2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Benim bebek prematüre, düzeltilmiş haftasına göre 1 aylık bile değilken pamukçuk kapladı dilinin tamamını kenarları. Karbonatlı su ile hem dilini hem meme ucunu her defasında silmeme rağmen geçmedi. Mikostatin isimli ilaca başladım. 10 gün sonra dilinin ucunda azalma oldu. İki haftaya baya geçti ama hala fil kökünde vardı. İlacı bıraktım. En son bir doktor mikostatin ile dilini kazıyarak temizle mantar kök atmış oraya kalıntıları kalmış demişti. O u yapınca tamamen düzeldi. Biraz geç düzeliyor ama geçiyor merak etmeyin.

Bunu ben de okumuştum ama pek anlayamadım mecbur yapıcaz :/

Bende aynı ilacı kullanıyorum günde bi kere gazlı bez ile silerek sürüyorum ağzına suan hiç düzelme yok sabır bakalım

Benim kardeşim cocuk doktoru. O yaptı sık sık yapın atsın balgamı dedi.cünkü aspirator derin cekme yapmıyor

Teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için ben hiç kullanmadım zaten başka bir arkadaşa yorum yapmıştım bu konuda

Bizde de 2 kedi var ben olabildiğince temasını engellemiyorum ki alışsınlar hiç böyle sorunlar yaşamadık ama cins kediyse onlarda oluyormuş.
Canım ağzı açık olursa bir sıkıntı olmaz dedi doktor bana ağzı açık olsun ona dikkat edin siz de.

nerede okudum ya da dinledim hatırlamıyorum ama bu konuyu bayağı araştırmıştım. yatar pozisyonda ve ağzı açık olunca kulağa kaçma ihtimali çok azalıyormuş. osman gönülal da orta kulak iltihabı olur diyenlere bu ihtimalin çok az olduğunu söylemişti. bebeklerin çoğunda orta kulak iltihabı olur zaten ama bunu SFye bağlamak doğru değil demişti. SF yapmayınca oluşacak sıkıntı, yapınca oluşacak sıkıntıdan daha fazla diyor her halükarda. hep bir kâr zarar dengesi var galiba ya

Benim kızımda biraz hasta gibi arada öksürüyor. Nebilzatorden hava veriyorum burnuna da sprey şeklinde olan serum fizyolojik aldım ondan sıkıyorum 2 birine 2 diğerine. Küçücük çocuğun burnuna o kadar suyu birden sıkmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için ben hiç kullanmadım zaten başka bir arkadaşa yorum yapmıştım bu konuda
hiç kullanmamak değil de benim gibi abartmamak lazım sanırum
o videoyu bende izledim ama sıvı birikimi başka bir şey mi ki? evet kar-zarar dengesi var bemce
bende sırtına vurmayı sevmiyorum. beyne zarar gelmesin diye sallamayın uyurken diyorlR ama çat çut sırtına vurun diyolar

Aynen doğru diyosun dediğim gibi ben hiç yapmadım burun yıkamayı. Büyük kızıma yaptım bikac kez ama baya buyukken yani şuan çok küçük olduğu için kıyamıyorum, sadece sprey olarak sıkıyorum aspiratörle çekiyorum biraz zaten burnu çok tıkalı değil gibi de arada öksürüyor o canımı sıkıyor. İnşallah ilerlemeden atlatirlar hemen, bütün bebisler.. Çocuk büyütmek zor mesele ben 5 senede unutmuştum bu günleri, rahata alışmışım baya

Günde 4 kere dedo canım doktor bir keresini silerek yapıyorum her besleme öncesi sonrası fazla olmaz mı zaten tadından hiç haz etmedi benimki
Her beslenme öncesi vebeonrası karbonatlı su için dedim. Diğeri hakkında bilgim yok açıkçası. Ben hem mikostatin vermiştim hemde karbonatlı su ile devam etmiştim.

Hanımlar bebeğim iki seferdir haftası dolduğu için fitille kaka yapıyor. Yine 5 gün oldu. Bu kaka için napabilirim yaaa? Yaşayan var mı böyle bir şey?

Bebek gelince mi odaya almamaya başladınız yoksa doğumdan önce mi? Benim kedim de yatak odasında bizimle beraber uyuyordu kızım gelmeden 1 ay önce odaya almamaya başladım ve ona uyumayı seveceği başka bir ortam oluşturdum. Kedi tüneli aldım kumaşından hoşlandığı bir battaniye ile bir köşe yaptım sevdiği oyuncakları ve tüneli oraya yerleştirdim böylece o alana alıştı. Şu an sadece sabahları uyanma saatimizde odanın kapısına geliyor bekliyor çıkmamızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…