- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 53
Bugün öğlene doğru çıktık, akşam döndük eve. Yolda uyuması gerekirken bile gözler faltaşı gibi bakıyorduAa gerçekten mibu kadar aynı olduğumuzu bilmiyordum valla o zaman bugün senin bebeninde uyumamış olması lazım zira benimki zorlu bir gün yaşattı
Cidden çocukla bu kadar zor mu? Az çok artık kişiliğini tahmin edebildiğim için soruyorum çünkü aktif ve cevval :) birisin.
Şimdi bendeki ne var hallederiz modu bebe daha çok küçük diye mi? Yani en kötü otelden çıkamayız ama en azından Romada bir otelde oluruz diye düşünüyorum
Bu arada Gürcistanı çok çok merak ediyorum. Aklımda orası da var. Hatta bir bakacağım şimdi fiyatlara falan
Biz sadece Yunanistan planı yapmıştık. İtalya annemin bizi gaza getirmesi sonucu oldu ya hadi bakalım
Not: cevval kelimesinden sonra güldüm çünkü bu kelimeyi heralde 5 kez falan anca kullanmışımdır
Ahaah. Yine geliyoruz ikinci pardon birinci çocuk sorunsalınaYok, çocuklu tatilden kastın bebekli tatil ise hiç zor değil. Hatta bebek arabasını bırakana kadar gayet kolay bence. Bizim yurtdışına çıkmamamızın nedeni biraz psikolojikti, bebekken yurtdışında sağlık sistemini hiç bilmediğim bir ülkede hastalanmasından korktuğum için çıkamadık (aynı nedenle hamileliklerimde de çıkmak istemedim), biraz büyüyünce çıkarız dedik ama pandemi patladı, sonra da ekonomi falan çöktü zaten
Ama çocuklu tatilden kastın bir adet beş yaş ile bir adet bebek eşliğinde tatile çıkmaksa, o konuda yorum veya tahmin yapmayayım, şimdi kendi keyfimi de sizinkini de kaçırmayayım
Sayılıyor sayılıyor galiba 24 yaş altı tüm öğrenciler için geçerli 5 senelik veriliyor diye biliyorum
Annem bizden kaçıyoAnnenıde al yanına
Benimkide bölük pörçük uyudu yarım saat önce uyandı şimdi bi banyo yaptırırız sonra 12-1 gibi uyur diye tahmin ediyorum yani inşallah uyurBugün öğlene doğru çıktık, akşam döndük eve. Yolda uyuması gerekirken bile gözler faltaşı gibi bakıyordueve geldikten sonraki uyutma çabalarım sonuçsuz kaldı. Neyseki en son çiş, kaka ve banyo seramonisinden sonra şimdilik uyudu. 12 1 gibi uyanır en iyi ihimalle yani inşallah ona da razıyım.
Ben çocuğa kıyamıyorum ilk kez bu ara yetemiyorum bakamıyorum duyguları oluştu vicdan azabı çekiyorum. Aslında emiyor ama emerken ağlıyor sonra bi geliyor herhalde susuyor biraz emip duruyor doymadığını düşünerek dolapta 85 cc sütü ılıklaştırıp verdik eşimle onu da içti bende diyorum ki demek ki doymuyor. Kana kana içiyor çünkü çocuk emzirmenin üstüne bende öyle bi algıya kapılıyorum
Evet evet, ben de ilk pasaportumu üniversite öğrencisiyken almıştım. Değişiklik olmadıysa sadece defter parası ödeniyor.Sayılıyor sayılıyor galiba 24 yaş altı tüm öğrenciler için geçerli 5 senelik veriliyor diye biliyorumben öğrenciyken üniversitede arkadaşlarım almıştı çünkü hep sadece defter parası vererek
Ay canım gerçekten Allah razı olsun öyle motive edici konuşuyorsun ki senin bu paragraflarınla ben bi müddet bu psikolojimi ileriye götürüyorum sonra yine bozuluyor tabi ama olsunBakamıyor olur musun hiç, bebekler alabildiklerini alıyorlar zaten annelerinden, merak etme. Dilleri yok güya, ama dertlerini bir şekilde anlatıyorlar, sen de belli ki çözüm bulmak için dört dönüyorsun, daha ne yapacaktın.
Emerken hepimizin bebeği bazen ağlıyor, özellikle de bu aralar dördüncü ay kriziyle daha da artmıştır bu durum herkeste, eminim. Ağlamasının gaz vb gibi başka bir nedeni de olabilir, dediğin gibi emmek zor geldiği için de ağlıyor olabilir ama eğer öyleyse, biberon kısırdöngüye yol açabilir: biberondan süt çekmek memeye kıyasla daha kolay olduğu için ona alışırsa memeden emmek istemez, o memeden emmeyince de süt üretimi azalır.
Bence ağladığı noktada memendeki süt akışının devam edip etmediğini kontrol et (elinle sıkarak veya bebeğin ağzının kenarından akıtarak), geliyorsa bebeği sakinleştirip emzirmeye devam et. (Sıkınca hiç gelmediğine eminsen, diğer arkadaşların önerdiği pompayla artırma yöntemleri işe yarayabilir ama sıkınca gelmese bile bebek emince geliyordur muhtemelen) Takviye vermen gerektiğini düşünüyorsan ver tabii ki ama ben bebeğin alışacağına ve o alışınca da süt akışının hızlanacağına inanıyorum. (Aynı durumu yaşamış olmasam bu kadar inançlı olmazdım ama benim şansıma, oğlum kesinlike biberon kabul etmemişti, o yüzden bir süre saatlerce emdiğini bilirim.)
Ahaah. Yine geliyoruz ikinci pardon birinci çocuk sorunsalına
Ben de sağlık sistemini düşündüm ama bu risk hep olacak.
Hadi ben sizi gaza getireyim
İnan çok benziyoruz. Zaten yeni bir şehirdeysen yapacağın en güzel şey şehri baştan sona yürümektir. Güzel bulduğun yerde yemek yiyip içmektir.Ben gaza gelirim, hemen gelirim de, korkumu yensem, bu kez tatil beklentimi ve anlayışımı külliyen değiştirmem gerek. Mesela bizim için tatil gün boyu şehri baştan aşağı dolaşıp akşam uzun uzun lokanta-bar keyfi yapmaktı. Sırf kent içinde (trekking falan değil) 25-30 bin adımı görmüşlüğümüz var. Şimdi talepkar bir beş yaşla nasıl yapayım bunu
Ay yeni huyu o benimkinin de. Resmen dili ve damaği arasında kistirip çekiştiriyor sonra da uzatıp bırakıp gülüyordiş çıkınca halimiz ne olacak meraklardayim
Kendini bu kadar üzme, süt artar artmasa da bak 2 ay emmişim diyorsun ne güzel bu günlere gelip çocuk sahibi olmuşsun öyle düşün büyüyünce insan emip emmediğini değil annesiyle olan ilişkisini hatırlıyor. Bebek acıkır doyurursun onu aç bırakmazsın annesi.Sütüm artmıyor stres yapmamaya çalışıyorum ama bu durum beni çok etkiledi. Gerçekten psikolojik ve fiziksel olarak yoruldum zaten günlerce eşime yorgunum yoruldum diyip duruyordum bir al çocuğu benden bi kaç saat de git yat de dinlen de illa benim söylemem gerekiyor birşeyleri. O yüzden ona da kızgınım duyarsız kaldı şimdi sütüm kesildi yorgunluktan işte. Zaten gerçekten bıktım tükenmişlik sendromuna girdim. Yok yemek yap yok çamaşırı temizliği çöpü evin işi usandım ya. Birde ben kendim de 2 ay emmişim sütü kesilmiş annemin öyle olacak diye korkuyorum
Yaa biraz bencilce olacak ama inşallah öyle olurilk oğlum benden çok bağımsız kv bize düşkün diyip dururdu şimdi bu onları görünce ağlıyor geçen kv aldı annemden anneme ağladı hatta baya bozuldu
Otellerde oluyor canım çocuklar için yiyecek şeyler merak etmebende hiç hazır o kavanoz mamalardan vermedim
Ay erkek anneleri cidden sünnet işini geciktirmeyin ne rahatmış bebekken yapılması. Büyüdükce bağda büyüyor ağlayınca dayanamıyorsun . Şükür biz atlattık dikişler kendi düşecekmiş zaten. Vallahi dönmeden etmeden kestirin gitsin.
Bunu derken onların oğullarını almışızEvet bende öyle istiyorum.. Bencıllıkse Bencıllık... Oglum benım oglum vermem kımselere
Boşver ya çok sağlıklı bir şey değil bence onlar. Birinin hazırlanma videosu gibi bir şeyde görmüştüm sanırım, yemeklerini hazırlayıp sıcak kapatıyordu konserve gibi tatil için. Ben öyle bir şeyde yapmayacağım hem çok zahmetli hem bozulmuş mudur triplerine girerimBen vermek istedim dısarda fılan rahatlık oluyo diye ama Eymen sevmedi, agız tadı var keratanın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?