- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
Devlette yasakmış artık ya, normal doğum son ana kadar bekleniyormuş. Baktılar ki son dkya kadar gelmiyor ; anca o zmn sezeryan oluyormuş. Türkiye sezeryande ilk sıralarda olunca, bakanlık bu şekilde düzenleme yaptı yollar önce canımsenin sezaryen mi olacak? bi akrabam orada doğum yaptı, anne karnında bebek hastaydı doğumdan sonra yoğun bakıma sonra da ameliyata girecekti. neyse kızın suyu geldi yatırdılar ama bebek gelmiyor. 2’gün boyunca bebek gelmedi. artık çok yorulmuş beni sezaryene alın diye yalvarmış ama nafile. 2 günün sonunda bebek normal bir şekilde doğdu sıkıntı olmadı. ama riskli bir durumu varken bile neden sezaryene alınmadı anlamadım
evet canim bence de yük biniyor diye oldu böyle iyiydim ne güzelDurdu durdu vaktini buldu hakikaten ya tüh zerefama bence hamilelikten kaynaklıdır, omurgaya fazla yük biniyor ya öne doğru. Acaba ilacı fln var mıdır seni rahatlatacak ?
Bana 1 Şubat olabilir demişti geçen seferki muayenede doktor. Hoşuma gitti aşkında tarihsel olarak. Tabi bekler miyiz o kadar meçhulBende gruptaki ilk şubat annesi kim olacak onu merak ediyorum
yaaa bilmiyordum kuzum ama kızcağız perişan olmuştu valla üstelik bebeği de hastaydı çok korkmuş ama doğumla bebeğin hastalığının alakasıDevlette yasakmış artık ya, normal doğum son ana kadar bekleniyormuş. Baktılar ki son dkya kadar gelmiyor ; anca o zmn sezeryan oluyormuş. Türkiye sezeryande ilk sıralarda olunca, bakanlık bu şekilde düzenleme yaptı yollar önce canım
Çok hak veriyorum buna. Burda birinden öğrenmiştim. Arada sancı olunca sola yan yatıp; tüm ciğerleri dolduracak kadar burundan nefes alıp; ağızdan 10 dan geriye yavaş yavaş sayarak vermesini söylemiş bir ebe. Aşırı işe yarıyor bu yöntem. Yalancı sancılara birebir. Yani gerçek sancılar bu şekilde geçmez tabi deGebelik okulunda bahsetmislerdi. Amaç bebege fazla oksijen ulaştırmakmis. Çünkü bebek kendini kanala doğru ittigi için çok enerji harciyormus. O yüzden filmlerdeki gibi hızlı hızlı nefes almak diye birsey yok dedi. Derin nefes alıp yavaş bir sekilde vermek gerekiyormuş. Burundan alıp ağızdan verilecek. Ben şimdi sancılar kasılmalar oldukça uygulamaya çalışıyorum ve nefese odaklaninca daha iyi oluyor o sancılari göndermek
o zaman ben de bir ekleme yapayımÇok hak veriyorum buna. Burda birinden öğrenmiştim. Arada sancı olunca sola yan yatıp; tüm ciğerleri dolduracak kadar burundan nefes alıp; ağızdan 10 dan geriye yavaş yavaş sayarak vermesini söylemiş bir ebe. Aşırı işe yarıyor bu yöntem. Yalancı sancılara birebir. Yani gerçek sancılar bu şekilde geçmez tabi de
Sen nasıl doğuracaksın karar verdin mi ? Safranda polip vardı ya, eşimde de vardı ameliyat olmuştu ordan aklımdasın hep, hani aldıracak mısın onu da diyeyaaa bilmiyordum kuzum ama kızcağız perişan olmuştu valla üstelik bebeği de hastaydı çok korkmuş ama doğumla bebeğin hastalığının alakası
yok demişler
polipime baktırmadım bile ya bugün şey düşündüm bi dahiliye doktoruna gideyim hem asite baksın hem de polipe. cmsini falan söylesin ona göre bi sey yapayim ben de hiçbir sey bilmiyorumSen nasıl doğuracaksın karar verdin mi ? Safranda polip vardı ya, eşimde de vardı ameliyat olmuştu ordan aklımdasın hep, hani aldıracak mısın onu da diyeevet babana ailene üzül ama kendine de önem ver. Sen annesin artık, sen iyi ol ki, eşin ve yavrusun da iyi olsun diye söylüyorum
Olmaz zeref senisveerim bilirsin . Az çok burdaki paylaşımlarından babana üzüldüğünü, saolsun ablanların vefasızlıklarını da gördük okey ama sen de biricik ve bitaneciksin. Bir bebeğin herseyi , bir adamın da kalbinin bitanesisin. Kendini ihmal ettiğini tahmin ettiğim için açtım konuyu zaten. Lütfen git dahiliyeye, çünkü ultrasona yönlendirecek, bi de ordan ikinci randevuyu aldım ettim diyene kadar vakit geçecek. Hızlı davranmalısın ki, son dk doğum gelip çatmasın.haber et gidince ☺polipime baktırmadım bile ya bugün şey düşündüm bi dahiliye doktoruna gideyim hem asite baksın hem de polipe. cmsini falan söylesin ona göre bi sey yapayim ben de hiçbir sey bilmiyorumya ben hiç kendimi düşünmüyorum ve bunun ceremesini hep çekiyorum neden böyleyim belki anne olunca güncellenirim
Benimde suan cok sertleştiriyor sancı olup geciyorBugun bende var geceden beri bir yerde toplanıyor ve şiddetli hareketler yapıyor ayağa kalktığım zaman oluyor geçmezse doktora gidicem heralde çünkü karnım Bi anda sertleşiyor ve canımı yakıyor
haklısın renklimOlmaz zeref senisveerim bilirsin . Az çok burdaki paylaşımlarından babana üzüldüğünü, saolsun ablanların vefasızlıklarını da gördük okey ama sen de biricik ve bitaneciksin. Bir bebeğin herseyi , bir adamın da kalbinin bitanesisin. Kendini ihmal ettiğini tahmin ettiğim için açtım konuyu zaten. Lütfen git dahiliyeye, çünkü ultrasona yönlendirecek, bi de ordan ikinci randevuyu aldım ettim diyene kadar vakit geçecek. Hızlı davranmalısın ki, son dk doğum gelip çatmasın.haber et gidince ☺
Günaydın canım 15 gün kalmış
Siyatik gibi duruyor zeref beline de baktir dogumdan sonra devam ederse gecmis olsun canim benim var fitik ama agrisi coo tutmadi gebelikte sukur kikıslar ya belim çok ağrıyorama fıtık ağrısı gibi. fıtık teşhisi konmamıştı ama bi arıza vardı yani belimde. uzun zamandır ağrımıyordu. şimdi yine ortaya çıktı ters bi hareket mi yaptım yoksa ağırlıktan mı oldu bebek mi baskı yapıyor bilmiyorum ama çok zorlanıyorum kalçamdan bacağıma vuruyor. her adım atışımda yanıyor. fıtığı olanlar beni anlar yapacak bir şey de yok of tam zamanını buldu şu son ay döküldüm tam anlamıyla
Geçmiş olsun canımkıslar ya belim çok ağrıyorama fıtık ağrısı gibi. fıtık teşhisi konmamıştı ama bi arıza vardı yani belimde. uzun zamandır ağrımıyordu. şimdi yine ortaya çıktı ters bi hareket mi yaptım yoksa ağırlıktan mı oldu bebek mi baskı yapıyor bilmiyorum ama çok zorlanıyorum kalçamdan bacağıma vuruyor. her adım atışımda yanıyor. fıtığı olanlar beni anlar yapacak bir şey de yok of tam zamanını buldu şu son ay döküldüm tam anlamıyla
Ben daha hiç doğum yapmadım rüyamdaGece boyu dogurma ruyalari gordum ay cok yoruldum dogurmadan Rabbim hayirli dogumlar versin hepimize
Benim her doktor kontrolunden sonraki gece boyle oluyor sonra kendimi adapte ediyorum telkin ediyorum doguma rahatliyorum birazBen daha hiç doğum yapmadım rüyamdabelki de hiç doğum gelmiyordur aklıma nasıl olsa vaktine var diye
Doktor kontrolüme de var ben kontrolden sonra herşey yolundaysa canım ne istiyorsa onu yiyorum ödül gibiBenim her doktor kontrolunden sonraki gece boyle oluyor sonra kendimi adapte ediyorum telkin ediyorum doguma rahatliyorum biraz
Canım inan sezaryen de hiç kolay değil, normal doğumu bi dene. Sezaryen bir kurtarma operasyonu neticede. Yapamazsan zaten o şekilde çıkaracaklar bebeği. Görümcem hem sez hem normal doğum yapmış biri. Merak edip ona sordum. Normal doğumu tercih ederim diyor.Beni görsen bı de enine boyuna kocaman bı kadınım bilmiyorum alakalı mıdır ama geniş basenliyim ama kendimi ikna edemiyorum bir türlü başta korkmuyordum, hastanede yattigim askam beni bir süre doğumhane katinda beklettiler o zaman korktum, adet sancilari çok çektim acıya randimanim var ama of karışık kafalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?