- 19 Şubat 2024
- 1.937
- 1.568
- 53
- 32
önde gidiyorsa dengeleniyordur diye düşünüyorum. bir de diş döneminde baya sekteye uğruyor kilo alımı. bizim de bu ay az alacak diye tahmin ediyorum.Kızlar az önce doktor kontrolünden geldik bu ay sadece 250 gram gibi bir şey almış oğlum kilosu hep öndeydi kilolu doğmuştu zaten derdim kiloda değil ama düzenli kilo alması lazım diye düşündüm doktorda yanlış hesaplamışım sonradan fark ettim soramadım doktora da
Benimki de öyle acıkınca ortalığı yıkar gözü kaşık falan görmezValla bende öyle dusunuyorum acele de etmıyorum zaten 7. Ayda tadım diolar ya. Bazen 1 bazen 2 ogun yediriyorum. Cünkü keyfi yerinde olcakta sonra ne ac ne tok olcak. Ozaman yicek. Bazılarıda şey dio acıkımca yer mecbur die. İmkansıııızz. Acıktıysa katiyen hiçbişey yemiyor yemedigi gibide huysuzzzz. Emince keyifleniyor. Öle 1 çay bardagı falan hayal bizde
Kabak ve patatesi buharda haşladım sonra çatalla ezdim soğuduktan sonra anne sütü ve zeytinyağı ekleyerek kıvamını koyu bir çorba gibi yaptım anne sütü kullanmıyorsa su ile de yaoılıyorNasıl yaptın çorbayı acaba?
kaç kere verdin peki? bizim oğlan yoğurdu başta hiç sevmemişti ilk 2 seferinde cidden yüzünü falan buruşturdu, dedim tüh yoğurt gibi kurtarıcı bir besini sevmicek galiba. ama 3. seferde normal şekilde yedi. sonrakilerdeyse ağzını aça aça bayılarak yediBenimki de öyle acıkınca ortalığı yıkar gözü kaşık falan görmezyoğurtla tatlı patates denedi hiç sevmedi 1 çk zor yiyo
aaa çok şaşırdım acaba o muymuş bütün suçlu? ilk kez patates alerjisi duyuyorum heAaaaaaa benim oğlanın patatese alerjisi varpatates haşlamıştım kendimize 1 tatlı kaşığı kadar çatalla ezdim zeytinyağ damlattım yüzü boynu vücudu her yeri kabardı fena halde
Yaa anlamadım 3 gün yoğurt yedi bir şey olmamıştı. Sabah tatlı patates vermiştim ya 1 çay kaşığı bile yememiş olabilir tükürdü o zaman gıdısında hafif kızarma oldu hatta fotosunu çekmiştim ama elim falan sürttü heralde dedim. Akşam hazır haşlanmış normal patates varken vereyim dedim 1 tatlı kaşığı bir iki damla zeytinyağ damlattım bayıla bayıla yedi. 10 dakika içinde bütün ağzı yüzü gıdısı vücudu kıpkırmızı kabardı pütür pütür oldu aklım gittiaaa çok şaşırdım acaba o muymuş bütün suçlu? ilk kez patates alerjisi duyuyorum he
ilk kez mi verdin patates? gözlemle bakalım patatesi kesince düzelecek miYaa anlamadım 3 gün yoğurt yedi bir şey olmamıştı. Sabah tatlı patates vermiştim ya 1 çay kaşığı bile yememiş olabilir tükürdü o zaman gıdısında hafif kızarma oldu hatta fotosunu çekmiştim ama elim falan sürttü heralde dedim. Akşam hazır haşlanmış normal patates varken vereyim dedim 1 tatlı kaşığı bir iki damla zeytinyağ damlattım bayıla bayıla yedi. 10 dakika içinde bütün ağzı yüzü gıdısı vücudu kıpkırmızı kabardı pütür pütür oldu aklım gitti
Evet ilk kez vermiştim doktora da sordum ne yapayım diye bakalım ne dicekilk kez mi verdin patates? gözlemle bakalım patatesi kesince düzelecek mi
Yaa sizleri okudukça korkuyorum ek gıdadanEvet ilk kez vermiştim doktora da sordum ne yapayım diye bakalım ne dicek
Ama bizim zaten neden olduğunu anlayamadığımız döküntülerimiz vardıYaa sizleri okudukça korkuyorum ek gıdadançay kaşığının ucuyla minicik yoğurt verdim ne yapacak diye denemek için öyle komik triplere girdi ki benim için eğlenceli olacak derken alerji ihtimali bir kez daha düşündürdü
Alerji o kadar yaygın ki çok sık okuyoruz burada. Bebeğin her altını açtığımda korkuyorum kan VS olur da göremezsem diye.. Allah yardımcınız olsun zor vallahiAma bizim zaten neden olduğunu anlayamadığımız döküntülerimiz vardı
Ya evet neye olduğunu da bilememek çok zorAlerji o kadar yaygın ki çok sık okuyoruz burada. Bebeğin her altını açtığımda korkuyorum kan VS olur da göremezsem diye.. Allah yardımcınız olsun zor vallahi
Ne yapıyoruz peki bu durumda ben başlamadım daha ek gıdaya 6 ay olmasını bekliyorum da bilmiyorum buradan takip ediyorum neler yapılıyor diyeAaaaaaa benim oğlanın patatese alerjisi varpatates haşlamıştım kendimize 1 tatlı kaşığı kadar çatalla ezdim zeytinyağ damlattım yüzü boynu vücudu her yeri kabardı fena halde
Canım narenciye gaz yaptığı ve asidik oranı yüksek olduğu için alerji yapabildiği için 1 yaşından önce önerilmiyor haberin olsunkaç kere verdin peki? bizim oğlan yoğurdu başta hiç sevmemişti ilk 2 seferinde cidden yüzünü falan buruşturdu, dedim tüh yoğurt gibi kurtarıcı bir besini sevmicek galiba. ama 3. seferde normal şekilde yedi. sonrakilerdeyse ağzını aça aça bayılarak yedibugün bir kaşıktan diğerine ağlıyordu. yani diyeceğim o ki damak tatları yeni yeni oluştuğu için başta sevmeseler de deneye deneye seviyor olabilirler. bizde öyle oldu en azından. havuç, bal kabağı hep böyle oldu. şu an portakaldan nefret ediyor mesela ama denemeye devam ediyoruz bakalum sjshns
Hemen ılık duşa soktum losyonunu sürdüm. Dudaklarda dilde şişme var mı diye sordu doktor yoktuNe yapıyoruz peki bu durumda ben başlamadım daha ek gıdaya 6 ay olmasını bekliyorum da bilmiyorum buradan takip ediyorum neler yapılıyor diye
Benim büyük kızım 5 yaşında biraz arayı açtım ben. Eğer kendine güveniyorsan çok açma arayı biraz buyuyunce arkadaş olur oynarlar. Büyük kızım anasinifina gidiyor 1.30 gibi geliyor. O yokken minik hanimla ilgileniyorum bol bol seviyorum uyuyunca da ev işlerini hallediyorum. Kızım.okuldan gelince de onla vakit geçiriyorum ilk başlar biraz zorlandı oda ama şimdi alıştı iyice kardeşine öyle şükür kıskançlık krizleri falan yaşamadık biraz sevmek için sıkıştırıyor oda hemen ağlıyorBen de ikinciyi düşünüyorum şimdidenama iki yaşına gelsin öyle diyorum. Seninkilerin arası kaç yaş, nasıl idare ediyorsunn
Ben çocuğuma aynı şekil veriyorum ve sürekli öksürüyor yemek yerken sık boğuluyor yeterince de yumuşatıyorum 9 aylık ne yapacağımı bilmiyorumEvet cam rende kullanıyorum meyvelerde işe yarıyor. Şuan haşlamayı suyun içinde yapıyorum ama onada aparat alıcam muhakkak. Haşlayıp çatalla ezip veriyorum ilk gün böyle başladım devam ediyoruz
aa ilk kez duydum bunu da. yani pişik yapabilir diye vermeyen gördüm de. sağol canım ama zaten tadım döneminin amacı biraz da neyin güvenli neyin alerjen olduğunu tespit etmek değil mi? mesela neredeyse bütün doktorlar patatesi öneriyor ek gıda listelerinde amaCanım narenciye gaz yaptığı ve asidik oranı yüksek olduğu için alerji yapabildiği için 1 yaşından önce önerilmiyor haberin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?