- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #20.421
Ahaha aynen aynen ben bekarken 36 giyiyormuşum ayaklarım büyüdü ve öyle kaldı.. Ama bugun ayakkabıyı giyerken zorlandım 38 bile küçük geliyor umarım geçer.. Doğumdan sonra da ödemleşmiştim hatta sezeryandan sonra botoxa ihtiyacım yok diye dalga geçiyordum kendimleBen ilk.hamelgiimde 40 numara terlikle doğuma gittim.37 numara olan ayaklarım 38 olarak kaldı. Şükür bunda odemim yok
Bence mama olmalı çünkü benim de ilk doğumumda hemşire bebeğe asla mama vermeye izin vermedi.. illede sütünü ver emsin diye sütümde 3 gün boyunca bir damla geliyordu gidip mama bile istedik bebek açlıktan durmuyor diye takmadılar bile birde o tecrübesizlikten bilmiyorsunda.. ve bebek açlıktan 2 günde 300 gr vermişti de Dr ondan sonra eve geçince mama takviyesi yapın dedi bu arada sarılıkta oldu açlığa bağladık çünkü çok ağladı.. Bu sefer izin de vermeseler ben mama veririm mamaya karşı değilim.Kızlar biberon mama koydunuz mu çantaya. Benim kızımda gerek olmamıştı sonradan dr.brown gaz alan biberon almistik bir ay snra fln az bir mama destekledik. Tecrübeli analar öneriniz neler? Bu ne konuda çok tecrübem yok
İnşallah geçer canım ben ilk hamileligimde yürüyemiyordum ödemeden komşularım halime üzülüyordu... Ama geçiyor işteAhaha aynen aynen ben bekarken 36 giyiyormuşum ayaklarım büyüdü ve öyle kaldı.. Ama bugun ayakkabıyı giyerken zorlandım 38 bile küçük geliyor umarım geçer.. Doğumdan sonra da ödemleşmiştim hatta sezeryandan sonra botoxa ihtiyacım yok diye dalga geçiyordum kendimle
Canım ben de çam sakuraya gidiyorum benim de dün dr panik yaptı gerilik var parinatolog görecek diye haftaya salı için perinatologta randevu verildi onu bekliyorum . Dr kimdi senin ? Benimki Karolin Ohanoğlu ve kendisi vardı muayenede . Kayınvaliden konusunda da içinde tutmaman çok iyi olmuş yeterince stresimiz var bi de tuzu biberi oluyorlar. Benimki uzakta bir şey anlatmıyorum artık ben olumsuz bir durum olunca eşimi de tembihledimKızlar size yaşadığım bir olayı anlatayım bugün,
Ben cumartesi pazar çam sakurada hastanedeydim açılmam var diye cumartesi 35+4 tüm şimdi tam 36 oldum bugün doktora gittim ne olur ne olmaz randevu bulmuşken kadın doğumda gideyim dedim oradaki doktor 32 haftalık olduğunu bebeğin kilosunu 2400 olduğunu çocuğun zayıf olduğunu nstde sancı ve açılma olduğunu acil çocuğu almak istediğini söyledi tabi ben baya şaşırdım çünkü daha iki gün önce 5 acil doktoru tam haftasında görmüşken kilosuna 3300 demişken bu doktorun böyle söylemesi haliyle moralimi bozdu…
Doktora kalçamdan bacağıma ağrı vurduğunu resmen topalladığımı görmesine rağmen bir şey olmaz demesine mi kızayım ağzıma bir şey koyamadığıma uykusuz kaldığıma mı yanayım bilemedim doktor sağolsun bit hafta sonra gel tekrar o zaman geriliğine bakarım dedi
Şimdi sormak istediğim bir şey var ben neye inanacağıma şaşırdım özeldeki doktorum bugün başka bir ilde diye gidemedim yarın ona gideceğim üstüne doktor bana 15-20 Ocak doğum dedi mübarek insan doğurmuyorum herhalde ben
Üstüne eve geldim zaten ağrılarım var kaynanam sen Allah’a inan doktorlara güvenme sürekli doktora gidiyorsun naz yapıyorsun demesin mi açtım ağzımı artık biran da gözüm döndü
Sözde bana bakmaya geldi ne kahvaltısı ne yemeği ne ev temizliği ne çamaşırı hiçbir şey bitmiyor üstüne ben köye dönmeyeyim gelin bana bakıyor hazır iyi demesini biliyorsun ben köpek gibi sancı çekerken beni evde bırakıp gezmeye gitmeyi de bildin ben aile apartmanında oturuyorum diğerlerine git birazda kal dedim 20 gündür yeter dedim diye suçlu oldum kocama da patladım ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum ne kendime vakit ayırabiliyorum ne gezmem nazım kaldı yeter dedim beni anneme bırak yoksa ben giderim artık dedim bilmiyorum hormonlarım fena oldu
Ay bu kv..Kızlar size yaşadığım bir olayı anlatayım bugün,
Ben cumartesi pazar çam sakurada hastanedeydim açılmam var diye cumartesi 35+4 tüm şimdi tam 36 oldum bugün doktora gittim ne olur ne olmaz randevu bulmuşken kadın doğumda gideyim dedim oradaki doktor 32 haftalık olduğunu bebeğin kilosunu 2400 olduğunu çocuğun zayıf olduğunu nstde sancı ve açılma olduğunu acil çocuğu almak istediğini söyledi tabi ben baya şaşırdım çünkü daha iki gün önce 5 acil doktoru tam haftasında görmüşken kilosuna 3300 demişken bu doktorun böyle söylemesi haliyle moralimi bozdu…
Doktora kalçamdan bacağıma ağrı vurduğunu resmen topalladığımı görmesine rağmen bir şey olmaz demesine mi kızayım ağzıma bir şey koyamadığıma uykusuz kaldığıma mı yanayım bilemedim doktor sağolsun bit hafta sonra gel tekrar o zaman geriliğine bakarım dedi
Şimdi sormak istediğim bir şey var ben neye inanacağıma şaşırdım özeldeki doktorum bugün başka bir ilde diye gidemedim yarın ona gideceğim üstüne doktor bana 15-20 Ocak doğum dedi mübarek insan doğurmuyorum herhalde ben
Üstüne eve geldim zaten ağrılarım var kaynanam sen Allah’a inan doktorlara güvenme sürekli doktora gidiyorsun naz yapıyorsun demesin mi açtım ağzımı artık biran da gözüm döndü
Sözde bana bakmaya geldi ne kahvaltısı ne yemeği ne ev temizliği ne çamaşırı hiçbir şey bitmiyor üstüne ben köye dönmeyeyim gelin bana bakıyor hazır iyi demesini biliyorsun ben köpek gibi sancı çekerken beni evde bırakıp gezmeye gitmeyi de bildin ben aile apartmanında oturuyorum diğerlerine git birazda kal dedim 20 gündür yeter dedim diye suçlu oldum kocama da patladım ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum ne kendime vakit ayırabiliyorum ne gezmem nazım kaldı yeter dedim beni anneme bırak yoksa ben giderim artık dedim bilmiyorum hormonlarım fena oldu
34 ve 36 dedi sonra her hafta dedi canımKontrollerini nasil ayarladi canim? 2 hafta sonra gel dedi bana sonra da haftalik gidicekmisim
Ben anlamıyorum sancıları ama çıkıyorHiçbir sikayetin yokken tesadufen mi öğrendin canim kontrolde?
Ben de bugün 32 kontrolune gittim nst yi 35 de baslaticaz dediler.
36+2 olduk.kilo 3200 ama +|- 500 gr oynar dedi.oğluma da 3500 demişlerdi 3200 doğmuştu.bu da 2900 falan doğabilir.ciğer geliştirici yaptılar.sabah 2.doz yapılacakmış.3 saatte 1saat nst çekiyorlar.aynı devam ediyor 40 lardaBeni 36+3 de dogurtacak canım merak etme bencede kilosu nasıl bebisin dün benimde sancı çıkmıştı hissediyor musun dedi hayir dedim bugun de cekildim hic sancı falan yoktu
Demekki belli bi haftadan sonra randevularin sıkılaşmasi hayrimiza .Masallah hafta ve kilosu iyiymis.ins en hayirli zamanda saga salim alirsin kucağınaBen anlamıyorum sancıları ama çıkıyor
Erkek olduğunu belli etmis bebekGüneşli güzel bir günden 34 haftadan Selamlarben iyice ödemleştim ve bu hafta hızlı kilo alıyorum
Canim nasil memnun kaldin mi doktorundan?Sabah başka bir doktora muayeneye gideceğim, aklıma yatarsa hem hastaneyi hem doktoru değiştireceğim bu saatten sonra
Rabbiminn izniyle korkma canım36+2 olduk.kilo 3200 ama +|- 500 gr oynar dedi.oğluma da 3500 demişlerdi 3200 doğmuştu.bu da 2900 falan doğabilir.ciğer geliştirici yaptılar.sabah 2.doz yapılacakmış.3 saatte 1saat nst çekiyorlar.aynı devam ediyor 40 larda
Benim de öyle yüzüm özellikle ama bu hamileliğim önceki hamileliğime göre fiziki olarak rahat geçti o kadar diğer kızımın peşinde koşturuyorum kiii ondan mıdır spor niyetine mi giriyor sürekli kucağıma da gelmek istiyor o halde taşıyorum mecbur bilmiyorum önceki hamileliğimde ben bu haftada ayağa bile kalkamıyordum panda gibi yerlerde yuvarlanıyordum eşim kaldırıyordu anca öyle
Canim nasil memnun kaldin mi doktorundan?
Benim ikinci gidisim ilk gittigimde esim cok gelişiguzel gecti muayene demişti ben takilmamistim ama .Bu sefer baya mutsuz döndüm.İsinamadim yeni doktora.herseyi ben sorarak öğrendim boyunu kilosunu dahil. Kilosu kac dedim 2 dedi boyu kac dedim bu haftalar 42 olur dedi. Eee baksana belki benim cocugum da gerilik varHele doğum konusunu konuşayım dedim o tam bir skandal.
Epidural mi spinal mi onerirsiniz dedim. Onu ben yapmıyorum anestezi uzmani ayarliyor dedi.yani genel mi belden mi istiyoruz diye bir sohbete bile giremedik.
Kafam o kadar karmakarisik ki muayeneden çıktıktan sonra normalde hemen buraya yazarim içimden bile gelmedi.
Esim klinikteki doktora devam edelim diyor ama o da 5,6 bin fark var dogum ucretinde.son anda gerek var mi emin olamiyorum.
İsinamadigim doktor hakkinda 340 yorum var hic kötü bir yorum da yok.bir de benim güvendiğim yogun bakimi olan hastane de diye tercih etmiştim.gormezden gelip onda mi dogursam, yoksa klinikteki hep ilgiliydi maddiyata takilmayip onda mi dogursam,onda dogurursam onun anlasmali oldugu hastanenin yogunbakimi iyi midir? Diye düşünürken kafam kazan oldu
Onceki doğumum da bir doktorla bitirmistim bu isi yaa böyle çok zormuş.
Canim nasil memnun kaldin mi doktorundan?
Benim ikinci gidisim ilk gittigimde esim cok gelişiguzel gecti muayene demişti ben takilmamistim ama .Bu sefer baya mutsuz döndüm.İsinamadim yeni doktora.herseyi ben sorarak öğrendim boyunu kilosunu dahil. Kilosu kac dedim 2 dedi boyu kac dedim bu haftalar 42 olur dedi. Eee baksana belki benim cocugum da gerilik varHele doğum konusunu konuşayım dedim o tam bir skandal.
Epidural mi spinal mi onerirsiniz dedim. Onu ben yapmıyorum anestezi uzmani ayarliyor dedi.yani genel mi belden mi istiyoruz diye bir sohbete bile giremedik.
Kafam o kadar karmakarisik ki muayeneden çıktıktan sonra normalde hemen buraya yazarim içimden bile gelmedi.
Esim klinikteki doktora devam edelim diyor ama o da 5,6 bin fark var dogum ucretinde.son anda gerek var mi emin olamiyorum.
İsinamadigim doktor hakkinda 340 yorum var hic kötü bir yorum da yok.bir de benim güvendiğim yogun bakimi olan hastane de diye tercih etmiştim.gormezden gelip onda mi dogursam, yoksa klinikteki hep ilgiliydi maddiyata takilmayip onda mi dogursam,onda dogurursam onun anlasmali oldugu hastanenin yogunbakimi iyi midir? Diye düşünürken kafam kazan oldu
Selamlar ben size bir şey sormak istiyorum, ebesiniz galiba, genel anesteziyle sezaryen sonrasında neden bazı hastalara daha ayılmadan ağrı kesicisi yapılırken bazılarına yatan hasta katına çıkana kadar ağrı kesici yapılmıyor? Bunun bir sebebi var mı?Dependi ayaklanınca kullanabılırsınız ama olakı sezeryana döndünüz ve ebeler dogum sonrası kanamanızı kontrol edecek siz her seferınde dependi yırtacak mısınızkenarından ?günde kaç kez lohusa bakıyoruz hastalar dependle ilk gün zorlanıyor ama kendiniz bilirsiniz ben sizin için dedim. Dependler daha çok ertesi günler için ideal. Biberona gelince mama kodu ve bebek dostu hastanelerde kullanılmıyor koymak isteyen şansını denemek isteyen koysun ama benim ve bakanlıgın önerisi size kesinlikle yeni doğmuş bebişe eğer iyi durumdaysa enjektörle anne göğsündeyken sizden sogumaması adına bu şekilde vermek. Bunun sebeplerini araştırabılırsınız detaylıca. Fakat Bebek sizin ve siz karar vereceksiniz neyin nasıl olması gerektiğine tıbbi açıdan konuşuyorum. Gördüğüm zorlukları size yardımcı olmak adına yazıyorum karar sizin
Ne almamız gerekiyor depend dışında acaba ben kacirdim orayıDependi ayaklanınca kullanabılırsınız ama olakı sezeryana döndünüz ve ebeler dogum sonrası kanamanızı kontrol edecek siz her seferınde dependi yırtacak mısınızkenarından ?günde kaç kez lohusa bakıyoruz hastalar dependle ilk gün zorlanıyor ama kendiniz bilirsiniz ben sizin için dedim. Dependler daha çok ertesi günler için ideal. Biberona gelince mama kodu ve bebek dostu hastanelerde kullanılmıyor koymak isteyen şansını denemek isteyen koysun ama benim ve bakanlıgın önerisi size kesinlikle yeni doğmuş bebişe eğer iyi durumdaysa enjektörle anne göğsündeyken sizden sogumaması adına bu şekilde vermek. Bunun sebeplerini araştırabılırsınız detaylıca. Fakat Bebek sizin ve siz karar vereceksiniz neyin nasıl olması gerektiğine tıbbi açıdan konuşuyorum. Gördüğüm zorlukları size yardımcı olmak adına yazıyorum karar sizin
Bazı doktorlar yarıdan başlayınca böyle tripli olabiliyorlar canım ama bence kafanı takma zor zamanları atlattın. İstersen doğuma kadar klinikteki doktoruna da git ama doğumu güvendiğin hastanede yap. Bir de belki bu kez vaktinde doğum yapacaksın yogun bakıma ihtiyacın olmayacak öyle düşün. Hersey için erken daha biraz daha zaman tanı kendineCanim nasil memnun kaldin mi doktorundan?
Gerçekten Rabbim isteyen hakkı ile bakacak olana sağlıkla nasip etsin benim için de şu miniği sağlıkla kucağıma alayım yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?