2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Yok canım rutin prosedür sanırım öyle bi özel durumum aşırı kilom yok sorulmadı yani direk laboratuvarda bu şekilde yapılıyor dendi, doktorum perinatolog ama rutin gebelik takibi de yapıyor ,bu sebeple böyle mi yapıyor acaba
Ben sağlık ocağına sordum tek seferde yapılan olursa yapabiliriz iki kez verirsen yetişmez dedi hemşire üç dememişti ben de hastanede yaptıracağım bakalım. Benim bebeğimin boyu ve karın çevresi bi hafta önde gösteriyor hatta 10 gün hemen hemen ondan ayrıntılı da perinetolog yaptırın mutlaka dedi. Ailemde şeker hastaları var ondan doktorum da istedi yaptırmamı. Sizin de öyle mi diye düşündüm :)

Ben sağlık ocağına sordum tek seferde yapılan olursa yapabiliriz iki kez verirsen yetişmez dedi hemşire üç dememişti ben de hastanede yaptıracağım bakalım. Benim bebeğimin boyu ve karın çevresi bi hafta önde gösteriyor hatta 10 gün hemen hemen ondan ayrıntılı da perinetolog yaptırın mutlaka dedi. Ailemde şeker hastaları var ondan doktorum da istedi yaptırmamı. Sizin de öyle mi diye düşündüm :)
Benimki de hep önden gidiyor canım erken döllenme dediler, ailemde benim de şeker var malesef☹️

Benimki de hep önden gidiyor canım erken döllenme dediler, ailemde benim de şeker var malesef☹️
Bana da doktor öyle dedi. Bir hafta kadar erken döllenmiş yumurta dedi ki zaten ilk beta değerim de çok yüksekti. Dış gebelikten sonra o rakamı görünce epey korkmuştum.

Bana da doktor öyle dedi. Bir hafta kadar erken döllenmiş yumurta dedi ki zaten ilk beta değerim de çok yüksekti. Dış gebelikten sonra o rakamı görünce epey korkmuştum.
Kaçla öğrendin canım ben adete 6 gün kala 29 ile öğrendim ama 6. Haftadan beri hep 1 hafta önde

Ben ameliyatlı olduğum için sütyen işi bende kalktı canım uzunca bir süreliğine vedalaştık 😄 alt çamaşırlarıma ben de devam ediyorum zaten ne bacaktan ne yüzden kilo aldım varsa yoksa öne doğru bir göbek 😄
Aynıyım ya.😄 diyorum ya nereye gitti bu kilolar. Tartıda artış var ama görünürde belli değil.
Demek ki bizim karnımız sırtımız falan genişliyor.
Orda toplanıyor. 🥰 normalde basene bacağa da kilo alırım ben ama bu süreçte o kadar olmadı. Son 3 ayımızda değişebilir bu durum tabi bilmiyorum😁

Merhaba herkese. Kontrolüm vardı bugün, iyice baktı organlara her şey yolunda dedi doktor. Kasılma için gelip geçiyorsa sıkıntı yok dedi. Bebeğim 579 gr 23 hafta görünüyor şu an. Sata göre 22+2. Perinatolog etken döllenme diye öne çekmişti satı ama doktorum normal zamana göre gidelim dedi. Gebelik başından beri bir türlü karar veremediler 😂 1 hafta önde olması sıkıntı değilmiş. 24 ten sonra 50 gr şeker yüklemesi yapacak. Aç gelmek zorunda değilsin dedi. Kalsiyum düşüklüğü için tablet yazdı. Durumlar böyle. Herkese sağlıklı haftalar diliyorum 😍

Maşallah diyorum öncelikle😍
Şunu sormak istedim. Ben hiç ekstra tahlil yaptırmadım. Kalsiyum eksikliği var mıdır hiç bilmiyorum. Kan vermekten de nefret ediyorum. Kalsiyumunun eksik olduğunu hissettiren bir durum oldu mu hiç? Dişlerle kemiklerle ilgili? Yani acaba eksik olsa anlar mıyım kendim de🤔 onu merak ettim

Kaçla öğrendin canım ben adete 6 gün kala 29 ile öğrendim ama 6. Haftadan beri hep 1 hafta önde
Rahim filmi çektirecektim adeti bekliyordum o yüzden öncesinde şüphelenmedim çok karnım ağrıyordu bir de. Sanırım 5 gün gecikmeye 7500 gibi bir rakamdı. İlk dış gebeliğimde aynı zamanlarda 100'le öğrenmiştim.

Ben de nisan ayında geçirdim dış gebelik. Benim doktorumda çok arttığını söylemişti. Bu aralar o kadar çok dış gebelik var ki demişti. Hatta ben nisan ayında tam o yumurtlama dönemi zamanında covid oldum sanırım rahatsızlanmıştım ve açıkçası dış gebeliği de ona bağladım. :KK43:
Bende ayni sekilde yumurtalama doneminden 2 hafta once asi oldum yumurtlama donemindede covid olmustum artik hangisi tetikledi bilmiyorum

Rahim filmi çektirecektim adeti bekliyordum o yüzden öncesinde şüphelenmedim çok karnım ağrıyordu bir de. Sanırım 5 gün gecikmeye 7500 gibi bir rakamdı. İlk dış gebeliğimde aynı zamanlarda 100'le öğrenmiştim.
Ay maşallah 😁 ben de 29 düşük diye tedirgin olmuştum hamdolsun düzenli yükseldi

Üst giyim için birşey almayacağım biraz esneyerek oluyor herşey ama alt giyimde hamile kıyafetleri çok fark ediyor. Hem rahatlık hem sağlık açısından kendimizi sıkıştırmaya hiç gerek yok. Hamilelik boyunca 1 parça eşya hakkın var deseler pentinin taytını alırım evde o kadar rahat ettim ki. Hava soğumadan önce dışarda da giyiyordum. İnce ama çok çok rahat.

Pentinin taytına ben de bayıldımm. Çok güzel. Çok rahat. Bugün de işe giderken uzun kalın bir gömlek ve çizmeyle giyindim. Hem şık hem rahat bir kullanım imkanı sunuyor😍
Yalnız ben bacağıma yapışacak siyah bir hamile kotu arıyorum. Ama bulamadım 😪 bu konuda fikirlere açığım

Maşallah diyorum öncelikle😍
Şunu sormak istedim. Ben hiç ekstra tahlil yaptırmadım. Kalsiyum eksikliği var mıdır hiç bilmiyorum. Kan vermekten de nefret ediyorum. Kalsiyumunun eksik olduğunu hissettiren bir durum oldu mu hiç? Dişlerle kemiklerle ilgili? Yani acaba eksik olsa anlar mıyım kendim de🤔 onu merak ettim
Bacak bel kemiği ağrısı vs yaşıyor musun? Ben önceki gittiğimde doktora bacağım ağrıyor magnezyumdan mı diyince kalsiyum eksikliğinden olur demişti. Sonrasında eksik çıktı zaten. Aile hekimliği yaptı bana kan tahlilini. Demir kalsiyum magnezyum vs hepsine bakıyorlar. İstersen yaparlar sana da.

Benim de bebek 1 hafta falan önde. Bugün doktorum 50 gr yükleme yapıcaz dedi 24. Haftadan sonra. Bence erken döllenme, başımdan beri önde gidiyor. Gecikmem olduğu gün kan vermiştim, beta 5 bin küsürlerde çıkmıştı. Yumurtlama testi de yapmıştım, 10 günde çatlamıştı. Ama doktorum erken döllenme saymadı, sata göre gidicem dedi 🤷‍♀️

Bacak bel kemiği ağrısı vs yaşıyor musun? Ben önceki gittiğimde doktora bacağım ağrıyor magnezyumdan mı diyince kalsiyum eksikliğinden olur demişti. Sonrasında eksik çıktı zaten. Aile hekimliği yaptı bana kan tahlilini. Demir kalsiyum magnezyum vs hepsine bakıyorlar. İstersen yaparlar sana da.

Bana dr hep soruyor. Şikayetim yok dediğim için başlatmıyor başka bir takviyeye.
Çok ayakta kaldığımda ağrım oluyor sadece.
Magnezyum eksikliğinde kramp olurmuş bacakta. Bende yok. Kullandığımız multivitaminlerde de bir miktar var aslında.
kemik ağrısı şeklinde olsa demek ki kalsiyum eksikliğinden şüphelenicez.
yoğurt kefir peynir gibi şeyleri hiç aksatma diyor doktorum.
Onlardan kalsiyum al dedi. Tabi yeşil yapraklı sebzeler, tahin de bunun içinde.
Ben de bir sıkıntı hissetsem yaptırayım o zaman.

Pentinin taytına ben de bayıldımm. Çok güzel. Çok rahat. Bugün de işe giderken uzun kalın bir gömlek ve çizmeyle giyindim. Hem şık hem rahat bir kullanım imkanı sunuyor😍
Yalnız ben bacağıma yapışacak siyah bir hamile kotu arıyorum. Ama bulamadım 😪 bu konuda fikirlere açığım
Ben 2019 da h&m den almıştım şimdide giyiyorum çok memnunum fiyat olarak yüksek gelirse lcw ninkilere bakabilrirsin yalnız onlar daha da düşüyor. Hamile pantolonu problemleri😅

Eklentiler

• 0413B42A-3221-431F-87FF-05E3B9DA5FB5.webp
    0413B42A-3221-431F-87FF-05E3B9DA5FB5.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 66
  • 86DB2D83-DA26-4492-8BBA-1126D0E5A38D.webp
    86DB2D83-DA26-4492-8BBA-1126D0E5A38D.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 67

Eklentiler

• B858E56E-3FFE-45C5-A0B0-64767CE5E195.webp
    B858E56E-3FFE-45C5-A0B0-64767CE5E195.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 66
Back