Kv kp yine neyse.. Beni babam sinir etmeye başladı. Dün için bende geleyim sizle Antalyaya. 30senedir görmediğim arkadaşımı göreceğim dedi. Tamam dedik. Arkadaşı geldi hastaneye görüştüler falan. Sorun yok. Ben zaten Defneyi gördükten sonra enkaz halinde çıkıyorum. 10 dk yetmiyor. Durumı iyi Allaha şükür ama onu orda bırakmak içimi parçalıyor. Dönüş yolunda da kötüydüm. Eve geldik direk yattım. Gece uyandım face den paylaşımlar yapılmış. Hastanenin konumuna kadar. Torunumu ziyaret bilmemne. Sorana küvözde falan diye açıklamalar. Ya sana ne? Sana mı kaldı? Gecenin 3ü olmasa ve adam kalp piliyle yaşamasa gece kaldırmıştım ortalığı dua etsin. Ben yakınlarımız dışında kimsenin bilmesini istemiyorum hakkım değil mi?
Her sabah uyanınca bakalım gece birileri aniden doğurmuş mu diye bakıyorum artık topik e zaman daralıyor
Günaydın Güzel Anneler
İnşallah canım benimAy ben ıhlamurdan çok korkuyorum biliyor musuninşallah gebelik sonrası geçer. Hamileliğimin 3.haftasıymış henüz haberim yoktu, aşırı midem bulanıyor, gazdan bağırsaklarım patlayacak gibi. Kahvaltı falan hak getire. Okula gitmeden önce bari bir bardak ıhlamur içeyim, boğazlarım yumuşasın dedim. Ayyy onunla bir midem bulandı, hem kusma hem de deli gibi ağlama. O günden beri ıhlamurdan tiksindim. İnşallah gebelik sonrası geçer. Gece gargara falan yaptım hemen. Az sonra da tarhana yapacağım. Onlarla toparlarım inşallah
Benim bildiğim yok bi tek aradia girecektiAynen bende valla.. Ama bugun aradia girdi galıba.. Baska var mı
Ya hele ben gece 00 30 da en son meyve yedim yattım sabah 4 de bi damla su içtim. Aslında su sanırım 2 saat önce açlık 6 saat olması gerekliymiş. Beni aldılar 11 de odaya gelmem 13 oldu yemeği sorup durdumAmeliyathabede açım açım diyodum vallaa kızımda şimdi 1 saat daha ileri aneztezici 12 önce bişeyler ye ikiz bebekler çok aç kalmasın dedi nasıl ayarlarım en son ne yesem diye düşünüyorum valla miğde bulantım falaan olmuyo ama aç olmakta kötübenimde iştahım çok azaldı abur cuburum vardı ama canım isteyince hala yiyiyorum emzirirkende çok acıkılıyo haberiin olsun
Evet kahve falan içiliyor konposto resmen açlıkla sınanıyosunYa hele ben gece 00 30 da en son meyve yedim yattım sabah 4 de bi damla su içtim. Aslında su sanırım 2 saat önce açlık 6 saat olması gerekliymiş. Beni aldılar 11 de odaya gelmem 13 oldu yemeği sorup durdum15 30 da su gibi çorba ve komposto geldi. Doymadım dedim sonra püre sonra yine doymadım aynı yemek bir daha en son gece 2 de kahvaltı geldi eşime dedim yine doymadım ben tepsi kalmadı daha nasıl doymadın diyor ee hep su dedim gaz çıkarana kadar resmen aç kalıyorsun
Geçmiş olsun, benimde nişan geldi, doğum her an olabilir ve ben hastalıktan yorgan döşek yatıyorum. Dün doktorum antibiyotik başlattı. İyileşmeden doğarsa nasıl bakıcam bu halde diye çok üzülüyorumBen çok hastalandım doğumdan sonra ya hala düzelemedim üşüttüm ama böyle bi üşütme yokbide ufak bi sarılık meselesi yüzünden yoğun bakıma yattı bebişim çıktı onun dışında iyiyiz çok şükür Allah beterinden korusun
Doğmadan önce kalan zamanını dinlenerek geçir mutlaka canım, en iyi gelen şey dinlenmek oluyor, hem ilaçlarada başlamışsınGeçmiş olsun, benimde nişan geldi, doğum her an olabilir ve ben hastalıktan yorgan döşek yatıyorum. Dün doktorum antibiyotik başlattı. İyileşmeden doğarsa nasıl bakıcam bu halde diye çok üzülüyorum
Çok geçmiş olsun kuzum, iyi olmanıza çok sevindimBen çok hastalandım doğumdan sonra ya hala düzelemedim üşüttüm ama böyle bi üşütme yokbide ufak bi sarılık meselesi yüzünden yoğun bakıma yattı bebişim çıktı onun dışında iyiyiz çok şükür Allah beterinden korusun
Geçmiş olsun, benimde nişan geldi, doğum her an olabilir ve ben hastalıktan yorgan döşek yatıyorum. Dün doktorum antibiyotik başlattı. İyileşmeden doğarsa nasıl bakıcam bu halde diye çok üzülüyorum
ben 37 oldum ama hic sanci yasamadim henuz.ya da yasiyorsam farkinda degilim.pazartesi dr a gittigimde muhtemelen çatı muayenesi yapacak ben takvime gore 26 kasim da bekliyor drBugün 36+1 olduk. Kasılmalarım ara sıra oluyor, ama yalancı kasılmalar. Het gün olmasa da, arada bir vajina bölgemde çık baskı oluyor. Dün de oldu bu, vajina bölgesinde batma, ağrı oldu. Sanırım doğuma doğru gidiyorum artık. Doktorası muayenesini 34 te yapmıştı sancı çıkınca ve çatın çok rahat demişti. Bu ağrılar çatıyı genişletiyor diye biliyorum, doktorum rahim kendini doğuma hazırlıyor ondan bu ağrılar var dedi. Eğer idrar yolu enfeksiyonu yoksa tabii. Sizde durumlar nasıl ilerliyor? Son ayımızdayız, benim bebiş bu ay da gelmezse, Aralıkta suni sancı ile artık.
Sağol canım, çok teşekkür ederim.Doğmadan önce kalan zamanını dinlenerek geçir mutlaka canım, en iyi gelen şey dinlenmek oluyor, hem ilaçlarada başlamışsıngeçmiş olsun
Ayy dimi yaaa, doğru söylüyorsun. Çok sağol canım moral olduMerak etme, Allah anneye öyle Bi güç verıo ki özellikle ilk başlarda.. İşte biz bu gücü iş güç yaparak degıl bebegımıze bakmaya calısarak gecırcez.. Sen bile şaşırıyorsun kendıne dogumdan snra.. Ciddi Bi güç gelıo kendıne.. Yoksa o uykusuzluğa dayanmak herkesin harcı değilyani merak etme, maskeni takar emzirirsin
Evet benimde ilk gece çıktı, öyle deyince kahvaltılık yolladılarEvet kahve falan içiliyor konposto resmen açlıkla sınanıyosunben 2. Gün Öğle yemeğinde doymuştum ilk gün akşam çıkmıştı gazım zorlamamak lazım aslında yüklenmemek gerek birden ama dayanamıyosun
Sizin ilk çocuk muyduKızlar, arkadaşım Montessorinin çocukluğun sırrı diye bir kitabını okuduğu kesitlerden bahsetti, bakış açım farklılaştı. Belki okumak isteyen yada faydası dokunan birileri olur diye sizlerle arkadaşımın cümleleriyle paylaşmak istedim. Şöyle diyor; Çocuk bir hiçlikten gelip dünyaya alışmaya çalışıyor diyor. Onun en büyük mücadelesi de onu anlamayan yetişkinle aslında diyor. Anne doğum yaptı yoruldu ama asıl doğum sancısı çeken bebek diyor. Annenin dinlenmeye karanlığa sessizliğe ihtiyacı var, ama asıl o karanlıktan ve sessizlikten gelen bebeğin bunlara ihtiyacı var diyor.Bebeğin kendisini anlayan, baskılamayan, empati yapan bir yetişkine ihtiyacı var diyor. Asıl mücadele eden tarafın bebek olduğunu anlarsan daha hoşgörülü sabırlı oluyorsun. Biz diyoruz bebeğe bakıyorum yok yoruldum yok uykusuzum. Ama aslında asıl yeni bir dünyaya alışmaya çalışan anlaşılmayan gözlemlemezsen ve anlamazsan kendini anlatamayan onlar.Düşünsene doğacak ciğerleri ilk kez nefes alacak ilk kez ışığı görecek hava sıcaklığından etkilenecek. Rahatsız giysiler giyecek. Giysilere bile çok dikkat edin sarıp sarmalamayın diyor katı kıyafetler yerine naif ince kıyafetler...
Hahah aynen canım bunun bilincindeyim. Benzeyebilir tabi ama olsun ben ona o an sana benzemez umarım msjını verdiğime mutluyumKız buyuk konusma, ben halamın kopyasıyım, saçlarımızın tüylenmesi bile aynı.. Huylarımız bile aynıkız halaya çeker derler.. Kızsa onu göze al yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?