Ay evet ya doğruyu biliyorsun ama bazen ona vaktin veya enerjin olmuyorYok, bence çocuk oyalama konuda iyimser değil gayet gerçekçisin, o taktikler gerçekten işe yarıyor. Oyun kurarak çocuğu çok güzel yönlendirebiliyorsun genelde, yeter ki çocuğun o an ihtiyaç duyduğu doğru oyunu bul.
Ama iki çocuklu bir annenin (veya bazen tek çocuklu bir annenin de) her zaman tek başına (babalar genelde arazidir) oyun kurmaya çabalayacak vakti ve enerjisi olacağına inanma konusunda biraz iyimser olabilirsin tabii
Yapıla araştırmalar (gerçi hangi araştırmaya göre orası ayrı amaBenimki de dönmüyor daha. Hepsi aynı anda aynı şeyleri yapmalı diye düşünmüyorum açıkçası. Şimdilik çıngırağı tutup sallıyor mesela. 10gün önce bu da yoktu. Zamanı gelince yaparlar.
Ama tv konusunda dikkat ediyoruz. Ben tutuş pozisyonu ile ekranı görmesini engelleyebiliyorum. Eşim nedense beceremiyor. Maç izleyecekse önüne sandalye ve yastık fln koyuyoruz. Bebek görmüyor ama o görebiliyor. Onun dışında gündüz kapalı genelde. Yada onun göremeyeceği şekilde açık. Geçen gün avm de vatan bilgisayara girdik bişey için. Allahım nereye bakacağını şaşırdıheryere dev tvler dolu, üstelik rengarenk kapadım hemen örtüsünü garibimin
Telefonda görüntülü aramalarda çok ilgisini çekiyor. Gösterceksem arka kamera ile onu gösteriyorum sadece. Selfie kamerasını kullanmıyorum.
Spotify da bebek uyku müzikleri, sakinleştirici bebek müzikleri vs listeler var. Onları açıyorum sakinleşmesi için. Bilgin olsun.
Daha iyi ağlamasın işteHahaha yok yok ilk oğlum benden çok bağımsız çok kopuk hayatta gözü beni görmez bende zamanla üzülmeye başladım bu konuya aramızda bir bağ yok mu diye birde kv tarafından bu durum çok kullanıldı bana karşı ondan azcık düşkün olsun isterimbazı bebekleri alırsın anneye ağlar ya benimkilerde öyle birşey yok
Üç diye biliyorum. Aşağıda çok çok zor bence de bebek de uyanıyor koyarken hemBen hiç dikkat etmedim eşim kurdu kaç kademe acaba benimki sanki çok aşağıdagece alırken zor oluyor
Bu foto karanlıkta çekildiBen bebeğin ilk mıkırdanmasında uyanıyorum. O yüzden Pera daha tam uyanmamış oluyor. Yani böyle uykumda çok hafif oldu o yüzden hangisi daha iyi bilemedim
Kaç gündür bebe zorluyor diyorum ama bazen ebeveyn olmadan önceki davranışlarımızdan vazgeçmediğimiz için mi acaba diye düşünmüyor değilim.
Hafta içi daha kısa süreli çıkıyorum ama hafta sonları full dışardayız mesela dün sabah Sekizde çıktık akşam girdik eve.
Akşamları da çocuğu uyuttuktan sonra hemen eşim bir şeyler açıyor genelde yanına bir kaç atıştırmalık arada şarap bira. Ben genelde alkolsüz takılsam da arada az da olsa eşlik ediyorum.
Pera da aslında böyle atak zamanları hariç geç uyuyan bir çocuk değil ama bizim uyumamız hep gece 12 yi geçiyor.
İkinci çocuğu olanlar belki alışmıştır ama ilk çocuğu olanlar anne baba olmaya hemen alıştınız mı? Rutinlerden vazgeçtiniz mi?
Ben hiç dikkat etmedim eşim kurdu kaç kademe acaba benimki sanki çok aşağıdagece alırken zor oluyor
Bizim de hep uzakta olduğu için bizde 2 dk gibi gösteriyoruz ama yine de onu da istemiyorum ben.Yapıla araştırmalar (gerçi hangi araştırmaya göre orası ayrı ama) görüntülü görüşme 2 taraflı iletişim olduğu için normal tv, video izlemek gibi zararlı değilmiş. Benim akrabalar uzakta, hepsiyle görüntülü konuşuyoruz ve artık çoğunu tanıyor. Tepki veriyor, elinde olsa ekrandan kucaklarına gidecek bazılarının
ama kv ile konuşurken nerdeyse hep ağlıyor
Aynısı aynısıı. Uyumayan çocuk olunca senin de o uyuduğunda uyuman lazım ama yok akıllanmayız bizVazgeçemedik. Özellikle de uyku saati konusunda. Uyku saatimiz geç olunca sabah kalkmak gerçekten işkence gibi. E uyku gerilemesi de var çocukta. Dün en son eşime al sen uyut dedim, yorgunluktan gözümü açamıyordum ve Zeynep hanım uykuya direnmek için elinden geleni yapıyordu. Önce ben uyumuşum ardından da Zeynep. Emme reddi bitti çok şükür, haftaya aşı sonrası uyku eğitimine başlayacağım. Keza uyku düzenimiz çok güzelken 3.ay aşıları atakla birleşip tam bir kombo yaşadık şu bir ay
Bizim biraz hayatımız değişti ama biz de tam tersi bebiş büyüdükçe eski hayatımıza dönmeye çabalıyoruz.Kaç gündür bebe zorluyor diyorum ama bazen ebeveyn olmadan önceki davranışlarımızdan vazgeçmediğimiz için mi acaba diye düşünmüyor değilim.
Hafta içi daha kısa süreli çıkıyorum ama hafta sonları full dışardayız mesela dün sabah çıktık akşam girdik eve.
Akşamları da çocuğu uyuttuktan sonra hemen eşim bir şeyler açıyor genelde yanına bir kaç atıştırmalık arada şarap bira. Ben genelde alkolsüz takılsam da arada az da olsa eşlik ediyorum.
Pera da aslında böyle atak zamanları hariç geç uyuyan bir çocuk değil ama bizim uyumamız hep gece 12 yi geçiyor.
İkinci çocuğu olanlar belki alışmıştır ama ilk çocuğu olanlar anne baba olmaya hemen alıştınız mı? Rutinlerden vazgeçtiniz mi?
Canım ben biz uzmandan duymuştum görüntülü görüşme ekrandan sayılmıyormuş. Ben öyle zamanlarda annemi arıyorum görüntülüKızlar bizimki hala dönmeyi öğrenemedi 4 ay 3 günlük olduk. Kırmızı balık açınca dikkatle izliyor açmamaya çalışıyorum ama krize girince mecbur kalıyorum sakinleşiyor
Ay evet ya doğruyu biliyorsun ama bazen ona vaktin veya enerjin olmuyorBizlere bakıcı değilde eve temizlikçi ve mutafağa aşçı lazım. Ondan sonra bizden iyi anne olamaz bkz. İnstramoms
İnisiyatif kullanabilen kalifiye eleman bulursan kalfaya gerek olmayabilirEvet, kesinlikle. İnsanı yoran evi çekip çevirmek zorunda olmak. Alt yapıyı kursunlar, biz üç tane de bakar büyütürüz, beş tane de
Bazen sırf kararları veren ve denetleyen kişi olmak bile yoruyor. Yani mutfakta aşçım, evde temizlikçim olsa çok güzel olurdu tabii ama bir de onları idare edecek bir kahya alabilirsem, dünyanın en iyi annesi olabilirim.
Ahaha evet hemen kaşıyorum popomuÇok tehlikeli cümleler kuruyorsun “çocuk uyuduktan sonra”, “geç uyuyan bir çocuk değil” falan diye, neme lazımdursun şurada
Ben o konuda da evrime ve doğal seçilime inanıyorum. Güçlü olan rutin varlığını sürdürüyor, diğerleri de ortama (bebişe) uyumlanıyor bir şekilde. Tabii bu uyumlanma süreci sonunda ilk haliyle hiçbir alakası kalmamış olabiliyor bazı rutinlerin
Biz ilkinde de kolay alıştık galiba ve rutinlerimizi yeni halleriyle kucakladık, yeni rutinler benimsedik, o rutinlere bağlandık vs ama bazılarından vazgeçmiş olmak tabii ki arada sırada düşününce üzebiliyor insanı. Yani sürekli düşünmüyorsun ama hey gidi, deyip hafif buğulu gözlerle uzaklara dalabiliyorsun
Evet, kesinlikle. İnsanı yoran evi çekip çevirmek zorunda olmak. Alt yapıyı kursunlar, biz üç tane de bakar büyütürüz, beş tane de
Bazen sırf kararları veren ve denetleyen kişi olmak bile yoruyor. Yani mutfakta aşçım, evde temizlikçim olsa çok güzel olurdu tabii ama bir de onları idare edecek bir kahya alabilirsem, dünyanın en iyi annesi olabilirim.
Beklentini düşürmeni öneririm bir deAhaha evet hemen kaşıyorum popomu
Bizim de vazgeçtiğimiz şeyler oldu tabii. Zaten mecburen olması gereken de bu.
Yeni rutinlerimi de seviyorum da nasıl sevmeyeyim zaten :) ama işte bazı amalar ve bazı zamanlar var ki ben anlatmasam da siz anlarsınız
Ay ne mükemmelBizim biraz hayatımız değişti ama biz de tam tersi bebiş büyüdükçe eski hayatımıza dönmeye çabalıyoruz.
Örneğin cinsel hayat çok etkilendi. Siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama biz zaman bulmakta zorlanıyoruzErken uyuyoruz artık.
Onun dışında bebeğimin akşam uykuları daha yeni yeni düzene giriyor. O uyuyunca ekran açıyoruz ama dışarı çıkma konusunda değişiklikler oldu. Her fırsatta çıktık. Uzun yol, uçak, feribot seyahatleri bile yaptık ama örneğin tatildeyken otelde aynı anda hiç yemek yiyemedik. Bizim bebeğimiz gazlı olduğu için birimiz hep onunla ilgileniyordu ama yine de biz dışarı çıkmaktan vazgeçmedik tabi
Bir de bizde bisiklet, kano, paddle board, kamp, trekking hepsi var. Ourdoor sporları çok severiz ama tabi benim hamileliğimle ve şimdi bebekle onlara ara verdik. Ama dün yeni bir bisiklet aldık. Bebeğimize koltuk taktıracağız ki birlikte de çıkalım. Aslında bebeğimiz bize, biz ona alışıyoruz hepimiz zamanla. Tamamen eski düzenimiz olamasa da birlikte yeni ve eskiye benzer biz düzen oturtacağız hepimiz
Bizim biraz hayatımız değişti ama biz de tam tersi bebiş büyüdükçe eski hayatımıza dönmeye çabalıyoruz.
Örneğin cinsel hayat çok etkilendi. Siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama biz zaman bulmakta zorlanıyoruzErken uyuyoruz artık.
Onun dışında bebeğimin akşam uykuları daha yeni yeni düzene giriyor. O uyuyunca ekran açıyoruz ama dışarı çıkma konusunda değişiklikler oldu. Her fırsatta çıktık. Uzun yol, uçak, feribot seyahatleri bile yaptık ama örneğin tatildeyken otelde aynı anda hiç yemek yiyemedik. Bizim bebeğimiz gazlı olduğu için birimiz hep onunla ilgileniyordu ama yine de biz dışarı çıkmaktan vazgeçmedik tabi
Bir de bizde bisiklet, kano, paddle board, kamp, trekking hepsi var. Ourdoor sporları çok severiz ama tabi benim hamileliğimle ve şimdi bebekle onlara ara verdik. Ama dün yeni bir bisiklet aldık. Bebeğimize koltuk taktıracağız ki birlikte de çıkalım. Aslında bebeğimiz bize, biz ona alışıyoruz hepimiz zamanla. Tamamen eski düzenimiz olamasa da birlikte yeni ve eskiye benzer biz düzen oturtacağız hepimiz
Ya çok tatlısınBeklentini düşürmeni öneririm bir deDün avm dolaşıp, parkta yürüdük diye (günlerce ormanda kamp, yürüyüşler, su sporları yapan ben ve eşim) akşam ya ne güzel gündü dolu dolu geçti diye sevindik, birbirimize sarıldık
Asm’den geldik bu arada. 4. Ay aşıları yapıldı. 8 kg 63 cm olmuş tosunumkafası da 42 cm.
Hasta olmadan yaptırdık diye sevindim ama şimdi uykusunda horlamaya başladı, inşallah kabus geri dönmüyordur
Bizim hemşire yıkayabilirsin dedi bu aradaLadybirdDA ama bazıları garantici oluyor, bir gün yıkamayın diyorlar. Ben kendim de biontechten sonra yıkanan bir birey olduğum için yıkarım belki akşama
Maşallah yaaAsm’den geldik bu arada. 4. Ay aşıları yapıldı. 8 kg 63 cm olmuş tosunumkafası da 42 cm.
Hasta olmadan yaptırdık diye sevindim ama şimdi uykusunda horlamaya başladı, inşallah kabus geri dönmüyordur
Bizim hemşire yıkayabilirsin dedi bu aradaLadybirdDA ama bazıları garantici oluyor, bir gün yıkamayın diyorlar. Ben kendim de biontechten sonra yıkanan bir birey olduğum için yıkarım belki akşama
Kesinlikle katılıyorumEkrana çok yatkın doğuyorlar, evde tv hep kapalı oluyor. Sadece bazen müzik çalıyor o da ekran kapalı şekilde ama telefonu gördüğü an kitleniyor. Dün eşim maç izlerken de öyle arkası dönük olmasına rağmen ekranı görmek için hamle yaptı kaç kez. Baya dikkat ediyoruz bu konuya.
Astrologsero yani beyin gelişimleri açısından ekransız hayat cidden çok önemli
Haha çok doğruHamileyken ye, emzirince nasıl olsa vereceksin diyenler şimdi de çocuk ayaklansın, o zaman kesin verirsin diyorlarçocuk ayaklanınca arazi olacaklar tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?