Kızlar ek gıda nasıl gidiyor
Benim ki gitmiyor p gibine verecem şasırıyorum püre veriyorum arada. Bazen muz avakoda bebe bisküvisi felan. Kabız oldu iki gün ara verdim. Günde kaç öğün verecem vs herşey karışık bende şuan. Bekliyorum biraz daha büyüsün çorbalara makarnaya felan geçeceğim
Kızlar ek gıda nasıl gidiyor
Hayırlı olsun sağlıkla kucağına alKızlar ben tekrar hamileyim çok değişik hissediyorum bu grup sayesinde hamileliğim çok güzel geçmişti hepinize teşekkür etmek istedim
Tam ne kadarlık şuan ? Bizde 5.5 ayda başladık. Yoğurt patates havuç denedik doktorumuz yeterli dedi. Kontrole gidicez 3ünde o zaman çoğaltacak galibaBenim ki gitmiyor p gibine verecem şasırıyorum püre veriyorum arada. Bazen muz avakoda bebe bisküvisi felan. Kabız oldu iki gün ara verdim. Günde kaç öğün verecem vs herşey karışık bende şuan. Bekliyorum biraz daha büyüsün çorbalara makarnaya felan geçeceğim
Nasıllll ? Aralıkta doğurdunuz değil mi şuan kaç aylık allaaah bu ne cesaret yiğidimKızlar ben tekrar hamileyim çok değişik hissediyorum bu grup sayesinde hamileliğim çok güzel geçmişti hepinize teşekkür etmek istedim
4 gün sonra tam 6 bitiyor 7. Aya giriş yapıyoruz. Valla ben çok şey denedim. 5. Ayda başladım tadıma kabak havuç vs. 5 buçuk olunca püre vermeye başladım. Yoğurt kayısı, yoğurt elma, avokado muz bebe bisküvisi vs. Dün mesela üç kavanoz havuç elma armut püresi yaptım. Patates bi kere tadım yaptım sevmedi. Kabız diye vermiyorum. Uzun süre vermeyi düşünmüyorum patatesi biraz büyüsün bağırsağı rahat etsin.Tam ne kadarlık şuan ? Bizde 5.5 ayda başladık. Yoğurt patates havuç denedik doktorumuz yeterli dedi. Kontrole gidicez 3ünde o zaman çoğaltacak galiba
Aynıyız aslında. Ama bizim doktor neden böyle yaptı bilmiyorum üçünü tattırdım Birdaha da Birşey vermedim öyle dedi diye. Şimdi gidince sorucam. Siz bir sürü şey denemişsiniz bence bu şekilde daha iyi çünkü büyüdükçe geç kalınca bu sefer sevmeyecek gibi geliyor4 gün sonra tam 6 bitiyor 7. Aya giriş yapıyoruz. Valla ben çok şey denedim. 5. Ayda başladım tadıma kabak havuç vs. 5 buçuk olunca püre vermeye başladım. Yoğurt kayısı, yoğurt elma, avokado muz bebe bisküvisi vs. Dün mesela üç kavanoz havuç elma armut püresi yaptım. Patates bi kere tadım yaptım sevmedi. Kabız diye vermiyorum. Uzun süre vermeyi düşünmüyorum patatesi biraz büyüsün bağırsağı rahat etsin.
Tecrübe edenler avokado muzla büyüttük şimdi yemek seçiyor. Ne yersek verdiğimiz bebekte herşeyi yiyor diyorlar. Ben alerji yapmayan şeyleri deneyerek verdim. Şimdi de püre olarak veriyorum. Tabi kabızlık oluyor küçükler daha ara verdm bi iki gün. Sende parça parça günde tek öğün olarak ver. Geçen ceviz elma kayısı haşladım verdim sevdi yedi. Kayısdan vazgeçme hergün vermeye çalış kabız olmasınAynıyız aslında. Ama bizim doktor neden böyle yaptı bilmiyorum üçünü tattırdım Birdaha da Birşey vermedim öyle dedi diye. Şimdi gidince sorucam. Siz bir sürü şey denemişsiniz bence bu şekilde daha iyi çünkü büyüdükçe geç kalınca bu sefer sevmeyecek gibi geliyor
Evet kesinlikle vericem bende kayısı var evde hatta bugün deneteyim. Aynen öyle aslında bende öyle düşünüyorum sadece alerjisi var mı birde boğuşmasın diye öğrensin iyice sonra ne yiyorsak onu vericemT
Tecrübe edenler avokado muzla büyüttük şimdi yemek seçiyor. Ne yersek verdiğimiz bebekte herşeyi yiyor diyorlar. Ben alerji yapmayan şeyleri deneyerek verdim. Şimdi de püre olarak veriyorum. Tabi kabızlık oluyor küçükler daha ara verdm bi iki gün. Sende parça parça günde tek öğün olarak ver. Geçen ceviz elma kayısı haşladım verdim sevdi yedi. Kayısdan vazgeçme hergün vermeye çalış kabız olmasın
Ne yiyorsak onu yedi diyenleri daha çözemedim deEvet kesinlikle vericem bende kayısı var evde hatta bugün deneteyim. Aynen öyle aslında bende öyle düşünüyorum sadece alerjisi var mı birde boğuşmasın diye öğrensin iyice sonra ne yiyorsak onu vericem
Evet suya banmayı kastetmiştim. Bakalım bugün başlayalım bizdeNe yiyorsak onu yedi diyenleri daha çözemedim deyani kuru fasulye pişti mesela onu mu veriyorlar hep merak ediyorum. Ama çokta kasmaya gerek yok küçükler böyle devam artık 8. Aydan sonra geçerim ev yemekleri tattırmaya biraz ekmeğe banarım yer. Bu arada yine de doktorunuza göre devam edin. Her çocuk bir değil ama bazı doktorlar da 4.ay da bile başlatıyor insan süreci kendi başlatacak sanırım
Ben 5.5 aylıklen başlamıştım ek gıdaya önce yoğurt sonra sıra sıra sebzelerden gittim 3 gün kuralı ile sonrada meyveler bezelyede sıkıntı yaşadık gecesi berbat geçmişti bir de bizim yumurta alerjimiz çıktıKızlar ek gıda nasıl gidiyor
Aynen ilerde ben de öyle yapmayı düşünüyorum tuzu en son atarım baharatları falan ayırırım onun tabağını bir yaşından sonra zaten bizimle yer yani tarif kitabı aldım sürekli ne yapayım derdi olmasın diye ama tatlı patates falan yazıyor dedim ben hayatımda yemedim çocuk niye yesin sonuçta anne karnından tadlara da aşina benim sevdiğimi sever oda bende ekşiciyim oda öyleNe yiyorsak onu yedi diyenleri daha çözemedim deyani kuru fasulye pişti mesela onu mu veriyorlar hep merak ediyorum. Ama çokta kasmaya gerek yok küçükler böyle devam artık 8. Aydan sonra geçerim ev yemekleri tattırmaya biraz ekmeğe banarım yer. Bu arada yine de doktorunuza göre devam edin. Her çocuk bir değil ama bazı doktorlar da 4.ay da bile başlatıyor insan süreci kendi başlatacak sanırım
Ya hayırlı olsun canım Allah kolaylığını verir illaki sağlıkla kucağına alKızlar ben tekrar hamileyim çok değişik hissediyorum bu grup sayesinde hamileliğim çok güzel geçmişti hepinize teşekkür etmek istedim
Ben de çoğu şeyi verirken Öyle düşünüyorum yani bunu ben yemem diyorum ben kendim sade havucu yemem sade kabak benim midemi bulandırır bu çocuğa niye vereyim yani belli bir süre büyüyene kadar vereceğim Tabii şu an çok küçük artık 9 aydan sonra günlük ev yemeğine döneceğim çok ağır olmayacakAynen ilerde ben de öyle yapmayı düşünüyorum tuzu en son atarım baharatları falan ayırırım onun tabağını bir yaşından sonra zaten bizimle yer yani tarif kitabı aldım sürekli ne yapayım derdi olmasın diye ama tatlı patates falan yazıyor dedim ben hayatımda yemedim çocuk niye yesin sonuçta anne karnından tadlara da aşina benim sevdiğimi sever oda bende ekşiciyim oda öyle
Zaten ilk başta sade verilmesinin nedeni vücudunun vereceği tepkiyi gözlemlemek mesela ben bezelyedeki tepkisini gördüm başka bir şeyle karıştırğımda yine aynı tepki olursa bezelyeden olduğunu bilicem kayısı da pek yaramadı bize sabaha kadar kıvrandı onu rafa kaldırdım şimdilik ilerde tekrar başka şeylerle karıştırıp denerim ben şuan genelde ya pirinç unuyla ya da irmikle karıştırıp veriyorum meyveleri ve sebzeleri, mama gibi yapıp hem doyurucu olsun hem severek yesin diye normalde yulaf ezmesini yemem ben ama işte faydalı diye onuda aldım tariflerde çokça yer verilmiş yarın şeftali denettircem mevsimide geldi ama akşam yatmadan önce mutlaka yoğurt veriyorum uykuya geçiş çok kolay oluyor hemde uzun uyusun diye bir kaç zaman verememiştim neye alerjisi olduğunu bilemediğim için şimdi yeniden başladımBen de çoğu şeyi verirken Öyle düşünüyorum yani bunu ben yemem diyorum ben kendim sade havucu yemem sade kabak benim midemi bulandırır bu çocuğa niye vereyim yani belli bir süre büyüyene kadar vereceğim Tabii şu an çok küçük artık 9 aydan sonra günlük ev yemeğine döneceğim çok ağır olmayacak
Evet ben de artık püre yapıp vermeye başladım benim bebeğim galiba Bana çekmiş kayısı Bana da işlemiyor ona da işlemiyor o kadar kayısı veriyorum yine çok zor bir şekilde yapıyor kakasını Ben de emzirdiğim için hem kendimden patatesli ve süt ürünlerini kestim hem ondan kestim ona vermiyorum fazla yoğurt falan biraz düzelsin diye Ben yoğurdu genellikle meyvelerle karıştırıp veriyorum daha çok hoşuna gidiyor içine kayısı koyuyorum veya ki elma falan çok lezzetli oluyor meyveli yoğurt gibi oluyorZaten ilk başta sade verilmesinin nedeni vücudunun vereceği tepkiyi gözlemlemek mesela ben bezelyedeki tepkisini gördüm başka bir şeyle karıştırğımda yine aynı tepki olursa bezelyeden olduğunu bilicem kayısı da pek yaramadı bize sabaha kadar kıvrandı onu rafa kaldırdım şimdilik ilerde tekrar başka şeylerle karıştırıp denerim ben şuan genelde ya pirinç unuyla ya da irmikle karıştırıp veriyorum meyveleri ve sebzeleri, mama gibi yapıp hem doyurucu olsun hem severek yesin diye normalde yulaf ezmesini yemem ben ama işte faydalı diye onuda aldım tariflerde çokça yer verilmiş yarın şeftali denettircem mevsimide geldi ama akşam yatmadan önce mutlaka yoğurt veriyorum uykuya geçiş çok kolay oluyor hemde uzun uyusun diye bir kaç zaman verememiştim neye alerjisi olduğunu bilemediğim için şimdi yeniden başladım
Ben hep yapay zekaya soruyorum rutinlerimizi biliyor ona göre yorum yapıyor hem de unutmuyor bir de tarif kitapları aldım canım daha biz ek gıdaya geçmedik gerçi kilo alımını biraz fazla bulmuştu 6.ayakadar bu şekilde devam edin dedi ama bilmiyorum bende biraz üzüldüm herkes başlıyor diye. Oturup başını da tutabiliyor ama doktorumuz öyle uygun gördüBenim ki gitmiyor p gibine verecem şasırıyorum püre veriyorum arada. Bazen muz avakoda bebe bisküvisi felan. Kabız oldu iki gün ara verdim. Günde kaç öğün verecem vs herşey karışık bende şuan. Bekliyorum biraz daha büyüsün çorbalara makarnaya felan geçeceğim
Çok teşekkür ederimHayırlı olsun sağlıkla kucağına al
Kızımın beklenen tarih 23 Aralıktı 20 Aralıkta doğdu şimdiki bebeğim için de beklenen 23 OcakNasıllll ? Aralıkta doğurdunuz değil mi şuan kaç aylık allaaah bu ne cesaret yiğidim
Benim doktorumda 6.ayına kader sadece anne sütü içsin istedi canım belli ki doktorlar kendilerine göre bir yol çizmişlerAynıyız aslında. Ama bizim doktor neden böyle yaptı bilmiyorum üçünü tattırdım Birdaha da Birşey vermedim öyle dedi diye. Şimdi gidince sorucam. Siz bir sürü şey denemişsiniz bence bu şekilde daha iyi çünkü büyüdükçe geç kalınca bu sefer sevmeyecek gibi geliyor
Amin canım çok teşekkür ederimYa hayırlı olsun canım Allah kolaylığını verir illaki sağlıkla kucağına al
Aslında Doktorlar diyor ki ek gıda Tadım ayı ben bakıyorum Bizler ve sosyal medyadakiler mesela püre yapıp veriyoruz bebeklere benim bebeğim halen başını sabit tutamıyor ama zayıf Ben mesela püreler yapıp veriyorum kilo alsın diye doktorlara göre Aslında bebeklerimiz çok küçük sadece tattırın diyorlar püre vermeyin diyorlar iki çay kaşığı olarak tattıracağız onlara O yüzden sen de çok kafana takma zaten Seninkinin kilosu iyiymiş zaten küçükler daha Biraz acele davranıyoruz hemen kabız oluyorlar perişan oluyorlar Bu arada Senin bebeğin tam kaç aylıktıBen hep yapay zekaya soruyorum rutinlerimizi biliyor ona göre yorum yapıyor hem de unutmuyor bir de tarif kitapları aldım canım daha biz ek gıdaya geçmedik gerçi kilo alımını biraz fazla bulmuştu 6.ayakadar bu şekilde devam edin dedi ama bilmiyorum bende biraz üzüldüm herkes başlıyor diye. Oturup başını da tutabiliyor ama doktorumuz öyle uygun gördü
Çok teşekkür ederim
Kızımın beklenen tarih 23 Aralıktı 20 Aralıkta doğdu şimdiki bebeğim için de beklenen 23 OcakHep beraber büyüsünler diye hayal kuruyordum hamileyken eşime de seneye yaza diğerini yapalım bir arada büyüsünler diye şaka yapıyordum gerçek oldu
Benim doktorumda 6.ayına kader sadece anne sütü içsin istedi canım belli ki doktorlar kendilerine göre bir yol çizmişler
Amin canım çok teşekkür ederim
Evet bende o yüzden tadımlara başlamak çok istemiştim bir de galiba çevrede görünce yetersizlik hissi oluştu bilemedim.Püreler iyi geldi mi? Şuan 5 ay 14 günlükAslında Doktorlar diyor ki ek gıda Tadım ayı ben bakıyorum Bizler ve sosyal medyadakiler mesela püre yapıp veriyoruz bebeklere benim bebeğim halen başını sabit tutamıyor ama zayıf Ben mesela püreler yapıp veriyorum kilo alsın diye doktorlara göre Aslında bebeklerimiz çok küçük sadece tattırın diyorlar püre vermeyin diyorlar iki çay kaşığı olarak tattıracağız onlara O yüzden sen de çok kafana takma zaten Seninkinin kilosu iyiymiş zaten küçükler daha Biraz acele davranıyoruz hemen kabız oluyorlar perişan oluyorlar Bu arada Senin bebeğin tam kaç aylıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?