2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Bende de 8. ve 12. haftalarda oldu (tekil gebelik) ancak kanama alanı vs. görülemedi. Sadece regl olmam gereken haftalarda kanama olduğunu farkedince doktora söyledim psikolojik dedi. Her ihtimale karşılık progestan verdi ve kullandım. Çok şükür bir sıkıntı yok. Size de geçmiş olsun🙏🏻
Çok sağolun inşallah yaşamayız bir daha 🥰🤲🏻 Bir sıkıntı görülmedi bakalım ama korkuyor insan ☺️

Benim zaten zorunlu sezerysn dogum hastane ortamı gayet steril bu uygulama bildugum kadarıyla sadece Türkiye de var mantigima yatmadigi için yaptırmıcam
Bende asılara cok sıcak bakan gerekli bulan biri değilim hele ki hamilelikte ama güvendiğim doktorlara sordum yaptır dedi, bildiğim kadarıyla Avrupa da da yaptiriliyor, tabi takdir senin açıkçası yaptirmayinca da birsey olacağını düşünmüyorum ama risk almamak için yaptiracagim

Bende asılara cok sıcak bakan gerekli bulan biri değilim hele ki hamilelikte ama güvendiğim doktorlara sordum yaptır dedi, bildiğim kadarıyla Avrupa da da yaptiriliyor, tabi takdir senin açıkçası yaptirmayinca da birsey olacağını düşünmüyorum ama risk almamak için yaptiracagim
Bende her aşıya sıcak bakmıyorum bana da gereksiz geliyor açıkçası neden her ameliyat olana vurulmuyor bi gebelikte vuruluyor bu bana mantık dışı geliyor her doktor da gerekli görmüyor kendi doktorunuzla ilerlemek en güzeli

Canim ben 4.5 aldim, ben çok diye düşünüyorum, her hafta ölçülüyorum yarım kilo artıyor tartı bu hızla gidersem isim zor ama ben senin aksine yediğim şeyler aşırı lezzetli geliyor ,bence aserme dedikleri şey bu, yani spesifik birsey çekmiyor canim ne yesem tatlı geliyor ama biraz frenleme lazım biliyorum bebek daha kaç gr ki, böyle giderse son aylar kaç kilo alirim😒
Valla ben de anlamadım ki. Tartıda sayı artmış ama ben hala çok fitim. O yüzden ebe çok iyi dedi sanırım. Görüntüde hiç sorun yok.
Çünkü fazlam yok. Normalde yüzden bacaktan kalçadan alırım kiloyu. Şimdi öyle olmadı.
Benim her hafta artmıyor zaten. Az yediğim için sorun yaşayacağımı sanmıyorum.
Ama benim gibi fit olup 8.-9. Ayda kilo alanlar da oluyormuş. Benim de iştahım bir anda açılabilir. O da normal. Doğum sonrası verilir zaten. Bence çok kasmamak gerek.

Ben daha hiç kilo almadım kızlar, doktorum da alma diyor 😃 ama annem ve çevrem çocuk gelişmez diyorlar. Şuanda 58 kiloyum VivaLaJuicy VivaLaJuicy Rprnn Rprnn Papatya0593 Papatya0593 @pank
Ben de 56yla başladım. 59 kiloyum şimdi ama hiç kilo almış gibi değilim biraz çıkan göbek dışında. O yüzden beni de sinirlendiriyorlar böyle olmaz biraz ye bebeğin gelişmez falan diye. Sağlıklı besleniyorum sonuçta. Önemli olan o. Çevre çok bilinçsiz. bebeğimin gelişimi de şükürler olsun gayet iyi.

Amin canım sağol. Benimde ilk kez oldu kanama çift yumurta ikizi. Doktorumla görüştüm araştırma hastanesine gittim acile. Kanama alanı, açıklık falan yok şükür kalp atışları da duyuldu progestan zaten kullanıyordum . İstirahat edicem bakalım biraz.
Oh şükür 🙏 herşeyin yolunda olmasına sevindim.

Ben yemek yemeyi seviyorum 😁🤠
Sürekli canım biseyler istiyor. Ama bi ara midem bulaniyordu hiç bisey yiyememistim 1 kg vermiştim. Hala yiyemedigim şeyler var balık yiyemiyorum, haberlerde kaç gündür palamut gösteriyorlar o görüntü bile midemi bulandırıyor. Balık kelimesinden rahatsız oluyorum artık.
Bende öyleyim, balığa aşıkken şimdi adını bile duymak istemiyorum. Kahve ve karnıyarıkta öyle...

Merhaba kızlar, grip aşısı tanımlanmış bana, henüz doktorumu görmedim haftaya soracağım, yaptıran yada doktoruna danışan oldu mu? Grip salgını artacağı da ön görülüyormuş..
Ben ücretle alıp yaptırdım. Kendi doktoruma sormuştum yaptırabilirsin demişti, hatta 1 ayı geçti sanırım yaptıralı. Sizin bir kronik rahatsızlığınız mı var, gebelikten dolayı mı çıktı?

Merhaba kızlar, grip aşısı tanımlanmış bana, henüz doktorumu görmedim haftaya soracağım, yaptıran yada doktoruna danışan oldu mu? Grip salgını artacağı da ön görülüyormuş..
Ben dün gittim kontrole. Doktoruma tam da bunu sordum. Grip aşısı yaptirmani öneririm en azından ağır geçirmezsin dedi. Çevremde grip olanlar çok ağır geçiriyor. Uzun da sürüyor. Aşı sana nerede tanımlanmış? Sağlık ocaklarında yaptırılıyor mu?

Kızlar abur cubura olan isteğim biraz arttı kendimi durduramıyorum da canım istediğinde yedikten sonra da pişman oluyorum sizde durumlar nasıl benim gibi olan var mı

Ben perinatoloğa da sordum, sağlık ocağındaki ebeme de, kendi doktoruma da. Normalde grip olan birisi değilim. Genel olarak hasta olmam pek. Herkes maskeleri çıkardı ama ben site bahçesine bile çıkarken maske takıyorum. Çok çok dikkat etmeye çalışıyorum. Zaten işi de bıraktım, evdeyim. Bunların hepsini bir araya toplayınca e beraber yaptırmama kararı aldık. Yapıln aşıdaki virüs de geçen senenin virüsü olduğu için boşuna almana gerek yok dedi bana. Yaptır deseydi yaptıracaktım mecburen

Benim zaten zorunlu sezerysn dogum hastane ortamı gayet steril bu uygulama bildugum kadarıyla sadece Türkiye de var mantigima yatmadigi için yaptırmıcam
Evet bu uygulamayı hastane ortamlarına güvenmedikleri için yapıyorlar. Hastaneden tetenoz kapma olasılığı çok yüksek. Ama tetenoz genel olarak bir çoğumuzun yaptırması gereken bir aşı aslında. Ben çiçek çok severim. Evde de çiçeklerim var ve toprakla da uğraşırım. Yazlıkta vs de illa ki toprakla haşır neşir oluyorum. Bu sebeple kendime ve aileme yaptırırım zaten. Daha önceden tetenozlarım olduğu için tek doz yapacaklar bana.

Hastaneye çok çok güveniyorsanız yaptırmasanız da olur ancak ben Acıbadem hastanelerinden birinde doğum yaptıracak olmama rağmen onlara bile güvenmem. Burası Türkiye malum…

Bende de yok 😇 ama ilk defa hamile olanlar biraz geç hissedermiş. 20-21 gibi bile olabilirmiş. O yüzden çok takılmıyorum 😇
Evet baya baktım okudum ilk olunca geç hissedilirmis. Ama en Ufak harekette hemen bebek mi diyorum 🙈🤣🤣 cinsiyeti bile bu kadar merakla hevesle beklemiyorum ben ya hareket etmesini hissetmeyi çok istiyorum 🥰💐

Benim ellerimde 3-5 gündür şişme oldu. Parmaklarımı avuçlarıma doğru kapatıp yumruk yaparken daha çok hissediyorum. Alyansım da parmağımdan çıkacak gibi değiş. Aynı şeyleri yaşayan var mı? Doktorumla görüşmem perşembe günü. Ona gitmeden sizlere sormak istedim

Kızlar sizde de özellikle bir süre yürüyünce ya da ayakta çok durunca kasık ağrıları oluyor mu? Ben eğer biraz uzun yürürsem hemen sağdan ya da soldan bişey saplanıyormuş gibi adet sancısına benzer kramplar giriyor. Sonra uzanınca geçiyor

Back
X