- 19 Şubat 2024
- 1.940
- 1.573
- 53
- 32
püreyi nasıl yapıyorsun canım? ben buharda haşlayıp çatalla eziyorum ama kıvamı baya katı geliyor yine de. su karıştırıyor musun hiç?Anladım canım teşekkür ederim mesela bugün bal kabağı havuç patates ve birazcık brokoli karıştırıp püre yaptım zeytinyagı ekledim ondan yedik bu hafta boyunca hep aynı sıralama mı yapayım yoksa bazen iki tane bazen üç tane mi karıştırıp vereyim
Çok da farketmez ya uyumlu olduğunu düşündüğün veya bebeğinin sevdiği sebzeleri karıştırıp ver. Zaten daha tadım aşamasında olduğu için dengeli öğün vs yapmaya gerek yok ☺Anladım canım teşekkür ederim mesela bugün bal kabağı havuç patates ve birazcık brokoli karıştırıp püre yaptım zeytinyagı ekledim ondan yedik bu hafta boyunca hep aynı sıralama mı yapayım yoksa bazen iki tane bazen üç tane mi karıştırıp vereyim
Anne sütü koyanlar varmışpüreyi nasıl yapıyorsun canım? ben buharda haşlayıp çatalla eziyorum ama kıvamı baya katı geliyor yine de. su karıştırıyor musun hiç?
Ayy bnde ona gülüyorum yaa gozunü açarken mekik pozisyonuna gecıyor sonra bakmaya başlıyoBizim de sağlık ocağında en az 3 cm kısa çıkıyordu artık ölçtürmüyorum orda çünkü doktorla benim mezuram aynı71 cm şu an bizimki ve sığmıyor
Bizimki canı isterse dönüyor ama ben yanındaysam dönmüyor. Geçen koltuğa yatırmış kayınvalidem köşe kısma reflü yatağıyla, orda bir dönmüş pat yere. Normalde de dönmez işte canı yaramazlık isterse dönüyor
Aynen canım gece üşürse de taşırıyor bu arada onu da fark ettim
O bizde 4.ayda gelmişti. Şimdi de uykudan direkt mekik pozisyonuna gelerek uyanıyor hiç uyanayım tavana bakayım sağımı solumu inceleyeyim yok. Eşim diyor ki oğlum sen işe mi yetişeceksin ocakta yemeğin mi vardı uyuya mı kaldın ne bu telaş snsjdjs Sanırım uyuduğu yarım saatte dünyada çok şey değişiyor diye düşünüyor kurban olduğum
Tekrar ısıtmayın diyorlar geneldeBir de haşladığım Sebzeler arttı biraz cam bir kavanoza koysam buzdolabında bekletsem yarın yine aynı püreyi yapabilir miyim bir şey olur mu sizce kızlar
evet bunu gördüm de tadı çok değişsin istemiyorum ya. sütle nasıl olur bilemedim. patatese yakışır ama ona ekleyebilirimAnne sütü koyanlar varmış
kız bizim de aşağı yukarı böyle ya yandan bakıncaAnam sarı kafasizde bi şey yok benim bebe elf olma yolunda ilerliyo
Saçlar çoğalınca böyle görünmez belki de ya şimdi çok açık gibi duruyokız bizim de aşağı yukarı böyle ya yandan bakıncaelf kulaklı bebeler kdjfkdj ama büyüdükçe dengelenebilir de bakalım nasıl olacak. şu an çok tatlı görünüyorlar
ay evet bi de bizim saç hiç yok nerdeyseSaçlar çoğalınca böyle görünmez belki de ya şimdi çok açık gibi duruyo
osman gönülal bu konuda şunu demişti, diyelim döküntüler çok önemli değil, mukuslu kaka da idare edilebilir ama solunumu ne yapacaksınız? solunum sıkıntı demişti. ama sizde solunum sıkıntısı yok sonuçta. açıkçası ben de mukuslu kakadan dolayı böyle düşünüyordum. alerjisi varsa bile zamanla alışır gibi. doktora danış dicem de doktorların hepsi başka başka düşünüyor bu konuda :SKızlar size alerji konusunda danışmak istiyorum. Şimdi kortizonlu kremle döküntüler yok oldu 4 gün kullandık çok hafif izleri kaldı günlük nemlendirmeye devam ediyorum. Sanki bir iki tane hafif kızarıklık gördüm omzunda acaba gerçekten bir şeye alerjisi mi var kuruluktan mı oluyo bilemedim. Eğer alerjisi varsa bile bu bizde ağır sonuçlara sebep olmuyo bebeğim mutlu huzurlu. Diyet yapmalı mıyım yoksa her şeyden abartmadan tüketip bebeği alıştırabilir miyim? Bilimsel olarak böyle bir şey var mı bilmiyorum ama ne diyosunuz?
Hırıltı veya solunum sıkıntısı yok ki kakada da çok sorunumuz yok bazen salyalı bazen pütürlü oluyo kan vs yok. Egzaması da aşırı değil yani googleda baktıklarımla alakası yok hafif seyrediyo. E bebek de huzursuz değil abartmadan tüketeyim diyorum zaten ben çok süt ürünğ tüketmiyorum ki haftada bir iki yoğurt yerim bi de yemeklerde ki tereyağ o kadar. Kahvaltı yapmadığım için penir de yemiyorum pekosman gönülal bu konuda şunu demişti, diyelim döküntüler çok önemli değil, mukuslu kaka da idare edilebilir ama solunumu ne yapacaksınız? solunum sıkıntı demişti. ama sizde solunum sıkıntısı yok sonuçta. açıkçası ben de mukuslu kakadan dolayı böyle düşünüyordum. alerjisi varsa bile zamanla alışır gibi. doktora danış dicem de doktorların hepsi başka başka düşünüyor bu konuda :S
Bence biraz biraz yiyip takip ederek tespit etmen daha iyi olacaktır. Sonuçta ağır bir alerji durumu var gibi gözükmüyor.Hırıltı veya solunum sıkıntısı yok ki kakada da çok sorunumuz yok bazen salyalı bazen pütürlü oluyo kan vs yok. Egzaması da aşırı değil yani googleda baktıklarımla alakası yok hafif seyrediyo. E bebek de huzursuz değil abartmadan tüketeyim diyorum zaten ben çok süt ürünğ tüketmiyorum ki haftada bir iki yoğurt yerim bi de yemeklerde ki tereyağ o kadar. Kahvaltı yapmadığım için penir de yemiyorum pek
Besin mi yoksa kuruluktan mi biz de bilemedik ben de stelatopia kullanıyorum ama sanki çok iyi gelmiyo gibi ya. Biodermayı sipariş ettim şimdi o gelsin onu bi denicemBence biraz biraz yiyip takip ederek tespit etmen daha iyi olacaktır. Sonuçta ağır bir alerji durumu var gibi gözükmüyor.
Bizim bebişin yüzünde vardı döküntü. Doktor dün kontrolde atopik dermatit/egzama dedi. Alerji ama kuruluktan, besin kaynaklı değil dedi. Kortizonlu krem ile geçirelim sonra çok iyi nemlendirelim dedi. Mustela stelatopia kullanıyorum dedim, intensi varmış onu kullanın dedi. Bakalım geçirebilecek miyiz…
Bu arada kulağın en geniş geri 15 20 mm den fazlaysa kepçe kulak denebilirmişYa benim arkadaşım ameliyat oldu da doktordan heralde hiç iyi olmadı ya, keşke ihtiyaç olmasa ama bu gidişle biz kıza yaptıracağız
Stelatopia yeterli değil herhalde. Ben de intense sipariş ettim, bakalım kullanınca güncellerim sizi.Besin mi yoksa kuruluktan mi biz de bilemedik ben de stelatopia kullanıyorum ama sanki çok iyi gelmiyo gibi ya. Biodermayı sipariş ettim şimdi o gelsin onu bi denicem
Hayır canım sadece biraz zeytinyağlı ekliyorumpüreyi nasıl yapıyorsun canım? ben buharda haşlayıp çatalla eziyorum ama kıvamı baya katı geliyor yine de. su karıştırıyor musun hiç?
Vücuda alışıp tolerans göstersin Bence her şeyden azar azar tüketip bebeğin vücuduna alıştırmasına yardımcı ol canım benim bebeğim de seninki gibi kurululuktan mı yoksa bir besin alerjisi mi var bilmiyorum sütümden bir şey mi geçiyor çözemedim ama doktorum diyet yapmamı söyledi ben de normal devam ediyorum hiçbir şey abartmadan tüketmeye ben de kortizonlu krem kullanıyorum izleri kalıyor nemlendiriyorum arkasından tekrar çıkıyor sırtında veya kollarını arka tarafında bazen önünde çıkıyor böyle böyle çözeceğiz bakalımKızlar size alerji konusunda danışmak istiyorum. Şimdi kortizonlu kremle döküntüler yok oldu 4 gün kullandık çok hafif izleri kaldı günlük nemlendirmeye devam ediyorum. Sanki bir iki tane hafif kızarıklık gördüm omzunda acaba gerçekten bir şeye alerjisi mi var kuruluktan mı oluyo bilemedim. Eğer alerjisi varsa bile bu bizde ağır sonuçlara sebep olmuyo bebeğim mutlu huzurlu. Diyet yapmalı mıyım yoksa her şeyden abartmadan tüketip bebeği alıştırabilir miyim? Bilimsel olarak böyle bir şey var mı bilmiyorum ama ne diyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?