Kesinlikle öyle iki özele gittim araştırma şehir hastanesi derken yorum farkı oldu ne yana gideceğimi şaşırdım. Bi umut çapa diyorum bakalım.Canim iste tek bir doktor degil de bir cok doktora basvurmak kafa karisikliği yapiyor malesef. Çapa dan sonra kesinlikle 1 doktor gorusu seklinde devam etmelisin.
Ben senin yerinde olsam hematolojinin görüşününe göre ilerlerdim. Kadın doğumcular bu konuda çok kafa karıştırıyor malesef.Ah canım ya bu gittiğim 4.doktor o kadar farklı yorum varki hangisini yapayım bilemedim ilk gittiğim doktor coraspin yeterli dedi perinatoloji coraspine bile gerek yok eğilimin pıhtılaşmaya yatkın bile değil dedi şehir hastanesinde ki doktorda coraspine gerek yok dedi bugün araştırmaya gittim coraspin +oksapar 04 iğne dedi şaştım kaldım başım ağrıyor düşünmekten. Bebeğim çok iyi çok şükür AllahımaCuma gününe ÇAPA ya randevu aldım orası Bi tık daha iyi diye bakalım oradakiler ne diyecek
Ben de homozigot varsa kullanılması gerekli diye biliyordum. Acaba genden gene mi değişiyor bu durumPerinatologun dediğine çok şaşırdım. Homozigot demek zaten taşıyıcısın demek. Heterizigotsa yatkınlık var demek. Sende ikisi de mevcut. Doktorlar bazen çok garip gerçekten yaŞükür bebeğin iyiymiş canım endişelenme dediğin gibi çapa daha donanımlı bir hastane bakalım ordaki doktor ne önerecek sen de ona göre hareket edersin artık. Önemli olan şuan bebeğinin iyi ve sağlıklı olması içini ferah tut
Bizleri de haberdar et canımEvet ve riskli gebeliklere bakıyor perinatoloji ve önemli olan bu genlerdeki eğilimler değil demişti senin değerlerin gayet normal dedi. Çok garip bi durum ve sürekli kafamda soru işareti olsun istemiyorum endişeli olmak beni üzüyor. Bebeğimden dolayı tedirgin oluyorum bakalım cuma günü ne dicekler canım. İnşallah canım saolasın
Evet homozigot heterizigottan biraz daha riskli bi durum aslında. Mesela benim pıhtılaşma olan genim çok önemli bir gen değil ama homozigot olduğu için iğne kullanıyorum. Belki heterozigot olsaydı doktorum iğneye gerek yok diyebilirdi. Ama bu demek değil ki heterozigot önemsiz. Özellikle pai ve faktör leiden genlerinde heterozigot ya da homozigot farketmez genellikle iğne+coraspin başlatıyor doktorlar canımBen de homozigot varsa kullanılması gerekli diye biliyordum. Acaba genden gene mi değişiyor bu durum
Benim de çok detaylı bilgim olmamakla birlikte ben de böyle biliyordum. Doktorların yorumları kafa karıştırıyor cidden yaEvet homozigot heterizigottan biraz daha riskli bi durum aslında. Mesela benim pıhtılaşma olan genim çok önemli bir gen değil ama homozigot olduğu için iğne kullanıyorum. Belki heterozigot olsaydı doktorum iğneye gerek yok diyebilirdi. Ama bu demek değil ki heterozigot önemsiz. Özellikle pai ve faktör leiden genlerinde heterozigot ya da homozigot farketmez genellikle iğne+coraspin başlatıyor doktorlar canım
Çok teşekkür ederim ,güzel taktikKlasikten şaşma koltuk altı en güvenilir. Bende hepsinden var. Temassız vs . En doğru sonuç koltuk altı olanda çıkıyor. Markası da chicco.
Küçükken zaten ölçmek sorun olmuyor , büyüdüğünde istemiyorlar. Ben ne yaptım hasta olmadığı zamanlarda ates olcerle oyun oynadık arada sırada. Şakadan öksürüp aaa ateşim çıkmış deyip ates olceri kendime koydum bip bip sesini heyecanla bekledik çıkmasını, sonra onda denedik vs. Oyuna çevirdik yani. Ara ara yaptım ki unutmasın hasta olduğunda haydi gel ateşine bakalım bip bip dinleyelim diyorum kendi koyuyor koltuk altına. Şuan 2 yaşında hala çekmecede bulur anneme bip bip deyip koltuk altına koyuyor..
Evet bana da Drlar öyle söylemişti. O iki gen önemliymiş, ki benim bı arkadaşımin faktör v geni heterozigotmus, iki gebelik kaybından sonra öğrenmişti. O genlerde heterozigot da olsa çok önemliymis.Evet homozigot heterizigottan biraz daha riskli bi durum aslında. Mesela benim pıhtılaşma olan genim çok önemli bir gen değil ama homozigot olduğu için iğne kullanıyorum. Belki heterozigot olsaydı doktorum iğneye gerek yok diyebilirdi. Ama bu demek değil ki heterozigot önemsiz. Özellikle pai ve faktör leiden genlerinde heterozigot ya da homozigot farketmez genellikle iğne+coraspin başlatıyor doktorlar canım
Teşekkür ederim, tavsiyeler o yönde hep. Öyle yapicm ben de bı koltukaltı bı de temassız. Temkinli olmakta fayda varbizde de hem temassız hem koltukaltı var, önce temassız alından ölçer ile bakıoruz zaten cok farketmiyor en fazla 0.2-0.3 derece civarı farkediyor. yani temassız cok az farkla daha düşük gösteriyor ama 38-38.5 ın üzeri ise zaten ona göre müdahale ediyoruz. her ikisi de bulunsun bence, duruma göre yani huysuzluguna göre :) ikisini de kullanırsınız S Smgc
Devletteki yazsa da bu sefer onun takipli hastası olmanız gerekir. Bı d eoyle bı durum varKesinlikle öyle iki özele gittim araştırma şehir hastanesi derken yorum farkı oldu ne yana gideceğimi şaşırdım. Bi umut çapa diyorum bakalım.
Evet hangi gen olduğu önemli. Faktör 5 ve pai. Heterozigot ya da homozigot veya kaç gen mutasyonluysa iğne dozunu ona göre ayarliyorlar sanırım. Hatta bazı kan değerlerine de bakıp ona göre ayarliyorlar. Baya araştırdığım ve Dr gezdigim için ogrendim birazBen de homozigot varsa kullanılması gerekli diye biliyordum. Acaba genden gene mi değişiyor bu durum
Canım şimdi gördümSağlıkla gelsinler sen de rahatlıkla kolay bir süreç geçir inşallah Biz birini beslemeye çalışırken sen 3 tane birden :) Allah kolaylık versin. Besinine vitaminine dikkat et
biz bir tane kuzuda şiştik canım senin minik kuzular 3 tane senin çok normalçok teşekkürler amin inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimi<i insan endişelenmeden duramıyor ki işte
Çok karışık mevzularEvet hangi gen olduğu önemli. Faktör 5 ve pai. Heterozigot ya da homozigot veya kaç gen mutasyonluysa iğne dozunu ona göre ayarliyorlar sanırım. Hatta bazı kan değerlerine de bakıp ona göre ayarliyorlar. Baya araştırdığım ve Dr gezdigim için ogrendim biraz
Benim gittiğim dr lar unide ogretim üyesi.doc ve proflardi. Birisi prof ayrıca perinatologtu. Bır de kendi arkadaşım var başka şehirde, şehir Hastanesi'nde calisan. Hepsi de benimkine önemsiz dedi. Bazı kan değerlerime de bakilmisti, sıkıntı görülmemişti. Hatta Dr lardan birisi benim eşimin de mthfr geninden biri homozigot, hicbsy kullanmadı, gayet de sağlıklı kızım var dedi. O kadar alanında uzman Dr un ağzından duyunca güveniyorsunuz. Hematologlar evet kan değerlerinden anlıyorlar ama kadın doğum uzmanları hamilelikle ilgili herşey hakkında bilgi sahibiler.düşüğe sebep olan gen mthfr değil kesinlikle dedi hepsi de. Allah korktugunuza ugratmasin, doğru kişilere guvenelim her ne olursa olsunÇok karışık mevzularben kimin alanıysa onun görüşünü dikkate almayı seviyorum bu tarz konularda. Hamile kalma sürecimde de çıkardığım en büyük ders buydu. Erkek ile ilgili konularda kadın doğum dr nun belirttiği fikirleri de ciddiye almam ürologlar neden var o zaman. Aynı şekilde kan mevzusu da öyle geliyor bana hematoloji ve tıbbi genetik daha güvenilir kaynakmış gibi hissediyorum
Ama çoğu dr dozun vs ayarlanması için hematolojiye yolluyor gebeleri, zaten önemli noktalardan biri kan sulandırıcı kullanacak mı? Diğeri de kullanacaksa dozu ne olacak? Bunlar için hematolojinin görüşünü istiyorlar o yüzden de değerlendirme alırken o alana da başvurmak bana mantıklı geliyor, yani ben olsam öyle yapardımBenim gittiğim dr lar unide ogretim üyesi.doc ve proflardi. Birisi prof ayrıca perinatologtu. Bır de kendi arkadaşım var başka şehirde, şehir Hastanesi'nde calisan. Hepsi de benimkine önemsiz dedi. Bazı kan değerlerime de bakilmisti, sıkıntı görülmemişti. Hatta Dr lardan birisi benim eşimin de mthfr geninden biri homozigot, hicbsy kullanmadı, gayet de sağlıklı kızım var dedi. O kadar alanında uzman Dr un ağzından duyunca güveniyorsunuz. Hematologlar evet kan değerlerinden anlıyorlar ama kadın doğum uzmanları hamilelikle ilgili herşey hakkında bilgi sahibiler.düşüğe sebep olan gen mthfr değil kesinlikle dedi hepsi de. Allah korktugunuza ugratmasin, doğru kişilere guvenelim her ne olursa olsun
Benimkini konu komşu, okul duymayan kalmadı
Kızlar bende bugün şehir hastanesine gittim ilk defa normalde özeldeydi doktorum ama o ikili testten sonra gel diye muayneye gittim. Bebişim baaya büyümüşama ultrason cihazıno kadar kötüydü ki çok net görüntü vermedi Perşembe ikili testim var detaylıya giricem inşallah o zaman net görürüm
Yine de bir cinsiyet tahmini alayım
Kizlqr merhabalar valla cok fazla takip edemiyorum okul açıldı hem ben başladım hem de oğlanı götürüp getiriyorum mide bulantilaru bas ağrıları ev isi derken geciyor bu arada bugün tsh icin doktora kontrole gittim 1 ayda değerim 3ten 1.13e düşmüş bi arkadaş vardı burda adını unuttum kontrole gittiğinde sonucu bana da sole demisti burdan okur umarım...
Herkese Hayirli saglikli gunler diliyorum
Kızlar bugün araştırma hastanesine randevum vardı gittim bu kan pıhtılaşması sonucumu birde araştırmaya göstereyim diye burdaki doktor da iğneye başlıcaksın dedi şaştım kaldım gelmişim gebeliğimin 3.ayına bu ayda başla iğneye dedi kafamı allak bullak ettibirde rapor çıkarmadı hematolojiye git dedi hematolojiye de Allah bilir ne zaman randevu bulurum orası meçhul. Özeldeki doktorum coraspine bile gerek görmezken bu doktor iğne kullan dedi hangisine uyucamı şaşırdım şimdide vicdan yapıyorum kullanmazsam ya bişey olursa kullansam mı falan diye düşüne düşüne başım ağrıdı artık. Acaba önlem amaçlı mı kullan başla dedi yoksa gerçekten eğilimim Varmı?
Ah canım ya bu gittiğim 4.doktor o kadar farklı yorum varki hangisini yapayım bilemedim ilk gittiğim doktor coraspin yeterli dedi perinatoloji coraspine bile gerek yok eğilimin pıhtılaşmaya yatkın bile değil dedi şehir hastanesinde ki doktorda coraspine gerek yok dedi bugün araştırmaya gittim coraspin +oksapar 04 iğne dedi şaştım kaldım başım ağrıyor düşünmekten. Bebeğim çok iyi çok şükür AllahımaCuma gününe ÇAPA ya randevu aldım orası Bi tık daha iyi diye bakalım oradakiler ne diyecek
Yok dogumdan sonra duruma gore biraktirirz dedi 1 ay sonra kontrol gel dedi bilmiyorum valla kullan simdilik dedi bakalim cok düşerse biraktirir belki tesekkur ederimBenimkini de duymayan kalmadıkızım sağolsun dün hastanede bile bir teyze sevmiş onu anlatmış hemen 3 tane kardeşim olacak diye
Ayy hakikaten kötüymüş cihazıama ben sanki erkek gibi hissettim dünde 1 buçuk saat ultrasonda bakınca erkek görünümüne aşina oldum biraz ama erkek gibi geliyor bana sağlıkla gelsin inşallah
Ilaci bıraktırdı mi peki doktor bu kadar düşünce biraktiriyorlardi amahadi gözün aydın değerin çok güzel olmuş diğer durumlar da zamanla azalır inşallah
Vallahi çapa bu konularda iyi yani hematoloji bakması gerekiyorsa eline bir kağıt yazıp yolluyor seni hemen bakıyor hematoloji ben o anlamda çok memnunum risk varsa da hemen perinatolojiye yönlendiriyorlarama testlerin varsa elinde testlerini mutlaka götür yanında yoksa seni ordan oraya testler için yolluyorlar binalar da birbirinden uzak valla canım çıkıyor her gidişimde
Çok fenaydı kalp atışını dinletemedi cihaz bozuk dediBenimkini de duymayan kalmadıkızım sağolsun dün hastanede bile bir teyze sevmiş onu anlatmış hemen 3 tane kardeşim olacak diye
Ayy hakikaten kötüymüş cihazıama ben sanki erkek gibi hissettim dünde 1 buçuk saat ultrasonda bakınca erkek görünümüne aşina oldum biraz ama erkek gibi geliyor bana sağlıkla gelsin inşallah
Ilaci bıraktırdı mi peki doktor bu kadar düşünce biraktiriyorlardi amahadi gözün aydın değerin çok güzel olmuş diğer durumlar da zamanla azalır inşallah
Vallahi çapa bu konularda iyi yani hematoloji bakması gerekiyorsa eline bir kağıt yazıp yolluyor seni hemen bakıyor hematoloji ben o anlamda çok memnunum risk varsa da hemen perinatolojiye yönlendiriyorlarama testlerin varsa elinde testlerini mutlaka götür yanında yoksa seni ordan oraya testler için yolluyorlar binalar da birbirinden uzak valla canım çıkıyor her gidişimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?