2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Selam kızlar bugun detaylı ultrasonum vardı herşey yolundaymis ama kafam birseye takıldı rahim ağzı uzunlugunu karından olcuyordu doktorum 4 cm civari çıkıyordu bugun perinatoloji baktı 3.3 cm dedi sizinki ölçüldumu olculduyse ne yorum yaptilar. 2.5 cm alti twhlikeli 3.5 &4 arasi normal diyor ama benimki bir tık altı kafama taktım

Valla kızlar yazdıklarınızı okudum da kendimden çok utandım. 11 kilo aldım. 22. Haftadaki. 3. Hamileligim. Diğer ikisinde de 25 in üzerinde almıştım.
Doğum kilolarım sonra gitmiştim inşallah bunda da gider
Aaa ne guzel kolay gittiyse ne mutlu sanaa kızz kimisi zor gidiyormuş ya genelde birseyin yoksa drun 25 kilo aldığında birsey dedimi hani dogumda kilo sıkıntı diyolar ya ondan sordum

bende bu hamileliğimde 6 kilo aldım neyden aldim bende şaşkınım diyetteydim hizli kilo vermistim sanirım ondan fazla aldim

Son düzenleme:
Tabii ki senin kararın canım, doktorun ve sen nasıl uygun görüyorsanız. Ama gebelik şekerinin olması çok tehlikeli, Allah korusun gebelik zehirlenmesine kadar gidebiliyor. Sende olup olmadığını bilmeden nasıl ilerleyeceksin 🥺 sakın yanlış anlama yargılamak için söylemiyorum senin gibi düşünen çok arkadaşım var. Ama ben de çok yakınımda gördüm bunu doktorunun tavsiye etmemesi üzerine yönlendirildi yaptırmadı ve erken doğumla sonuçlandı. Bana da çok söylendi yaptırma diye ama bilimsel olarak hiçbir zararı kanıtlanmamış bir testi yaptırmayarak neden kendimi ve bebeğimi riske atayım diye düşündüm hep. Herkesin kendi yolu tabii ki 🙏🏻
Yok Canım benım etrafımda kımse yaptırmadı,cok da saglıklı gebelık gecırdıler. Cok sukur. Kuzenım de doktor o da gebe mesela kendısıde yaptırmıucak. Yasadıgınız vakanın Erken dogumla sonuclanmasının baska bısuru srbebı de olabılır. Bu sekılde korku pompalamasını sevmıyorum. Hepımız zaten bıcok endıse yasıyoruz. seker olcumu yapılıyor oncesınde devamlı sabah aksam ve ona gore doktor yonlendırıyor. yargılancak bısey yok kı herkesın bunyesı gereklılıkleri farklı. O şekilde herkese aynı tedavı zaten artık bıcok doktorun zararını gorup vazgectıgı bısry Doktorumun bıle sana gerek yok dedıgı bıseyde ne dıye vucuduna asırı seker yukluyceksınkı yok doktorum ben ılla ıstıyorum mu dıyceksın? Doktor yonlendırmesı onemli. Herkesın doktoru onun aıle gecmısıne testlerıne vs gore bı tablo cızıyor. Herkesin kendı tercıhı seker yuklemesının bebegı rıske attıgı konusunda da bısuru makale var, prof gorusu var. Onemli olan pozıtıf dusunmek yapılabılıcek onlemleri almak gerısı RahmanuRahımın elınde.

ben de onu dedım ya canım. muzun sekerıne gelene kadar pastane işlerinden,Rafine sekerden uzak durmak lazım. Ben seker yuklemesını yaptımayı dusunmuyorum.konustugum kımse de Doktorum da onermıyor
Şeker yüklemesini benim kızımda da yaptırmadım ama gebeliğim iyi gitti güzelce sezaryen oldum macera yaşamadan
gerci dr gerek duymadı kilom iyi diye busefer çabuk aldığım için acaba istermi bilmiyorum

Selam kızlar bugun detaylı ultrasonum vardı herşey yolundaymis ama kafam birseye takıldı rahim ağzı uzunlugunu karından olcuyordu doktorum 4 cm civari çıkıyordu bugun perinatoloji baktı 3.3 cm dedi sizinki ölçüldumu olculduyse ne yorum yaptilar. 2.5 cm alti twhlikeli 3.5 &4 arasi normal diyor ama benimki bir tık altı kafama taktım
Cok sukur canım maşAllah, benım 12 de doktorum hem karından olctu sonra emın olmak ıcın vajınal da olctu. Ama daha detaylıya gırmedım canım

Şeker yüklemesini benim kızımda da yaptırmadım ama gebeliğim iyi gitti güzelce sezaryen oldum macera yaşamadan
gerci dr gerek duymadı kilom iyi diye busefer çabuk aldığım için acaba istermi bilmiyorum
Aynen, ınsAllah bu sefer de gerek kalmaz kuzum

• Amin
Reactions: Jou
Aynen, ınsAllah bu sefer de gerek kalmaz kuzum
Ayışığıı

Mesela ben ilk gebeliğimde kürtaj oldum ondan sonra testler vermiştim şekerim 110 çıkmıştı ilk doktorum bana dedi şekerin sınırda dikkatli ol demişti. Şimdiki gebeliğimde verdim kan 80 çıktı şekerim ama benim aile geçmişimde şeker hastalığı var mesela en yakından babam şeker hastası çıktı annemin babası dedem şeker hastasıydı hatta ayağını topuğundan kesmişlerdi öldü bir süre sonra dedem tabi senelerce yaşadı o şekilde. Aile geçmişine bakıyorlar ya bana kesin ister dimi doktorum şeker yüklemesi sen ne düşünüyorsun.

• Beğen
Ayışığıı

Mesela ben ilk gebeliğimde kürtaj oldum ondan sonra testler vermiştim şekerim 110 çıkmıştı ilk doktorum bana dedi şekerin sınırda dikkatli ol demişti. Şimdiki gebeliğimde verdim kan 80 çıktı şekerim ama benim aile geçmişimde şeker hastalığı var mesela en yakından babam şeker hastası çıktı annemin babası dedem şeker hastasıydı hatta ayağını topuğundan kesmişlerdi öldü bir süre sonra dedem tabi senelerce yaşadı o şekilde. Aile geçmişine bakıyorlar ya bana kesin ister dimi doktorum şeker yüklemesi sen ne düşünüyorsun.
Benimde ailemdede var banada genetikten kaynaklıda olabilir dedii doktor ama kilom iyi diye pek almamıştım ozamana kadar 2 kilo almıştım dikkst ediyosan hicbir şeker tüketmiyorsan gerek yok dedi bana ve ben hala bozmadım doğuma kadar

Kızlar geçen hafta cuma günü doktora gittim 1 saat detaylı ultrason ile bakıldı çok şükür herşey yolunda ama placentanın rahim yolunda olduğu söylendi oan bilmediğim için çok soru soramadım. Sadece dedikleri yukarı çıkmazsa sezeryen olacaksın ve kanamaların başlayabilir. Başlarsa hemen bizi ara. 21+4 deyim şuan. Asprin kullanıyo olmamda ürküttü beni. Böyle birsey duyan oldumu . Araştırdım kanamaları çok olup hastanede yatanlar oluyomuş. Dua edin diğer randevuma çıkmış olsun

Benimde ailemdede var banada genetikten kaynaklıda olabilir dedii doktor ama kilom iyi diye pek almamıştım ozamana kadar 2 kilo almıştım dikkst ediyosan hicbir şeker tüketmiyorsan gerek yok dedi bana ve ben hala bozmadım doğuma kadar
4 kilo felan aldım bu zamana kadar. Öyle tatlı abur cuburda tüketmiyorum arada tatlıyla aram yok gebelikten dolayı. Öyleyse çok iyi ya.

• Muhteşem
Kızlar geçen hafta cuma günü doktora gittim 1 saat detaylı ultrason ile bakıldı çok şükür herşey yolunda ama placentanın rahim yolunda olduğu söylendi oan bilmediğim için çok soru soramadım. Sadece dedikleri yukarı çıkmazsa sezeryen olacaksın ve kanamaların başlayabilir. Başlarsa hemen bizi ara. 21+4 deyim şuan. Asprin kullanıyo olmamda ürküttü beni. Böyle birsey duyan oldumu . Araştırdım kanamaları çok olup hastanede yatanlar oluyomuş. Dua edin diğer randevuma çıkmış olsun
Canım Merhaba

Çalışıyor musun evde misin.
Bol bol dinlenmeni yatmadı tavsiye ederim kendiğini yorma iş güç yapma yani evi felanda süpürme eğilme kalkma. İnşallah bir dahaki kontrolde güzel şeyler duyarsın🙏

4 kilo felan aldım bu zamana kadar. Öyle tatlı abur cuburda tüketmiyorum arada tatlıyla aram yok gebelikten dolayı. Öyleyse çok iyi ya.
Evet evet kuzumm ozaman hiç gerek yok 😘 ben bu sıra yedim bide tatlı umarım doktor istemez

Selam kızlar e bebekten bi seyler alıyo musunuz, ben suana kadar kameralı telsiz aldım bi de nuna kanguru aldım yarın da kanzın hava üfleyicisini alıcam cünkü bizim burası klimalı ve cok kurutuyo havayı 1200 den 850 düsecek, kangruda 1800 küsurdan 1100 küsura aldım iyi oldu bence sizede haber vereyim

Back
X