2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
İnstagram reelslerinde de çok görüyorum 2 yaş 5686 kelimesi var amuda kalkıyo tıp kitabı bitirdi falan diyolar. Ama diyolar işte güzel arkadaşım. Telaşlanma bence. Bizde de durum aynı.
Bi de bebeğim tüm gün ne yedi diye koca koca tabakları gösterenler yok mu deli oluyorum

Kızlar bebeklerinize gece yatmadan önce ne veriyorsunuz benim kızım 3 öğün yiyor normalde ve emerek uyuyor bugün fark ettim ki aç uyumuyor ağlıyor muz vardı hemn ondan ezdim yedirdim şimdi uyudu. Sizler neler yapıyorsunuz ben gün içinde de ne vereceğimi şaşırıyorum
Ben hiçbişi vermiyorum meme emiyo. Sabah kahvaltı (bazen istemiyo) 2 ara öğün birinde yoğurt birinde meyve veriyorum. Akşam yemeğini de bizimle yiyo bi daha yemiyo

İnstagram reelslerinde de çok görüyorum 2 yaş 5686 kelimesi var amuda kalkıyo tıp kitabı bitirdi falan diyolar. Ama diyolar işte güzel arkadaşım. Telaşlanma bence. Bizde de durum aynı.

Aynen işte o topa girmemek lazım.

Oğlumun da b12 ve demir düşük çıktı. Ocean kullanıyodum bestiron a geçirdi doktor günde iki kez 13 damla veriyorum. B12 için de fıs fıs verdi. Benim de çok canım sıkıldı. Ki yaklaşık dördüncü aydan beri kansızlıkla mücadelemiz sürüyor. 🤦🏻‍♀️

Ben bir buçuk iki saat önce yediriyorum. Köfte kuskus patates falan karıştırıyorum yanına da yoğurt. Ev yoğurdu yemiyor activia veriyorum. Vu aralar reflüsü var gibi geliyo bana o yüzden yatmadan hemen önce yedirmiyorum. Uyurken de emiyor yetiyor sanırım.
B12 fısfısının markadı ne acaba

Yaa çok gecmis olsun çok zor bi süreç bütün vücudunda olmaması gerek aslında sadece el ayak ağız bolgelerinde oluyor kol bacaklara sıçramıyor . Bize bi el ayak dediler bi impetigo dediler el ve ayaklarında yoktu ağız yaraları geçtikten sonra vücudunda siğil benzeri şeyler çıktı o neden bilmiyorum yaralar takribi 10 gün civarı söndü şuan hala izi duruyor eczanedeki karışım ilaç yemek yemesine çok yardımcı oldu bi de soğuk gıdalar yoğurt meyve vs gibi sıvı alımına çok dikkat et 3 gün çiş yapmadı sadece su içmesine rağmen serum aldı 4 tane
Canım merhaba, kaç günde geçti acaba? Benim kızım da el ayak ağız hastalığı oldu. Bütün vücudu kırmızı kırmızı, ağzında da var hiç bir şey yemiyor, çok üzülüyorum

Ay o kadar değerli ki bu yazdığın benim için 🥹🙏🏻💕 Ben hala kabullenemiyor ve üzülüyorum. Kendi kendimi çok zorbaladım bu konuda. Bi yandan da 1 yaşına geldi büyüdü diyorum, dediğin gibi bırakırken ağlasa, üzülse ben hiç yapamazdım diyorum ama mama vermekten mutlu değilim hiç. Kısmet ama dediğin gibi 🙏
Kendinizi neden zorbalıyorsunuz ya üzülüyorum böyle duyunca benim ilk oğlum hiç emmedi bir kere tutup çekmedi memeyi ikinci oğlum 4 ay emdi kız ise 5.5 ay da bıraktı ne kadar zorlasamda asla kabul etmediler ne güzel yaşına kadar emmiş nasibi o kadarmış ve kendi isteğiyle bırakmış bebitonun kendi tercihi ha biz ne diye üzülüyoruz o emme hissi gittiği için 🥹

Bi de bebeğim tüm gün ne yedi diye koca koca tabakları gösterenler yok mu deli oluyorum
Onlar yüzünden almasak doğurunca eksik kalacağını düşündüğümüz çok aptalca eşya ıvır zıvır da aldık. Gerçekten yoruyor böyle insanlar beni. Sadece sosyal medya değil her yerdeler. Tamam en iyi ana sensin tamam senin beben ayından çok ileri. Nedir bu çaba yani? Ötekini eksik hissettirme üzerinden yapılan ego tatminini hele bunun nesnesi olarak küçücük bir bebeğin kullanılışını çok manyakça buluyorum. Umarım tüm bu büyütme süreci boyunca bu tarz bir anne olacak kadar şuurumu yitirmem .
B12 fısfısının markadı ne acaba
Ocean methyl b12 canım.

Yaa çok gecmis olsun çok zor bi süreç bütün vücudunda olmaması gerek aslında sadece el ayak ağız bolgelerinde oluyor kol bacaklara sıçramıyor . Bize bi el ayak dediler bi impetigo dediler el ve ayaklarında yoktu ağız yaraları geçtikten sonra vücudunda siğil benzeri şeyler çıktı o neden bilmiyorum yaralar takribi 10 gün civarı söndü şuan hala izi duruyor eczanedeki karışım ilaç yemek yemesine çok yardımcı oldu bi de soğuk gıdalar yoğurt meyve vs gibi sıvı alımına çok dikkat et 3 gün çiş yapmadı sadece su içmesine rağmen serum aldı 4 tane
Bizim bu kadar ağır geçmedi ya, 37,8 oldu en fazla ateş. Bizim kol ve bacaklarda en başından beri kızarıklık vardı, hatta ben o yüzden isilik diye düşündüm. Yemek yemediği için doktora götürdüm ağzındaki yaraları gösterdi el ayak dedi, ama sürekli emdiği için sıvı kaybı olmadı çok şükür. Bugün düzeldi biraz yemesi. Benim büyük kızıma da geçti, onun ateşi 39 lara kadar çıktı. Bugün de ağzında yaralar çıktı. Her çocukta farklı seyrediyor benim anladığım kadarıyla. Size de çok geçmiş olsun, Allah hepimize, özellikle evlatlarımıza sağlık versin inşallah 🙏

Kendinizi neden zorbalıyorsunuz ya üzülüyorum böyle duyunca benim ilk oğlum hiç emmedi bir kere tutup çekmedi memeyi ikinci oğlum 4 ay emdi kız ise 5.5 ay da bıraktı ne kadar zorlasamda asla kabul etmediler ne güzel yaşına kadar emmiş nasibi o kadarmış ve kendi isteğiyle bırakmış bebitonun kendi tercihi ha biz ne diye üzülüyoruz o emme hissi gittiği için 🥹
İçimdeki o kontrolcü insan bunu kontrol edememeyi kabul etmiyor ve suçu bana atıyor, ondan hep bu zorbalamam 🫠 Yaa maşallah üçüne de 🥹🧿 Allah sağlıklı, uzun ömürler versin hepsine 🙏🏻 Evet onunla aramdaki çok güzel bi bağdı, tabi ki tek bağ bu değil ama hem o var hem anne sütü alsın diye çok çabaladım, çok önemsedim ama işte gerçekten kendi istekleri olunca bişey yapamıyosun 🥲 Sadece anne değil bebeğin de istemesi lazımmış cidden 😬

Canım merhaba, kaç günde geçti acaba? Benim kızım da el ayak ağız hastalığı oldu. Bütün vücudu kırmızı kırmızı, ağzında da var hiç bir şey yemiyor, çok üzülüyorum.
Çok geçmiş olsun 🙏🏻 Allah acil şifalar versin inşallah 🙏🏻

İçimdeki o kontrolcü insan bunu kontrol edememeyi kabul etmiyor ve suçu bana atıyor, ondan hep bu zorbalamam 🫠 Yaa maşallah üçüne de 🥹🧿 Allah sağlıklı, uzun ömürler versin hepsine 🙏🏻 Evet onunla aramdaki çok güzel bi bağdı, tabi ki tek bağ bu değil ama hem o var hem anne sütü alsın diye çok çabaladım, çok önemsedim ama işte gerçekten kendi istekleri olunca bişey yapamıyosun 🥲 Sadece anne değil bebeğin de istemesi lazımmış cidden 😬
Valla canım kendisi bırakması çok güzel bir şey, çünkü bence bez bırakma süreci en zoru sonraki en zoru ise meme bıraktırmak 😅 ben ilk kızımı aman travma olmasın diye 2 ayda alıştıra alıştıra bıraktırdım. 1 yaşına kadar emmiş zaten ve kendisi bırakmış. Hiç üzülme yani

Oğlumun da b12 ve demir düşük çıktı. Ocean kullanıyodum bestiron a geçirdi doktor günde iki kez 13 damla veriyorum. B12 için de fıs fıs verdi. Benim de çok canım sıkıldı. Ki yaklaşık dördüncü aydan beri kansızlıkla mücadelemiz sürüyor. 🤦🏻‍♀️
Özel muayenehanesi olan meşhur bir doktora gitmiştim yaşadığımız bölgede daha önce.
Ona yazdım bugün cevap verdi sağolsun. Ocean önermiyorum dedi. +2 değerlikli demir damlası kullanmalısınız dedi. Önerdiği de Fermix +2 Demir damlası. (Bugün sağlık ocağı doktorumuz da demişti +2 değerlikli diye, neyse artık.) Tedavi edici doz olarak sabah akşam aç karnına 15 damla verin, 3 ay sonra tekrar bakılacak dedi. (Oğlumun kilosu 8 buçuk) Buradaki doktorumuza da gidip onay alıp buna başlayacağız sanırım. Bilginiz olsun diye yazıyorum aklınızda bulunsun. tabii siz mutlaka kendi doktorunuza danışın.

Aynen işte o topa girmemek lazım.

Ben bir buçuk iki saat önce yediriyorum. Köfte kuskus patates falan karıştırıyorum yanına da yoğurt. Ev yoğurdu yemiyor activia veriyorum. Vu aralar reflüsü var gibi geliyo bana o yüzden yatmadan hemen önce yedirmiyorum. Uyurken de emiyor yetiyor sanırım.

Kızlar kızımın gözü kanlanmış dün 39 derece ateşi vardı ilaca rağmen 38 buçuk 39 arası gitti doktota götüreyimmi🤕🥹

Kızlar kızımın gözü kanlanmış dün 39 derece ateşi vardı ilaca rağmen 38 buçuk 39 arası gitti doktota götüreyimmi🤕🥹
Ya düşmeyen ateş beni çok geriyor, ben olsam bugün götürürdüm. Yarın da pazar sadece acile götürebilirsin bir şey olması durumunda. Bugün çocuk doktorunun görmesi mantıklı bence

Ya düşmeyen ateş beni çok geriyor, ben olsam bugün götürürdüm. Yarın da pazar sadece acile götürebilirsin bir şey olması durumunda. Bugün çocuk doktorunun görmesi mantıklı bence
İnim inim inledi perşembe götürdüm grip olmuş 🤕

• Üzgünüm
Reactions: Gao
Back
X