2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Hamilelikten önce 2 biontech yaptırdım
Aşının koruduğuna inanmıyorum ya . Ben 2. asidan 2 ay sonra açık havada korona oldum . İnanılır gibi değildi hem de öyle ağır atlattım ki sanki burnum degil beynim aktı .oksurmekten karın kası yapmıştım tam bir hafta başımı yastığa koyamadim yatar yatmaz öksürük krizine giriyordum. en iyi koruma maske mesafe hijyen

Aynen canım kesinlikle katılıyorum

Aynen canım kesinlikle katılıyorum
Çok geçmiş olsun, gebelikte kullanılıyor mu bilmiyorum ama ben covid olduğumda ayva yaprağını çay gibi demleyip bal ile tatlandirip içmiştim. Çok iyi geliyor göğüs sanki yumusuyor, bir araştırın isterseniz. Ay bulamayacağınız bir yerdeyseniz ben aktardan bulup gönderirim. Umarım hafif ve en hızlı şekilde atlatırsınız. İhtiyacınız olan bir şey olursa söylemeniz yeterli.

Kızlar bu arada günaydın herkese Umarım bebişlerle çok güzel günler geçiriyorsunuzdur. Benim şu sıralar biraz artan bel ağrılarım uykumu almamı engelliyor.
Size iki şey danışacağım
1.si ben en son kendi doktoruma 17 ağustosta göründüm, perinatoloji için konuşmuştuk şimdi bugün 13 Eylül için randevu bulabildim. Ama bu arada kendi doktoruma gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım. 1 aydır kontrole gitmemiş bir gebe olucam gitmezsem de, sizce gitmeli miyim?
2.si de tetanoz aşısını (ilk gebelikte) kaçıncı haftada vurulmalıyız, eve ile görüştüğümüzde Eylül'ün ilk haftası gel vuralım dedi o zaman da 20. Haftada oluyorum, doktora gidip görüştükten sonra vurulsam diyince de 21+4 oluyor bu konuda da çok ikilemde kaldım... Vurulan arkadaşlarımız kaçıncı haftada vuruldunuz acaba

Yok bulurum canım merkezde oturuyorum bı sorayım doktoruma kullanabilir miyim diye şuan c Vitamini ve zencefilli bal kullaniyorum

Canım ben kontrole gitmeyeli 1 ayı geçti detayliyi bekliyorum detaylidan sonra sonucumla kendi doktoruma gideceğim tetanozu da 20+4 de vurundum

Bizim burada ebe neden bilmiyorum herkesten önce çağırdı tetanoz aşısı için 2 gün önce aşı oldum yani 18. haftanın içindeyim baya da korkarak gittim kesin çok zorlanacağım diye

Yok bulurum canım merkezde oturuyorum bı sorayım doktoruma kullanabilir miyim diye şuan c Vitamini ve zencefilli bal kullaniyorum
Gebelikte kullanılır mı bilmiyorum ama öksürük için ayva yaprağını bende duydum cidden iyi geliyor, birde komik gelecek ama burnunu nefesini açması için baş parmağına sarımsağı boydan kesip arkalı önlü yapıştır ben buna o kadar saçma diyerek yaptım ki eşime ama iyi gelmişti

İşte bunu yapamam malesef hamile oldum olalı sarımsağa elimi dahi suremem feci şekilde midemi bulandırıyor

Kizlar ya malum bebeklerimiz kış bebeği olacak kanguru alıp almama konusunda kararsız kaldım kış bitene kadar baya büyürler diye düşünüyorum oyuzden boşuna masraf yapmak istemiyorum açıkçası (bu arada ilk çocuk birazda tecrubesizlik var daha önce kullananlar ne kadar kullanabildiniz)

Bana da 2 ay önce bile ebe aradı 2 Eylül gel dedi ama işte benim riskli gebelik doktor dedi ertele şimdi vurma yani 22-23 hafta vur.bende zaten ücretli aşı düşünüyorum o sadece 27 hafta vuruyorlar

Tamam da ilkbaharda da yazın da kullanabilirsiniz. Bana eşim dedi kanguru al kızımla böyle dolaşacakmiş .Yani yenidogan zaten demiyoruz hemen kullanacağız 3-6ay zaten yaz gelir .bir yere gideceksiniz çok rahatici bence. ya hergun zam geliyor korkuyorum artık 1 ay 3 ay sonra fiyatlar ne kadar uçacaklar. Şimdi aldım kenara koydum kullanmazsam aynı satcam dolapta

Ya bende kanguru almayı istiyorum dediğin gibi herseyin fiyatı uçmuş oyuzden alıp almama konusunda kararsızım bide biz 1yillik evliyiz daha borçları bitiremedik oyuzden boşuna masraf yapmamak için

Canim, herhangi bir sikinti yoksa, ayda bir kontrol gayet normal. Hatta istersen 45 gunde bir git, kime ne. Ama ayda bir gayet normal.

Tetanoz icin kendi doktorum 20.haftada saglik ocagindan cagirirlar dedi. Ama bu asi bir zorunluluk degil dedi.

Canım ben kontrole gitmeyeli 1 ayı geçti detayliyi bekliyorum detaylidan sonra sonucumla kendi doktoruma gideceğim tetanozu da 20+4 de vurundum
Ay teşekkür ederim, bu tetanoz konusu kafamda çok soru işareti yapıyordu.
Bana da 2 ay önce bile ebe aradı 2 Eylül gel dedi ama işte benim riskli gebelik doktor dedi ertele şimdi vurma yani 22-23 hafta vur.bende zaten ücretli aşı düşünüyorum o sadece 27 hafta vuruyorlar
Ücretli aşıyı duymuştum ama o tetanoz değil başka bir karma aşı değil miydi ?
Canim, herhangi bir sikinti yoksa, ayda bir kontrol gayet normal. Hatta istersen 45 gunde bir git, kime ne. Ama ayda bir gayet normal.

Tetanoz icin kendi doktorum 20.haftada saglik ocagindan cagirirlar dedi. Ama bu asi bir zorunluluk degil dedi.
Ben de prolutan için gittiğimde ebe Eylül'ün ilk haftası gel aşını da halledelim demişti o şekilde konuştuk kaldı. Ben yine de sizlerin tecrübeleri sorup değerlendirmek istedim. Şuan için herhalde bir sıkıntım yok çok şükür, sanırım eve ile ilk konustugum tarihte vurulacağım.

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…