• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Di mi ya bizde doktor hiç kilodan bahsetmiyor boyunu söylüyor sadece geri kalan herşeye iyi güzel diyip içimizi rahatlatıyor. Benim de aklıma gelmemişti kaç gr diye sormak benim iştahım bu kadar açılmışken aç kalacak hali yok diye düşündüm herhalde :) ama soracağım haftaya.
Bebek zaten genelde sizin yediginizden beslenmiyor,siz yediklrinizle kendinizi besliyosunuz :) o da sizin depolari emiyor.. yani siz yesenizde yemesenizde beslenecek zaten 😄 ama siz sorun yasarsiniz depolariniz azaldigi icin

benimkii de el,yle okey işareti yapmış yüzüstü yatıyordu sonra sırtüstü yatışa geçti bacaklarını dikleştirdi falan ohh içerde alan bol kendide küçücük istediğini yapıyor 7. aydan sonra napıcaz bilmem nasıl o hareketleri yapıcak o bizde böyle gülecek miyiz of of mu dicez belli değil 😂😂
7. Aya daha cok var o zaman gelince dusunuruz bosver 😄

kızlar günaydınn size sorum olacak. gebelerde stresi azaltma deliksiz uyumak için içilebilecek bitkisel çaylar nelerdir? doktoruna soran tecrübe etmiş birileri var mı aramızda? çok saçma rüyalar görüyorum yoruluyorum uyandığımda alakasız kişiler dizi gibi senaryolar ya bide kabuslar var ne kadar okuyup uyusam da çok fazla kabus görüp korkuyorum ve yoruldum bundan.. papatya rezene flan ne çayı içebilirim hiçte içmedim böyle çaylar 😥
Canim benimde ruyalarin masallahi var papatya icilebilir sanirim bir arastir onu.Ama tamamen hormonal ruyalarimiz bende cok yorgun uyaniyorum :(

Aynısını düşündüm dün. Hep sırt üstü yatınca hissediyorum acaba rahat etmediği için mi sinyal veriyor gibi düşündüm endişelendim biraz 🤔 çünkü en iyi pozisyon bebek için sola yatmakmış. Bi süre sonra zaten sırt üstü yatmaktan kaçınmak lazımmış. Yoksa yeterli kan gitmezmiş bebeğe.
Daha geçen gün yine bu sitede okudum ocak anneleriydi sanırım. Bir anneye doktor Kalp atışı düzensiz görünüyor biraz sola yat bakalım demiş. Kalp atışı düzelmiş bebeğim. Pozisyon önemli. Yine de bilmiyorum tabii. Doktoruma soracağım bu meseleyi.
Sorduğunda bizi de aydınlat canım ☺️

Aynısını düşündüm dün. Hep sırt üstü yatınca hissediyorum acaba rahat etmediği için mi sinyal veriyor gibi düşündüm endişelendim biraz 🤔 çünkü en iyi pozisyon bebek için sola yatmakmış. Bi süre sonra zaten sırt üstü yatmaktan kaçınmak lazımmış. Yoksa yeterli kan gitmezmiş bebeğe.
Daha geçen gün yine bu sitede okudum ocak anneleriydi sanırım. Bir anneye doktor Kalp atışı düzensiz görünüyor biraz sola yat bakalım demiş. Kalp atışı düzelmiş bebeğim. Pozisyon önemli. Yine de bilmiyorum tabii. Doktoruma soracağım bu meseleyi.
ben hep sağıma yatabiliyorum yaa solumda eşim yatıyo bazende sırtüstü yatıyorum 😂 usg de yerinde durmuyor bakınca çocukk ama evde ben hissetmiyorum bunu küçük diye mi benimki acaba belki 1-2 haftaya bende hissedeim şuan17+5 ya ondan mı acabaa

ben hep sağıma yatabiliyorum yaa solumda eşim yatıyo bazende sırtüstü yatıyorum 😂 usg de yerinde durmuyor bakınca çocukk ama evde ben hissetmiyorum bunu küçük diye mi benimki acaba belki 1-2 haftaya bende hissedeim şuan17+5 ya ondan mı acabaa
Ben de hep sağa dönerdim şimdi sola da dönüyorum sağa da. Karışık. 😄
Ondandır tabi. Daha erken bi dönemdesin canım. Bana doktor zaten 20. Haftalarda hissediliyor genelde demişti. Ben 18+6 oldum bugün.

Günaydın kızlar,
Tecrubeli annelere bir sorum olacak.
Ateş olcerler icin temassiz mi yoksa kulaktan olcenleri mi onerirsiniz?
Temassizlar kullanim olarak daha kolay olabilir ancak dereceyi yanlis gosteriyor seklinde bazi yorumlar okudum.
Siz neler dusunuyorsunuz?
Braun marka almayi planliyorum.

Günaydın güzel anneler ve minikleri♥️ bugün nasılsınız, biz mideyi saymazsak iyiyiz çok şükür🤲 ilginç bir şekilde hamilelikte kolaya aşeriyorum, kızımda da olmuştu. Normalde hiç birşey canim istemiyor yiyemiyorum da. Sabah işe geldim, hesapları alırken resmen kola bana güldü 😅 Almadım gittim odama sonra dayanamadım gittim aldım bi teneke kola içiyorum 🤭 sonrasında vicdan azabı çekeceğim biliyorum ama canımda istedi ve mideme de iyi geliyor 🤪 Allah'ım faydaya çevirsin yapacak birsey yok😉🤲 sizinde canınızın çektiği şeyler oluyor mu kizlar🤗
Normal zamanda agzima kola asla sürmem ama deli gibi bende kola aseriyorum gecen arkadaşım geldi ona yemek siparişi verdim yanında litrelik kola geldi dayanamadım bi yudum aldim 🙈

Günaydın kızlar,
Temassizlar kullanim olarak daha kolay olabilir ancak dereceyi yanlis gosteriyor seklinde bazi yorumlar okudum.
Kulaktan bile doğru olcmuyor bazen en iyisi kol altı

Kızlar bebeğin eşi karnımızın ön tarafına yerleşmiş ise bebek hareketlerini geç hissediyormuşuz öyle de olabilir ☺️

Bu arada dün idrar tahlili verdim ve bingo enfeksiyon cikti dun gece monurol ictom fitilimde yarın bitiyor ilaclar bitince korunma amaçlı nioli baslicam ins bi daha böyle durum yasamam
Şu illetten kurtulmak ne zormuş kaç kişide oldu Rabbim şifa versin

Günaydııın kızlaar,
Günaydın güzel anneler ve minikleri♥️ bugün nasılsınız, biz mideyi saymazsak iyiyiz çok şükür🤲 ilginç bir şekilde hamilelikte kolaya aşeriyorum, kızımda da olmuştu. Normalde hiç birşey canim istemiyor yiyemiyorum da. Sabah işe geldim, hesapları alırken resmen kola bana güldü 😅 Almadım gittim odama sonra dayanamadım gittim aldım bi teneke kola içiyorum 🤭 sonrasında vicdan azabı çekeceğim biliyorum ama canımda istedi ve mideme de iyi geliyor 🤪 Allah'ım faydaya çevirsin yapacak birsey yok😉🤲 sizinde canınızın çektiği şeyler oluyor mu kizlar🤗
Yaa işte hep böyle olur :D İçmeyip kıvranılacağına biraz içiğ nefsi köreltmek gerek diye düşünüyorum, afiyet olsuun 🤭
Benim canım çok saçma bi şekilde uykuluk çekiyor da temizini nerden bulacağımı bilmiyorum. Bi parçcık da olsa yemeliyim sankiii hergün aklımda gözümde falan canlanıyor resmen uf

Onun dışında günlük hayatımda çok sık canım şunu istedi falan diyen biriydim onlar yok oldu resmen :D

Normal zamanda agzima kola asla sürmem ama deli gibi bende kola aseriyorum gecen arkadaşım geldi ona yemek siparişi verdim yanında litrelik kola geldi dayanamadım bi yudum aldim 🙈
Ay afiyet olsun nefis köreltmelik hiçbişicik olmaz bence :)
Yazdım canım doktoruma cevap versin bekliyorum
Bunu yanıtlayınca haber verir misin acabaaa. Yani ilaçsız hastalık atlatmaya çalışıyoruz bunlarla inşşallah bi sakıncası yoktur . Ben günde bir fincan gibi içiyorum. Bir de kuşburnu :/

Kızlar selam. ben de pazartesi günü 19+6 da Zeynep kamilde detaylı ultrasona girdim,
değerleri gösteren dökümanı paylaşıyorum size de fikir verir :)
bebeğimin kız olduğu %100 kesinleşti,
organlarına, plasentaya rahime detaylı baktı
darısı başınıza :)
Bu arada SSVD yi sordum, buraya dogum belirtinle geldiğinde ssvd yapmak istediğini söylüyorsun ve doktorlar ona göre değerlendirip işleme alıyorlar ayrı bi randevu alınmıyor dedi doktorum

Eklentiler

• WhatsApp Image 2022-11-16 at 10.14.40.webp
    WhatsApp Image 2022-11-16 at 10.14.40.webp
    42,2 KB · Görüntüleme: 66
Kızlar bebeğin eşi karnımızın ön tarafına yerleşmiş ise bebek hareketlerini geç hissediyormuşuz öyle de olabilir ☺️
Böyle bir durumum mu var acaba yani ben hala nasıl hissetmiyorum bilmiyorum durum beni endişelendirmeye başladı. İkinci gebelik erken hissedilirmiş falan. Haftalar önce hissettiğimi sandığımda yanılmışım demek ki ...
Pazartesi de gelmek bilmiyor ki endişem dinsin :/

Tamam o zaman ben daha o kelebeği hissedemedim sanırım yada anlamıyorum 😂
az kaldı canım sabır yakın zamanlarda uykundan bile uyandırır tekmesi annesi :)
Ben de en çok sırtüstü yatınca hareketlerini hissediyorum acaba alanı daraldı da bana mı kızıyor diye düşünüyordum 🤭
yok bence öyle düşünme, o sırt üstü durumda biz daha cok hissedişyoruz, normaldede hareket ediyolar ama o pozisyonda sanırım bizim kolay hissetmemizi sağlıyor, ayrıca bu sırt üstü yan falan durumlarını zaten bebek büyüdükçe vücudumuz kendiliğinden gerekli poziyonda yatma gereği duyuyor, ya bi yerlermz batıyor ya agrıyor mecbur dönüyoruz ,bence rahat ol annesi, o seni kendi keyfine göre yönlendirir zaten:))
Günaydın kızlar,
benim ikinci gebeliğim koltuk altı ölçerden devam edicem, açıkçası ben hiç verimli kullanamadım temassızı, her ölçtüğün yere göre farklılık gösterebeiliyor içime sinmedi, doktorlarımda bunu önerdi, biraz daha zor ama emin oluyorum ölçülerden

Back
X