- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #12.501
Ben de emzik koymayacağım muhtemelen, sadece kaşık biberonbir kere şey konusunu bir netleştirelim , hastane çantasına emzik koymayın diyen onlarca araştırma okudum ve izledimyine de uslanmayıp koyacak mıyız
Onu da şöyle düşündüm kossskoca hastane, bebe emmiyosa sütü içirecek bi yöntemleri vardır herhalde inşallahkoymayalım marym tamamdır eledik bu kalemi listedenama kaşık biberon yada süt verebileceğimiz bir ekipman koysak iyi olacak sanki ne dersiniz? şırınga ile bile içiren var, hani olur tutamaz memeyi ama pompa ile sütü sağarız , bi şekilde vereceğiz sonuçta
hahahaa acemiiiiiMesir bir şey diyeceğiim, ya lazım olursaa???ben şey değil miyim, vesvese veren şeytan
Ay ben koydum bilebir kere şey konusunu bir netleştirelim , hastane çantasına emzik koymayın diyen onlarca araştırma okudum ve izledimyine de uslanmayıp koyacak mıyız
Evet dün dedim daha eşime, bebek doğunca sor da doktora öyle hemen mama al dedim. Mama karşıtı değilim hiç, aboov aç kalması daha kötü, süt gelmezse anında mamabir de kızlar mart nisan annelerinin gruplarına baktığımda mama veren annelerimiz var sarılık şeker gibi etkenlerden korkarak süt ve mama birlikte götürenler var , bu ihtimale karşılık bir biberon koysak mı valize
yiiaaaa çokkk heyecanlııııı :) izlediklerimden yola çıkıyorum (tecrübeli annelerimizde yazacaktır) hemşireye , 1 kumaş kundak bir de müslin örtü , bir bez , eldiven , alt patikli , üst uzun kollu , içine de yandan bağlanan o gömleklerden(göbek bağı olduğu için), şapka veee bir de çorap. ben hep böyle gördüm , ne oluyor başka 10 lu takımın içinde ? tulum mu ? tulumu koymayacağız sanırım , yada tulumu koyarsak alt üst takımı koymayacağız? bilmiyorum wasnt heyecanlandımBen de emzik koymayacağım muhtemelen, sadece kaşık biberon
Bu arada ben dün yıkamaları ve ütüleri bitirdim. Bik bik minik minik çok minnoş
Şimdii bu 10lu hastane çıkışı almıştım, içinde uzun kollu tulum, alt üst takım, içlik ve kolsuz tulum var giysi olarak. Hangisini hemşireye vereceğiz? Ben hepsini koydum hemşire kendi karar versin diye? Doğru mu sizcee??
meme reddini önlemek için en güzel kaşık biberon katılıyorum güzelim , ama bir biberon bu kardeşiniz koyacak hakkınızı helal edinOnu da şöyle düşündüm kossskoca hastane, bebe emmiyosa sütü içirecek bi yöntemleri vardır herhalde inşallah
Bi tane alıştırma bardaklı mini yenidoğan akışlı biberon almıştım A101'de gezerken denk gelmişti Wee'nin (fotosu aşağıda). Onu atarım diyorum çantaya. Ama galiba en iyisi kaşık biberoon filan.
Eki Görüntüle 3406942
iyi yaptınnn nurbikaaa :) koy gitsin kullanmazsan geri getirirsinAy ben koydum bile
katılıyorum wasntcığım , bende hiç öyle değilim , yeterki sarılık olup yatmasın yavrum oralarda, mama veririz sonra süt hızlanmaya başladıkça mamayı keseriz, yeter ki sağlımız olsunEvet dün dedim daha eşime, bebek doğunca sor da doktora öyle hemen mama al dedim. Mama karşıtı değilim hiç, aboov aç kalması daha kötü, süt gelmezse anında mamakuzenim inat etti sütü getiricem diye, bebiş sarılık oldu.
Koy kardiş koyy için rahat etsinnnnmeme reddini önlemek için en güzel kaşık biberon katılıyorum güzelim , ama bir biberon bu kardeşiniz koyacak hakkınızı helal edin
Şunları koydum + şapka, battaniye,eldiven ama emin değilimm ( bu arada katlanıp hurca tıkıştırınca kırışmış şu an farkettimyiiaaaa çokkk heyecanlııııı :) izlediklerimden yola çıkıyorum (tecrübeli annelerimizde yazacaktır) hemşireye , 1 kumaş kundak bir de müslin örtü , bir bez , eldiven , alt patikli , üst uzun kollu , içine de yandan bağlanan o gömleklerden(göbek bağı olduğu için), şapka veee bir de çorap. ben hep böyle gördüm , ne oluyor başka 10 lu takımın içinde ? tulum mu ? tulumu koymayacağız sanırım , yada tulumu koyarsak alt üst takımı koymayacağız? bilmiyorum wasnt heyecanlandım
Yazdıklarına ek olarak sadece bebek bezi koydum. Tulum çantaya koydum ama hemşireye verilecek çantasına koymadım yayiiaaaa çokkk heyecanlııııı :) izlediklerimden yola çıkıyorum (tecrübeli annelerimizde yazacaktır) hemşireye , 1 kumaş kundak bir de müslin örtü , bir bez , eldiven , alt patikli , üst uzun kollu , içine de yandan bağlanan o gömleklerden(göbek bağı olduğu için), şapka veee bir de çorap. ben hep böyle gördüm , ne oluyor başka 10 lu takımın içinde ? tulum mu ? tulumu koymayacağız sanırım , yada tulumu koyarsak alt üst takımı koymayacağız? bilmiyorum wasnt heyecanlandım
Ay ama mamanın sarılıktan koruma özelliği var mı ki?Evet dün dedim daha eşime, bebek doğunca sor da doktora öyle hemen mama al dedim. Mama karşıtı değilim hiç, aboov aç kalması daha kötü, süt gelmezse anında mamakuzenim inat etti sütü getiricem diye, bebiş sarılık oldu.
mama ve süt birlikte oluyor mu gerçekten?bir de kızlar mart nisan annelerinin gruplarına baktığımda mama veren annelerimiz var sarılık şeker gibi etkenlerden korkarak süt ve mama birlikte götürenler var , bu ihtimale karşılık bir biberon koysak mı valize
Ya bunların güzelliği ne böyleee bayıldımŞunları koydum + şapka, battaniye,eldiven ama emin değilimm ( bu arada katlanıp hurca tıkıştırınca kırışmış şu an farkettim)
Aynen kuzum tulum yedek koymak mantıklı olur sankiYazdıklarına ek olarak sadece bebek bezi koydum. Tulum çantaya koydum ama hemşireye verilecek çantasına koymadım ya
Evett ilk süt çok kıymetliymiş o yüzden kaşık biberon ve pompa götüreceğim ama sezaryende 3 gün sütü gelmeyenler varAy ama mamanın sarılıktan koruma özelliği var mı ki?ilk süt (kolostrum) zaten çok çok az miktarda gelse bile bebişe yeterli oluyormuş. Gelmezse elektrikli pompa ile destekleriz ya aslında mamaya karşı olduğumdan değil sonra anne sütünü istemezse diye korkuyorum
mama ve süt birlikte oluyor mu gerçekten?
Kuzenim yoğun bakımda hemşireydi önceden acemim. Demişti ki bana yoğun bakımda bebeklere bazen mama veriyoruz. Bunu anneye söylemiyoruz üzülüyorlar. Ama çıktıklarında emmeye devam ediyor bebekler. Anlayabilecek durumda olmuyorlar demişti. Ya doktor derse ki beslenmesi lazım yatırıırm o zamanda süt yoksa mama vermek mantıklı gelir bana bilemedim. İnşallah gerek kalmaz. Bol bol sütümüz olurAy ama mamanın sarılıktan koruma özelliği var mı ki?ilk süt (kolostrum) zaten çok çok az miktarda gelse bile bebişe yeterli oluyormuş. Gelmezse elektrikli pompa ile destekleriz ya aslında mamaya karşı olduğumdan değil sonra anne sütünü istemezse diye korkuyorum
mama ve süt birlikte oluyor mu gerçekten?
Bana haftada bir kadın geliyor, gelmese zor olur yani, eşim hastanede kalıyor babası kanser ona bakıyor. Ev araba vs var, tek maaşla bakar eve. Herkes kendi durumuna göre karar verir elbet. Herkesin hayatı farklıBöyle düşünmemeye iten nedenlerim var , ben çalışmazsam maalesef yetişemeyiz, ama eşim her alanda yardımcıdır bana sağolsun , hafta sonları evi birlikte temizliyoruz, akşamları yemek bendeyse bulaşık eşimde oluyor gibi, umarım bebek geldiğinde de bu şekilde devam ederiz , eşim bana bu şekilde anlayışlı yaklaştığı sürece evi geçindir demek de bana ters kalır , bu şekilde mutluyuz biz , ama siz de o şekilde mutlusunuzdur, sonuç olarak herkesin hayat şekli farklı ve bir kalıba sokmak yanlış olur :)
Canım çok güzel olur ya. Ben de bayram izninde hem kendi çantamı hem bebisin çantasını hazırlayacağım.kızlar bayramda bir çoğumuz çanta hazırlayacak konuştuğumuz kadarıyla, şöyle anne ve bebek için gerekli şeyleri bir toparlasak da liste yapsak diyorum? hem fikir alışverişi olur, ben bişileri unutucam gibi duruyor malum b12 out
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?