2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Gerekmedikçe başlamaz bence. Bize aile hekimimiz 1 sene boyunca sen bana hasta oldu diye getireceksin ben sana burnunu aç emzir diyeceğim dedi. Bir de Osman gönülal on ateş videosunu izlemenizi öneririm. Ateşi 38i geçmiyorsa ve ara ara kontrol edebilecek durumda iseniz vermeseniz de olabilir. Benim minnoş da viral enfeksiyon geçirdi birkaç kez birinde ateşi 38i geçti (kulak) gece verdim calpol yükselir de fark etmezsem diye 2 gün sonra ateşi geçti ama burun tıkanıklığı 1 ay sürdü. Artık büyüdü bebişler korkmayın siz de. Osman hoca diyor ki koltuk altı ile kulak için ateş değerleri farklı. O video bana çok yardımcı oldu o dönem. Geçmiş olsun.

S Sadecefikrim ateş beni korkutuyor ya havale geçirirse diye. Aslında 37 derecede bile havale geçirilebileceini biliyorum ama işte annelik.. Ateşi çıkınca huysuzlanıyor hali de olmuyor. En yüksek 38.6yı gördük koltuk altından. Şükür atlattık. Hiçbir bebek hasta olmasın

Evet evet cuma gününden beri sadece yatıyordum bugün ilk kez kendi kendime ayağa kalkabildim 31 haftalık hamileyim ben de :') peki küçülme olmuş muydu sizde daha önceden dediyseniz aklımda yok şuan

evettt damak çok sertleşti ve artık tam çıkacağı zaman diş halini almıştı orta iki tanesi
Orta iki tanesini parmağımla kontrol ediyorum ama üzerine bir et tabakası var hala kızarıklık şişlik yok damak sert ama. Biz beklicez artık. Yarım saate saat başı uyanmaya devam ediyor yavrunun gün içinde keyfi yerinde gülücükler saçıyor tek belirti elline ne bulsa ağzına götürüyor salya akıyor. İki saate bir uyansa çok sevineceğim ya

Bizim kızın da damaklarında hiç şişlik olmamıştı o yüzden anlayamadık huzursuzluğunun dişinden dolayı olduğunu. Bi sabah bi baktım patlamış
Şimdi üstler de mi şişlik olmadan çikacak bilmiyorum bu sefer de her huzursuzluğunu dişten sanıyoruz gelen giden yok 1,5 aydır her sabah belki patlamıştır diye bakıyorum yok

ay hemen çıkıyor mu onlar da eyvahhhh

açıkçası sakuranın dediği gibi ben de çok anlamadım. ama uykularında ciddi bir bozulma olmuştu bir haftadır falan daha iyi.. ben artık kesin başka bi derdi var diye düşünüyordum bir gün damağına bi baktım diş görünümü olmuş ertesi gün bir tanesi patlamıştı bir ay kadar kötü oldu ama ateş vs olmadı çok şükür. inşallah sizinki de kolaylıkla çıkarır. bence uykularını en çok etkileyen şey diş

Bizim uykular hala berbat halde. Doğduğundan beri çok fazla gündüz uykusu yapmıyordu zaten ama gece 8 buçuk 9 gibi uyuyordu 2 3 defa emmek için uyanıp geri uyuyordu hemen 4.ayda bir bozuldu ki aman Allah'ım. 2 gecedir 12de bağır çağır zorla uyutuyorum gece de sürekli uyanıp geri uyumak istemiyor

Kızlar selam.
Menenjit aşısı yaptırdınız mı?
Oğlum 5 ay 23 günlük, hemşire yapabiliriz dedi, ben 5. ay için süreyi kaçırdık sanıyordum.

Selamlar pazartesi ek gıdaya başlayacağım inşallah. Instagram da 6 ay başlama listesi gördüm. Bu liste üzerinden gitsem nasıl olur sizce? Siz ne yaptınız kafanıza göre mi ayarladınız.

Evet evet cuma gününden beri sadece yatıyordum bugün ilk kez kendi kendime ayağa kalkabildim 31 haftalık hamileyim ben de :') peki küçülme olmuş muydu sizde daha önceden dediyseniz aklımda yok şuan
Oldu olmaz mı ciddi küçüldü ama hemen değil biraz sürdü yani 1 2 hafta gibi şimdi hala zorlanırsam şişer kendi kendine iner kanar falan takılıyo kafasına göre

offf nedense bu ay içime bir kurt düşmüştü aşılarla alakalı. bugün istemeyerek 6 ay aşılarını yaptırdık selim acı çekiyor gibi görünüyor. uykusunda ağlıyor içini çekiyor. inşallah zararı olmamıştır geçer ya

Selamlar pazartesi ek gıdaya başlayacağım inşallah. Instagram da 6 ay başlama listesi gördüm. Bu liste üzerinden gitsem nasıl olur sizce? Siz ne yaptınız kafanıza göre mi ayarladınız.
güzel bi liste olmuş canım ama bebeğe göre hareket etmek durumunda kalıyorsun. mesela benim bebiş yoğurdu sevmediği için ben yine her gün tattırıyorum ama çay kaşığının ucunu ancak yiyor. ben şöyle yaptım
1.gün yoğurt (sevmedi)
2.gün yoğurt - avokado (farklı zamanlarda verdim mesela öğlen ve akşam) avokado çay kaşığının ucu yedi/sevdi
3.gün yoğurt - bal kabağı (eh işte)
4.gün yoğurt - tatlı patates (sevmedi)
5.gün yumurta (sevmedi) havuç (ehh) yoğurt
6.gün brokoli (hiçç tutmadı) yoğurt

böyle bazen sebzeyle yoğurdu hafif karıştırıp verdim. bazen yedi bazen yemedi yine çay kaşığı anca yemiştir.
dün avokadoyu tekrar verdim 2 çay kaşığına yakın yedi.
bal kabağını öğlen tekrar verdim yarım çay kaşığı bile yemedi
bu arada bazen meyve süzgeciyle elma mandalina ve muz verdim üçünü de sevdi.

ben çok ısrar etmiyorum her gün aynı şeyi vermemeye çalışıyorum. farklı tatlar tatsın istiyorum. yoğurdu tadına baktığı sebzelerle sunmaya çalışıyorum. birkaç hafta daha böyle gidip sonra belki karıştırarak verebilirim. şubat ayında da çorbaya falan başlayacağım işe başlamam gerektiği için. anneme kolaylık olsun diye çorba karışımları aldım. ama bir yandan süt sağıp bırakmayı düşünüyorum çünkü diş çıkarması sebebiyle sanırım, süte ayrı bir düşkünlüğü oldu.

diyeceğim o ki örnek liste kafa karışıklığını gidermek adına bulunsun ama bebişe göre de hareket etmeye devam

Çok g3cmis olsun. Kaç ay çektim. Bebeğim de kolikti .acimlq mi uğraşayım bebekle mi bilmiyordum.sicqk su banyosu da iyi geliyor.

Çok teşekkür ederim bilgilerin için yaşayıp göreceğiz. İnşallah severiz her şeyi heyecanlı bir o kadar da garip duygular içerisindeyim . Kuzularimız büyüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…