- 2 Mart 2020
- 286
- 881
- 53
- 31
Amin amin hepimize inslalah kolay sağlıklı doğumlar olsunYaaa çok güzel maşallah inşallah bana da böyle kolay doğum nasip olurEvet tarağımız hazır
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin amin hepimize inslalah kolay sağlıklı doğumlar olsunYaaa çok güzel maşallah inşallah bana da böyle kolay doğum nasip olurEvet tarağımız hazır
![]()
Benimde gece uyurken elim kaşınıyor bir haftadır uykudan uyandırıyor iyice kaşıyıp kaşıyıp uyuyorum, önemsemeli miyim acabaKizlar sadece ALT degerim yuksek cikmis hafif kaşinti var demistim ya size referans 35 degerim 95 cikmis
Ayyy inşallah benim de böyle olur. Hurma 7-9a çıkamıyorum gebelik şekerim var ama 3 tane yiyorumEğer normal doğuma engel bi durum yoksa 36.haftadan sonra kegel egzersizi, perine masajı, günde 7 - 9 hurma, scuat. Bunlari yaptım doğumun gerçekten çok kolay oldu. Hatta doktor açılmama bakarken sen çok rahat doğum yaparsın bi esneklik önemli o sende var dedi ama adını hatırlamıyorum. Dediği gibide oldu
Sancın var ya zaten, karnının üst kısmı şiş gibi oluyor. Yani sen sancım yok desen de, var bak diyo ebeler. Hadi sancın var, ıkın dıyorlar, seni yönlendiriyorlar zaten. Ağrıyı hissettikçe, bebeği itmeye çalışıyorsun işte, tüm olay bu. Suni sancı da aldım mesela ben. Ama işin sancı kısmı çok rahatsız etmedi beni, bel ağrısı rahatsız ediciydi. Normal doğumda tek sevmediğim şey, ebelerin tavrı, tarzı fln. Bi de riskli gebelik şeklinde ilerlemiş biri olarak, bana öngörülemez bi doğum şekli istemiyorum o kadar.Doğum sırasında ıkınma hissi kendiliğinden geliyor mu afedersiniz böyle tuvalet hissi gibi kimi geliyor demiş kimi gelmiyor![]()
Ay hala bilmiyorum cuma gidicem randevuma. Çok tırsıyorum inşallah jimerdir acıbadem ya da pembe mavi derse şuraya bayılırım![]()
Evet ikinci dediğin de olabilir canım ya daha toparlanamadan üstüne başka bir hamilelik daha yaşayınca belki de ağır geldiSenmi benmi ağır vasıta gibi dur kalk dur kalk hergun bir yerim ağrıyor daha 17 ay öncede hamileydim ben hiç böyle değilim bazen oturup kalkarken abow diyormusum kızım taklidimi yapıyor kalkıyor abowww diyor yaslandikmi vücut kendini yenilemedenmi doğum yaptik anlamadım gitti sağlıcakla zamanında kucağımıza alaydik![]()
Ya utanarak birşey soracağım bu ıkınma ile birlikte büyük tuvaleti yapmaktan çok çekiniyorum burda kimse lavman vs de vermiyorgeliyorr gelmez mibenim hastaneye girip doğum yapmam çok hızlı olmuştu çünkü sancimi evde çektim. Doktor nst bagladi, bebek geliyor dedim. Afedersiniz büyük tuvalet yapmak gibi bir histi
doktor senin ilk dogumun dur bakalım demişti yanılacağımi dusunerek. Bakti bebeğin basi geliyor çatala çık dedi. 2.ıkınmada doğdu çok şükür sonra o nasıl bi rahatlamadir bütün sancin stresin geride kaliyor. Hatta doğum yaptım sesini duydum saçı var mi diye sormustum
sen de saç severlerdensin
![]()
Bebek yağı kullandım canim, ilk başta yaparken bi garip geliyor ama yaptıkça alışıyorsunAyyy inşallah benim de böyle olur. Hurma 7-9a çıkamıyorum gebelik şekerim var ama 3 tane yiyorum
Perine masajı denemedim ama bi bakayım yağ vs kullandın mı masaj için? Kegel e de devam o zaman
Valla o benim ilk doğumda hiç aklıma gelmedi hatta benim suyumu doktor patlattı evden çıkarken altıma hasta bezi takmak bile gelmemiş. Ama şimdi bu büyük tuvalet meselesi arada aklıma geliyor ama doğal bi süreç sonuçta napalim sağ salim dogsunlarda artık bu detaylara takilmicazYa utanarak birşey soracağım bu ıkınma ile birlikte büyük tuvaleti yapmaktan çok çekiniyorum burda kimse lavman vs de vermiyor
Ya bende farkli bolgelerde var kasinti ondan suphelendim zaten kabarma yara bere yok ama ufak ufak kaşiniyo sen de icin rahat etsin diye baktirabilirsin kuzuBenimde gece uyurken elim kaşınıyor bir haftadır uykudan uyandırıyor iyice kaşıyıp kaşıyıp uyuyorum, önemsemeli miyim acaba
Bende vajinismusu kendim evde hallettim umarim dogumunda basaririmBebek yağı kullandım canim, ilk başta yaparken bi garip geliyor ama yaptıkça alışıyorsunki ben vajinusmus yaşayan biriydim onu da evde kendim egsersiz ile aşmıştım
Jimer 23 olduysa pembe mavi ne oldu allah bilir yılbaşından önce doğum paketi 30du. Sanki ne yapıyorlar allah aşkına delleniyom valla bi gece yatırıyolar altı üstü açık kalp ameliyatı sankipembe maviyle anlaşan başka drlar duydum doğum fiyatı belli oldu benim drun jimerde 23 bincik
sende öğrenince bayılmadan önce haber et bak
![]()
Geçmiş olsun. Peki ilaç verdi mi peki canım ?Kizlar sadece ALT degerim yuksek cikmis hafif kaşinti var demistim ya size referans 35 degerim 95 cikmis
Renkli bu ebe işini çok duyuyorum, ebelerle ilgili korkunç hikayeleri ama bana denk gelenler de hep bi yardımcı anlayışlı bak herkes yapabiliyor bu senin doğanda var sen de yapacaksın, öyle bi an gelecek ki artık dayanamıyorum diyeceksin o noktada zaten bebeğin gelecek biz yanında olacağız vs diyor. Ben mi çok safım? Böyle görünüp doğumda mı sertleşecekler? Yoksa doğum sırasındaki acıyla bana mı hersey batacak ki? Ya da ne bileyim belki Türkler iş yükü vs nedeniyle daha mı mutsuz bu da işlerine mi yansıyor ki? Ya ben ebelere güvenmek istiyorum çünkü doktordan ziyade onlar yaptırıyor doğumuSancın var ya zaten, karnının üst kısmı şiş gibi oluyor. Yani sen sancım yok desen de, var bak diyo ebeler. Hadi sancın var, ıkın dıyorlar, seni yönlendiriyorlar zaten. Ağrıyı hissettikçe, bebeği itmeye çalışıyorsun işte, tüm olay bu. Suni sancı da aldım mesela ben. Ama işin sancı kısmı çok rahatsız etmedi beni, bel ağrısı rahatsız ediciydi. Normal doğumda tek sevmediğim şey, ebelerin tavrı, tarzı fln. Bi de riskli gebelik şeklinde ilerlemiş biri olarak, bana öngörülemez bi doğum şekli istemiyorum o kadar.
Kuzu saglik ocagi rutin takibinde bakildi doktoruma yeni attim sonuclari kaşinti var diye ona da bi bakin demistim safra asitleri normal Ast normal sadece Alt yuksek bakalim ne diycek doktorGeçmiş olsun. Peki ilaç verdi mi peki canım ?
Benim karaciğer enzimleri normal; sadece safra asitleri yüksek. Yine de kolestazi dedi dahiliye doktorum. Haftalık kan alıp kontrol altında olacaksın dedi. 36 yı net bitirmemiz lazım bebeğin matürleşmesi açısından dedi. Ursactive adında bi ilaç verdi, günde üç kez al dedi ama baktım biraz sıkıntılı bi ilaç, güvenli grupta değil kesinlikle. Günde bir kez alıyorum, hafif kaşıntı var sadece. Doktor da tamam sorun olmaz dedi zaten.
Burdan okuduğum kadarıyla anladığım da; 38+0 da alıyorlar bebeği direkt.
Uykudan uyandırıyor diyorsun canım bence önemsenmeli. El ayak kasınması belirti zaten direkt. Doktor karaciğer enzimleri ve safra asitleri testi istiyor direktBenimde gece uyurken elim kaşınıyor bir haftadır uykudan uyandırıyor iyice kaşıyıp kaşıyıp uyuyorum, önemsemeli miyim acaba
Seni doğurtacak ebelerle tanıştın mı sen canım ? Öyle bi şansın varsa harika zaten. Bizde hep doktorla muhattap olursun. Doğum başlayınca doğum odasında ,ebeler direkt muayene fln eder, tüm süreci onlarla yaşarsın. Tam bebeğin başı görünür ; doktorunu çağırırlar ve son bir ıkı ıkınmayla birlikte olursun doktorla. Keşke en başından doktorla ilerleyebilse süreç.Renkli bu ebe işini çok duyuyorum, ebelerle ilgili korkunç hikayeleri ama bana denk gelenler de hep bi yardımcı anlayışlı bak herkes yapabiliyor bu senin doğanda var sen de yapacaksın, öyle bi an gelecek ki artık dayanamıyorum diyeceksin o noktada zaten bebeğin gelecek biz yanında olacağız vs diyor. Ben mi çok safım? Böyle görünüp doğumda mı sertleşecekler? Yoksa doğum sırasındaki acıyla bana mı hersey batacak ki? Ya da ne bileyim belki Türkler iş yükü vs nedeniyle daha mı mutsuz bu da işlerine mi yansıyor ki? Ya ben ebelere güvenmek istiyorum çünkü doktordan ziyade onlar yaptırıyor doğumu
Türkiyedeki ebelerle karşılaştırma bence. Hastanelerdeki iş yükü o kadar fazla ki 32de çalışabilir raporu almak için hastaneye gitmem gerekti abi herkesin mi suratı düşük olur, meymenetsiz olur. Odaya iki kişi iki kişi alıp muayene ediyorlar düşün. Randevu kayıtları 5dk da bire inmiş.Renkli bu ebe işini çok duyuyorum, ebelerle ilgili korkunç hikayeleri ama bana denk gelenler de hep bi yardımcı anlayışlı bak herkes yapabiliyor bu senin doğanda var sen de yapacaksın, öyle bi an gelecek ki artık dayanamıyorum diyeceksin o noktada zaten bebeğin gelecek biz yanında olacağız vs diyor. Ben mi çok safım? Böyle görünüp doğumda mı sertleşecekler? Yoksa doğum sırasındaki acıyla bana mı hersey batacak ki? Ya da ne bileyim belki Türkler iş yükü vs nedeniyle daha mı mutsuz bu da işlerine mi yansıyor ki? Ya ben ebelere güvenmek istiyorum çünkü doktordan ziyade onlar yaptırıyor doğumu
Ya arkadaşlar bu ne 20 k 30 kJimer 23 olduysa pembe mavi ne oldu allah bilir yılbaşından önce doğum paketi 30du. Sanki ne yapıyorlar allah aşkına delleniyom valla bi gece yatırıyolar altı üstü açık kalp ameliyatı sankibenim dr seninkine göre bi tık daha uygundu 20kdan fazla değildir diye unut ediyorum. Umut fakirn ekmeği hdjdj 20nin üstünü kalbim kaldırmaz gibi geliyor
![]()
Kadın doğumcudan ziyade dahiliyeci bi doktorla görüşmen daha iyi olur gibi canım. Benim kadın doğumcu pek önemsemedi durumu mesela, anlam veremiyorum kendisine. Dahiliyeci kadın çok üstüne düşüyor bu durumunKuzu saglik ocagi rutin takibinde bakildi doktoruma yeni attim sonuclari kaşinti var diye ona da bi bakin demistim safra asitleri normal Ast normal sadece Alt yuksek bakalim ne diycek doktor![]()
Bence sen yurt dışındasın ya oralarda hep normal doğum olsun diye uğraşıyorlar zatenn, her şey olunda giderse sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. İçini ferah tut.Renkli bu ebe işini çok duyuyorum, ebelerle ilgili korkunç hikayeleri ama bana denk gelenler de hep bi yardımcı anlayışlı bak herkes yapabiliyor bu senin doğanda var sen de yapacaksın, öyle bi an gelecek ki artık dayanamıyorum diyeceksin o noktada zaten bebeğin gelecek biz yanında olacağız vs diyor. Ben mi çok safım? Böyle görünüp doğumda mı sertleşecekler? Yoksa doğum sırasındaki acıyla bana mı hersey batacak ki? Ya da ne bileyim belki Türkler iş yükü vs nedeniyle daha mı mutsuz bu da işlerine mi yansıyor ki? Ya ben ebelere güvenmek istiyorum çünkü doktordan ziyade onlar yaptırıyor doğumu