2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Ay cok sinirliyim kndimede kızıyorum neden gittim diye bu doktora.
Gitmicem bi sıkıntı olmazsa ne ozele ne doktora artik. Bugunluk bu kadar adrenalin yeter
Strese girme canım bir sey olmaz Allahın izniyle ben yazmıştım kendi doktoruna git diye en güzeli takibini yapan doktor oluyor cevaplarda . Dinlen bugun bence 💕💕💕

çatı muayenesi elle yapılıyor diye biliyorum canım. eğer sezaryen düşünüyorsan sanırım yapılmıyor, fobin varsa bunu düşün. normal doğumda ebeler vs sürekli açıklığa bakıyorlar elle çünkü.
Benm zaten sezeryan olacak😀😀 ben yapamam ya bide baya ağrılı oluyormuş heralde

Günaydın canim benim kiz 1 aydir aymi durumda zmn zmn ateslendi acillik bile oldu.
Ama burun akintisi tikaniklik hic gecmedo her gece burnum tikali diye uyaniyor bebek gibi agliyor😔 alerji testi yaptıracağım bu ay randevu aldim.
Kac yasinda? Benimki de 4 yasina kadar her kış oyle oldu..simdi 5yasi bitirdi okula baslayinca yine sümüklenmeye basladi. Ama sukur artik ayakta geciriyor. Bende ne zamandir agzinda aleri testi yaptirayim diyorum.doktorda bir ay arayla hep gelmissiniz bi alerji testi yaptirin dedj

Bende boyle ilk oluyorum canim. Vajinal cihazı çıkarmasıyla elle muayene etmesi 2 saniye hızındaydı bende anlayamadım. Epey de soktu disimu sıktım mecbur.
Kızımda bn hic olamıyordum alttan muayene zamanla asiyorsun gerekiyorsa kasma korkutma kndini. Aslında vajinal ultrasonla olcunce anlaşılıyor ama gerek gördü bunu da demek ki ne diyeyim karisilmiyor ki.🤷🏻‍♀️
Neyse Bisey olmaz olsun olan olmuş. Ben alttan oluyorum ama el tuhaf geldi be bilim. Geçmiş olsun bisey yokmuş

Ya o bel ağrıları bende özellikle geceleri oluyor eşim hergun masaj yapıyor biraz rahatlıyorum ama geçmiyor cuma benimde doktor randevum var sorucam bunu çok erken gibime geldi şimdiden bel ağrıları
Sor canim bizede haber ver ama bence normal dicek. 24 .haftada rahim futbol topu gibidir ve bel ağrıları baslar diyordu okudugum kitap da

Kizlar asiri sinirliyim.perinatoloji doktoru hem karindan ölçtü hemvajinal ultrason ile olctu rahim agzini 36mm normal dedi. Yetmedi cati muayenesi ypti açıklık var mi diye canimi yakarak hemde.
Birde üzerine tum bunlari yaprken hastaneye yatırabilirim rahim agzi yetmezliğinden dedi.
Ama ölçüm normal cikti 36mm gayet iyi ki ozel doktorum 37 ölçmüştü cuma günü.
Neyse sonuc olarak hersey yolundaymis. Ben ozel doktoruma gtmeyecegim gitsem ne diyecegim sizce? Rezillik.
Hersey normalmiş çünkü.
Birde bu eliyle yptigi aciklik muayenesinden bisey olur mu yaa. Sizde de yptilar mi kizlar sikintisi olanlar ozellikle. Aha dedim suyum patlicak şimdi.
Olmaz canim icini ferah tut olcak olsa bana olurdu. 9. Haftaya kadar belki 10 u geçil bakildi alttan. Kanamam oldugu ivin kese bozulmus mu diye cok baktik. İlk hamileligimdede 32. Haftada ağrım dan dolayi 3,4 kere bakilmisti

Sıkıntıdan ne yapacağımı şaşırdım 🤣 terzilik örgü vs tam benlik işmiş. Hemşire olacağıma bu işleri yapsaydım keşke
valla ben de hep öyle diyorum, keşke böyle şeyler yapıp bundan geçimimizi sağlayabilsek.
Benm zaten sezeryan olacak😀😀 ben yapamam ya bide baya ağrılı oluyormuş heralde
yani genelde bir şey hissetmiyoruz hemen olup bitiyor diyorlar ama bakalım ben de yaşayacak mıyım, ilk doğumum olacak. sezaryense sıkıntı olmaz o zaman canım :KK36:

valla ben de hep öyle diyorum, keşke böyle şeyler yapıp bundan geçimimizi sağlayabilsek.

yani genelde bir şey hissetmiyoruz hemen olup bitiyor diyorlar ama bakalım ben de yaşayacak mıyım, ilk doğumum olacak. sezaryense sıkıntı olmaz o zaman canım :KK36:
Canım ağrılı olmayabilir bilmiyorm yanlış yazip etkilemek istemem🙂 ben nasil yapıldığını bilmiyorum . Normal doğum iyidir benim bildiğim yurt dışında cati muaynesi yok

Benim doktorum da 32+0 da haftasonuna gelirse 32+1 de almam gerektiğini söyledi geç olmaz diye düşünüyorum ama fırsatın varsa 32+0 da git bence
aa tamam o zaman 32+0 pazar gününe denk geliyor benim de o yüzden 32+1 e randevu verdi demek ki

Kızlar bende ultrasondan çıktım. Asyam gayet iyi hiç bir sorun yoktu. Enfeksiyon da yok. Şuan 27-28 hafta 1140gram oldu. Benim rahim ağzım aynı durumda. Sebep takmamak kalmadı. Doktora bekliyorum konuşacam. Madem takmiyorlar özele gidecem orda takacam. Bunu lazım bana acil 🤣🤣🤣🤣
Aycok sevindim canim hadi i sallah dönebilirsin buraya.
Kizlar asiri sinirliyim.perinatoloji doktoru hem karindan ölçtü hemvajinal ultrason ile olctu rahim agzini 36mm normal dedi. Yetmedi cati muayenesi ypti açıklık var mi diye canimi yakarak hemde.
Birde üzerine tum bunlari yaprken hastaneye yatırabilirim rahim agzi yetmezliğinden dedi.
Neyse sonuc olarak hersey yolundaymis. Ben ozel doktoruma gtmeyecegim gitsem ne diyecegim sizce? Rezillik.
Hersey normalmiş çünkü.
Birde bu eliyle yptigi aciklik muayenesinden bisey olur mu yaa. Sizde de yptilar mi kizlar sikintisi olanlar ozellikle. Aha dedim suyum patlicak şimdi.
Aaaa inanmiyorum. Benim ilk dogumumda sancilarim basladiginda yapmislardi o muayeneyi. Hatta is arkadaslarim benim nerde olduğumu ararken ben ciglik atinca iste bu odada diye tanıyıp beklemisler kapida. Seni cok iyi anliyorum ama bence haftana gore gereksiz bir muayeneymis gerçekten.
Çok geçmiş olsun bol c vitamini tüket canim. Test yapmiyorlar artik dimi
Test istemedi doktorum belki yapıyorlardir ama dinlen dedi .simdi uyuyup uyandim daha iyi gibiyim.

Kizlar bira once tansiyonun oneminden bahsediyordunuz .ben hamileligin basindan beri 3 farkli doktora gittim ikisi ozel hastane biri klinik,benim muayenelerde hicbiri tansiyonumu olmuyor, siz de nasil kendiniz mi olcturuyorsunuz onlar mi ölçüyor.braz once yemek yaptim tezgah felan derken biraz fazla ayakta kaldim. Yarım saatir yatiyorum ama kafam yerine gelmedi halen

Keşke valla aklıma giriyor gibi satsam mi diye 🤣

Kizlar bira once tansiyonun oneminden bahsediyordunuz .ben hamileligin basindan beri 3 farkli doktora gittim ikisi ozel hastane biri klinik,benim muayenelerde hicbiri tansiyonumu olmuyor, siz de nasil kendiniz mi olcturuyorsunuz onlar mi ölçüyor.braz once yemek yaptim tezgah felan derken biraz fazla ayakta kaldim. Yarım saatir yatiyorum ama kafam yerine gelmedi halen
Ben kendim ölçüyorum canım ama nst çekilirken hastane de ölçüldü

Ben her muayeneye gittiğimde muayene öncesi tansiyonumu ölçtürüp öyle giriyorum doktorun yanına yani hastanede kural öyle

Bebiş sağa yatmama izin vermiyor ben de aksine sağa yatmayı cok severim 😅 sağa yattıkça kaburgama tekme yiyorum güzellikten sola yattıncada sol taraftan pıt pıt vuruyor karnımdan çıktığı zaman yiyeceğim onu haberi yok 😍😍😍
Ya benim de öyle sola yatınca da tekme atıyor ama sağa yatınca tekmeler hem sertleşiyor hem de seriye bağlıyor😂😂
Kızlar bende ultrasondan çıktım. Asyam gayet iyi hiç bir sorun yoktu. Enfeksiyon da yok. Şuan 27-28 hafta 1140gram oldu. Benim rahim ağzım aynı durumda. Sebep takmamak kalmadı. Doktora bekliyorum konuşacam. Madem takmiyorlar özele gidecem orda takacam. Bunu lazım bana acil 🤣🤣🤣🤣
Çok sevindim canım dört gözle bekliyoruz valla gelişini. İnşallah o sorunu da halledersiniz🙏
Merhaba, ben pazartesi sordum doktoruma sayenizde burada görüp bu konuyu : rahim ağzı ölçümü.
Doktorum dedi rutin kontroller arasina girmiyor (sorun yoksa vs bakmiyoruz dedi, sasirdim biraz bence hamilelik surecinde herkes baktirmali bir tane vajinal muayene ile), sadece sen istersen yapabiliriz dedi ve vajinadan teklif etti. Ben o gün istemedim, bir dahaki kontrolde baktirmayi dusunuyorum.
Ben de onu merak ediyordum. Benim doktor da hiç ölçmedi rahim ağzını.
Hersey normalmiş çünkü.
Canım korkma bence riskli bir şey olsaydı girmezdi hiç o riske. Ama çelişkisi saçma geldi gerçekten hem normal diyip hem hastaneye yatabilirsin demesi. 😕😕

Benim son gittiğimde başladılar tansiyon ölçmeye, ilk kaybettiğim gebelikte aslında her geldiğimde ölçüyor dosyaya yazıyordu sonra değişti demekki demiştim bunda ölçmeyince

Merhaba canim, benim doktor ozel klinikte o her gittigimde tansiyonu olcuyor. Birde degerleri hastane karti var oraya yaziyorlar her kontrolde birde mesela kiloyu olcuyorlar oraya yaziyorlar, buradaki sistem boyle (yurt disindayim bu arada).

Hersey normalmiş çünkü.
Sinirlenme, mutlu ol, bak her sey yolunda ☺️
Kendi doktoruna gitmek istersen de git. Huzursuz hissettim, kizimi gormek istedim dersin. Benim cok arkadasim kontrol gununden once bu sebeple gidiyorlardi. Cati muaynesi nasil oluyor deneyimlemedim ancak perinatologlar hayli bilgili oluyolar ve bebegi riske atacak bir sey yapicaklarini hic sanmam. Bu onlar icin de kotu bir durum olur zira.
Oh mis gibi her turlu muayne yapilmis, isler yolunda, bebis iyi, daha ne olsun 🧿

Back
X