2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar şey ben bişey diycem ben en baştan hiç püre vermedim desem yeri muhallebi tarzı mamadan başka asla püre vermedim . Şuan 11 ayı geçtik biraz 🧿🧿🧿🧿🧿 maaşallah kavurma bile yiyor eline salatalık havuç ne varsa veriyorum parçalayıp yiyor pilav bulgur çorba yemek ne varsa hatta nohut fasulye bile ağzına veriyorum yiyor zeytin veriyorum çekirdeğini çıkarıyor Gümüşhane peyniri var kaşar gibi eline uzun dilim yapıp veriyorum herseyi yiyor köfteyi eline veriyorum falan alışıyor korkmayın biz de bardaktan içecek içemiyoruz mesela iki üç adım atıyor düşüyor yürüme yok kelime yok anne dede baba yok bilinçsiz ağlarken annnnnn neee diyor sadece ama yok dededede bababaaba yapma falan her bebeğin gelişimi farklı yemesi farklı büyük oğlumun 1 yaşında konuşması Süperdi mesela sohbet ederdik videoları bile var bunda tık yok

Kızlar şey ben bişey diycem ben en baştan hiç püre vermedim desem yeri muhallebi tarzı mamadan başka asla püre vermedim . Şuan 11 ayı geçtik biraz 🧿🧿🧿🧿🧿 maaşallah kavurma bile yiyor eline salatalık havuç ne varsa veriyorum parçalayıp yiyor pilav bulgur çorba yemek ne varsa hatta nohut fasulye bile ağzına veriyorum yiyor zeytin veriyorum çekirdeğini çıkarıyor Gümüşhane peyniri var kaşar gibi eline uzun dilim yapıp veriyorum herseyi yiyor köfteyi eline veriyorum falan alışıyor korkmayın biz de bardaktan içecek içemiyoruz mesela iki üç adım atıyor düşüyor yürüme yok kelime yok anne dede baba yok bilinçsiz ağlarken annnnnn neee diyor sadece ama yok dededede bababaaba yapma falan her bebeğin gelişimi farklı yemesi farklı büyük oğlumun 1 yaşında konuşması Süperdi mesela sohbet ederdik videoları bile var bunda tık yok
Maşallah dişler ne durumda kaç tane dişiniz var parçalanabiliyorsa ilk 4 tamamlandı galiba ve kuru fasulye nohut falan gaz yaptı mı ben vermedim henüz onlardan ve yediğimiz salçalı yemekten mi verdiniz salça da yakar gibime geliyor sanki

Normal durumlar düşe kalka büyüyecekler ya işte benim kız emekliyor artık yürümesini bekliyoruz bizde ama her bebek bir değil işte birde bizler çok üzerlerine düşüyoruz ondan da kaynaklanıyor bu durum bence ilgisiz anneler olsaydık şimdiye kadar yürüyüp koşarlardı bile 😂😂
Olabilir benim ki beni parmağında oynatıyor kaka yaparken acıkınca sıkılın gözümün içine içine bakıyor tabi ben kölesiyim koşuyorum hemen 😂😂😂

Benimkinin eli kulağında ama her bebeğin gelişimi farklı kıyaslamamak lazım. Biraz dayanabilsen aslında o da çaba gösterir🙁 doktorlar şöyle diyor bebek annesine babasına işaretle istediği her şeyi yaptırabiliyosa konuşmaya veya yürümeye ihtiyaç duymazmış gecikirmiş yani
Konuşma iyi aslında şimdiden bıdır bıdır 10 kelimesi var kendince şarkı söylüyor 😂 ama yürüme konusunda doğru kullanılıyorum bide 8. Diş patladı 2 gündür boynumdan inmiyor

Yürüteç etkisi olabilir mi? Onunla dolaşıyor. Onun üzerinde değilse kucakla devam ettiyse 2 yol var sadece diyor olabilir mi?
Olabilir bide hiç yalnız kalmıyor çok bağlı bana odadan çıkayım çığlık kıyamet hemen alıyorum mecbur sonrada inmiyor kucağımdan bu ara özellikle böyle oldu dişten mi acaba

• Beğen
Reactions: Gao
Tarhana çorbası yayla çorbası kıymalı kabak brokoli mercimek makarna köfte ama köfteyi çokaz yiyor gevele gevele sinirleniyor.
Diğer öğünde yoğurt irmikli meyve ceviz bebe bisküvisi tahin yapıyorum kahvaltıda yumurta tam buğday labne krep omlet salatalaık falan
Anladım. Ezince yiyebiliyorlar çok yumuşaksa tabi

Alerjik olunca baklagile de ete erken başlamak zorunda kaldık. İnşallah saydıklarınızdan yedirmeye başlarım ben de zamanla.

Benim korkum tamamen muz ezip ben yoğurt bebe bisküvisi tahin irmik yapıyorum koca kaseyi yiyor bazende eline veriyorum ama böyle yemeklerden bulgurdan korkuyorum
Benimki blender kullanmadığım halde tutuyor ağzında parçaları. Kıyma balık vs. Bulguru kolay yedi. İyice yumuşatın. Seviyorlar

Olabilir bide hiç yalnız kalmıyor çok bağlı bana odadan çıkayım çığlık kıyamet hemen alıyorum mecbur sonrada inmiyor kucağımdan bu ara özellikle böyle oldu dişten mi acaba
Olabilir. Acı duydukça daha çok yapışıyorlar. 2 dk oyuncaklarla oynuyor sonra üstüme tırmanıyor. Kucağımda otururken oynuyor. Neredeyse hiç yalnız bırakmadığım halde böyle. Dönemden sanırım.
Ama sık tekrarla hallolacaktır bence. Siz yaptırdıkça oyuna çevirir o

Konuşma iyi aslında şimdiden bıdır bıdır 10 kelimesi var kendince şarkı söylüyor 😂 ama yürüme konusunda doğru kullanılıyorum bide 8. Diş patladı 2 gündür boynumdan inmiyor
İşte bak mesela benimki de yürümek üzere ama kelimesi yok hala bababa mamama bilinçli bir şey söylemiuor😄 her çocuk farklı takılma illa ki yürüyecek

Olabilir. Acı duydukça daha çok yapışıyorlar. 2 dk oyuncaklarla oynuyor sonra üstüme tırmanıyor. Kucağımda otururken oynuyor. Neredeyse hiç yalnız bırakmadığım halde böyle. Dönemden sanırım.
Ama sık tekrarla hallolacaktır bence. Siz yaptırdıkça oyuna çevirir o
İnşallah canım dediğin gibi bir dönemdeyiz bizde

• Beğen
İşte bak mesela benimki de yürümek üzere ama kelimesi yok hala bababa mamama bilinçli bir şey söylemiuor😄 her çocuk farklı takılma illa ki yürüyecek
Doğru söylüyorsun canım 🥰 dün şaşırttı beni zaten yürüme arkadaşıyla 3 tur attı 🥰🥰

• Maşallah
Kızlar bu arada beslenme konusunda dana eti ve kıyması vermeye başladınız mı? Ne zamana kadar çift çekim kuzu kıyma ile ilerleyecek bu iş. :)

Normal düzenimizde kuzu kıyma yok çünkü. Danaya geçebiliriz artık diye düşünüyorum ama fikir almak istedim.

Kızlar bu arada beslenme konusunda dana eti ve kıyması vermeye başladınız mı? Ne zamana kadar çift çekim kuzu kıyma ile ilerleyecek bu iş. :)

Normal düzenimizde kuzu kıyma yok çünkü. Danaya geçebiliriz artık diye düşünüyorum ama fikir almak istedim.
Ben 9. Aydan itibaren geçtim hatta kemikleride kaynatıp ilik suyunuda buzluğa koydum çorbalarına koyuyorum, dana etinide pişirdikten sonra bıçakla küçültüp yemeklerine ekliyorum 🤷🏻‍♀️

10.ayda geçelim dedi doktor bize canım

Bu ayda geçebiliyormuşuz aslında. Sindirim sorunu yoksa tabi.Kabızlık sürekli bizde. O yüzden şimdilik kuzuyla devam.

Ben 9. Aydan itibaren geçtim hatta kemikleride kaynatıp ilik suyunuda buzluğa koydum çorbalarına koyuyorum, dana etinide pişirdikten sonra bıçakla küçültüp yemeklerine ekliyorum 🤷🏻‍♀️

10.ayda geçelim dedi doktor bize canım

Bu ayda geçebiliyormuşuz aslında. Sindirim sorunu yoksa tabi.Kabızlık sürekli bizde. O yüzden şimdilik kuzuyla devam.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlar.

Yanıtlarınızdan hareketle ve de doktoru 10. aydan itibaren sizinle aynı şeyleri yiyebilir dediğine göre bu aydan itibaren vermeye başlamakta sakınca yok gözüküyor.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlar.

Yanıtlarınızdan hareketle ve de doktoru 10. aydan itibaren sizinle aynı şeyleri yiyebilir dediğine göre bu aydan itibaren vermeye başlamakta sakınca yok gözüküyor.

Aslında kuzu kıymanın en buyuk sebeplerinden biri ilaç antibiyotik olasılıgının danadan az ya da yok olması. Danalar cok ilaca maruz kalıyor dşye

Aslında kuzu kıymanın en buyuk sebeplerinden biri ilaç antibiyotik olasılıgının danadan az ya da yok olması. Danalar cok ilaca maruz kalıyor dşye
Çok mantıklı evet. Ama ben o detayda hareket edemedim maalesef ya. Sebzeler, meyveler ayrı bir dünya. Yumurta da normal market yumurtası veriyorum. Bir yoğurt mayalıyorum o da zaten market sütünden 😂 Hatta 15 gün ev dışındayken activiadır, süzme yoğurttur verdim yani. Gönül isterdi organiklerle büyüteyim ama bu haliyle bile yeterince zor ne yediricem konusu. Allah'a emanet deyip devam edicez aynı düzenden. :)

Maşallah dişler ne durumda kaç tane dişiniz var parçalanabiliyorsa ilk 4 tamamlandı galiba ve kuru fasulye nohut falan gaz yaptı mı ben vermedim henüz onlardan ve yediğimiz salçalı yemekten mi verdiniz salça da yakar gibime geliyor sanki
3 tane dişi var biri yeni patladı daha uzamadı . 3 diş te aşağıda yukarda hiç diş yok gaz olayı olmadı ben kendime ne yemek yaptıysam o şekilde yediriyorum tuz salça vs ayırmıyorum. Bizim doktorumuz zaten 8 aya kadar tuz salça ayır sonrası anam babam usulü devam dedi benimde 3. Çocuk tecrübe var ayırmak çok da mantıklı gelmedi açıkçası devam ettim süt ürünleri alerjisi vardı geçen ay atlattı şükür şuan herşeyi yiyor

Back
X