2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
püreyi nasıl yapıyorsun canım? ben buharda haşlayıp çatalla eziyorum ama kıvamı baya katı geliyor yine de. su karıştırıyor musun hiç?

Çok da farketmez ya uyumlu olduğunu düşündüğün veya bebeğinin sevdiği sebzeleri karıştırıp ver. Zaten daha tadım aşamasında olduğu için dengeli öğün vs yapmaya gerek yok ☺

Ayy bnde ona gülüyorum yaa gozunü açarken mekik pozisyonuna gecıyor sonra bakmaya başlıyo
Bir de haşladığım Sebzeler arttı biraz cam bir kavanoza koysam buzdolabında bekletsem yarın yine aynı püreyi yapabilir miyim bir şey olur mu sizce kızlar
Tekrar ısıtmayın diyorlar genelde

kız bizim de aşağı yukarı böyle ya yandan bakınca elf kulaklı bebeler kdjfkdj ama büyüdükçe dengelenebilir de bakalım nasıl olacak. şu an çok tatlı görünüyorlar
Saçlar çoğalınca böyle görünmez belki de ya şimdi çok açık gibi duruyo

Kızlar size alerji konusunda danışmak istiyorum. Şimdi kortizonlu kremle döküntüler yok oldu 4 gün kullandık çok hafif izleri kaldı günlük nemlendirmeye devam ediyorum. Sanki bir iki tane hafif kızarıklık gördüm omzunda acaba gerçekten bir şeye alerjisi mi var kuruluktan mı oluyo bilemedim. Eğer alerjisi varsa bile bu bizde ağır sonuçlara sebep olmuyo bebeğim mutlu huzurlu. Diyet yapmalı mıyım yoksa her şeyden abartmadan tüketip bebeği alıştırabilir miyim? Bilimsel olarak böyle bir şey var mı bilmiyorum ama ne diyosunuz?

osman gönülal bu konuda şunu demişti, diyelim döküntüler çok önemli değil, mukuslu kaka da idare edilebilir ama solunumu ne yapacaksınız? solunum sıkıntı demişti. ama sizde solunum sıkıntısı yok sonuçta. açıkçası ben de mukuslu kakadan dolayı böyle düşünüyordum. alerjisi varsa bile zamanla alışır gibi. doktora danış dicem de doktorların hepsi başka başka düşünüyor bu konuda :S

Hırıltı veya solunum sıkıntısı yok ki kakada da çok sorunumuz yok bazen salyalı bazen pütürlü oluyo kan vs yok. Egzaması da aşırı değil yani googleda baktıklarımla alakası yok hafif seyrediyo. E bebek de huzursuz değil abartmadan tüketeyim diyorum zaten ben çok süt ürünğ tüketmiyorum ki haftada bir iki yoğurt yerim bi de yemeklerde ki tereyağ o kadar. Kahvaltı yapmadığım için penir de yemiyorum pek

Kızlar bişey sorucam bu bebek arabası pusetinde dururken sizinkiler elini kolunu hareket ettirebiliyo mu. Benimki edemıyo pek yaa çok mu gömülüyo yoksa yanlardanmı sıkıyo artık gecen gün kücük mü geliyo muhabbeti olunca ben hep boydan düşündüm ama 1 kolunu hareket ettürse digerini hiç oynatmıyo. 1 kolu da dirsekten hareket ederse ediyo

Bence biraz biraz yiyip takip ederek tespit etmen daha iyi olacaktır. Sonuçta ağır bir alerji durumu var gibi gözükmüyor.

Bizim bebişin yüzünde vardı döküntü. Doktor dün kontrolde atopik dermatit/egzama dedi. Alerji ama kuruluktan, besin kaynaklı değil dedi. Kortizonlu krem ile geçirelim sonra çok iyi nemlendirelim dedi. Mustela stelatopia kullanıyorum dedim, intensi varmış onu kullanın dedi. Bakalım geçirebilecek miyiz…

Kızlar bu arada aranızda hoppala kullanan, almış olan, önerisi olabilecek var mıdır?

Besin mi yoksa kuruluktan mi biz de bilemedik ben de stelatopia kullanıyorum ama sanki çok iyi gelmiyo gibi ya. Biodermayı sipariş ettim şimdi o gelsin onu bi denicem

Besin mi yoksa kuruluktan mi biz de bilemedik ben de stelatopia kullanıyorum ama sanki çok iyi gelmiyo gibi ya. Biodermayı sipariş ettim şimdi o gelsin onu bi denicem
Stelatopia yeterli değil herhalde. Ben de intense sipariş ettim, bakalım kullanınca güncellerim sizi.

Eklentiler

• IMG_8029.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 23
Vücuda alışıp tolerans göstersin Bence her şeyden azar azar tüketip bebeğin vücuduna alıştırmasına yardımcı ol canım benim bebeğim de seninki gibi kurululuktan mı yoksa bir besin alerjisi mi var bilmiyorum sütümden bir şey mi geçiyor çözemedim ama doktorum diyet yapmamı söyledi ben de normal devam ediyorum hiçbir şey abartmadan tüketmeye ben de kortizonlu krem kullanıyorum izleri kalıyor nemlendiriyorum arkasından tekrar çıkıyor sırtında veya kollarını arka tarafında bazen önünde çıkıyor böyle böyle çözeceğiz bakalım

Kızlar bu arada eczane kremin kullanım şekline geçtikten sonra bir kaç gün daha sürün şeklinde yazmış. Sizin de bilginiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…