2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Hepimizin aynı şeyleri yaşadığını okuyunca rahatlıyorum ama 4.ay felaketmiş nolur en kötü atak ayı bu ay diyin yoksa depresyona giricem bide 4.ay aşısı olacak yarın huysuzluğuna huysuzluk eklenirse ne olur bilemiyorum korkuyorum. Kaç aşı oluyo kaç bacak kaç kol ?

İnşallah bende artsın diye baya bir uğraş verdim de bazen böyle yenilgiye kapılıyorum
Canım bebek nasıl iyi oldu mu ? Maalesef sütüm o kadar azaldı ki bende çok üzülüyorum zaten hep azdı ama bu çok farklı oldu. Hastalık sürecinde çok emmediği için bende hasta olduğum için baya baya azaldı resmen kesilecek diye düşündüm şimdi iyiyiz ikimizde sürekli emzirmeye çalışıyorum ama artık büyüdüler ilgisi kayıyor başka şeylere memeyi bırakıp yüzüme bakıp sesler çıkarıyor çok gülüyorum ama üzülüyorum mamaya çok bağlı olduk. Yarından itibaren günde 2 3 kez sağım yapıp emzirmeye devam edeceğim bakalım umarım artar en azından ek gıdaya kadar doğru düzgün anne sütü almasını çok istiyorum

Benimkide bölük pörçük uyudu yarım saat önce uyandı şimdi bi banyo yaptırırız sonra 12-1 gibi uyur diye tahmin ediyorum yani inşallah uyur
Acıdı sanırım bana 2de uyandı aöa hala uyumadı desem yeri. Elleri kolları sallayıp uyandırıyor kendini. Yenidoğan gibi kundak yapasım var. Zaten içimde kaldı hiç yapamadım küvözde diye.

Bir saat önce memeye kalktı, emdikten sonra azıcık kustu, vermedim tekrar. Yatağında mık mık ediyor. Tekrar vereyim dedim, oynadı memeyle bıraktı. Eh meh hık mık diye diye kıpırdanıyor yatakta, acaba battaniyemi alıp salona mı kaçsam. Ağlasa etse duyar di mi babası

Ne yaptın kaçabildin mi

Kolajen kullanan kim vardı? Kahveyle iyi oluyor ama sabahları aç karnına çay-kahve alışkanlığım yoktur hiç. Suyla denedim ııhh pek gitmiyor. Çayla da tadı hoş değil. Sabahları içine atabileceğim ne olabilir başka? İçebilsem portakal suyu fln olursa mümkün değil?

Ben normalde kemik suyu fln da içemem. Yemeklerde az bile olsa alırım kokusunu. Sanki o kokuyu alıyorum. Zorluyorum kendimi resmen içmek için. Tadını değiştirmiyor deniyor ama bence değişiyor

Ben hastanede yapmadm sünneti evde yaptırdım çok iyi bir cerrah sünnetçiyi çağırdık çok tanıdık bizim burda Maşallah eli baya hafifti oğlum bir hafta da iyi oldu doktor kontrolüne de götürdüm sonradan bir sorun olmadı çok şükür

Üç gün önce de ikimiz mutfakta bana köyden bitki gelmişti ıspanak gibi bir şey ben onları ayıklamaya çalsyordm parmaklarım da çamur olmuştu işte çocuk uyandı ağladı benim bey de kore dizisi izliyordu kore dizilerine hayran biri git çocuk ağlıyor uyandi galiba bi bak dedim gelcm ayaktasn dedi ne yaptığımı görmüyormsn dedim dizin mi önemli çocuğun mu dedim sinir oldum gittim koştum çocuğu aldım baktım bi 5 dk sonra geldi alacak ya çocuğu vermedim git dedim senin film daha önemli bi tavir konuştum falan tripler attım çocuğu da vermedim benm oğluşum da ona bakıp kahkahalar atmasin mi dön önüne gülme dedim ona ay neyse ertesi gün çocuk kıpırdasa beşiğe koşuyor hemen babasi beyefndi hah böyle yola getirtilr

bgm21 kullanıyordu

Kızlar, bizim fransız penceredeki çiçeklerden birine kumru yuva yaptı. Kaç gündür gelip oturuyordu, beyi de başında. Geçen gün de çalı çırpı toplayıp getirmişler. Ama adam var ya, bir saniye ayrılmadı başından kadının. Eşime de dedim, işte babalık böyle bir şey. Feyz al azıcık. Annenin gözünün içine bakıyor bir şeye ihtiyacı var mı diye.

Neyse önceki gün sonunda yumurtladı. Baktım, saksıda yumurta tek başına duruyor, karı koca yumurta çatlamadan son kez baş başa çıktılar herhalde dedim sonra bizimki yalnız döndü, gidip karnını doyurup geri geliyor herhalde. O yokken bir ara kargalar gak gak gelmeye kalktı, ben çıktım kovaladım. adam resmen arazi oldu yumurtanın rengini mi beğenmedi, nedir.

Anacık hala gidip gidip geliyor, o yokken çiçekleri suladım, ekmek kırıntısı koydum saksının yanına ama yemedi henüz.

O kadar tafra yaptıktan sonra eşim fark etmez umarım öbürünün yokluğunu

Bizimki de dengesiz o konuda. Bir bakıyorsun tersliyorsun çocuğu, bakamıyorsun gibi davranışlar, bir bakıyorsun o sırf senin çocuğun, sen ilgilenmelisin modları..

Geçen gün "günde toplasan iki saat kucağında tutamadığın çocuk hakkında ahkam kesme bana" diye çemkirdim en sonunda. Ben mecbur kalmadıkça bebek arabasına koymuyorum. Bazen sabrım da bitiyor, kollarımda dermanda. O zaman söyleniyorum. Ona söylendiğimi anlamıyor, çocuğa sanıyor. Ama ona verdiğim anda hop arabaya konuyor çocuk. Tut işte. Gündüz mamalarını ve gazı eğer evdeyse ona paslamaya çalışıyorum en azından.

Evet evet aynı tavırlar bizde de var bide örnek vermiyor mu eskilerden falan en sinir olduğum kıyaslanmaktan nefret ediyorum

Evet evet aynı tavırlar bizde de var bide örnek vermiyor mu eskilerden falan en sinir olduğum kıyaslanmaktan nefret ediyorum

Sen de eskilerden örnek ver o zaman, babalarınız dedeleriniz çocukla ilgilenmeyip ne yapıyormuş? kore dizisi mi izliyormuş, telefonla mı oynuyormuş, internette mi takılıyormuş

Bu arada güzel kore polisiyesi öneriniz olursa, alırım valla

Onu da yapıyor ama yermeden helal olsun anneme tek başına 7tane büyütmüş ayağına taş değmeden. Bide bize bak bir tanesi ikimizi de esir ediyor diyor.
Sizinki büyümek değil saldım çayıra mevlam kayıra olayı ve sizi de Allah korumuş diyorum ilk ikiye kendi bakmıştır. Diğerleri doğduğunda da ilk iki kız olduğundan onlar bakmıştır, yardım etmiştir deyip geçiştiriyorum olayı.

Bizim de geçen gün benzeri oldu eşim bişeylerle uğraşıyordu mutfakta dedim lavaboya gidiyorum ağlarsa bak beşiğinde tamam dedi, ben girer girmez ağladı ama hala ağlıyor bekliyorum sussun diye dinliyorum ama hala ağlıyor seslendim yanında değil misin diye yanındayım dedi ama kucağa alsa susar dedim neyse acele acele çıktım. Evet gerçekten yanında ama sadece yanında. Öyle yanında bekliyor. Niye kucağına almadın diyorum ellerim kirliydi diyo ya iki dakikada yıka ellerini al sustur ben de işimi yarım bırakmayayım dimi. Çocuk ağlayacaksa senin başında beklemen pek bişeyi değiştirmiyor.

Kızlar göğsümde süt birikmişti ağrı yapıyordu salak gibi sağıp emzirmek yerine direkt emzirdim kustu. Bundan dolayı kusmuştur dimi

Acıdı sanırım bana 2de uyandı aöa hala uyumadı desem yeri. Elleri kolları sallayıp uyandırıyor kendini. Yenidoğan gibi kundak yapasım var. Zaten içimde kaldı hiç yapamadım küvözde diye.
Zaten öyle uyumayıp kendini uyandırdığında sar biraz bence ben yapıyom bazen 6. Ayda uyku eğitimi aldırıp yoluma bakıcam böyle olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…