2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Selam kızlar, gebelikte tansiyon sorunu yaşayan oldu mu hiç? Sabah işe geldiğimde çarpıntım olduğu için ölçtürdüm 10-9 çıktı sonra yine ölçtürdüm 11-9 çıktı. Doktorumu aradım normal değil dedi küçük yüksek dedi. Ölçmeye devam edecekmişim 9'un altına düşmezse hastaneye gidecekmişim. Sizce de biraz abartı değil mi ya tansiyon 9 diye bu kadar panik yaratmak
Tabiki abartı değil başından savmamis ve olması gerekeni yapmış küçük tansiyon için 9 sinir

Ben de kalkan aldım canım. Özellikle benim gibi göğüs ucu çıkık olmayanlara içerde olanlara emzirmekte zorlananlara öneriliyor.
Büyük kurtarıcı diyorlar. Umarım ihtiyacımız olmasın hiçbirine ama ben de önlem amaçlı aldıö.
Benimki Labsinoh marka.
Lansinoh göğüs pedi de aldım. Gümüş kapak da.
Bu konudaki her şeyi önemsedim.😄
Hahah sen bensin 🙈 aci ceken o kadar insan gordumki suan isime yarasin yaramasin herseyi aldim hangisinin is gorecegi belli olmaz diye hepsini aldim 😂

Kizlar bendede cok ciddi bir unutkanlik ve denge problemi basladi surekli ayagim biyerlere takiliyor dusecek gibi oluyorum ve tabi unutkanlik korkunc seviyede gercekten sabah ne yedigimi unutup yarim saat dusunuyorum kan degerlerimde dusus var sanirim 🤦🏻‍♀️

Ben reflü yatağı almayı düşünmedim aslında canım Bir hemşire arkadaş önerdi, normal reflü yatakları gözüme pek hoş görünmedi. Bunun kılıfı var ve yıkanabilir. Salona geçtiğimde ya da bir yere gittiğimde rahat uyur diye düşündüm 🤔
Ayrıca eki çıkınca normal babynast oluyor.
Bebek sürekli yatağında uyuyamaz evin başka yerinde neyde uyutmayı düşünüyorsun mesela?

evim küçük. Hep beşiğinde olur herhalde. ev içinde puset kullanan da çok. Koltukta da yatabilir. geniş benim koltuklarım. Başka birinin evine gidince de ev sahibinin yataklarından birinde yatırılır bebekler. Bizimkiler o şekilde yapıyor

Selam kızlar, gebelikte tansiyon sorunu yaşayan oldu mu hiç? Sabah işe geldiğimde çarpıntım olduğu için ölçtürdüm 10-9 çıktı sonra yine ölçtürdüm 11-9 çıktı. Doktorumu aradım normal değil dedi küçük yüksek dedi. Ölçmeye devam edecekmişim 9'un altına düşmezse hastaneye gidecekmişim. Sizce de biraz abartı değil mi ya tansiyon 9 diye bu kadar panik yaratmak
Benim de bugün şeker yüklemem vardı, rutin tansiyon kontrolünde iki defa arayla ölçüm yapıldı ikisinde de 14 8 çıktı. Hastane ortamında tansiyonum genelde hep artar benim de ama 1 hafta ölçüm takibi yapacağım ben de umarım sıkıntı çıkmaz 🙁

Ben de kalkan aldım canım. Özellikle benim gibi göğüs ucu çıkık olmayanlara içerde olanlara emzirmekte zorlananlara öneriliyor.
Büyük kurtarıcı diyorlar. Umarım ihtiyacımız olmasın hiçbirine ama ben de önlem amaçlı aldıö.
Benimki Labsinoh marka.
Lansinoh göğüs pedi de aldım. Gümüş kapak da.
Bu konudaki her şeyi önemsedim.😄
benim göğüs ucum çıkık aslında ama sürekli emecek ıslak kalacak ya o bölge diyorlar ki yara olabiliyor bu 3 lü şekilde kapaklı hemde hava alacak şekilde hemde süt içine akıp toplanbiliyor boşa gitmiyor herkes çok iyi yazmış inşallah koruyucu olur ya 😊

Kızlar benim şimdiden göğüslerim fena, ilerisini düşünemiyorum. Bu tarz ürünler kesinlikle tecrübe meselesi. Asla alın veya asla almayın gerek yok denmesini doğru bulmuyorum açıkçası.
Birinin işine yaramamıştır ama benim işimi çok kolaylaştırır belli olmaz ☺️
Maddi imkan varsa alınmalı 🤷🏼‍♀️
bende öyle düşünüyorum kuzum ya.
Bende oyle hic uyuyamiyorum artik surekli tedirgin uyuyorum rahat degilmisim gibi geliyor uyurken
yaa ben kafamı koysam 3. dk da gidiyorum düşün ama dün gece 1:30 da yatağa girdim 4:30 a kadar döndüm durdum ağlicaktım sinirden asla uykum gelmedi kocamın uyumasına sinir oldum, kedim bile huzursuzluğumu anladı geldi karnıma masaj yaptı suratımı yaladı kafamda yattı falan bi o ara dalar gibi oldum yok yine kalktım salona gittim orda uyumuşum ee 2 saat sonra iş için uyandım of çokk kötü bir akşamdı...

Kızlar perşembe günü kontrolüm var şeker yüklemesi yapılcak sanırım. Doktorum bir şey söylemedi ama aç mı tok mu gitmeliyim fark eder mi ? İnternetten baktım aç ya da tok fark etmez yazıyor bir sürü yerde.

Kızlar perşembe günü kontrolüm var şeker yüklemesi yapılcak sanırım. Doktorum bir şey söylemedi ama aç mı tok mu gitmeliyim fark eder mi ? İnternetten baktım aç ya da tok fark etmez yazıyor bir sürü yerde.
Bana aç gelmemi söyledi doktorum. Risk yoksa aç tok farketmiyormuş ama ailede şeker hastası varsa aç karnına yapılıyormuş diye okumuştum. Ama bence aç gidin nolur nolmaz.

Bana aç gelmemi söyledi doktorum. Risk yoksa aç tok farketmiyormuş ama ailede şeker hastası varsa aç karnına yapılıyormuş diye okumuştum. Ama bence aç gidin nolur nolmaz.
Anladım 🤔 benim anne tarafındada baba tarafındada şeker hastası var ilaç kullanan insülin kullanan. Doktorda her hangi bir şey söylemedi 😒 saatide geç randevunun biraz ondan aklıma takıldı. Teşekkür ederiö cevap için 😘 ben doktorada yazayım en azından garantiye alalım bir daha git gel olmasın

Anladım 🤔 benim anne tarafındada baba tarafındada şeker hastası var ilaç kullanan insülin kullanan. Doktorda her hangi bir şey söylemedi 😒 saatide geç randevunun biraz ondan aklıma takıldı. Teşekkür ederiö cevap için 😘 ben doktorada yazayım en azından garantiye alalım bir daha git gel olmasın
Geç saate kendi verdiyse tok yapacak demekki ama yine de sorun bence de garanti olsun. Ben 9 gibi randevum o zamana bile nasıl aç duracağım bilmiyorum 😊

Bana doktorum 50 gr olacak, aç gelmene gerek yok dedi. Zaten gebelik süresince bir kaç defa açlık şekerime hatta Hba1c değerime baktırdım. Yine de tedbir olsun diye aç gidin siz, sorma imkanınız yoksa.

Kızlar bende gebeliğin ilk haftalarındaki gibi aşırı uyku durumu baş gösterdi 😴
Kanım çok düşük değil çok yüksek de değil, takviye kullanıyorum zaten.
Sizde de benzer durum var mı yoksa ben hep evdeyim diye mi böyle oluyor?
Ben de ya. Ben bulantı ilacına bağlıyordum şimdi onu da bırakıyorum bakalım ne olacak azıcık sağa doğru kaykılsam uyuyakalıyorum koltukta falan 🤦🏼‍♀️yazdıklarınızı okuyorum yazmaya mecalim olmuyor bazen. ama gece bi kaçsın uykum sonra kovala ki gelsin. Bi de dönerken her seferinde uyanıyorum karnım acıyo çünkü artık yarın falan almam lazım şu hamile yastığını.
Yok canım abartı değil 9 (ve) üstü yüksek tansiyon sayılır, bir de büyük ve küçük tansiyonun çok yakın birbirine. Çarpıntı bende de oluyor ama tansiyondan değil nabız yüksek oluyor sadece. Sen de takip et sakinken falan kaç çıkacak bakalım insallah toparlar kendiliğinden.

Back
X