• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Ebebek uygulamasını indirdin mi? Uygulama olunca kullanışlı aslında. Karışık olmuyor. Kategorilere göre arama yapınca ya da aradığını yazınca çıkıyor önüne ama trendyol tabi ki en güzel tasarıma sahip site. Arama kolaylığı mükemmel.
Yok direk Google de giriş yaptım. İndirip bakayım bi.
civil indirdim dün güzel uygun şeyler vardı

gyno-lomexın 600 mg canım ama şöyle bbana 10. haftada verdi kullandım asla işe yaramadı aşırı mutsuz ve psikolojim bozulmuştu o süreçte doktorum bir dahavermeyeceğini kimyasal kullandırmayacağını sabretmemi 18. haftadan sonra düzeleceğini söyledi ve 16. hafta gibi bir daha verdi çok ısrar edince çok şükür ki o zamandan sonra bende tamamen kesildi çok şükür. benim psikolojim çok bozudu kendimden soğudum eşimden uzaklaşmıştım berbat bir dönemdi ama bitti. doktorun sana vermiyyorsa vardır bir sebebi banada krem ermedi o da kimyasal dedi günde 1 kez sürebilirsin o da dışarı deedi yani durumunu doktoruna çok netbelli et ve uygun görürse kullan derim ben canım çok geçmiş olsunn
Bende eşimle yaklaşmak istemiyorum çünkü hamikeyim diye birşey kullanmıyor ve sonrasında öyle fena akıntı oluyor ki sanki altıma kaçırıyorum 😵‍💫 zaten yapamayacağız diyor sonra onu da anlıyorum ama ben ne olucam diye de deliriyorum 😬

Bende eşimle yaklaşmak istemiyorum çünkü hamikeyim diye birşey kullanmıyor ve sonrasında öyle fena akıntı oluyor ki sanki altıma kaçırıyorum 😵‍💫 zaten yapamayacağız diyor sonra onu da anlıyorum ama ben ne olucam diye de deliriyorum 😬
Doktorlar gebeyken cinsel ilişkide prezervatif kullanılmasını istiyor. Enfeksiyona çok açık olduğumuz bir dönem. Bana doktorum öyle önermişti. Eşiniz ikna olmuyorsa onun yanında doktora sorabilirsiniz, ondan duyarsa daha etkili olabilir.

Doktorlar gebeyken cinsel ilişkide prezervatif kullanılmasını istiyor. Enfeksiyona çok açık olduğumuz bir dönem. Bana doktorum öyle önermişti. Eşiniz ikna olmuyorsa onun yanında doktora sorabilirsiniz, ondan duyarsa daha etkili olabilir.
Doktora hiç gelmişliği yok 4. Hamilelik 3. Çocuk 1 kere bile gelmedi 😑

Burada devletten randevu bulanlar vardı sanki. Bence hastaneye gidip sormak da lazım nasıl oluyor diye.
Daha önceki gebelikte gitmiştim hatta bana göre erkende gittim yine de randevu vermemişlerdi doluymuş diye bu sefer hiç düşünmedim bile çünkü çok kalabalık bir hastane daracık bir koridor ve insanlar üst üste bekliyor tabiri caizse ve şu an gitsem çok geç gelmişsin demeleri de çok muhtemel 🤰neyse artık ben şişli de ki şehir hastanesine gidiyorum Beylikdüzü şişli uzak oluyor belki buralarda bulurum diyordum ama kısmet

Doktora hiç gelmişliği yok 4. Hamilelik 3. Çocuk 1 kere bile gelmedi 😑
O zaman düşük riskim varmış doktor ilişkiyi yasakladı diyin, kimsenin zevki sizin ve çocuğunuzun sağlığından daha önemli değil. Böyle akıl vermiş gibi olmak istemiyorum kusura bakmayın ama Allah yardımcınız olsun böyle bir eşle.

Kızlar böyle bir şeyi ilk zamanlar giyemezler değil mi? 🤔 Ben bebeğime bayramlık bakmaya başladım 😄 Tahminen 1 aylık olacağı için bunlardan giyemez ama içim gidiyor bunlara 🤤Eki Görüntüle 3197005
Yaaaaa aşırı tatlılar bende de bu seçenekler var bu kadar olmasa kesinlikle bunu da alırdım en kötü bayramda giydiririz 😍

Eklentiler

• 8F03DDEC-B822-46E8-AFE9-36E904DD16DD.webp
    8F03DDEC-B822-46E8-AFE9-36E904DD16DD.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 72
  • 3B05C370-D96F-4D2D-AD04-9901AF63B42E.webp
    3B05C370-D96F-4D2D-AD04-9901AF63B42E.webp
    25,7 KB · Görüntüleme: 70
  • 7770DD04-6E7D-4ADC-A508-969B7F7BCB50.webp
    7770DD04-6E7D-4ADC-A508-969B7F7BCB50.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 70
Bende video da ki doktordan dinledim. Özellikle son 3 ay prezervatif kullanılmalı akan menisinde ki bi hormon erken doğumu tetikliyor diye söylemişti.

28. haftadayım ve adet olacakmışım gibi kasık ağrım var bir haftadır. Enfeksiyon olduğunu düşündüm dün tahlil verdim temiz çıktı. Nst'de bir şey çıkmadı ama adet olacakmış gibi bir his... Bunu yaşayan var mı? 9. haftada yaşamıştım daha önce ve kanamam olmuştu. Yine mi olacak diye tedirginlik var 😞
Canım benimde bazen kısa süreli oluyor.dinlenince geçiyor. benimde 11. Haftada kanama olmuştu. Seninle günümüz aynıymış. İkiz gebelik benimki

Açlık şekerimi de bi ölçeyim dedim dün 52ydi
Bugün 71 çok şükür
Dün akşam yemeğinden sonra ara öğün yapmadım diye o kadar düştü herhalde.
Bu düşüşlerden de bıktım. Umarım hamilelik sonrası biter bu dengesizlik.
Cuma günü diyetisyene soracağım yine. Gitmeyecektim ama ödemesini yapmışken bir daha görüşeyim bari.
Böyle sonuçlar yaşayan varsa yorumlarınızı beklerim. Benim gibi şekeri bu şekilde düşen varsa. 😑
Benim hipoglisemi ile mücadele ettiğim bir dönem oldu yıllar önce, 46, 52 gibi değerler de yanlış hatırlamıyorsam hipoglisemi aralıklarında sayılan değerler. Benim şekerim çok düştüğünde aniden gelen göz kararması, mide bulantısı ve kusma gibi belirtilerim oluyordu. Çok geçmiş olsun ben o zaman bile çok zorlanıyordum bir de gebelikle birlikte düşünemiyorum gerçekten çok zor. O süreçte öğrendiğim en önemli şey benim şekerimin düştüğünü veya düşeceğini hissettiğimde şekerimi yükseltmek için şekerli bir şey tükettiğimde o gün bir daha şekeri dengeleyememek olmuştu, şekerli bir şey yediğimde kısa süre içinde tekrar düşüyordu. Hatta gebelikteki şeker yüklemesinde de yüksek şekerden daha çok reaktif hipoglisemi çıkmasından korkmuştum. Size önerim şekeriniz bu kadar düştüğünde yoğurt tüketin, gerçekten sonrasında şekeri dengelemede daha yardımcı oluyor. En azından benim için böyle olmuştu. 🌸

Ben de deterjan konusunu incelemedeyim.
Ama kesinlikle sıvı deterjan öneriliyor. Doktorların yorumları öyle. Daha kolay arınıyor diye onu önermişler hep.
Ebebek mağazasına uğradım dün yine ama bir şeye gitmedi elim.
Mart anneleri grubundaki biri ve instagramdaki içerik inceleyiciler ebebekteki baby&me markasını çok övüyorlar. O şekilde öğrendim ben de.
Çok temizmiş onun sıvı deterjan içeriği. Fiyatı da çok uygun. Alsam mı diye düşünüyorum. Önümüzdeki ay karar vereceğim. Ama bu markanın sprey leke çıkarıcısını kesin alıcam.
Deterjan için Green clean düşünmüştüm başlangıçta. Ona da bakıyorum hala 🤔
Ebebek sitesinden de alıyorum bu arada ben. Gayet güzel teslimatı. Mağazalarından dağıtım yapıyorlar sonuçta. Güvenilir yani. Artık internet alışverişi mükemmele ulaştı.
Baby & me nin deterjan ve şampuanın içeriğinin tertemiz olduğunu oğlum 2 yaşlarındayken öğrenmiştim bende. ozman alıp deneyip memnun kalmıştım. şampuanına da tekrar bi r bakmak lazım
ozaman kadar hep green clean kullanmıştım bende

Benim hipoglisemi ile mücadele ettiğim bir dönem oldu yıllar önce, 46, 52 gibi değerler de yanlış hatırlamıyorsam hipoglisemi aralıklarında sayılan değerler. Benim şekerim çok düştüğünde aniden gelen göz kararması, mide bulantısı ve kusma gibi belirtilerim oluyordu. Çok geçmiş olsun ben o zaman bile çok zorlanıyordum bir de gebelikle birlikte düşünemiyorum gerçekten çok zor. O süreçte öğrendiğim en önemli şey benim şekerimin düştüğünü veya düşeceğini hissettiğimde şekerimi yükseltmek için şekerli bir şey tükettiğimde o gün bir daha şekeri dengeleyememek olmuştu, şekerli bir şey yediğimde kısa süre içinde tekrar düşüyordu. Hatta gebelikteki şeker yüklemesinde de yüksek şekerden daha çok reaktif hipoglisemi çıkmasından korkmuştum. Size önerim şekeriniz bu kadar düştüğünde yoğurt tüketin, gerçekten sonrasında şekeri dengelemede daha yardımcı oluyor. En azından benim için böyle olmuştu. 🌸

Bende belirti olarak sadece Şekerim düşünce yorgun olma hali var onu hissettim.
Bi kez de 40lara düşmüştü. Özellikle o zaman çok garipti. Kafam bi tuhaftı.
Gerçekten ne yapacağımı bilemez haldeyim. Sabah kahvaltımı biraz geç ettim.
biraz tahin helvası yedim tatlı olarak. Geri kalan her şey normaldi. Omlet peynir zeytin.

Ama 66 çıktı 2 saat sonra ölçtüğümde. 🙁Yine çok düşük.
Kahvaltıdan 2 saat sonra kahve yanında çikolata yedim drajelerden. 3 tane de kepekli grisini. 1 saat sonra ölçtüm 108 oldu.

O kadar tecrübesizim ki kendi kendime 2 haftadır denemelere devam ediyorum. 😒 diyetisyen umarım bu kez yardımcı olur bana.

Yoğurdu da deneyeyim o şekilde o zaman. çok teşekkür ederim🙏🏻

Merhabalar, puset için örtü siparişi vereceğim ama doğru kumaşı seçmede çok kararsız kaldım. Sadece müslin olanlar çok ince olur gibi geldi, çocuğun uyuyabilmesi için biraz da karanlık olması gerekiyormuş gibi hissediyorum ayrıca. Pike/battaniye + müslin şeklinde olanlar var onlar da acaba çok mu kalın olur yaz günü diye düşünüyorum. Çift kat müslin veya pazen kumaştan olanlar mı daha ideal olur diye düşünürken bir şeye karar verip bir arpa boyu yol gidemiyorum bazen alışveriş yaparken 😩 sağ olsun Ankara’nın belirsiz hava durumu da kararsızlığıma kararsızlık ekliyor. Puset örtüsü alanlar veya almayı düşünenler neye karar verdiniz acaba?

Bende belirti olarak sadece Şekerim düşünce yorgun olma hali var onu hissettim.
Bi kez de 40lara düşmüştü. Özellikle o zaman çok garipti. Kafam bi tuhaftı.
Gerçekten ne yapacağımı bilemez haldeyim. Sabah kahvaltımı biraz geç ettim.
biraz tahin helvası yedim tatlı olarak. Geri kalan her şey normaldi. Omlet peynir zeytin.

Ama 66 çıktı 2 saat sonra ölçtüğümde. 🙁Yine çok düşük.
Kahvaltıdan 2 saat sonra kahve yanında çikolata yedim drajelerden. 3 tane de kepekli grisini. 1 saat sonra ölçtüm 108 oldu.

O kadar tecrübesizim ki kendi kendime 2 haftadır denemelere devam ediyorum. 😒 diyetisyen umarım bu kez yardımcı olur bana.

Yoğurdu da deneyeyim o şekilde o zaman. çok teşekkür ederim🙏🏻
Çok iyi anlıyorum sizi ne yazık ki o kadar düşünce tekrar dengeye oturtması çok zor oluyor gün içinde. O kadar düşmesine izin vermemek lazım en sağlıklısı, uyandığınızda kahvaltıyı hazırlayana kadar çok şeker içermeyen bir şey atmak iyi gelebilir bu kadar düşmesine izin vermemek için. Vücut şekerin çok düşük olduğu anda şeker aldığında garip şekilde daha fazla insülin salgılıyor bazen, o da şekeri düşürüyor. Bir de ben bu yüzden meyveleri, öncesinde veya sonrasında yoğurt, süt, kefir ile birlikte tüketmeye çalışıyorum. Ama şeker değeriniz düştüğünde halsizlik harici bir belirtiniz yoksa iyi bir şey bu en azından vücut direnç koyabiliyor, belki de ölçüm aleti olması gerekenden daha düşük ölçüyordur genelde evdeki aletler öyle oluyormuş 🙏🏻 Diyetisyeninizi bu durum hakkında mutlaka haberdar edin siz yine de.

Back
X