2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Ben ilk.hamelgiimde 40 numara terlikle doğuma gittim.37 numara olan ayaklarım 38 olarak kaldı. Şükür bunda odemim yok
Ahaha aynen aynen ben bekarken 36 giyiyormuşum ayaklarım büyüdü ve öyle kaldı.. Ama bugun ayakkabıyı giyerken zorlandım 38 bile küçük geliyor umarım geçer.. Doğumdan sonra da ödemleşmiştim hatta sezeryandan sonra botoxa ihtiyacım yok diye dalga geçiyordum kendimle

Bence mama olmalı çünkü benim de ilk doğumumda hemşire bebeğe asla mama vermeye izin vermedi.. illede sütünü ver emsin diye sütümde 3 gün boyunca bir damla geliyordu gidip mama bile istedik bebek açlıktan durmuyor diye takmadılar bile birde o tecrübesizlikten bilmiyorsunda.. ve bebek açlıktan 2 günde 300 gr vermişti de Dr ondan sonra eve geçince mama takviyesi yapın dedi bu arada sarılıkta oldu açlığa bağladık çünkü çok ağladı.. Bu sefer izin de vermeseler ben mama veririm mamaya karşı değilim.

İnşallah geçer canım ben ilk hamileligimde yürüyemiyordum ödemeden komşularım halime üzülüyordu... Ama geçiyor işte

Canım ben de çam sakuraya gidiyorum benim de dün dr panik yaptı gerilik var parinatolog görecek diye haftaya salı için perinatologta randevu verildi onu bekliyorum . Dr kimdi senin ? Benimki Karolin Ohanoğlu ve kendisi vardı muayenede . Kayınvaliden konusunda da içinde tutmaman çok iyi olmuş yeterince stresimiz var bi de tuzu biberi oluyorlar. Benimki uzakta bir şey anlatmıyorum artık ben olumsuz bir durum olunca eşimi de tembihledim

Ay bu kv.. Valla Gönder evine gitsin ne o öyle üstüne de konuşmuş birde ben olsam tepkimi ortaya koyardım vallahi derdimiz bize yetiyor zaten. Kimseyi çekmek zorunda değilsin.. Hiç takma yemeğini ye keyfine bak.. Başkaları senin ne hissettiğini ne çektiğini önemsemez ki Ancak yaşayan anlar ve bilir yardım ettiği de yokmuş zaten kv sinir oldum ya. Hastaned konusunda Başka bir hastaneye daha görün olmazsa birde ultrason cihazları da fark ediyor bnce..

Beni 36+3 de dogurtacak canım merak etme bencede kilosu nasıl bebisin dün benimde sancı çıkmıştı hissediyor musun dedi hayir dedim bugun de cekildim hic sancı falan yoktu
36+2 olduk.kilo 3200 ama +|- 500 gr oynar dedi.oğluma da 3500 demişlerdi 3200 doğmuştu.bu da 2900 falan doğabilir.ciğer geliştirici yaptılar.sabah 2.doz yapılacakmış.3 saatte 1saat nst çekiyorlar.aynı devam ediyor 40 larda

Sabah başka bir doktora muayeneye gideceğim, aklıma yatarsa hem hastaneyi hem doktoru değiştireceğim bu saatten sonra
Canim nasil memnun kaldin mi doktorundan?
Benim ikinci gidisim ilk gittigimde esim cok gelişiguzel gecti muayene demişti ben takilmamistim ama .Bu sefer baya mutsuz döndüm.İsinamadim yeni doktora.herseyi ben sorarak öğrendim boyunu kilosunu dahil. Kilosu kac dedim 2 dedi boyu kac dedim bu haftalar 42 olur dedi. Eee baksana belki benim cocugum da gerilik var Hele doğum konusunu konuşayım dedim o tam bir skandal.
Epidural mi spinal mi onerirsiniz dedim. Onu ben yapmıyorum anestezi uzmani ayarliyor dedi.yani genel mi belden mi istiyoruz diye bir sohbete bile giremedik.
Kafam o kadar karmakarisik ki muayeneden çıktıktan sonra normalde hemen buraya yazarim içimden bile gelmedi.
Esim klinikteki doktora devam edelim diyor ama o da 5,6 bin fark var dogum ucretinde.son anda gerek var mi emin olamiyorum.
İsinamadigim doktor hakkinda 340 yorum var hic kötü bir yorum da yok.bir de benim güvendiğim yogun bakimi olan hastane de diye tercih etmiştim.gormezden gelip onda mi dogursam, yoksa klinikteki hep ilgiliydi maddiyata takilmayip onda mi dogursam,onda dogurursam onun anlasmali oldugu hastanenin yogunbakimi iyi midir? Diye düşünürken kafam kazan oldu
Onceki doğumum da bir doktorla bitirmistim bu isi yaa böyle çok zormuş.

Dependi ayaklanınca kullanabılırsınız ama olakı sezeryana döndünüz ve ebeler dogum sonrası kanamanızı kontrol edecek siz her seferınde dependi yırtacak mısınızkenarından ?günde kaç kez lohusa bakıyoruz hastalar dependle ilk gün zorlanıyor ama kendiniz bilirsiniz ben sizin için dedim. Dependler daha çok ertesi günler için ideal. Biberona gelince mama kodu ve bebek dostu hastanelerde kullanılmıyor koymak isteyen şansını denemek isteyen koysun ama benim ve bakanlıgın önerisi size kesinlikle yeni doğmuş bebişe eğer iyi durumdaysa enjektörle anne göğsündeyken sizden sogumaması adına bu şekilde vermek. Bunun sebeplerini araştırabılırsınız detaylıca. Fakat Bebek sizin ve siz karar vereceksiniz neyin nasıl olması gerektiğine tıbbi açıdan konuşuyorum. Gördüğüm zorlukları size yardımcı olmak adına yazıyorum karar sizin

Bende oğlumun pesinde kosturuyorum zayıfladım valla yüzüm falan çöktü bir de bu kemik ağrıları ile evdeki çocuk sorumluluğu, uykusuzluk falan derken doğumdan sonra korse kullanmama bile gerek kalmayacak diye dusunuyorum

5-6 bin TL fark az bir fark değil ve ilk doğumumda benim doktorum da belden mi uyuşturulacak genel mi uyutulacak anestezi uzmanı karar verecek demişti ama ben takılmamıştım öyle demesine demekki üslûpla alakalı biraz senin sonradan gittiğin doktorun üslûbu mesafeli ve soğuk sanırım o yüzden ısınamadın ama bence yenidogan yoğun bakımına güvendiğin bir yerde doğurmalısın ve aradaki farkı da azımsama onunla çocuklarının başka bir masrafını karşılarsın. Hem zaten klinikteki doktorun çalıştığı hastanedeki yenidogan yoğun bakımı ile ilgili bir şey de bilmiyorsun en önceliğin olan konuda buydu. Hayırlısı olsun inşaAllah

Benim de kafam çok çok karışık
Yeni gittiğim doktora ısındım. Yaşadığım sıkıntıları anlattım, beni dinledi ve üzüldüğünü söyledi. Bu hastanede ameliyattan önce anestezi uzmanı hastayla görüşüyormuş. Sana ilk ameliyatında yaşadıklarını tekrar yaşamayacağının garantisini verebilirim dedi. Anestezi uzmanı başından bir an bile ayrılmayacak bunun sözünü de veririm, en ufak rahatsız hissettiğin anda sakinleştiricini yapar dedi. Ama ben asla spinal istemiyorum diyorsan da genel olursun tercihi sana bırakıyorum dedi. Ameliyatın son anına kadar seni asla bırakmam dedi. (İlk doktorum deri dikişi atılırken çıkıp gitmişti hemşire atmıştı)
Bu tarz konuşması içimi rahatlattı.

Bu yeni doktorun olduğu hastanede doğum ücreti 6500 lira daha fazla. Ve yine hastane kararıyla doğuma eş almıyorlar. Yenidoğan yoğunbakımı iki hastanenin de var. Hangisi daha iyi bilmiyorum ama pahalı olan 30 yıllık daha köklü bir hastane, ilk doğumumu yaptığım yer 6 yıllık.
Eşim de ilk hastanede tamam sıkıntı yaşadın ama en azından çocuğu bize sağlam teslim ettiler, diğer tarafta sgk’dan para almak için çocuğu kuvöze alırlar mı orda başına iş getirirler mi nerden bileceğiz sonuçta senden az para kazanmış olacaklar doğuma birkaç hafta kala oraya geçiyorsun falan deyip kafamı iyice çorba yaptı

Seni çok iyi anlıyorum.. Doğuma az bi zaman kala güvendiğin hastane ve doktorun netleşmemiş olması, belki de kafada bu sorularla doğuma gidecek olmak çok geriyor doğrusu nedir hangisini seçmeliyiz bilmiyorum. Yazı tura atacağız en sonunda

Selamlar ben size bir şey sormak istiyorum, ebesiniz galiba, genel anesteziyle sezaryen sonrasında neden bazı hastalara daha ayılmadan ağrı kesicisi yapılırken bazılarına yatan hasta katına çıkana kadar ağrı kesici yapılmıyor? Bunun bir sebebi var mı?

Ne almamız gerekiyor depend dışında acaba ben kacirdim orayı

Bazı doktorlar yarıdan başlayınca böyle tripli olabiliyorlar canım ama bence kafanı takma zor zamanları atlattın. İstersen doğuma kadar klinikteki doktoruna da git ama doğumu güvendiğin hastanede yap. Bir de belki bu kez vaktinde doğum yapacaksın yogun bakıma ihtiyacın olmayacak öyle düşün. Hersey için erken daha biraz daha zaman tanı kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…