• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kızlar ben kar zarar gözetilerek kalpten bir operasyon geçirdim ve taburcu oldum. Ağrım var ama başarılı geçti hamdolsun, ilaç kullanamıyorum ne yazık ki. Dualarınızda beni unutmayın 🌸
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum 💐💐 bundan sonra sağlıkla geçirirsiniz umarım iyi olmanıza sevindim 🧿

Doktorun ultrason cihazı 4d özellikte ise belli bir haftadan sonra artık böyle bakmaya başlıyor. Benim doktorum da en son siyah beyaz bakmıştı detaylı ve sonraki muayenelerde diğerine geçiyor diye hatırlıyorum. yoksa ekstra ücretli olan renkli görüntü değil detaylı için alıyorsa onun ücretidir heralde.
Anladım teşekkür ederim 🤩

Kızlar ben kar zarar gözetilerek kalpten bir operasyon geçirdim ve taburcu oldum. Ağrım var ama başarılı geçti hamdolsun, ilaç kullanamıyorum ne yazık ki. Dualarınızda beni unutmayın 🌸
Cok çok geçmiş olsun. İnşallah bundan sonrası sağlıkla ilerleyecek ikiniz için de

Kızlar herkese iyi akşamlar, ben bugün gün içinde sayısı 10 kadar karnımda ani sertkeşmeler oldu hatta az önce iki kere daha oldu , alt karnım komple settleşiyor, nedir bu paniklemelmym? İlk hamilelgmde böyle bişey yaşamamıstm yada unuttum, ne yapsam

Kızlar iyi akşamlar kan ilacı ve vitamini belli aralıklarla mı içiyosunuz aynı anda mı içiyosunuz?
Eğer vaktim yoksa arka arkaya içmem gerekiyorsa 10 15 dk aradan sonra içiyorum. Ama normalde kahvaltı yaptıktan sonra vitamin alıyorum. kahvaltıdan yaklaşık 2 saat geçtikten sonra demir ilacını alıyorum. Doktorum demir ilacının öncesi ve sonrasında süt ve süt ürünleriyle 2 saat ara vermen gerekiyor demişti 😇

Beni de dr banu çiftçi’nin yazısı endişelendirdi 😏 tecrübeli anneler sizce doğru mu bu altı çizili cümleler? 20+2’yim. Tekme falan yok ortada. Bebek hareketlerini hissetmemenin sorun olduğunu iddia ediyor. 😞

21. Hafta (20 Hafta 0 Gün - 20 Hafta 6 Gün)
Bebeğim büyüyor...

Kelebek çırpınması gibi zarif hareketler artık yerini daha güçlü acımasız tekme ve yumruklara bırakıyor. Sevdiklerimizi tekmelemeye anne karnında başlıyoruz ya... Hatta artık onu tanıdıkça hareket şeklini ve alışkanlıklarını daha net anlayacaksınız.

İlk gebeliğiniz de olsa bebek hareketlerini hâlâ hissedemiyorsanız bu doktorunuza iletmeniz gereken bir durumdur. İlk hareketler kelebek çırpınması şeklinde olup sonra kendini daha belirgin ve koordine hareketlere bırakacak.
Ben tam 20 haftaligim küçük kipirtilar hissediyorum nadiren. Hapymom uygulaması da hala hissetmediyseniz 23 24 haftalara kadar vaktiniz var diyor. Aslında en doğrusu doktordan bilgi almak işte. Tekme dedikleri bence son aylara doğru olur. Bilmiyorum bu haftalarda olup tekme hisseden var midir

Şükürler olsun hastane ortamından kurtuldunuz. Şifa olsun inşallah yapılan herşey. Bundan sonra herşey çok güzel olacak❤️🙏

Dayanamıyorum aslında. Merak ediyorum, seyahatten döndükten sonra bir görmek isterim. 9 aralıkta ayrıntılı var, ondan sonra görüşelim dedi. Muayene hakkım da çok aslında. Bir bahane bulup gitsem niye geldin der gibi davranmalarından da çekiniyorum :KK43:
Ahmet hoca asla öyle bir tepki vermez rahat ol

Bnmde aynı cnm ve şuan patlayacak gibiyim acaba günün yorgunluğundan mi diye düşünüyorum
Benim 10 gündür kabızlık ve gaz sancım vardı ona mı bağlı diye düşündüm ama 2 gündür daha iyiyim yine de şişiyor. Yorgunluktan da olabilir dediğin gibi

Ben tam 20 haftaligim küçük kipirtilar hissediyorum nadiren. Hapymom uygulaması da hala hissetmediyseniz 23 24 haftalara kadar vaktiniz var diyor. Aslında en doğrusu doktordan bilgi almak işte. Tekme dedikleri bence son aylara doğru olur. Bilmiyorum bu haftalarda olup tekme hisseden var midir
Ben üst üste her gece hissettim sonra günlerce hissetmedim. O yüzden paniklemiştim. Şimdi yine birkaç gündür hissediyorum. Ama yine hissetmezsem sorun mu değil mi onu anlamaya çalışıyorum. Doktoruma soracağım.
Tekme için bence de çok erken zaten. Onları büyüdüğünde hissederiz.

Kızlar herkese iyi akşamlar, ben bugün gün içinde sayısı 10 kadar karnımda ani sertkeşmeler oldu hatta az önce iki kere daha oldu , alt karnım komple settleşiyor, nedir bu paniklemelmym? İlk hamilelgmde böyle bişey yaşamamıstm yada unuttum, ne yapsam
Canim cok panik yapma ama yinede bi acile gozuk bence hem kanama hem kasilma biraz akil karistirici gibi duruyor en azindan icin rahat eder

Benim alt karnım 1 haftadır hep sert ama sadece yatıp o bölgeyi elimle kontrol edersem farkediyorum. Hafif de bir gerginlik var içten ama ağrı ya da kasılma hissi değil. Normal olduğunu düşünmüştüm tam bebeğin olduğu yer çünkü. Büyüyor içerde onu hissediyorum diye düşünüyorum.

Kızlar selam. ben de pazartesi günü 19+6 da Zeynep kamilde detaylı ultrasona girdim,
değerleri gösteren dökümanı paylaşıyorum size de fikir verir :)
bebeğimin kız olduğu %100 kesinleşti,
organlarına, plasentaya rahime detaylı baktı
darısı başınıza :)
Bu arada SSVD yi sordum, buraya dogum belirtinle geldiğinde ssvd yapmak istediğini söylüyorsun ve doktorlar ona göre değerlendirip işleme alıyorlar ayrı bi randevu alınmıyor dedi doktorum
Bilgilendirme için teşekkürler. Sağlıkla doğsun büyüsün 🤲🏻☺️ Ne kadar sürdü bir de randevuyu mhrs sisteminden mi aldınız

Back
X