2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Ayy bilmemmi o alerji ilaci kullanamamanin acisini perisan oluyorum her hafta girip gibiyim artik dayanamayip haftada 1-2 aliyorum ilacimi. Sanada gecmis olsun canim umarim hemen atlatirsin
canım doktorunla konustun mu bunu hiç, yani kullanabilirsin arada falan dedi mi, ben de bugün gidip sıkıştırcam biraz, dardayımmm eyy diye :) bu arada ne kullanıyorusn ilaç

günaydın herkese, çoook uzun zamandır yazamıyordum, hem cok hastalandım sogul algnlıgı ve faranjit , öksürük alerji hepsi, hem de işler çok yogun:KK12:bu hastalık mahfetti beni ya, geçmek bilmedi, 5 yasındaki oglum kreşten getirdi, ama öksürük kısmı bitmiyor, karın kaslarım öksürmekten ağrıyor artık, geçenlerde bi arkadaş yazmıştı gerçekten bunun bimucizevi bi çözümü olsa ya bıktım, her türlü doğal çözümü denedim, ballar zencefiller pekmezler propolisler falan cıks geçmiyor, normalde bu mevsimde olurdu ama alerji haplarımı düzenli kullandgmda sorun olmuyordu, bu sefer kullanamayınca hayat enerjm gitti valla, bi yandan da mantarla ugrasıyorum , alttan üstten iptal durumdayım.:KK43: bugün 4 hafta sonra bebişimi görcem inşallah randevum var, hala cinsiyetimiz belli değil, bugün 16+2 yim umarım artık kesinleşir ben de alışverişe yapabilirm de ufak tefek moralim de yerine gelir , dualarınızı bekliyorum şu hastalık beni artık terketsin
Yaa çok geçmiş olsun. Evde okula giden çocuk olunca kendini koruyup kollamak çok zor. Yani üst üste 3 hafta hata olmasa maşallah diyoruz iyi dayandı :)
Yaa randevu günleri çok güzel, haydi güzel haberlerle gel , umarım cinsiyeti de "net" bi şekilde öğrenirsiiin :)

Günaydın kızlaar,

Bu konuda ben de aynı fikirdeyim, ilkinde önce ahşap beşik almıştım ama anne yanı kesinlikle daha mantıklı. Gece rahat ettirir, öyle yapacağım. Çok pahalı bir model de almayacağım çünkü boyutu hızlıca küçük kalacak biliyorum :)

Yaa ebebekte mis gibi şeyler vardı hep cinsiyet konusundaki o yüzde 10 luk ihtimale takılıp almadım ve çoğunu kaçırdım. Bunları da kaçıracağım sanırım :KK43: Ama indirim varken değerlendirilmelii kesinlikleee :)
evet ilk aylar bolca uyanacagız gece , kesinlkle daha pratik bişey istyorum bu sefer, sonrasında bebek ihtyacına göre farklı bişeye geçerim yatak olarak, ben öncekinde o büyük yatağı toplam 1-2 ayı gecmedi kullanmamız, bağımlı bebekti benimki hep dipdibe uyuduk asla yataga alıstramadım:) o yüzden bebeğin ihtyacına göre sonrasına karar vermek mantıklı geliyor

Yaa çok geçmiş olsun. Evde okula giden çocuk olunca kendini koruyup kollamak çok zor. Yani üst üste 3 hafta hata olmasa maşallah diyoruz iyi dayandı :)
Yaa randevu günleri çok güzel, haydi güzel haberlerle gel , umarım cinsiyeti de "net" bi şekilde öğrenirsiiin :)
aradan 4 hafta geçince heycandan kalbim sıkışıyor :) artık hareketlerini de hissediyorum zaten o da sabahtan beri pır pır karnımda :)) çok güzel hisler gerçekten :KK68:

Ben suan bio oil kullaniyorum canim lierac aldim ama onu son 2 aya kullanirim diye dusunuyorum. Birde cok unlu bir baharat firmasinin sahibi var tanidik lokman hekim gibi birsey surekli hastalandigimizda falan kariism hazirlayip gonderir kendisi bu konularda kendisjne cok guvenirim oda kakao yagi verdi sadece bunu kullansan yeter dedi. Oda sicakliginda kati bi yag benmari usulu eritip oyle surmemiz gerekiyor. Sanirim onada haftada bir iki kez baslayacagim
Valla canım ben de bir düzeleyim hemen o işlere başlayacağım ☺️
bunu denememiştim canım bu akşam bunu da yapayım sağolasın:dua:
Dikkat et canım sakın soluma, ayağının altına sür çorap giy uyu ☺️

evet ilk aylar bolca uyanacagız gece , kesinlkle daha pratik bişey istyorum bu sefer, sonrasında bebek ihtyacına göre farklı bişeye geçerim yatak olarak, ben öncekinde o büyük yatağı toplam 1-2 ayı gecmedi kullanmamız, bağımlı bebekti benimki hep dipdibe uyuduk asla yataga alıstramadım:) o yüzden bebeğin ihtyacına göre sonrasına karar vermek mantıklı geliyor
Evet evet aynı şekilde biz de hep yakın temastaydık , neredeyse alındığı gibi kaldı o yatak eskime şansı zaten hiç yok :) Tecrübe bu noktada iyi bişey :)
aradan 4 hafta geçince heycandan kalbim sıkışıyor :) artık hareketlerini de hissediyorum zaten o da sabahtan beri pır pır karnımda :)) çok güzel hisler gerçekten :KK68:
Yaaa hissediyomusuuun ay çok güzel :) Ben hala hissetmiyorum çok garip. İkİnci hamileliklerde bu haftalarda hissedilmesi beklenyor artık aslında amaa. Aman evham yapacak şeyler buluyorum sürekli hiç öyle bir tipte değildim ama..
Randevuma iki hafta var daha eşimin ara bir randevu teklifini kabul mu etsem ne yapsam :)

Evet evet aynı şekilde biz de hep yakın temastaydık , neredeyse alındığı gibi kaldı o yatak eskime şansı zaten hiç yok :) Tecrübe bu noktada iyi bişey :)

Yaaa hissediyomusuuun ay çok güzel :) Ben hala hissetmiyorum çok garip. İkİnci hamileliklerde bu haftalarda hissedilmesi beklenyor artık aslında amaa. Aman evham yapacak şeyler buluyorum sürekli hiç öyle bir tipte değildim ama..
Randevuma iki hafta var daha eşimin ara bir randevu teklifini kabul mu etsem ne yapsam :)
kötü tecrübe ama olsun haklısın :) bi fikrimiz var en azından tabi her ne kadar doğunca yine böyle afallayacakmışım gibi de geliyor, 5 yıl geçti üzerinden :)
evet canım hissedyorum hatta biraz erken başladım galiba hissetmeye :) karın yapısındandır canım belki çok anlamıyorum bu işlerden ama, böyle bişeyler yiyip yatıp uzandıgımda özellkle tatlı yediysem, resmen pır pır oluyor karnım, çok zevkli bunu hissetmesi, merak etme yakında başlar seninde, ben bir de hala -3kg dayım, yeni geçti bulantılarım ama iştahım hala açılmadı bi karnım çok az büyüdü, bakalım ne halde gidip öğrencez

kötü tecrübe ama olsun haklısın :) bi fikrimiz var en azından tabi her ne kadar doğunca yine böyle afallayacakmışım gibi de geliyor, 5 yıl geçti üzerinden :)
evet canım hissedyorum hatta biraz erken başladım galiba hissetmeye :) karın yapısındandır canım belki çok anlamıyorum bu işlerden ama, böyle bişeyler yiyip yatıp uzandıgımda özellkle tatlı yediysem, resmen pır pır oluyor karnım, çok zevkli bunu hissetmesi, merak etme yakında başlar seninde, ben bir de hala -3kg dayım, yeni geçti bulantılarım ama iştahım hala açılmadı bi karnım çok az büyüdü, bakalım ne halde gidip öğrencez
Yaa durumlarımız aynı gibi benim de 5 yıl geçti :) Ve aynı şekilde afallayacak gibi hissediyorum. Mesela kıyafet vs almayı düşünürken bile nasıl yapmak lazım diye şüphede kalıyorum. Ama tecrüebsizken halletmişiz bir şekilde buluruz yolunu :)
Ya tabii yapısal olabilir, -3 kilonun etkisi olabilir. Bende yarım kilo kadar aldım henüz gerçi ama herhalde yakında başlar diyerek sakin kalmaya çalışıyorum :)
Haydi bakalım, kaçtaydı randevun merakla bekliyorum :))

İndirimlerden bahsedilmiş, ben de favorilere birkaç parça eklemiştim ama cinsiyetimizin değişme ihtimali var 🤭
Benim seçtiğim parçalar genelde ara renkler ama yine de netleşmesini bekliyorum ☺️

Yaa durumlarımız aynı gibi benim de 5 yıl geçti :) Ve aynı şekilde afallayacak gibi hissediyorum. Mesela kıyafet vs almayı düşünürken bile nasıl yapmak lazım diye şüphede kalıyorum. Ama tecrüebsizken halletmişiz bir şekilde buluruz yolunu :)
Ya tabii yapısal olabilir, -3 kilonun etkisi olabilir. Bende yarım kilo kadar aldım henüz gerçi ama herhalde yakında başlar diyerek sakin kalmaya çalışıyorum :)
Haydi bakalım, kaçtaydı randevun merakla bekliyorum :))
ay evet aynıymış :) hallederiz ya zoru gördük tecrübesiz halimizle hallettik şimdi de inşallah Allah sağlık versin de biraz uykusuz kalır biraz yoruluruz ama hallederiz canım. aa sen de az kilo almışsın olsun biz de diğer aylarda kullanalım kilo hakkımızı :) 14.40 ta rendevum canım, haber edicem çıkınca ::)

O biraz tuylenme yapiyor diye duydum ama canim tuy problemin varsa sorun olabilir ben baya killa bi insanim birde hindistan cevizi yagi sursem allaah kocamin gobeginden farki kalmaz 😂😂
Benm zaten gebelikte tüylenme oluyor göbekte battı balık yan gider ins sağlıkla doğsun lazere koscam🤣

Bir de bugün yaşadığım olayı sizlerle paylaşmak isterim. Muayene sonrası doğum ücreti ve ön ödeme için konuşmak üzere hastanede görevli olan kişinin odasına girdik. Ne kadardır ne değildir diye sorduk. Bize 3 hafta önce gittiğimizde 8 bin demişlerdi. Görevli bayan bize zam geldiğini fakat bundan en az şekilde etkilenmemiz için kasım ayına kdar ödeme yapanlara indirim yapılcağı bunlarıda gebelik haftasına göre bir kur gibi belirlediklerini söyledi. Buna göre ön ödemeki fiyatlar şöyleydi Kasım ayında ödeme olursa 30 hafta ve sonrsı için 12 bin 20-29 hafta arası 14 bin ve en son yeni gebelikler için ise 16 bin fiyat verdiler şok olduk çünkü bu kadar bir zam beklemiyorduk . Ocak zammı haricinde eğer şimdi ödeme yapmazsam 16 bin ödeyeecekmişim. Anlamaya çalıştık, tartıştık bir üst mercii deki kişi ile görüşmek istedi o beyde müsait değilim dilekçe yazsınlar dedi. Hastaneden soğuduk şaşkınlık içindeyiz. Benim ilk doğumum bu hastanede olmuştu. İzmirdeyim. İzmirdeki arkadaşlar bana aşağı yukarı bildiği fiyatları söylerlerse bende ona göre bir araştırma yapacağım.❤️🌸
evet canım doğum fiyatları yeni zamlanmış. ben de dün kontrole gittiğimde sordum 17 bin olan doğum fiyatı aynı hastane de 25 bin tl olmuş. biz doğum yapana kadar en az %50 daha artar diye düşünüyorum.

canım doktorunla konustun mu bunu hiç, yani kullanabilirsin arada falan dedi mi, ben de bugün gidip sıkıştırcam biraz, dardayımmm eyy diye :) bu arada ne kullanıyorusn ilaç
Daha once sormustum bakmisti recetesine hamilelikte kullanilabilir sorun olmaz ama en azindan 15. Haftaya kadar organlarin olusumunu biraz bekleyelim demisti sonra bir daha sorma firsatim olmadi kullanmadigimda hic bir sekilde nefes alamiyorum ve carpintim basliyor bu hafta bende 2 kez aldim artik haftaya gidince tekrar soracagim. Allerset kullaniyorum ben kedi ve ev akari alerjim var.

Daha once sormustum bakmisti recetesine hamilelikte kullanilabilir sorun olmaz ama en azindan 15. Haftaya kadar organlarin olusumunu biraz bekleyelim demisti sonra bir daha sorma firsatim olmadi kullanmadigimda hic bir sekilde nefes alamiyorum ve carpintim basliyor bu hafta bende 2 kez aldim artik haftaya gidince tekrar soracagim. Allerset kullaniyorum ben kedi ve ev akari alerjim var.
iyi yapmışsın canım, bizim sağlığımızın kötü olması da sonuçta onları etkiliyor, ben de bugün öğrenicem gittigimde kullanabilirmiyim bakalım

evet canım doğum fiyatları yeni zamlanmış. ben de dün kontrole gittiğimde sordum 17 bin olan doğum fiyatı aynı hastane de 25 bin tl olmuş. biz doğum yapana kadar en az %50 daha artar diye düşünüyorum.
Çok sinir bozucu gerçekten tamam zam yapsınlar ama zam oranları bu kadar mı olur? Bunlar 2 katına çıkarmış fiyatı.Şaka gibi😵‍💫 Dediğin gibi ocak ayındada bir zam ile çok yükselecek🌸❤️

Uff ucu çok açık bu zam olayının. Doğuma kadar ne ödeyeceğiz meçhul. Kokmaya başladım bu işten :)
Ben şimdi doğum paketi satın almak için araştırma yapmaya başladım. En azından fiyatı sabitlemiş oluruz o şekilde diyorum. Böyle yılbaşı öncesi zam-ara zam, yeniyıl zammı derken katlandıkça katlanıyor maşallah

Back
X