İdrar testi yaptırabilirsiniz ama o tarz ağrılar bende susuz kaldığımda oluyor. Malum yaz ayı 2.-2.5 litre yetmiyor miktarı arttirinca günlük su tüketimini ağrım azaldı ordan farkediyorjm ben susuz kaldığımiKızlar belimden 1 karış kadar yukarısı sağ sol boşluk kısımlarında ağrı sızı tarzı bişeyler var bugün, bu tarz bi durum yaşayan oldu mu ? Günde en az 2-2,5 lt su içiyorum ama böbreklerden kaynaklı olabilir mi diye düşündüm
Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın inşallahMerhaba kızlar haftalardır takip ediyorum sizleri ama sohbete katılmamıştım. Gebelik hikayemi olabildiğince kısa anlatıp düşüncelerinizi almak isterim.40 yaşındayım.10 yıl önce troid kanserine yakalandım, ikinci bebeği düşünürken ( 1 kızım var 12 yaşında, kızımdan önceki gebeliğimde oğlum olmuştu 1 ay yaşadı rahmetli oldu)tabi kansere yakalınca bebek fikri rafa kalktı tedavi oldum zorlu bir süreçti benim için , sonrasında 4-5 sene beklemen lazım dediler bebek için, beklerken yaş 35 oldu. 6 ay 1 sene bebek için uğraştık sonra olmayınca doktora gittik tahliller yapıldı, çok kötü değil ama vakit kaybetmeyelim tüp bebek yapalım dediler kabul etmedik kaderimize razı olduk. 1 tane kızımız var Rabbim hiç olmayana nasip etsin dedik o defteri kapattık. Hikayenin sonunda bu yıl 15 temmuzda hamile olduğumu öğrendim( menapoza girdim diye düşünüp doktora gittim) 10 gün sonra kontrole çağırdılar, tekrar 3 Ağustos'da gittim 7+2 günlük dediler sata göre. yolk sac var bebek ve kalp atışı yok sağlıksız gebelik olabilir 10 gün sonra tekrar gel dediler. Bugün sabah süre doldu kontrole gittim ben şok ikiz gebelik dediler tek kese içinde.Birinin kalp atışı var ama yavaş atıyormuş diğerinin henüz kalp atışı bile yok. Sata göre bugün 9+0 günlük gebeyim ama bebeklerin biri 5+6 günlük, kalbi hiç atmayan 5+5 günlük dediler.Sata göre neredeyse 3 hafta fark var. Bebeklerin birini hatta ikisinide kaybedebilirisin dediler.Böyle bir durumda ne hissedebilirim ne düşünebilirim bilmiyorum. Rabbim hakkımda hayırlı olanı nasip etsin diyebiliyorum sadece
Of ben deCanım bu günler geçici ve geçtiğinde fit bir anne olacaksın, ben ise
Hepsi pahalı olmuyor değişiyor canım devletin verdiği demir ilaçları da var onlar çok daha uyguna geliyor. Eczacıda danışıp isimlerini alıp doktoruma sorarsın ya na göre doktor sana onay verir canım.Daha önce doğum yapan annelerim özellikle sorum size bilen varsa da tabi yazabilir. 12 den sonra demire başlıycakmışım da demir ilaçları baya pahalı oluyor dedi arkadaşım 300 tl falan. Doğru mu?
Maalesef bende de aynısı oluyor 3 gün yok 2 gün var 2 gündür bulantı kusma ama tabi pik yaptığı zamanlara göre Daha iyiyim yine de çok kötü durum ama böyle azalınca kesileceği anlamına geliyormuş yani demek ki bulantıların da sonuna yaklaştık demektirBen mide bulantımın azaldığını yazmıştım kızlar bugün tekrar geri geldi kusmada geri geldi geçmeye başlamış daha yanlış alarmmış
Ya bu yazdığının da ilk kısmını gördüm sadece devamına dikkat etmemişim. Çok ilginç ben dün öyle oldum tam da sağ tarafımda aynı dediğin gibi üst bacak ve kalçada. Bacak dediğim tam kasığın dış kısmı kalçaya doğru o hizada. Ama hiç hamilelikle ilgili olacağını düşünmedim. Bir önceki gün uzun süre ve çok hızlı yürüdüm herhalde kas ağrısıdır diye düşünmüştüm. Şimdi hamilelikle ilgili olabileceğini düşündüm sen yazınca
Bence hamilelikten canım çok zayıfsan belki erken olmuş olabilir ağrı, benim bahsettiğim yer tam leğen kemiğiymiş Google da görünce şaşırdımBenim daha 8 haftalık ama benim bebek mi tombul olacakBelki yine ilk teorim doğrudur kas ağrısıdır. Yine de aynı yeri tarif ediyorsun bilemedim. Bakalım benim minnak ne kadar büyümüş olacak 10 gün sonra
Canım eger ücretli alırsanız şuan tüm ilaçlar cok pahalı. Ama ben hatırlıyorum devlet karsiliyordu. Benim doktorum özel olduğu için el reçetesi şeklinde yazıyor bende tahminen aynı ilacı sağlık ocağında reçete ettiririm bir kısmını devlet öder diye tahmin ediyorumDaha önce doğum yapan annelerim özellikle sorum size bilen varsa da tabi yazabilir. 12 den sonra demire başlıycakmışım da demir ilaçları baya pahalı oluyor dedi arkadaşım 300 tl falan. Doğru mu?
Doktor ne desin daha işte keyfinize bakın demiş
Ben de seni merak ettim kaç sayfadır yoksun diyordum. Bi sıkıntın derdin mi oldu ya da foruma mı küstün sabahki mevzudan falan dedimiyi ki buradasın
Anliyorum canim yani hic emzirmedim ama o bağın cok kuvvetli bisey olduğunu biliyorum. Herkes bu duruma belki farkli bakabilir. Kimisi artik biraksin yoruldum emzik gibiyim diyor. Kimisi de snn gibi o emdikce mutlu oluyor. Zaten kimsenin snn duygunu küçümsemeye hakki yok. Hel ki hamilesin. Yasadigin duygu cok normal ama zamanla geçecek. Eger cok fazla etki var ve ustesinden gelemeyeceksen uzmandan destek al bnce cok iyi gelecek. Cunku millet hep ileri geri konusur snn ne hissettigini bilmeden sn kafanda kendin halledersen herşey daha guzel olur
Bu arada uyuya kalmisim dün yorucu bi gundu o saate kadar ayakta kalmam bile mucizeydi
Bn evde calisiyorum ama sirkrte giderken o yolda cekilenler off insani hayattan sogutur. Haftaya rgitim icin gidecegim bu sicak havada nasil dayanicam bilmiyorumbazen aileme soruyorum neden istanbul diye
Şubatta da dogursam kalbim mart grubu annelerinden
Kızlar bugün çok mutluyumdün cizkek ve erik yedim bugünde bulantım baya azaldı birden kesiliyor sanki %50 azaldı dünden beri bir aydır kahvaltı yapmıyordum şimdi eltimle k.validede kahvaltı yapcaz sanki bayram bugün bana
Kızlar gebeliğin basından beri üç buçuk kilo vermişimböyle ne olacak bilmiyorum sabah yedigim şeftaliyi bile kustum
Kuzum kapanır tahminen bazen geriden geliyor bazen gününde oluyor bazen ileri oluyor hep değişiyor. 3 gün sorun edilecek bir süre değil kiKızlar kafama bişey takıldı size sormak istedimGeçen hafta enfeksiyonum yüksek ateşimi düşüremiyoruz falan yazmıştım ve doktorum covid testide ver dedi ve pozitif çıktı Biraz yorsada beni çok şükür atlattım ama o günlerde kadın doğum doktorum kontrol ettiğinde bebişin gelişimi 3 gün geri çıktı 8+2 olması gerekirken 7+6 çıktı ve doktor önemli değil dedi. Bu durum sürekli mi devam ediyor yoksa o ara kapanıyor mu Randevum 24 ünde merak ediyorum Bilen birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim
Kızlar kafama bişey takıldı size sormak istedimGeçen hafta enfeksiyonum yüksek ateşimi düşüremiyoruz falan yazmıştım ve doktorum covid testide ver dedi ve pozitif çıktı Biraz yorsada beni çok şükür atlattım ama o günlerde kadın doğum doktorum kontrol ettiğinde bebişin gelişimi 3 gün geri çıktı 8+2 olması gerekirken 7+6 çıktı ve doktor önemli değil dedi. Bu durum sürekli mi devam ediyor yoksa o ara kapanıyor mu Randevum 24 ünde merak ediyorum Bilen birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim
Istanbullular istanbulda hava nasil yarin nasil olur :) annemi istanbul a doktora goturecegiz de yarin :) ne giyelim ne alalim havalar iyice sasirdi :)
İnşallah yarına açılır hava bende tahlillerim için gideceğim yol uzunIstanbullular istanbulda hava nasil yarin nasil olur :) annemi istanbul a doktora goturecegiz de yarin :) ne giyelim ne alalim havalar iyice sasirdi :)
Ben de d3 çok düşük çıktı damla şeklinde kullanıyorum canımvalla zaten hastane eve yürüme mesafesi 5 dk ben yarın gidip bir öğreneyim. sadece idrarda enfeksiyon çıktı ilaç kullandım o kadar. siz d3 vitamini kullanmıyor musunuz? bende de eksiklik yok ama bebeğin kemik gelişimi için verdi
Sen sadece doktorunu dinle canım, her kadının kan değerleri bir değil, her gebelik bir olmadığı gibi.bu arada ben de folik asit kullanıyorum hala. doktor 3 ayın sonuna kadar içmen lazım dediburaya ne zaman gelsem kafam çok karışıyor ahhaha
Nereye imza atıyoruzKız madem en az +10 yazalım bir dilekçe belediyeye şehrin şebeke suyuna kiloyla döksünlerbizim kuşak yandı bari evlatlarımız kaliteli insanlarla muhatap olsun
Ayy hep böyle görünmesini bekliyordum, darısı kucağımıza almaya inşallahBu arada hamilelik günlüğümüz de ne güzel oldu artık bebek görünüyor resimdeDoğum tarihi Mart başında olanlar bayadır öyle gerçi ama bizde kırmızı bir şekil vardı sadece. Şimdi herkeste bebek oluşmuş hoşuma gitti
Rahim genişliyor canım, leğen kemiğine baskı yapmaya başlıyor, önemli bir şey değildir içini ferah tutKızlar belimden 1 karış kadar yukarısı sağ sol boşluk kısımlarında ağrı sızı tarzı bişeyler var bugün, bu tarz bi durum yaşayan oldu mu ? Günde en az 2-2,5 lt su içiyorum ama böbreklerden kaynaklı olabilir mi diye düşündüm
Devletin karşıladığı ilaçları yazar canım doktorun, yani benim ilk hamileliğim de öyleydi.Daha önce doğum yapan annelerim özellikle sorum size bilen varsa da tabi yazabilir. 12 den sonra demire başlıycakmışım da demir ilaçları baya pahalı oluyor dedi arkadaşım 300 tl falan. Doğru mu?
Yok kuzum baya yapılı bi vücudum var en boyBence hamilelikten canım çok zayıfsan belki erken olmuş olabilir ağrı, benim bahsettiğim yer tam leğen kemiğiymiş Google da görünce şaşırdım
Bazen ileri , bazen geri oluyor canım.Kızlar kafama bişey takıldı size sormak istedimGeçen hafta enfeksiyonum yüksek ateşimi düşüremiyoruz falan yazmıştım ve doktorum covid testide ver dedi ve pozitif çıktı Biraz yorsada beni çok şükür atlattım ama o günlerde kadın doğum doktorum kontrol ettiğinde bebişin gelişimi 3 gün geri çıktı 8+2 olması gerekirken 7+6 çıktı ve doktor önemli değil dedi. Bu durum sürekli mi devam ediyor yoksa o ara kapanıyor mu Randevum 24 ünde merak ediyorum Bilen birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?