• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Benim de bu hafta oldu mide yanmam. Dik yastık koymaya başladım uyurken. Yoksa boğazıma da yansıyor. Bi de ben ekşi şeyleri çok seviyorum. O da tetikliyordur herhalde. Rennie kullananları da okudum burda. Acaba bi sakıncası olur mu bu gibi ilaçların? 1 hafta önce böyle sıkıntım yoktu. 😢 yediklerimize ekstra dikkat etmemiz lazım sanırım. Midemiz olduğundan hassas
Kesinlikle, ben de uzun zamandır çift yastıkla uyuyorum. Aynı şekilde ben de ekşi delisiyim ama önceden olmuyordu. Rennie yi doktora sormuştuk pek önermiyorum demişti. Ama başka bir doktor da gaviscon yazdı bana bu durumlar için. O yüzden çok zorlarsa bir Tatlı kaşığı gaviscon içiyorum. Reçete ettiğine göre güvenlidir sanırım 😇

Bu bahsettiğiniz ayrıntılı ultrason değil mi? Ona randevu aldım Recep Has hocaya, 9 aralıkta giricem.
Arkadaşlar normal muayenelerde de gördüğü için merak edip sordum:) anladığım kadarıyla doktorun makinesi müsaitse o şekilde de muayene edebiliyor. Çünkü en son gittiğimde benim doktorum da 2-3 saniyelik açtı renkliyi😇

Evet ayrıntılı ultrason bu.
Benim doktorumun cihazında var mı bilmiyorum. Hiç açmadı bende renkli görüntü çünkü.
Normal muayenelerinde de görenler zaten başından beri perinatoloğa giden anne adayları. Onlar görüyor. İstisnalar var demek ki sizde de olduğu gibi.
Ben sadece detaylı muayenede göreceğim.

Evet ayrıntılı ultrason bu.
Benim doktorumun cihazında var mı bilmiyorum. Hiç açmadı bende renkli görüntü çünkü.
Normal muayenelerinde de görenler zaten başından beri perinatoloğa giden anne adayları. Onlar görüyor. İstisnalar var demek ki sizde de olduğu gibi.
Ben sadece detaylı muayenede göreceğim.
Ben de bu doktora yeni geçtim. Daha ilk muayeneye gidebildim ancak. Kendisi prof, ben de ayrıntılı yapıyorum dedi ama randevuyu almıştım artık, değiştirmedim ben de. Her muayenede görenler şanslı 🍀 ☺️

Ben de bu doktora yeni geçtim. Daha ilk muayeneye gidebildim ancak. Kendisi prof, ben de ayrıntılı yapıyorum dedi ama randevuyu almıştım artık, değiştirmedim ben de. Her muayenede görenler şanslı 🍀 ☺️

Ayrıntılı yapıyorum dediğine göre renkli ultrason kullanıyor kendisi de; o yüzden açmış renkli görüntü. 😇

Beni de dr banu çiftçi’nin yazısı endişelendirdi 😏 tecrübeli anneler sizce doğru mu bu altı çizili cümleler? 20+2’yim. Tekme falan yok ortada. Bebek hareketlerini hissetmemenin sorun olduğunu iddia ediyor. 😞

21. Hafta (20 Hafta 0 Gün - 20 Hafta 6 Gün)
Bebeğim büyüyor...

Kelebek çırpınması gibi zarif hareketler artık yerini daha güçlü acımasız tekme ve yumruklara bırakıyor. Sevdiklerimizi tekmelemeye anne karnında başlıyoruz ya... Hatta artık onu tanıdıkça hareket şeklini ve alışkanlıklarını daha net anlayacaksınız.

İlk gebeliğiniz de olsa bebek hareketlerini hâlâ hissedemiyorsanız bu doktorunuza iletmeniz gereken bir durumdur. İlk hareketler kelebek çırpınması şeklinde olup sonra kendini daha belirgin ve koordine hareketlere bırakacak.
Merhaba kesinlikle endişe etmeyin, hareket hissetmek çok faktöre bağlı, bir kere anne zayıfsa daha çok ve erken hissediyor, kilo arttıkça his gecikiyor bebeğin büyümesi gerekiyor, ayrıca plasenta yerleşimi anterior yani ön duvarda ise o da yastık gibi hareketi tamponluyor ve daha ileri haftalara atılıyor hissetme, endişe etmeyin bir muayenenizde bahsini açarsınız, bir arkadaşım var normal kiloda O da 24ten sonra hissetti.. mesela ben, 2. gebeliğe rağmen hem kilom var hem plasenta anterior yerleşimli gecikmeli hissedeceğimi düşünüyorum..içinizi ferah tutun 🌸

Ondandır cnm yoksa o bakar 😊 1 ay daynabiliyorsan seni tebrik ediyorum helal olsun vallahi 😊😊
Dayanamıyorum aslında. Merak ediyorum, seyahatten döndükten sonra bir görmek isterim. 9 aralıkta ayrıntılı var, ondan sonra görüşelim dedi. Muayene hakkım da çok aslında. Bir bahane bulup gitsem niye geldin der gibi davranmalarından da çekiniyorum :(

Dayanamıyorum aslında. Merak ediyorum, seyahatten döndükten sonra bir görmek isterim. 9 aralıkta ayrıntılı var, ondan sonra görüşelim dedi. Muayene hakkım da çok aslında. Bir bahane bulup gitsem niye geldin der gibi davranmalarından da çekiniyorum :KK43:
Benim ayrıntılım da 9 aralıkta olacak.
10 aralık cumartesi istemiştim ama doktor kongreye gidecekmiş o gün.
9 aralık oldu.
Umarım iyi şeyler duyarız.

Kızlar ben kar zarar gözetilerek kalpten bir operasyon geçirdim ve taburcu oldum. Ağrım var ama başarılı geçti hamdolsun, ilaç kullanamıyorum ne yazık ki. Dualarınızda beni unutmayın 🌸
Cnm çok geçmiş olsun, İnşallah bundan sonra sizin için hersey çok güzel ve kolay geçer 🤲❤️

Bu bahsettiğiniz ayrıntılı ultrason değil mi? Ona randevu aldım Recep Has hocaya, 9 aralıkta giricem.
Arkadaşlar normal muayenelerde de gördüğü için merak edip sordum:) anladığım kadarıyla doktorun makinesi müsaitse o şekilde de muayene edebiliyor. Çünkü en son gittiğimde benim doktorum da 2-3 saniyelik açtı renkliyi😇
Doktorun ultrason cihazı 4d özellikte ise belli bir haftadan sonra artık böyle bakmaya başlıyor. Benim doktorum da en son siyah beyaz bakmıştı detaylı ve sonraki muayenelerde diğerine geçiyor diye hatırlıyorum. yoksa ekstra ücretli olan renkli görüntü değil detaylı için alıyorsa onun ücretidir heralde.

Kızlar ben kar zarar gözetilerek kalpten bir operasyon geçirdim ve taburcu oldum. Ağrım var ama başarılı geçti hamdolsun, ilaç kullanamıyorum ne yazık ki. Dualarınızda beni unutmayın 🌸
Şifasını en kısa zamanda görürsün insallah bundan sonraki kısmı sağlıkla huzurla tamamlarsın ☺️

Kızlar park beşik kullanacağım Allah nasip ederse. Deneyimli anneler bebek nevresim takımı alayım mı? Yoksa sadece tek çarşaf mı alayım? Yastık yorgan kullanmayacağım. Kendi battaniyeleri olur. Yastık zaten 2 yaşa kadar önemiyor doktorlar.

Back
X