2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Evet, 3 yıldır mutfak tamamen eşimde. Canım isterse girer tatlı yapar çıkarım sadece. Ev işlerini her zaman birlikte yaparız. Ev işleri bizi yorup sıktığında yapmaz, oluruna bırakır kendimize zaman ayırırız, ev elbet temizleniyor.
İş yerim de sağolsunlar hamileliğimi de bildikleri için ekstra anlayışlılar.
Söylediklerinize şaşırmıştım, böyle hayatların var olabileceğini hiç düşünmeyerek yazmışsınız demek ki.

Zaten mutfak ve yemek ev işlerinin yüzde 50 si.

Yani şöyle hamileliğin getirdiği şeyler doğanın kanunu. Eşiniz hamile kalamayacağı için bunları göze alırken adamlara düşmanlık besliyorsak burda bir hata var gibi geliyor bana
Diğer besleme, uyanma vs gibi temel bakımlar da aynı şekilde anne olmanın getirdiği şeyler. Eğer siz bunları göze alamıyorsanız hiç bu yola çıkmamak lazım bence
Tabii ki çalışamadığımız zamanlarda evin geçiminden onlar sorumlu olacak ama çalışabiliyorken neden ona yıkayım ki sorumluluuğu? Doğum yapamadığı için mi
Benim eşim sağolsun evi de geçindirir ev işlerini de her zaman en az benim kadar yapar. O yüzden bunu bir yarış olarak hiç görmedim sanırım.

Böyle düşünmemeye iten nedenlerim var , ben çalışmazsam maalesef yetişemeyiz, ama eşim her alanda yardımcıdır bana sağolsun , hafta sonları evi birlikte temizliyoruz, akşamları yemek bendeyse bulaşık eşimde oluyor gibi, umarım bebek geldiğinde de bu şekilde devam ederiz , eşim bana bu şekilde anlayışlı yaklaştığı sürece evi geçindir demek de bana ters kalır , bu şekilde mutluyuz biz , ama siz de o şekilde mutlusunuzdur, sonuç olarak herkesin hayat şekli farklı ve bir kalıba sokmak yanlış olur :)

kızlar bayramda bir çoğumuz çanta hazırlayacak konuştuğumuz kadarıyla, şöyle anne ve bebek için gerekli şeyleri bir toparlasak da liste yapsak diyorum? hem fikir alışverişi olur, ben bişileri unutucam gibi duruyor malum b12 out

Çok iyi olur bebişimmm
Grup da amacına uygun devam etmiş olur, herkes birbirine sarmaya başladı zira kilonuza dikkat edin diyen, çalışmayın diyen

Haklısın canım

bir kere şey konusunu bir netleştirelim , hastane çantasına emzik koymayın diyen onlarca araştırma okudum ve izledim yine de uslanmayıp koyacak mıyız
Yok kuzu yaaa gerek yok cidden onu bile koydum diyorum ya hiçbirşey kullanamadan evime dondüm sanki 1 haftalık bavul hazırladım annemle kocam çok dalga geçti benle

bir kere şey konusunu bir netleştirelim , hastane çantasına emzik koymayın diyen onlarca araştırma okudum ve izledim yine de uslanmayıp koyacak mıyız
Kızımda 3 emzik 5 çeşit biberon aldım hangisini kullandık hiçbirinikızım ne emzik aldı ne biberon.simdi hiçbirini almiycam,sadece model seçip bebek doğduğunda ihtiyaç olursa gidip alicam.emzik kesinlikle alistircam kızım mahvetti beni emzik almadığı icin

Her evlilikte sorumluluk ve rol dağılımı farklı olabilir. Dediklerinizde size göre haklı olabilirsiniz, yaşam tarzınız sizi böyle düşünmeye itmiş olabilir. Ama buradaki herkes kendi hayatı için en iyisini düşünecek kapasitede bence :) bir tavsiyede bulunurken bunu göz ardı etmezsek yanlış anlaşılmalar olmaz umarım rahat ettiğiniz mutlu olduğunuz düzene kavuşmuşsunuzdur ya da hemen kavuşursunuz, çok özel bir dönem yaşıyoruz gerçekten, hepimiz mutlu ve huzurlu olmayı hakediyoruz

Yok kuzu yaaa gerek yok cidden onu bile koydum diyorum ya hiçbirşey kullanamadan evime dondüm sanki 1 haftalık bavul hazırladım annemle kocam çok dalga geçti benle
kesin bende öyle bişi yaparım jou aman fazla koyiiim geri getiririm deerim

Reactions: Jou
o zaman bu hastane çantasına emzik koyma işinden vazgeçiyoruz okeyy tamamdırrr siz tecrübeli annelerimizin fikirleri önemli

Ahahaha Yasom ben koymıcam emzik, ilk 1-2 ay da mümkünse vermemeye çalışcam
koymayalım marym tamamdır eledik bu kalemi listeden ama kaşık biberon yada süt verebileceğimiz bir ekipman koysak iyi olacak sanki ne dersiniz? şırınga ile bile içiren var, hani olur tutamaz memeyi ama pompa ile sütü sağarız , bi şekilde vereceğiz sonuçta

Niye kendinizi zorluyorsunuz? Hamileliğin tadı en güzel evde alınıyor. Eşiniz baksın biraz da eve siz kendinizi düşünün
o sürekli destek oluyor sağolsun izin başlayınca hemen bırak diyo ama borcumuz çok tek başına çok zorlanacak o yüzden ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…