2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Seni doğurtacak ebelerle tanıştın mı sen canım ? Öyle bi şansın varsa harika zaten. Bizde hep doktorla muhattap olursun. Doğum başlayınca doğum odasında ,ebeler direkt muayene fln eder, tüm süreci onlarla yaşarsın. Tam bebeğin başı görünür ; doktorunu çağırırlar ve son bir ıkı ıkınmayla birlikte olursun doktorla. Keşke en başından doktorla ilerleyebilse süreç.
Doğurtacak ebe kim bilmiyorum o an kim görevde olursa
Ama her gittiğimde ebeler genel check up yapıp doktora yönlendiriyor her trimesterda bi ebe görüşmemiz var, her seferinde farklı bi ebe denk geldi ama hepsi böyleydi. Bana da doktorların teknik yönünden sonra daha yardımcı ve daha nlayışlı bu ebe yaklaşımı daha rahatlatıcı geliyor

Türkiyedeki ebelerle karşılaştırma bence. Hastanelerdeki iş yükü o kadar fazla ki 32de çalışabilir raporu almak için hastaneye gitmem gerekti abi herkesin mi suratı düşük olur, meymenetsiz olur. Odaya iki kişi iki kişi alıp muayene ediyorlar düşün. Randevu kayıtları 5dk da bire inmiş.
İki kişi iyiymiş, 4 kişi alıyor benim doktor 🤣

Ya arkadaşlar bu ne 20 k 30 k
Özel sigorta vs karşılamıyor mu doğumu?
Özel sağlık sigortamız yok maalesef hamile kaldıktan sonra da yapılmıyor tek pişmanlığım 20li haftalarda doğum paketi almamış olmak 🤦🏻‍♀️ Ama işte hastane ve dru netleştirememiştim şimdi de fiyatlar arşa çıktı 🥺

Bence sen yurt dışındasın ya oralarda hep normal doğum olsun diye uğraşıyorlar zatenn, her şey olunda giderse sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. İçini ferah tut. 🙏
Kaka olayını da takma, arkadaşım koridora işemişti doğumda 🙃😂 normal şeyler bence ya içinden adam çıkıyor kaka nedir ki...

Kaka demişken, ıkınma gelince kakam gelir gibi bir histi. Doktor ıkındırmamıştı erken diye, tam açılma olunca ıkın demişti.
Koridora işeme tehlikesi için doğuma gerek yok, evde ve işte hep bu ihtimalle yaşıyorum ben son haftalarda 😂 ay ne bileyim çekiniyorum doğumda o kadar insan bi de eşim vs umarım bebiş hemen gelir de o noktalara gitmeyiz

Koridora işeme tehlikesi için doğuma gerek yok, evde ve işte hep bu ihtimalle yaşıyorum ben son haftalarda 😂 ay ne bileyim çekiniyorum doğumda o kadar insan bi de eşim vs umarım bebiş hemen gelir de o noktalara gitmeyiz
Valla o an aklına bir şey gelmiyor emin olabilirsin 😁 Karnını kesiyorlar işte çocuk çıksın diye gıkın çıkmıyor öyle düşün 🤣

Özel sağlık sigortamız yok maalesef hamile kaldıktan sonra da yapılmıyor tek pişmanlığım 20li haftalarda doğum paketi almamış olmak 🤦🏻‍♀️ Ama işte hastane ve dru netleştirememiştim şimdi de fiyatlar arşa çıktı 🥺
Allah yardımcınız olsun elbette insan bebeğini kucağına sağlıkla almak için gözü görmez ama yine de büyük paralar bunlar

Bana doktorum tuvalet meselesi olursa siler yolumuza devam ederiz demişti bendeki o tedirginliği görünce. Çok normal bişey gibi davranmıştı yani. Hatta bana demişti ki böyle şeylere kafa yorduğun zaman kendi kendine içimden insan çıkacak diye telkinde bulun. Çok büyük bişey yani bu.

Allah yardımcınız olsun elbette insan bebeğini kucağına sağlıkla almak için gözü görmez ama yine de büyük paralar bunlar
Amin cnm sağ ol paranın hiç değeri kalmadı. Bu konuştuğumuz hastanede 20 gün önce doğum yaptı arkadaşım 12 bine şimdi yeni fiyat 23 ne hale geldik biz bu çocukları nası büyütcez :KK14:

Bana doktorum tuvalet meselesi olursa siler yolumuza devam ederiz demişti bendeki o tedirginliği görünce. Çok normal bişey gibi davranmıştı yani. Hatta bana demişti ki böyle şeylere kafa yorduğun zaman kendi kendine içimden insan çıkacak diye telkinde bulun. Çok büyük bişey yani bu.
Öyle tabii
Ben de ilk yapan ben olmam herhalde öncesinde bi sürü doğururken altına kaçıran insan görmüştür diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum

Şimdi kızlar size bir soru. Bebem ters 1 aydır. Böyle giderse normal düşünmem risk almam doktorum da almaz. Ebe ile görüşmüştüm biliyorsunuz. Bebem döner mi sizce? Ebeyi tutmalı mıyım? Kafamda deli sorular.
Ebeye çok ihtiyaç olmaz gibi geliyor ya sezaryende. Emzirme desteği zaten hastanede veriyorlar. Doktor tamam sezaryen diyene kadar bekle bence. Acele etme.

Ay evet memuru emekliyi öldürdüler. %25 nedir sadaka gibi yazık günah insanlara. Kimi evine 700 800den az doğalgaz faturası gelşyor nasıl geçinecek bu insanlar 😥
Lojmandayım 2+1 90 metrekare evime doğalgaz 860 tl geldi.
Geçen canım burgu peynir çekti muratbey. 200 gr kutusu 48 tl idi. Ben olsam almazdım eşim aldı canın çekti olmaz diye. Böyle bişey olabilir mi? Bi kutuyu bi kerede yerim 200 gr yani ne ki?

Piii o konuyu hiç açma. Kocam da yüzde 40 bekliyordu beni de ikna etmişti vallah bi açıklandı 25. Kurutma makinemden oldum ya 😬 yazık değil mi bana? Alamı am kurutma şimdi. 40 verseydi alacaktık 😀
40 ben hiç beklemedim valla. 20-30 arası bir şey bekliyordum ama yine de bi üzdü.

Back
X