2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Bebeği emeklemeye çok alışmış, az ayakta dursun diye tutunca hemen yere çöküp emeklemek isteyen bebeği olan var mı? Sıralıyor ama yürümekte gözü yok. 8 aylıkken emeklemeye başladı. O zamana kadar ayakta durcam diye çivi gibi yapardı bacaklarını oturmak istemezdi zor oturturdum şimdi tam tersi oldu. Vakti vardır ama iyice de emeklemeye bağlanmasın ya. 23 eylül doğumlu bu arada.
Benim oğlum da böyle. Mobilize oldu ya artık yürümek falan değil derdi. Benzer davranış gösteren çocuklar biliyorum. 13. ayda yürümüşler. Bence hiç kafana takma. Ne zaman hazır hissederse o zaman yürüsünler.
Gecede yapıyor acaba gizli reflüsü falan mu var diye düşündüm ya sizin uykular düzeldi mi ? Ben artık huni tabak duruma geldim gğndüz sürekli mız mız gece zaten uyku yok
Asla düzelmedi. Birinin bizde de durum aynı demesi bence bunu yaşayan insana iyi geliyor. Doğdu doğalı uyumuyor benim çocuğum. Gündüz uykuları bile hala yarım saat. 1 saate Uzatabilirsem şanslıyım. Geceler hala kötü. 11 den sonra 5-6 dan az uyanmıyorum hala. Bazen bu sayı iki katına çıkıyor. 7.30 da uyuyor ama derin uykuya geçemiyor. 7.30 dan 11 e kadar da bir 5-6 kez uyanıyor.

Bu arada ben de reflü olabilir mi acaba diye artık akşam öğününü 1,5 saat önce yapıyorum. Ama gece boyunca emiyo yani reflü varsa enme de sorun. 🤷🏻‍♀️

Ben onu bilmiyorum canım aylık kilo alımına bakıyor doktorum ordan anlıyor normalde kilosu iyi benimkininde ama o ay 250 gram az diyor ek gıda iyi gitmemiş diyor ne alakaysa🤕

Eklentiler

• Screenshot_20250811-205348_ChatGPT.webp
    Screenshot_20250811-205348_ChatGPT.webp
    36,6 KB · Görüntüleme: 24
Bebeği emeklemeye çok alışmış, az ayakta dursun diye tutunca hemen yere çöküp emeklemek isteyen bebeği olan var mı? Sıralıyor ama yürümekte gözü yok. 8 aylıkken emeklemeye başladı. O zamana kadar ayakta durcam diye çivi gibi yapardı bacaklarını oturmak istemezdi zor oturturdum şimdi tam tersi oldu. Vakti vardır ama iyice de emeklemeye bağlanmasın ya. 23 eylül doğumlu bu arada.

Benim bebiş 17 eylül doğumlu, 8 aylığı bi kaç gün geçmişken başladı emeklemeye. Sıralama, ayakta tek başına durma denemeleri mevcut. Ayakta durma süresini yavaş yavaş uzatıyor, bacaklarını güçlendiriyor. Cesaret bulduğunda adım atmayı deneyecektir diye düşünüyorum. Ancak 18 aya kadar yolu var diyorlar ya hiiiç kafaya takmalık bir durum yok.

Bir de hiç belirti göstermeyip birden ya hak deyip yürüyen bebek örnekleri de çok görüyoruz. 😅 Kendi zamanıını bekliyordur. Ben sürünürken herhalde hiç emeklemeyecek galiba diyordum ama emekledi de. :)) Onlar bilirler işlerini 🥰

Benim oğlum da böyle. Mobilize oldu ya artık yürümek falan değil derdi. Benzer davranış gösteren çocuklar biliyorum. 13. ayda yürümüşler. Bence hiç kafana takma. Ne zaman hazır hissederse o zaman yürüsünler.

Asla düzelmedi. Birinin bizde de durum aynı demesi bence bunu yaşayan insana iyi geliyor. Doğdu doğalı uyumuyor benim çocuğum. Gündüz uykuları bile hala yarım saat. 1 saate Uzatabilirsem şanslıyım. Geceler hala kötü. 11 den sonra 5-6 dan az uyanmıyorum hala. Bazen bu sayı iki katına çıkıyor. 7.30 da uyuyor ama derin uykuya geçemiyor. 7.30 dan 11 e kadar da bir 5-6 kez uyanıyor.
Evet kızım da 12 ay 10 günlükken yürümüştü o da emeklerken hızlıydı ama bu kadar bi an önce emekleyip gideyim havalarında değildi sanki ya. Az az da olsa tay tay durmaya yanaşıyordu. 13e de çok var daha:))

Benim bebiş 17 eylül doğumlu, 8 aylığı bi kaç gün geçmişken başladı emeklemeye. Sıralama, ayakta tek başına durma denemeleri mevcut. Ayakta durma süresini yavaş yavaş uzatıyor, bacaklarını güçlendiriyor. Cesaret bulduğunda adım atmayı deneyecektir diye düşünüyorum. Ancak 18 aya kadar yolu var diyorlar ya hiiiç kafaya takmalık bir durum yok.

Bir de hiç belirti göstermeyip birden ya hak deyip yürüyen bebek örnekleri de çok görüyoruz. 😅 Kendi zamanıını bekliyordur. Ben sürünürken herhalde hiç emeklemeyecek galiba diyordum ama emekledi de. :)) Onlar bilirler işlerini 🥰
Fazla uzatmadan yürüse sevinirim aslında ya. Yürüme arkadaşı var onunla gitmeyi sevmeye başladı Allahtan. Biraz ona yoğunlaşayım😁

Fazla uzatmadan yürüse sevinirim aslında ya. Yürüme arkadaşı var onunla gitmeyi sevmeye başladı Allahtan. Biraz ona yoğunlaşayım😁

Yürüyünce de ayrı bir mesele diyor tecrübeliler, göreceğiz bakalım. 😅

Yürür yürür.. Bence onlar kendi içlerinde sindirip bir anda pat diye yapıveriyorlar bir şeyleri. Hiç beklemediğin bir anda olacak demedi deme (:

Kızlar bebişler yaşlarına girmeye başladılar. :) Biraz fikir alışverişi yapalım mı? Nasıl bir doğum günü planladınız? Ufak tefek ikramlıklar, süsler vs?

Her ne kadar bebiş farkında olmasa da ilk yaş günü olacağı için insan sanki birazcık özenmek istiyor. :) Neticesi itibariyle hatıra kalacak ve bizler hatırlayacağız. ☺️

Ben temudan "wild one" teması ile bir kaç şey sipariş etmiştim. Onlarla bahçede aile arası küçük bir parti planlıyorum bakalım. :)

Kızlar bebişler yaşlarına girmeye başladılar. :) Biraz fikir alışverişi yapalım mı? Nasıl bir doğum günü planladınız? Ufak tefek ikramlıklar, süsler vs?

Her ne kadar bebiş farkında olmasa da ilk yaş günü olacağı için insan sanki birazcık özenmek istiyor. :) Neticesi itibariyle hatıra kalacak ve bizler hatırlayacağız. ☺️

Ben temudan "wild one" teması ile bir kaç şey sipariş etmiştim. Onlarla bahçede aile arası küçük bir parti planlıyorum bakalım. :)
Ben pastayı kendim yaptım muzlu pankek, aralarına labne sürdüm meyve olarak da çilek ile böğürtlen kullandım. Üstüne mumlarla meyvelerle süsledim çok güzel bir görüntü oldu ve pastasında şeker olmadığı için kendi de yemiş oldu. Misafirler için ek olarak kek vb. şeyler hazırladım. Süslemelerde pastel renklerle yaptım balon vs. Güzel bir görüntü oldu.

• Beğen
Reactions: Gao
Ben pastayı kendim yaptım muzlu pankek, aralarına labne sürdüm meyve olarak da çilek ile böğürtlen kullandım. Üstüne mumlarla meyvelerle süsledim çok güzel bir görüntü oldu ve pastasında şeker olmadığı için kendi de yemiş oldu. Misafirler için ek olarak kek vb. şeyler hazırladım. Süslemelerde pastel renklerle yaptım balon vs. Güzel bir görüntü oldu.
Yaa çok mantıklı, aklıma çılgın fikirler getirdiniz pasta adına :) Belki sonrasında biraz mıncıklamasına da izin vererek güzel görüntüler ortaya çıkarabiliriz. İyi ki doğmuş o zaman! Ömrü bereketli, neşeli, güzel olsun. Evinizden huzur, mutluluk hiç eksik olmasın. 🥰

Siz ne kullandınız canım? Çıkmadı dimi demir eksikliği?

Ay olabilir miii 😍 lütfen olsun çünkü 🙏🏻

Doktorunuz mu yazmıştı ferrumu? Alır almaz kabızlık mı yaptı?
Biz saglık ocagının verdigini birqz kullandık. Sonra ben temiz içerik olsun diye newmit aldım ama tadı iğrenç 😁 birazda o u kullandık. Ama benimki maşallah agzını mıh yapıyo tükürüyo hep. 3-5 damlayı bile zor veriyoduk. Ek gıdada da basarısızdık. Sonra baktım benimki etcil gibi. Püre muhallebi bile yemeyen cocuga mercimek nohut vermeye basladım. Az az yiyodu bende demirin üstüne cok düşmedim yalan yok. Makarna falan yemeye başladı kemik sulu kıymalı yaptım. Ama ole dünyaları yemıyodu yani. Öle 2 ana 1 ara falan olamadı bizde. O sebeple kan tahlili için 1 yaşı beklemedik. Şükür demir iyi b12 düşükmüş ama. Muhtemelen benden kaynaklı çünkü benimde aşağıya yakındı ( normal seviyede ama 300civaroydı yanlış hatırlamıyosam)
B12 fısfısının markadı ne acaba
Ocean b12 aldım bende
Onlar yüzünden almasak doğurunca eksik kalacağını düşündüğümüz çok aptalca eşya ıvır zıvır da aldık. Gerçekten yoruyor böyle insanlar beni. Sadece sosyal medya değil her yerdeler. Tamam en iyi ana sensin tamam senin beben ayından çok ileri. Nedir bu çaba yani? Ötekini eksik hissettirme üzerinden yapılan ego tatminini hele bunun nesnesi olarak küçücük bir bebeğin kullanılışını çok manyakça buluyorum. Umarım tüm bu büyütme süreci boyunca bu tarz bir anne olacak kadar şuurumu yitirmem .

Ocean methyl b12 canım.

Özel muayenehanesi olan meşhur bir doktora gitmiştim yaşadığımız bölgede daha önce.
Ona yazdım bugün cevap verdi sağolsun. Ocean önermiyorum dedi. +2 değerlikli demir damlası kullanmalısınız dedi. Önerdiği de Fermix +2 Demir damlası. (Bugün sağlık ocağı doktorumuz da demişti +2 değerlikli diye, neyse artık.) Tedavi edici doz olarak sabah akşam aç karnına 15 damla verin, 3 ay sonra tekrar bakılacak dedi. (Oğlumun kilosu 8 buçuk) Buradaki doktorumuza da gidip onay alıp buna başlayacağız sanırım. Bilginiz olsun diye yazıyorum aklınızda bulunsun. tabii siz mutlaka kendi doktorunuza danışın.

Bizim en baştan beri teyzemiz ocean falan aldırmadı demirde. Cünkü hastaneye kansızlıktan basvuran bütün cocukların büyük kısmı ocean bir kısmı muadili kullanıyor dedi. Oyuzden degerliği yüksek demir önerdi. Birinin 1 damlası digerinşn 50 danlası gibi. E o düzeyde demiri de benege vermek cok zor diye.

Bu arada biz oğlumda iğneye basladık cınlu b12 dil altı emilimi olan bişey. Bebegşn agzında bekletemıypruz

• Beğen
Reactions: Gao
Back
X