• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Aynı sorunu bizde yaşadık çözümü yer yatağında buldum biraz komik belki ama ne yaptıysam olmadı yer yatağında döne döne rahatça uyuyor ve ağlamıyor. Bazamızın hemen yanına yer yatağı kurdum bişey olursa gece müdahale ediyorum ağladığında ama rahatça döndüğü ve Bi yere çarpmadığı için hiç uyanmadan uyuyor açıkçası
Benim kızımda çarpınca bazen dönemeyince uyanıyorum yerde üşümüzler mi🥹

Bizimki baba ve dede diyor benim de kafama alkış ve Baybay yapma konusu takıldı alkış ve bay bay yapmıyor sizinkiler ne durumda çok canımı sıktı bu durum
Benimki de alkış yapmıyor gel gel git git yapıyor bizi taklit ediyor gülerken ama alkış falan yok baba dede diyor

Konuşma konusunda nasılsınız? Kızım canı isterse çok nadir anne diyor onun dışında bir konuşma belirtisi yok bir sorun mu var merak ediyorum.
valla ben de merak ediyorum, anlaşılmaz bir sürü şey söylüyor gulibuguli gayagaya abiga biga biga türünden bol g'li b'li sözcükler. 1 ay öncesine kadar baba dede adde (anne demeye çalışıyor sanırım) gibi kelimeler söylüyordu şu an sadece memmm ya da nam nam diyor acıktığında. önceki tüm kelimeleri unuttu sanki. mesela öpücük atıyordu onu da unuttu. sonra hepsini toplu mu hatırlayacak bilemedim :/

Emzikle balım. Emziksiz sanırım başka destek gerekir sakinleşmesi için sallama gibi. Ağlar uykuya geri dönmek için ağlar benimkide uyanınca emzik için ağlıyor bazen geceleri
Emziği de 7. Ayda birden bıraktı. Mümkün değil emzik emmiyor artık 😕 özendirmek için ben bile emdim yok 😂 dişini kaşıyor çiğneyip atıyor. Bendeyken gece kucakta sallama da işe yaramıyor. Ayakta sallamayı bile denedim. Annede meme varlığını bildiği için sanırım felaket bir ağlama. Olmuyor yani. O kadar ağlatmak ta sağlıklı gelmiyor bana diye emzirmeye devam ettim hep ama 1 yaşa da yaklaştık artık nasıl olacak bilemiyorum

Kızlar merhaba bebeği hala gece 5 6 kez uyanan var mı ? Diştendir diyor doktor ama aylarca diş ağrısı mı olur artık çok çok yoruldum işe de başladım
aynı şekilde canım, gece en az 5-6 kere uyanıyor sürekli emmek istiyor ve bazen uykuya dönmekte aşırı zorlanıyor. 6 diş çıktı, yan dişler de çıkmak üzere bence ondan dolayı

Benimki de 10 11 aylıkken bay bay yapıyodu artık yapmıyo. Çoğu şeyi bi dönem yapıp bi dönem bırakıyolar sonra bi bakıyosun kendiliğinden tekrar yapıyo😄 alkışı da bırakmıştı şimdi kendi kendine tekrar yapmaya başladı
sadece bizimki böyle sanıyordum 😅 sürekli bişey öğrenip öncekini unutuyor sonra birden yapmaya başlıyor ama şu an nerdeyse her şeyi bıraktı

kızlar bebişlerin çoğu yaşına girdi sanırım. yürüyorlar mı? benimki düzeltilmiş 1 yaşında şu an. 2 aydır her yere tutunup yürüyor, sürekli ayakta dolanıyor ama kendi kendine asla yürümüyor. yürütmeye çalışınca da oturmak istiyor inat ediyor. zorlamalı mıyım bilmiyorum ya. ayakta durabiliyor ama adım atmıyor

kızlar bebişlerin çoğu yaşına girdi sanırım. yürüyorlar mı? benimki düzeltilmiş 1 yaşında şu an. 2 aydır her yere tutunup yürüyor, sürekli ayakta dolanıyor ama kendi kendine asla yürümüyor. yürütmeye çalışınca da oturmak istiyor inat ediyor. zorlamalı mıyım bilmiyorum ya. ayakta durabiliyor ama adım atmıyor
Benim oğlum da henüz yürümüyor. 6 gün var doğum gününe. Sıralıyor, iki elinden tutunca yürüyor ama desteksiz hiç adımlama yok, hatta daha denge kurması için zamana ihtiyacımız var gibi gözlemliyorum. Yürümeleri için geç bir zaman değil henüz.

Benim oğlum da henüz yürümüyor. 6 gün var doğum gününe. Sıralıyor, iki elinden tutunca yürüyor ama desteksiz hiç adımlama yok, hatta daha denge kurması için zamana ihtiyacımız var gibi gözlemliyorum. Yürümeleri için geç bir zaman değil henüz.
aynen bi de erkek çocukları zaten geç yürür diyorlar ama doktora danışmayı gerektirecek bir durum var mı merak ettim. 1 yaş kontrolünde 6 aya kadar gelmenize gerek yok dedi doktor. şu an çoğunlukla parmak ucunda yürüyor, bu da tek başına yürümesini zorlaştırıyor. zamanla düzelir mi yoksa bi önlem almam gerekir mi bilmiyorum

Benim kuduruk oğlum 9 aylıkken yürümeye başladı ancak çevremdeki bebelerin çoğu 14-15-16 aylarda yürümeye başladı. Hatta 18 e kadar emekliyorsa yeter diyordu sanıyorum doktorlar çok emin değilim. Hiç endişelenmeyin bence ne kadar geç o kadar iyi hatta erken yürümeleri o kadar tehlikeli ki. Şimdiden bir sürü kanamalı yaralanması oldu çok şükür ufak tefek şeyler ama yine de insanın içi acıyor öyle görünce :(

Bizimki bu şekilde tam 4 ay gezdi canım sonra bir gün 2 hafta önce yani 1 yaş 1 haftada bir anda yürümeye başladı bildiğin patır patır yürüyor 😅 Kaynanam cuma saati kapı eşiğinde sallamış ondan dolayı olduğunu iddia ediyor 🤪🤣

Hayır bence önlem almalık bir durum yok. mademoisella mademoisella Parmak ucunda yürümesi de birden bitebilir, şuan muhtemelen hazır hissetmediği, kendince güvende hissetmediği için parmak ucu basıyordur. Tabii içiniz rahat etmeyecekse doktorunuza danışın. Zaten kendisi gelmenize gerek yok bile demiş aslında ama olsun. Her bebek farklı işte, oğlum tam basıyor en başından beri, hiç parmak ucu basmadı ama emeklememişti de. Onun için de sanırım hiç emeklemeden yürüyecek diye düşünüyordum artık, bir gün emeklemeye başladı ama. Yürümeleri de öyle olacaktır. 18 aya kadar normal kabul ediliyor yürümemeleri. Yürüme için hiç kaygılanmıyorum artık emekleme dönemini tecrübe edince.

Bizimki bu şekilde tam 4 ay gezdi canım sonra bir gün 2 hafta önce yani 1 yaş 1 haftada bir anda yürümeye başladı bildiğin patır patır yürüyor 😅 Kaynanam cuma saati kapı eşiğinde sallamış ondan dolayı olduğunu iddia ediyor 🤪🤣
ahahhhaha bi de bu yöntemi deneyelim kdjdjdj acaba çok kucağımıza aldığımız için mi diye düşünüyorum çünkü ne zaman elinden tutup yürütmeye çalışsam direkt kendini salıp kucağıma çıkmak istiyor 😅 neyse bakalım vakti saati gelsin de yürür inşallah. bizim emekleme de ansızın olmuştu anlıyorum o yüzden

benimki de yürümüyo nerdeyse 13 aylık olcak. Sıralıyo hatta hiç tutunmadan ayakta bile duruyo ama korkuyo galiba bilemedik

benimki de yürümüyo nerdeyse 13 aylık olcak. Sıralıyo hatta hiç tutunmadan ayakta bile duruyo ama korkuyo galiba bilemedik
aynen hiç tutunmadan ayakta durabiliyor ama ilerlemek isteyince hemen totoyu yere koyup emekliyor djdjsj korkuyor galiba daha mantığını çözemedi yürümenin

Kesinlikle kendilerini hazır hissettiklerinde yapıyorlar bir şeyleri. Benim kızın bugün doğum günü :) Düne kadar 2-3 sonra 5-6 şeklinde adımlar atıp oturuyordu ya da düşüyordu. Dünden beri bayağı toto üstü düşene kadar koridor boyu diyebileceğim bir mesafede yaldır yaldır gidiyor. Yürüdükçe de cesareti gelecektir muhtelemen. Tek sıkıntı çok hızlı hareket etmeye çalışıyor ama öyle bir denge ve kondüsyonu yok henüz çok fazla düşmeler oluyor bu yüzden. :)

Konuşmuşsunuz zaten 18 aya kadar vakti varmış bu işlerin. :)

Kesinlikle kendilerini hazır hissettiklerinde yapıyorlar bir şeyleri. Benim kızın bugün doğum günü :) Düne kadar 2-3 sonra 5-6 şeklinde adımlar atıp oturuyordu ya da düşüyordu. Dünden beri bayağı toto üstü düşene kadar koridor boyu diyebileceğim bir mesafede yaldır yaldır gidiyor. Yürüdükçe de cesareti gelecektir muhtelemen. Tek sıkıntı çok hızlı hareket etmeye çalışıyor ama öyle bir denge ve kondüsyonu yok henüz çok fazla düşmeler oluyor bu yüzden. :)

Konuşmuşsunuz zaten 18 aya kadar vakti varmış bu işlerin. :)
Doğum günü kulu olsun prensesin 💜

Benim oğlum 11. ayı iki gün geçerken yürümeye başladı. Bir aya yaklaşık yürüyor son günlerde daha fazla ve uzun mesafe gidiyo. Benim şu dönemki sorunum meme ısırmaları. Kök dişler kabarmış durumda kullaklarına vurup duruyor hiç keyfi yok ve memelerimin artık derisini soymaya başladı. 9. ay biterken 8 diş çıkmıştı 13. aya doğru yeni diş bekliyodum ama gerçekten perişan ediyor. Gece uykular yine berbat, gündüz bana yapışık ve memelerim kan revan içinde. Emzirmek istiyorum ama o kadar yara oldular ki ısırmadığı durumda bile çok fena canım yanıyo. Benzer durum yaşayıp bir çözüm üreten var mı?

Back
X