- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Geçmiş olsun öncelikle bende bugün ölçüme başlıycam nasıl yapılıyor bu ölçüm açlık ölçtüktükten ne kadar sonra yemek yiyebiliriz ve tokluk ölçebiliriz fark ediyor muMerhaba kızlar uzun zamandır uzaktan takip ediyorum pek keyifli değilim gebelik şekeriyle uğraşıyorum malesef umarım herkes iyidir. Şimdi konusu geçince yazmak istedim. Ben gebeliğin ilk 3,4 ayında zaten bulantı ve kusmalardan hiç sağlıklı beslenemedim. 24. Hafta yapılan şeker yüklemesinde gebelik şekeri çıktı. Endokrine gittim önce diyet verdiler tabi ben ona uyamadım çünkü çok yanlış besleniyormuşum. Yani farkında olmadan aralıklı oruç yaptığım için bu benim şeker dengemi de tamamen bozuyormuş. Daha sonra insülin başlayacağız dediler ama ben diyetisyen eşliğinde tekrar denemek istedim ve 2 hafta bu şekilde ilerledim 3 ana öğün 3 ara öğün ve kahvaltı en geç 9da bitmiş olacak. Her gün 7 kez ölçüm yapıyorum çok şükür insüline ihtiyaç kalmadan düzene girdi fakat çok zorlayıcı hele ki şu son zamanlarda insan canının istediği hiçbir şeyi tüketemiyor ve çoğu şey yasak malesef. Diyetisyenin bana söylediği şey şu oldu asla öğün atlamayacaksın çünkü sen şu an tek başına değilsin. Günde 2 öğün beslenemezsin ve bebek için çok yanlış dedi. Şimdilik dediklerini yapıyorum bakalım umarım doğuma kadar bir sıkıntı olmadan devam ederiz bu şekilde. Ölçüm yapan veya yapacak olan arkadaşlara önerim kesinlikle öğün atlamayın ve kahvaltıyı çok geç saate bırakmayın çünkü haftamız ilerledikçe insülin ihtiyacı artıyormuş ve malesef en büyük problemler bu zamanlarda çıkıyormuş. İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız bebişlerimizi![]()