• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ve sizlere bir şey danışacağım🙏🏽
Biz de çok sık uyanıyoruz gece. Emip uyumaya devam ediyor, pek ayılmıyor Allah’tan. Gece beslenmesi yapıyor daha çok. Sabahları özellikle çok emiyor, sonra gündüz beslenmesi neredeyse yok. Zaten göreve döndüm çalışıyorum. Ama memeye çok düşkün, tok bile olsa meme deyince aklı gidiyor. Gece beslenmesini kesmem mümkün değil gibi gözüküyor, ki gündüz emmediği için istemiyorum da bu yüzden. Bu sefer de uykular hep böyle mi olacak diye kafam karışıyor. 2-3 saatte bir illa uyanıyor, özellikle sabaha doğru daha sık uyanıyor ve memesiz sakinleşmesi mümkün değil. Gece uykuya da memeyle geçiyor çoğu zaman. Yani tam bir destekle uyuma durumu mevcut. Nasıl olacak böyle bilemiyorum. Ne yapmalı ?

Çalışan kızlar gün içinde sağım yapıyor musunuz yoksa bıraktınız mı? Ben bir kere sağıyorum, gün içinde de yokluğumda bir kere süt içiyor. Ama sıkıldım galiba sağım işinden. Buzlukta biraz stok var sağmayı bıraksam gün içinde içirmek üzere bir süre idare eder. Sonrasında gün içinde içmese de bir şey olmaz diye düşünüyorum katı gıda yiyorlar sonuçt artık.

Siz ne düşünüyorsunuz? Neler yapıyorsunuz?

Konuşma konusunda nasılsınız? Kızım canı isterse çok nadir anne diyor onun dışında bir konuşma belirtisi yok bir sorun mu var merak ediyorum.
Kızlar her çocuk farklıdır benimki de aşırı dıktora sorucam normalmi diye yarın. Sürekli birşeyler anlatıyor bize bıdı bıdı. Oyuncağının tuşu kapanmış aç diye bağırıyor. Emzik kutusu kapalı eeegggg diye sinirleniyor. Sabahtan beri baba gitti gitti. Kucağımda geziyorum meraklı bişey görüyor ehhhh diye işaret ediyor gtmezsem kızıyor. Mutfakta tezgaha bakmak için şikayetleniyor yerde. Kızdığımda kafasına vurup saçını çekiyor özellikle hayır dediğimde. Dün aralarında 10 gün olan kuzeniyle yan yana geldik minnoşun sesi çıkmıyor bizim yırtık saçını çekti asıldı kıyafetinden yere indirdi kızı. Emziğini çekti diğeride bu seferde ona kızıp çemkirdi. Kız ben bunu nasıl zabdetcem😂😂😂

Ve sizlere bir şey danışacağım🙏🏽
Biz de çok sık uyanıyoruz gece. Emip uyumaya devam ediyor, pek ayılmıyor Allah’tan. Gece beslenmesi yapıyor daha çok. Sabahları özellikle çok emiyor, sonra gündüz beslenmesi neredeyse yok. Zaten göreve döndüm çalışıyorum. Ama memeye çok düşkün, tok bile olsa meme deyince aklı gidiyor. Gece beslenmesini kesmem mümkün değil gibi gözüküyor, ki gündüz emmediği için istemiyorum da bu yüzden. Bu sefer de uykular hep böyle mi olacak diye kafam karışıyor. 2-3 saatte bir illa uyanıyor, özellikle sabaha doğru daha sık uyanıyor ve memesiz sakinleşmesi mümkün değil. Gece uykuya da memeyle geçiyor çoğu zaman. Yani tam bir destekle uyuma durumu mevcut. Nasıl olacak böyle bilemiyorum. Ne yapmalı ?
Beslenme meme ilişkisini kesmelisin canım. Ben gece beslenmesini 9 aylıkken kestim. Aralarda elbette uyanıyor ama beslemiyorum.

Kızlar ya bu 1 yaş bizim içimizden geçiyor. 11.aydan beri sanki tekrar 4.aya dönmüşüz gibi oldu. O zaman da algıları bi anda çok açılmıştı şimdi de öyle ve herşeyi kendi yapmak istiyor, herşeyi eline almak istiyor, hayıra tahammülü yok, gece çok sık uyanıyor, gündüzleri kucağımdan hiç inmek istemiyor. Oyun süresi çok kısaldı hep keşfetme derdinde. 1 yaş sendromunu böyle yaşıyorsak 2 yaşta ne yapıcaz diye kara kara düşünüyorum valla. Bitik durumdayım yine 🫠
Benimde içimden geçiyor hiç bağırmak istemiyorum ama bağırıyorum 🥹

Çalışan kızlar gün içinde sağım yapıyor musunuz yoksa bıraktınız mı? Ben bir kere sağıyorum, gün içinde de yokluğumda bir kere süt içiyor. Ama sıkıldım galiba sağım işinden. Buzlukta biraz stok var sağmayı bıraksam gün içinde içirmek üzere bir süre idare eder. Sonrasında gün içinde içmese de bir şey olmaz diye düşünüyorum katı gıda yiyorlar sonuçt artık.

Siz ne düşünüyorsunuz? Neler yapıyorsunuz?
Ben bıraktım sağmayı. Ara öğünleri pankek yoğurt meyve vb. olarak yaptırıyorum. Süt ile doymuyor zaten.

Ben bıraktım sağmayı. Ara öğünleri pankek yoğurt meyve vb. olarak yaptırıyorum. Süt ile doymuyor zaten.
Di mi ya sütün pek bir besleyiciliği yok zaten onlar için. Ben de sabah kalktığımızda emziriyorum mesela, birlikte mutfağa girdiğimizde mem mem diyor yiyecek istiyor sıpa :KK53:

Sabah, akşam ve gece istediğinde zaten emiyor. Gün içinde de sağımı bırakacağım ufaktan o zaman....

Di mi ya sütün pek bir besleyiciliği yok zaten onlar için. Ben de sabah kalktığımızda emziriyorum mesela, birlikte mutfağa girdiğimizde mem mem diyor yiyecek istiyor sıpa :KK53:

Sabah, akşam ve gece istediğinde zaten emiyor. Gün içinde de sağımı bırakacağım ufaktan o zaman....
Büyüdüler, iştahı iyi ise zorlama kendini derim. Bazı bebekler yemeyip süt istiyorlar o anneler için zorlu durumlar.

Büyüdüler, iştahı iyi ise zorlama kendini derim. Bazı bebekler yemeyip süt istiyorlar o anneler için zorlu durumlar.
Günü gününü tutmuyor iştah konusunda. Bazen çok güzel yiyor, bazen azıcık yiyip bırakıyor. Ama üstten bir azı dişi patlatmış mesela. Ne yaşıyorlar tam da bilemediğimiz için.

Eğer yanlış hatırlamıyorsam 1-2 yaş arasında zaten çok az kilo almıyorlarmış. O yüzden zaman zaman iştahsızlık olması da çok normal diyor doktorlar. Buzluktaki sütlerle gündüzleri bir süre daha süt içmiş olur. Sonrasında da gündüz sütünü keseriz artık.

Kesinlikle 🙄 ben de öyle, o kadar gereksiz alıyordum ki bir ara, sonra durdurdum kendimi. Ki aynı anda çok uyaran vermek hiç doğru değil zaten. Sonu olmayan bir girdap gibi. Doğum günü yaklaşıyor diye şu bebe bisikletlerine taktım şimdi de 🤦🏻‍♀️ hala kararsızım şimdi mi seneye mi diye ? Çünkü kapitalizm, her yerde gözümüze sokuyorlar. Bir yandan kış geliyor diyorum, bir yandan eğlenir belki, mutlu olur az da olsa soğuklara kadar bindiririz diyorum. Al sana analık deliliği 😁
Bende düşündüm o bisikletlerden de seneye artık binemez diye almadım eşşek alasim var şimdi ona 😂😂sallanan eşşek

Kızlar her çocuk farklıdır benimki de aşırı dıktora sorucam normalmi diye yarın. Sürekli birşeyler anlatıyor bize bıdı bıdı. Oyuncağının tuşu kapanmış aç diye bağırıyor. Emzik kutusu kapalı eeegggg diye sinirleniyor. Sabahtan beri baba gitti gitti. Kucağımda geziyorum meraklı bişey görüyor ehhhh diye işaret ediyor gtmezsem kızıyor. Mutfakta tezgaha bakmak için şikayetleniyor yerde. Kızdığımda kafasına vurup saçını çekiyor özellikle hayır dediğimde. Dün aralarında 10 gün olan kuzeniyle yan yana geldik minnoşun sesi çıkmıyor bizim yırtık saçını çekti asıldı kıyafetinden yere indirdi kızı. Emziğini çekti diğeride bu seferde ona kızıp çemkirdi. Kız ben bunu nasıl zabdetcem😂😂😂
Heh bizimki de buna benzer işte. Ben at gibiyim 😂 Sürekli kucağımda, bişeyler işaret edip dokunmak, ağzına sokmak istiyor. Herşeyi de veremiyorum, hayıra da tahammülü yok asla. Hemen sinirlenip kendini atıyor, ağlıyor, bana vuruyor. Yani sakin, sabırlı kalmaya çalışıyorum ama çok zor ya. Kollarım belim bitmiş durumda 🥺
Benimde içimden geçiyor hiç bağırmak istemiyorum ama bağırıyorum 🥹
Yani ben de çok tutuyorum kendimi de bugün alt değişiminde 10 tane tekme yedikten sonra dur diye bağırdım ben de. Sanki canını acıtacak bişey yapıyormuşum gibi her alt değişiminde ağlıyor. O kadar zorluyor ki altını alamadığım için pişik olmuş, oturup ağlayasım geliyor valla 😔🫠

Heh bizimki de buna benzer işte. Ben at gibiyim 😂 Sürekli kucağımda, bişeyler işaret edip dokunmak, ağzına sokmak istiyor. Herşeyi de veremiyorum, hayıra da tahammülü yok asla. Hemen sinirlenip kendini atıyor, ağlıyor, bana vuruyor. Yani sakin, sabırlı kalmaya çalışıyorum ama çok zor ya. Kollarım belim bitmiş durumda 🥺

Yani ben de çok tutuyorum kendimi de bugün alt değişiminde 10 tane tekme yedikten sonra dur diye bağırdım ben de. Sanki canını acıtacak bişey yapıyormuşum gibi her alt değişiminde ağlıyor. O kadar zorluyor ki altını alamadığım için pişik olmuş, oturup ağlayasım geliyor valla 😔🫠
Bu alt değişimleri işkence ya. Asla durmuyor yerinde yakalamaca oynuyoruz, yakalasam bile yeniden kaçıyor atıyor kendini sağa sola. 10 dk bir alt değişimi kıyafet giydirme mi olur çıldırma evrelerine geliyorum.

Kızlar benim oğlum yarın tam 1 yaşında olacak 🥰 uyku konuşmuşsunuz ben de 1 yıldır uyku uyumadım annelikte beni en zorlayan şey bu oldu. Psikolojim bozuldu toparlanamadım hala resmen her şeyi oğlumuzun uykusuna göre ayarlıyoruz 😂 çünkü uyumazsa bize hayatı zehir edebiliyor 😅
Geceleri ilk uykusuna bizim yatakta geçiyor defalarca uyanıyor tabii derin uykuya geçince park yatağına koyuyorum orda da biraz devam ediyor 1 saat sonra falan done done kendini kenarlara çarparak uyandırıyor gece boyunca bunu defalarca tekrar ediyoruz alıyorum kucağıma emzikle uykuya donduruyorum tekrar yatağına koyuyorum sabaha karşı artık bu etkili olmuyor ve yanıma alıyorum 5-6 dan sonra uykusu resmen hafifliyor ve ben 7-8 e kadar onu yanımda pispis temas ile tutuyorum diyebilirim uykuya dalamıyor çocuğum uykuyu bence çok seviyor ama dalma problemi var. Beyaz gürültü ile uyuyor buna rağmen bacağımdan gelen çit sesine bile uyandığı oluyor😭 size şunu sormak istiyorum aslında park yatakta kendini çarptığı için uyandırdığını düşünüyorum geceleri genelde böyle sorun yaşayıp yatağının değiştiren oldu mu? Ben 2 yaşında oda yapmayı planlıyordum ama öne mi çekmeli acaba 🤔
Aynı sorunu bizde yaşadık çözümü yer yatağında buldum biraz komik belki ama ne yaptıysam olmadı yer yatağında döne döne rahatça uyuyor ve ağlamıyor. Bazamızın hemen yanına yer yatağı kurdum bişey olursa gece müdahale ediyorum ağladığında ama rahatça döndüğü ve Bi yere çarpmadığı için hiç uyanmadan uyuyor açıkçası

Bu alt değişimleri işkence ya. Asla durmuyor yerinde yakalamaca oynuyoruz, yakalasam bile yeniden kaçıyor atıyor kendini sağa sola. 10 dk bir alt değişimi kıyafet giydirme mi olur çıldırma evrelerine geliyorum.
Gerçekten öyle ya 😔 yıldım artık. Ayağını tutsam eli durmuyor, eli dursa kendini döndürüyor, şöyle sakince alt değişimi yapamadan bezi bırakacağız gibi geliyor bana 🥲

Beslenme meme ilişkisini kesmelisin canım. Ben gece beslenmesini 9 aylıkken kestim. Aralarda elbette uyanıyor ama beslemiyorum.
Peki nasıl 🙁 kaskatı kesiliyor ağlarken, meme vermezsem yani. Yüreğim kopuyor. Alışma sürecinde ne yapmalıyım ? Nasıl uyanınca geri uykuya dönüyor ?

Peki nasıl 🙁 kaskatı kesiliyor ağlarken, meme vermezsem yani. Yüreğim kopuyor. Alışma sürecinde ne yapmalıyım ? Nasıl uyanınca geri uykuya dönüyor ?
Emzikle balım. Emziksiz sanırım başka destek gerekir sakinleşmesi için sallama gibi. Ağlar uykuya geri dönmek için ağlar benimkide uyanınca emzik için ağlıyor bazen geceleri

Benimkide ağlıyor bugün doktora gittik ordada yatırdık diye ağladı doktorda güldü yarınlar yokmuşcasınaaaa ağlıyor diye hahahah. Kızlar benim doktorum hayır için kullanmamı istemedi ya. İnada biner sakin olmalısın sana vurur saçını çeker bağırır çok normal 2 yaşında geçicek dedi. Başka şey vericekmişim.

Back
X