2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Rüya beslenmesi diyorsunuz ya.. Uyandığımda hep bu halde oluyor ne rüyası

Oo, rekabet motivasyonu diyorsun, bayılırım, en etkili yöntemlerdendir keşke ben de o kafaya girebilsem ama benim rekabetim bu aralar gırtlak odaklı gibi, o ne yemiş, ben aynısından daha çok yiyeyim kafasındayım

gerçi ben senin o arkadaşından çok daha iyi durumda olduğuna eminim ama ispatlayamam tabii

Yok, bence çocuk oyalama konuda iyimser değil gayet gerçekçisin, o taktikler gerçekten işe yarıyor. Oyun kurarak çocuğu çok güzel yönlendirebiliyorsun genelde, yeter ki çocuğun o an ihtiyaç duyduğu doğru oyunu bul.

Ama iki çocuklu bir annenin (veya bazen tek çocuklu bir annenin de) her zaman tek başına (babalar genelde arazidir) oyun kurmaya çabalayacak vakti ve enerjisi olacağına inanma konusunda biraz iyimser olabilirsin tabii

Ay yok ben tartılmadım bile. Kaç gündür bebe çok zorluyor. Kendime güzel şeyler hazırlayacak enerji bulamıyorum kendimde. Dolapta olanları tırtıklıyorum gün boyu ondan bu ruhsuzluk.
Bizim de standart pazar rutini işte dışarda kahvaltı caddede yürüyüş ordan sahile geçiş. O yüzden pek yazamadım da

Kızlar bizimki hala dönmeyi öğrenemedi 4 ay 3 günlük olduk. Kırmızı balık açınca dikkatle izliyor açmamaya çalışıyorum ama krize girince mecbur kalıyorum sakinleşiyor

Senin son attığın fotoğrafında hiç göbeğin yoktu ki Ben seninle tatile gitsem özgüvenim kırılır bikini filan giyemem yanında öyle güzel fiziğin
Yok yok var alışık değilim ya şimdi garip geliyor çok teşekkür ederim ama benimde selülit göbek her ne ararsan var aslında
Haha ya benimde boğazım durmuyor ama işte bir şekilde hayata tutunmak lazım benim eşim sağolsun zayıf ve spor yapan biri yanında benimde kendim için bir şeyler yapmam gerekli gibi şimdi iki çocuk var spor salonuna gideceğine çocuk bak dediğimden diyet yapıyor. O zayıflıyor bende tık yok anlamadım bu işi. Hani emzirince verecektik ilkinde çok çok hızlı gitmişti hepsi

Kızlar bizimki hala dönmeyi öğrenemedi 4 ay 3 günlük olduk. Kırmızı balık açınca dikkatle izliyor açmamaya çalışıyorum ama krize girince mecbur kalıyorum sakinleşiyor
Dönmemesi normal daha küçükler ama bir şeyler izlemek için çok daha küçükler

Daha çok küçükler elbette başka şekilde dikkati dağılıp sakinleşir.
Dönmemesi normal daha küçükler ama bir şeyler izlemek için çok daha küçükler
Ekrana çok yatkın doğuyorlar, evde tv hep kapalı oluyor. Sadece bazen müzik çalıyor o da ekran kapalı şekilde ama telefonu gördüğü an kitleniyor. Dün eşim maç izlerken de öyle arkası dönük olmasına rağmen ekranı görmek için hamle yaptı kaç kez. Baya dikkat ediyoruz bu konuya.
A Astrologsero yani beyin gelişimleri açısından ekransız hayat cidden çok önemli

Aşımızı olduk geldik. 1 gün banyo yapmasın dedi.. Hayırlısı bakalım..
Bizde olduk aşı bu sefer cümbür cemaat gitmedik annemdeydim kardeşim okulda annem işte büyük kızımda var annemin evi 1 sokak arkada olsa da asm daha yakın eşime sen dur ben tek tek götürücem dedim bebek arabasıyla önce perayı götürdüm sonra eşim parsı indirip perayı çıkardı git gel böyle daha rahat oldu sanki mahallenin muhtarı olan teyzeyi görmesek iyiydi ayy hep ona mı denk geliriz eşim de bizimi takip ediyor kadın napıyo diyo e biraz yürüdüm hava aldım oda iyi geldi inşallah ateşsiz geçer
bide 6 aylık bebek vardı oturuyodu desteksiz hemşire çok erken başlamışsınız oturtmaya dedi

Hamileyken ye, emzirince nasıl olsa vereceksin diyenler şimdi de çocuk ayaklansın, o zaman kesin verirsin diyorlar çocuk ayaklanınca arazi olacaklar tabii

Kaç gündür bebe zorluyor diyorum ama bazen ebeveyn olmadan önceki davranışlarımızdan vazgeçmediğimiz için mi acaba diye düşünmüyor değilim.
Hafta içi daha kısa süreli çıkıyorum ama hafta sonları full dışardayız mesela dün sabah çıktık akşam girdik eve.
Akşamları da çocuğu uyuttuktan sonra hemen eşim bir şeyler açıyor genelde yanına bir kaç atıştırmalık arada şarap bira. Ben genelde alkolsüz takılsam da arada az da olsa eşlik ediyorum.
Pera da aslında böyle atak zamanları hariç geç uyuyan bir çocuk değil ama bizim uyumamız hep gece 12 yi geçiyor.
İkinci çocuğu olanlar belki alışmıştır ama ilk çocuğu olanlar anne baba olmaya hemen alıştınız mı? Rutinlerden vazgeçtiniz mi?

Dikkat etmeniz çok güzel, en az iki sene mümkün mertebe uzak tutmakta fayda var. yalnız ileride anneanne, babaanne ve türevlerinin de dikkat ettiğinden emin olun mutlaka.

Umarım ateşsiz geçer yalnız hemşirelerin bu genel konuşmalarına uyuz oluyorum ben.
Doktoru takip ediyor sonuçta kontrolde oturtu baktı. Çok güzel dikleşiyor yavaştan destekli şekilde başlayın dedi bize mesela. Çocuk zaten ben oturtmasam bile kendi oturmaya çalışıyor sürekli.
Böyle laflar gelince de uyuz oluyorum işte
Of aman zaten aksi bir günümdeyim

Oğlan anası olunca bu istek hemen mi yükleniyor acaba
Hahaha yok yok ilk oğlum benden çok bağımsız çok kopuk hayatta gözü beni görmez bende zamanla üzülmeye başladım bu konuya aramızda bir bağ yok mu diye birde kv tarafından bu durum çok kullanıldı bana karşı ondan azcık düşkün olsun isterim bazı bebekleri alırsın anneye ağlar ya benimkilerde öyle birşey yok

Vazgeçemedik. Özellikle de uyku saati konusunda. Uyku saatimiz geç olunca sabah kalkmak gerçekten işkence gibi. E uyku gerilemesi de var çocukta. Dün en son eşime al sen uyut dedim, yorgunluktan gözümü açamıyordum ve Zeynep hanım uykuya direnmek için elinden geleni yapıyordu. Önce ben uyumuşum ardından da Zeynep. Emme reddi bitti çok şükür, haftaya aşı sonrası uyku eğitimine başlayacağım. Keza uyku düzenimiz çok güzelken 3.ay aşıları atakla birleşip tam bir kombo yaşadık şu bir ay

Benimki de dönmüyor daha. Hepsi aynı anda aynı şeyleri yapmalı diye düşünmüyorum açıkçası. Şimdilik çıngırağı tutup sallıyor mesela. 10gün önce bu da yoktu. Zamanı gelince yaparlar.

Ama tv konusunda dikkat ediyoruz. Ben tutuş pozisyonu ile ekranı görmesini engelleyebiliyorum. Eşim nedense beceremiyor. Maç izleyecekse önüne sandalye ve yastık fln koyuyoruz. Bebek görmüyor ama o görebiliyor. Onun dışında gündüz kapalı genelde. Yada onun göremeyeceği şekilde açık. Geçen gün avm de vatan bilgisayara girdik bişey için. Allahım nereye bakacağını şaşırdı heryere dev tvler dolu, üstelik rengarenk kapadım hemen örtüsünü garibimin
Telefonda görüntülü aramalarda çok ilgisini çekiyor. Gösterceksem arka kamera ile onu gösteriyorum sadece. Selfie kamerasını kullanmıyorum.

Spotify da bebek uyku müzikleri, sakinleştirici bebek müzikleri vs listeler var. Onları açıyorum sakinleşmesi için. Bilgin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…