Merhaba kızlar, ben de grubun sessiz takipcilerindenim. Hemen hemen her sayfayı hiç atlamadan okumaya çalışıyorum ve çoğunuzu az çok biliyorum diyebilirim

geçmiş aylarda sadece birkaç mesaj yazmisligim var . Ara ara yazayım ,en azindan kendim için hatıra olur diye düşünüyorum . Sizin genelde konularınız ortak olduğu için güzel muhabbet dönüyor . Ben yurt dışında yaşadığım için pek dahil olamıyorum. Bazilarinizin ikinci gebeliği ya da evde çocuklarınız var . Benim de 14 yaşında bir oğlum var ama babasıyla yaşıyor , eşimin de 17-10 yaşlarında kızı anneleriyle. Bu kadar uzun aralardan sonra tekrar anne baba olmak hem heyecan verici hem de biraz korkutucu . Çocuklarımızın birlikte buyuyemeyecek olması da tuhaf hissettiriyor . Oğlum çok mutlu kardeşi olacağı için , yanıma her geldiğinde karnıma sarılıyor ,öpüyor ,kardeşi ile konuşuyor . Telefonda konuşurken biraz yorgun olsam ya da hastaneye gittik desem ,hemen panikle kardeşim iyi mi diye soruyor. 3 sene evvel 10.haftada bir gebelik kaybım olmuştu ,hala " hayatımda ki en kötü gün kardeşimin öldüğü gün" der. Eşimin büyük kızı çok umursamıyor , artık genç kız ve kendine has bir dünyası var , nötr davranıyor . Küçük kız biraz kıskançlık durumu yaşıyor , ilk başta daha zorladı bizi ,şimdi alıştı . Ama işin ilginç yanı babasından çok , beni kiskaniyor bebekten

aramızda çok güzel bir ilişki var ve bebek gelince ona olan ilgi ve sevgimin biteceğini düşünüyor ,neyse ki konuşarak çözdük sayılır .
Bunların dışında bizim ev tam bir hayvan barınağı

2 köpeğimiz ,3 kedimiz , 2 metrelik bir kafeste yaşayan 1 chincillamiz (tavşan sincap benzeri bir hayvan ) , 1 muhabbet kuşumuz ve 2 akvaryumumuz var. Hepsinin günlük bakımı ,beslenmesi vs yorucu olabilir bazen ama sevince bir şekilde hallediliyor .
Ben çalışıyorum buarada . Doğum izni burda 34. Haftada başlıyor ,iple çekiyorum. Iznim bittikten sonra dönmeyi düşünmüyorum . Yaş 39 ve Beklemedigim bir anda gelen bu bebeği elimden geldiğince tadını cikara cikara kendim büyütmek istiyorum.
Henüz çok bir eşya almadım bebek için bazı kıyafetler dışında ama önümüzde ki ay artık alışverişe ağırlık vermem lazım farkındayım . Temel ihtiyaçlar dururken ,gidip saçma sapan gözüme o an çok güzel gelen şeyler alıyorum . En son 3 ay bebek için bikini ve uyku arkadaşı tavşan oyuncağı aldım mesela

ki bebeğin daha hastane kıyafetleri hazır değil

burda kış mevsimi olmadığı için sizin örgülere baya bir özeniyorum
Bir de hani hastane çantası diyorsunuz ya , burda çantaya izin vermiyorlar , bebek çalınması ihtimaline karşı . Hastane ihtiyaç listesi verdiler ,bunlar dışında bir şey getirmek yasak . Anne ve bebek icin 2 ayrı şeffaf plastik poşete konulup ,üzerine isim yazıp onları goturecekmisim

ilk doğumum sezeryandi ve burda sezeryan sonrası normal doğum çok doğal karşılanıyor ve mecbur . Eğer sezeryan olmak istersem 2000 dolar ödemem gerekiyor , normal deneyeceğim , korkmuyor değilim