Benim eşim doğduğunda dedesi direk gidip kendi adıyla bebeğin kimliğini çıkarttırmış, kayınvalidem yıllarca seslenememiş çocuğuna ama hep bi beklentileri var ismini koyarım diye. Kayınpederimin adı da Mehmet koysam koyulur ki kendisini cidden çok severim onurlandırmak da isterim ama biz hiç çocuğumuz yokken kızımız olursa annemin adıyla bi isim, oğlumuz olursa eşimin babasının adıyla bi ism koyarız diye düşünmüştük. Benim annemin adı da eşimin babaannesinin adıyla aynı. Kayınvalidem hoşlanmadı bu durumdan heralde eşim de akrabalar gitti ilk çocuktan kaynanasının adını koydular der diye çok kavga ettik ve koymadık neyse tek isim oldu benim beğendiğim oldu sonuçta.
Annemi aramış kayınvalidem cinsiyeti öğrenince sevinçle “xx ile Mehmet geliyo” diye biri benim babamın adı biri kayınpederin. Bana öneri olarak “kızım babanın ismini koysanız cok seviniriz siz bilirsiniz ama” dese iki isim de koyardım ama böyle tavra koymam. Bebeklerin annesi olarak önce bana saygı duyulacak ki ben de saygı duyayım her türlü fiziksel sıkıntıyı tek başıma çekiyorum sonuçta. Eşim de önceden netleştirp kız olursa annen, erkek olursa babam dememiştik bu sefer o yüzden isteyemem senden dedi. O da çok gerekli görmüyor işte de. Zaten öz Türkçe isimler daha çok hosumuza gidiyor. Ben baştan söyledim şu iki ismi düşünüyorum daha çok beğendiğimiz bişey çıkmazsa bunu koyarız babası da isterse diye.
Ayy ne içerlemişim kendi kendime ne yazdım arkadaş ya

kendime inanamadım şu an. Bi salın anneleri ya