- 18 Ekim 2023
- 192
- 342
- 23
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #12.481
Evet, 3 yıldır mutfak tamamen eşimde. Canım isterse girer tatlı yapar çıkarım sadece. Ev işlerini her zaman birlikte yaparız. Ev işleri bizi yorup sıktığında yapmaz, oluruna bırakır kendimize zaman ayırırız, ev elbet temizleniyor.Ev işlerini eşinizle yardımlaşarak götürebiliyor musunuz? Ben büyük temizlik dışında kendim yaptığım için zorlanıyorum açıkçası. Eve ve kendime odaklanamıyorum. Bu yüzden bebeğe hiç odaklanamıyorum. Yürüyüşe bile çıkamıyordum. Valla enerjiniz yetiyorsa tabi bir şey diyemem
Zaten mutfak ve yemek ev işlerinin yüzde 50 si.Evet, 3 yıldır mutfak tamamen eşimde. Canım isterse girer tatlı yapar çıkarım sadece. Ev işlerini her zaman birlikte yaparız. Ev işleri bizi yorup sıktığında yapmaz, oluruna bırakır kendimize zaman ayırırız, ev elbet temizleniyor.
İş yerim de sağolsunlar hamileliğimi de bildikleri için ekstra anlayışlılar.
Söylediklerinize şaşırmıştım, böyle hayatların var olabileceğini hiç düşünmeyerek yazmışsınız demek ki.
Yani şöyle hamileliğin getirdiği şeyler doğanın kanunu. Eşiniz hamile kalamayacağı için bunları göze alırken adamlara düşmanlık besliyorsak burda bir hata var gibi geliyor banaHayat müşterekliği hamilelik ve bebek bakımında değişir. 9 ay boyunca hamilelik sıkıntıları mide bulantıları hormon dalgalanmalarını biz çekiyoruz. Bebek doğunca uykusuzluk, 2 saatte bir kalk emzir, doğum sancısı yada sezaryen acısı... saymakla bitmez. Bi zahmet onlarda ev geçindirsin, ücretsiz izin anne ve bebeğim hakkı bence, hayat müşrerekliği içerisinde hemde. Geçindiremiyorsa eşine elinden geldiğinin fazlasını yapmalı, ev işleri ve yemek işlerinin çoğunu yapmalı. Benim eşim de o kadar yapmaz şahsen
Böyle düşünmemeye iten nedenlerim var , ben çalışmazsam maalesef yetişemeyiz, ama eşim her alanda yardımcıdır bana sağolsun , hafta sonları evi birlikte temizliyoruz, akşamları yemek bendeyse bulaşık eşimde oluyor gibi, umarım bebek geldiğinde de bu şekilde devam ederiz , eşim bana bu şekilde anlayışlı yaklaştığı sürece evi geçindir demek de bana ters kalır , bu şekilde mutluyuz biz , ama siz de o şekilde mutlusunuzdur, sonuç olarak herkesin hayat şekli farklı ve bir kalıba sokmak yanlış olur :)Hayat müşterekliği hamilelik ve bebek bakımında değişir. 9 ay boyunca hamilelik sıkıntıları mide bulantıları hormon dalgalanmalarını biz çekiyoruz. Bebek doğunca uykusuzluk, 2 saatte bir kalk emzir, doğum sancısı yada sezaryen acısı... saymakla bitmez. Bi zahmet onlarda ev geçindirsin, ücretsiz izin anne ve bebeğim hakkı bence, hayat müşrerekliği içerisinde hemde. Geçindiremiyorsa eşine elinden geldiğinin fazlasını yapmalı, ev işleri ve yemek işlerinin çoğunu yapmalı. Benim eşim de o kadar yapmaz şahsen
Tamam ben size eşim bişey yapmıyor mu dedim ? Hanfendi bize çalışmayın bırakın filan demiş, ben neden çalışmayayım bu şartlar altında diye sorguluyorumZaten mutfak ve yemek ev işlerinin yüzde 50 si.
Çok iyi olur bebişimmmkızlar bayramda bir çoğumuz çanta hazırlayacak konuştuğumuz kadarıyla, şöyle anne ve bebek için gerekli şeyleri bir toparlasak da liste yapsak diyorum? hem fikir alışverişi olur, ben bişileri unutucam gibi duruyor malum b12 out
Haklısın canımnormalde hareket ettiği saati not edip en az 10 tekme ya da kımıldama sayıyorsun sonra tekrar hareketlendiğinde yine saati not edip bebeğin düzenini belirlemiş oluyorsun, bu düzenin dışına çıkarsa hareketleri azalırsa doktorunla paylaşman gerekiyor ama sen zaten daha hareketli olduğunu ya da normalden daha az hareket ettiğini farkedersin, bu kadar sıkı takip belki riskli gebeliklerde gerekebilir
Suss sussss 2 3 gun giremediğim oldu hiçbiriniz sormadınızzzHahahaha ya Allah seni kahretmesin boşluğuma geldikocama attığım günlük tripler hissediyoruz tabii ki deli misiin
Kiskandımmmmkıskannnmaaa kadııınnnnseni de özlüyoz ge buraya sarılam
Yok kuzu yaaa gerek yok cidden onu bile koydum diyorum ya hiçbirşey kullanamadan evime dondüm sanki 1 haftalık bavul hazırladım annemle kocam çok dalga geçti benlebir kere şey konusunu bir netleştirelim , hastane çantasına emzik koymayın diyen onlarca araştırma okudum ve izledimyine de uslanmayıp koyacak mıyız
Kızımda 3 emzik 5 çeşit biberon aldım hangisini kullandık hiçbirinibir kere şey konusunu bir netleştirelim , hastane çantasına emzik koymayın diyen onlarca araştırma okudum ve izledimyine de uslanmayıp koyacak mıyız
Her evlilikte sorumluluk ve rol dağılımı farklı olabilir. Dediklerinizde size göre haklı olabilirsiniz, yaşam tarzınız sizi böyle düşünmeye itmiş olabilir. Ama buradaki herkes kendi hayatı için en iyisini düşünecek kapasitede bence :) bir tavsiyede bulunurken bunu göz ardı etmezsek yanlış anlaşılmalar olmazÇiçek kadınlar neden 32.haftada ayrılmayıp kendinize zulmediyorsunuz. Bırakın eşleriniz düşünsün maddiyatı da yaaa! Biz hem hamile hem çalışan hem de ev hanımı oluyoruz ama bu yükü bedenimiz daha ne kadar taşıya
Ben de çalışıyordum hem de yarım gün öğretmenlik. Ama baktım ki ne kendime ne evime ne de annelik duygularıma odaklanabiliyorum o yüzden 26.haftada ücretsiz izne ayrıldım. 1 ay ücretsiz izin sonrasında ücretli izne geçececiğim 32.haftada. Valla eşim pek gönüllü değildi ama onlara bazen hatırlatmak lazım bu evi geçindirmek asıl onların sorumluluğu
Ahahahabir kere şey konusunu bir netleştirelim , hastane çantasına emzik koymayın diyen onlarca araştırma okudum ve izledimyine de uslanmayıp koyacak mıyız
kesin bende öyle bişi yaparım jouYok kuzu yaaa gerek yok cidden onu bile koydum diyorum ya hiçbirşey kullanamadan evime dondüm sanki 1 haftalık bavul hazırladım annemle kocam çok dalga geçti benle
o zaman bu hastane çantasına emzik koyma işinden vazgeçiyoruz okeyy tamamdırrrKızımda 3 emzik 5 çeşit biberon aldım hangisini kullandık hiçbirinikızım ne emzik aldı ne biberon.simdi hiçbirini almiycam,sadece model seçip bebek doğduğunda ihtiyaç olursa gidip alicam.emzik kesinlikle alistircam kızım mahvetti beni emzik almadığı icin
koymayalım marym tamamdır eledik bu kalemi listedenAhahahaYasom ben koymıcam emzik, ilk 1-2 ay da mümkünse vermemeye çalışcam
İlk gebeligimde aldiklarimizin yüzde 50 di gereksizdi,o listede yazılanların yarısını anca kullandıko zaman bu hastane çantasına emzik koyma işinden vazgeçiyoruz okeyy tamamdırrrsiz tecrübeli annelerimizin fikirleri önemli
o sürekli destek oluyor sağolsun izin başlayınca hemen bırak diyo ama borcumuz çok tek başına çok zorlanacak o yüzden ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışacağımNiye kendinizi zorluyorsunuz? Hamileliğin tadı en güzel evde alınıyor. Eşiniz baksın biraz da eve siz kendinizi düşünün
Mesir bir şey diyeceğiim, ya lazım olursaa???o zaman bu hastane çantasına emzik koyma işinden vazgeçiyoruz okeyy tamamdırrrsiz tecrübeli annelerimizin fikirleri önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?