2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Aa gerçekten mi bu kadar aynı olduğumuzu bilmiyordum valla o zaman bugün senin bebeninde uyumamış olması lazım zira benimki zorlu bir gün yaşattı
Bugün öğlene doğru çıktık, akşam döndük eve. Yolda uyuması gerekirken bile gözler faltaşı gibi bakıyordu eve geldikten sonraki uyutma çabalarım sonuçsuz kaldı. Neyseki en son çiş, kaka ve banyo seramonisinden sonra şimdilik uyudu. 12 1 gibi uyanır en iyi ihimalle yani inşallah ona da razıyım.

Daha bugün pasaport işlerini hallettik üstüne tatil konuşulmuş. Biz biletleri aldık bile Nisan 17 de gidiyoruz bakalım. İlk kızımla da çok geziyorduk bence ilk 6 ay en kolay gezilen aylar. Fırsat buldukça kaçın bir yerlere

Yok, çocuklu tatilden kastın bebekli tatil ise hiç zor değil. Hatta bebek arabasını bırakana kadar gayet kolay bence. Bizim yurtdışına çıkmamamızın nedeni biraz psikolojikti, bebekken yurtdışında sağlık sistemini hiç bilmediğim bir ülkede hastalanmasından korktuğum için çıkamadık (aynı nedenle hamileliklerimde de çıkmak istemedim), biraz büyüyünce çıkarız dedik ama pandemi patladı, sonra da ekonomi falan çöktü zaten

Ama çocuklu tatilden kastın bir adet beş yaş ile bir adet bebek eşliğinde tatile çıkmaksa, o konuda yorum veya tahmin yapmayayım, şimdi kendi keyfimi de sizinkini de kaçırmayayım

Ahaah. Yine geliyoruz ikinci pardon birinci çocuk sorunsalına
Ben de sağlık sistemini düşündüm ama bu risk hep olacak.
Hadi ben sizi gaza getireyim

Kızlar 1 saat kadar önce fitili dikey yarıdan kesilen derken 3 e parçalandı, bir tanesini o da o kadar ince ki koydum ve 5 dakikaya kalmadı çok fazla yaptı. Kıl kadar fitille yapan çocuk kendi niye yapmıyor acaba. Haftaya götürmem lazım artık 4-5 günlük olsun yine bakalım ultrason çekerlerse sorun belli olur belki

Spring05 sadece anaokulu kreş te mi gecerli ? İlkokul satılmıyo mu
Sayılıyor sayılıyor galiba 24 yaş altı tüm öğrenciler için geçerli 5 senelik veriliyor diye biliyorum ben öğrenciyken üniversitede arkadaşlarım almıştı çünkü hep sadece defter parası vererek

Benimkide bölük pörçük uyudu yarım saat önce uyandı şimdi bi banyo yaptırırız sonra 12-1 gibi uyur diye tahmin ediyorum yani inşallah uyur

Bakamıyor olur musun hiç, bebekler alabildiklerini alıyorlar zaten annelerinden, merak etme. Dilleri yok güya, ama dertlerini bir şekilde anlatıyorlar, sen de belli ki çözüm bulmak için dört dönüyorsun, daha ne yapacaktın.

Emerken hepimizin bebeği bazen ağlıyor, özellikle de bu aralar dördüncü ay kriziyle daha da artmıştır bu durum herkeste, eminim. Ağlamasının gaz vb gibi başka bir nedeni de olabilir, dediğin gibi emmek zor geldiği için de ağlıyor olabilir ama eğer öyleyse, biberon kısırdöngüye yol açabilir: biberondan süt çekmek memeye kıyasla daha kolay olduğu için ona alışırsa memeden emmek istemez, o memeden emmeyince de süt üretimi azalır.

Bence ağladığı noktada memendeki süt akışının devam edip etmediğini kontrol et (elinle sıkarak veya bebeğin ağzının kenarından akıtarak), geliyorsa bebeği sakinleştirip emzirmeye devam et. (Sıkınca hiç gelmediğine eminsen, diğer arkadaşların önerdiği pompayla artırma yöntemleri işe yarayabilir ama sıkınca gelmese bile bebek emince geliyordur muhtemelen) Takviye vermen gerektiğini düşünüyorsan ver tabii ki ama ben bebeğin alışacağına ve o alışınca da süt akışının hızlanacağına inanıyorum. (Aynı durumu yaşamış olmasam bu kadar inançlı olmazdım ama benim şansıma, oğlum kesinlike biberon kabul etmemişti, o yüzden bir süre saatlerce emdiğini bilirim.)

Evet evet, ben de ilk pasaportumu üniversite öğrencisiyken almıştım. Değişiklik olmadıysa sadece defter parası ödeniyor.

Ay canım gerçekten Allah razı olsun öyle motive edici konuşuyorsun ki senin bu paragraflarınla ben bi müddet bu psikolojimi ileriye götürüyorum sonra yine bozuluyor tabi ama olsun bir ümit doldum yine bak inşallahhh

Ahaah. Yine geliyoruz ikinci pardon birinci çocuk sorunsalına
Ben de sağlık sistemini düşündüm ama bu risk hep olacak.
Hadi ben sizi gaza getireyim

Ben gaza gelirim, hemen gelirim de, korkumu yensem, bu kez tatil beklentimi ve anlayışımı külliyen değiştirmem gerek. Mesela bizim için tatil gün boyu şehri baştan aşağı dolaşıp akşam uzun uzun lokanta-bar keyfi yapmaktı. Sırf kent içinde (trekking falan değil) 25-30 bin adımı görmüşlüğümüz var. Şimdi talepkar bir beş yaşla nasıl yapayım bunu

İnan çok benziyoruz. Zaten yeni bir şehirdeysen yapacağın en güzel şey şehri baştan sona yürümektir. Güzel bulduğun yerde yemek yiyip içmektir.
Beş yaşındaki çocukla buna uymak çok zor haklısın. O size uyamaz ama siz ona uyabilirsiniz. Yani keşke başka çaresi olsa bu işin. Ki sizin çocuğunuz bence eminim size çok güzel eşlik edecektir.

Kendini bu kadar üzme, süt artar artmasa da bak 2 ay emmişim diyorsun ne güzel bu günlere gelip çocuk sahibi olmuşsun öyle düşün büyüyünce insan emip emmediğini değil annesiyle olan ilişkisini hatırlıyor. Bebek acıkır doyurursun onu aç bırakmazsın annesi.
Ben ilk çocuğumda çok etmiştim kendime o günleri düşününce çok üzülüyorum sonuçta kesilmedi 25 ay emzirdim büyük oğlumu. Mama da verdim meme de verdim.
Eşin açısından da diyeceğim şey şu, 3 çocuk annesiyim eşim de 3 çocuk babası. Ben çok şey öğrendim ama o hiçbirşey öğrenemedi. 9 yaş büyük benden ama çocuk gibi benden direktif bekler, önceleri kendi anlasın diye çok üzülürdüm şimdi rica da etmiyorum direk emrediyorum yapmazsa da fırça atıyorum enerjimi Bi de ona harcayamayacağım. Benim yaptığım doğru demiyorum ama tahammül bir yere kadar. "Beynimi kullanıyor" tam anlamıyla bu. Uzun lafın kısası eşine söylemekten imtina etme kendine edersin, çocuğa biraz sen bak ben yatıcam de çekil kenara

Evet bende öyle istiyorum.. Bencıllıkse Bencıllık... Oglum benım oglum vermem kımselere

Bnm sunnet işi ramazandan sonraya kaldı göze gitmemiz lazım acil.. Alpi sen netira damlayı kullandıktan sonra gectı mı göz akıntısı.. Şu an gozunden yesil iltihaplı su akıo.. Pztye randevu bulursam götürcem

Evet bende öyle istiyorum.. Bencıllıkse Bencıllık... Oglum benım oglum vermem kımselere
Bunu derken onların oğullarını almışız bu arada ben hep verirdim oğlumu alışsın sevsin diye çünkü ben babaanneme düşkündüm oğlumda öyle olsun dedim ama bi kaç kez evden resmen kovmaktan beter etti çocuğu oğlumda ağlıyor istiyor alışmış bebekken seveyim bakayım büyüyünce kapı dışarı ondan sinirim ve vermeyi istememem

Ben vermek istedim dısarda fılan rahatlık oluyo diye ama Eymen sevmedi, agız tadı var keratanın..
Boşver ya çok sağlıklı bir şey değil bence onlar. Birinin hazırlanma videosu gibi bir şeyde görmüştüm sanırım, yemeklerini hazırlayıp sıcak kapatıyordu konserve gibi tatil için. Ben öyle bir şeyde yapmayacağım hem çok zahmetli hem bozulmuş mudur triplerine girerim En kötü muz filan veririm salcam gidecek artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…