysem kucağımdan bırakırken daha yakama yapışıyor nasıl uyutup yatağına bırakıyorsunuz nolur bana da bi öğretin
Bebeginizle yakın en azından doğum gününüz1 gün oncesinde doğurdumtehlikeli değil mi supurgeye takılması. Elektirikli aspiratör cikmis belki o da iyidir
Gündüz uykusu için şurada bekleyeyim (memede uyuyor, dalmak üzereyken yanına uzanıyorum uyuduğunda yavaşça kalkıyorum çok zor oluyorDüzensizliğin düzeni var adeta bu dönemböyle rutini olan bebekleri duyunca inanamıyorum. Ben iki çocuğumda da bu aylarda bir rutin düzenli uyku oluşturamadım. Gündüz ya kucakta uyur ya dışarda pusette. Evdeysem kucağımdan bırakırken daha yakama yapışıyor nasıl uyutup yatağına bırakıyorsunuz nolur bana da bi öğretin kızlar
Cokk geçmiş olsun. Atesi varsa ateş düşürücü veriyorlar baska da bisey vermiyorlarYa benim bebeğim yine grip oldu. Blalari okuldan getiriyornapicam ben. Serum fizyolojik yapıyorum ama çok huysuz. Doktora götürsem birşey veriyorlar mı?
Ben kullanıyorum cok da memnunum sadece süpürgenizin cekme hizi ayari varsa en düşüğe alın ve kullanin o kadar rahat kiBebeginizle yakın en azından doğum gününüz
Aspiratörü araştırdım. yorumlara baktım herhangi bir zararı yok. Çekme gücü çok iyi diyorlar hala elime ulaşmadı. Merak ediyorum bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?