2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Helal olsun beee kaldı mı böyle gelinlerrrrr

Aaaa Ayşenuuurcuğumm doğru sen de yenidoğan hemşiresisinnn ayy biz niye uzaklarda arıyoruz ayol bilgiyii :))) bize verebileceğin tavsiyeler var mı? seve seve dinleriz

Ayşenurr bizi lütfen bilgilendirrr

Çok tatlısın ya bayıldım gülmekten Allah yardımcın olsun iyi yapmışsın hoşuna gitmese onlar gidince halledersin ne güzel düşünmüşsün gönülleri olsun mama ile ilgili şöyle bi anım var doğum yaptığımda yan odada kızın eşi vs yoktu kız kardeşiyle gelmiş devlet diye herhalde birazda küçük gözü kapalıydı böyle bebeği duysanız yırtınıyor yaktı ortalığı annemler gitti meğersem aç çocuk gecenin tam körü mamada yok ege ü. Hastanesinde eşim gitti nöbetçi eczane buldu aldı verdiler çıt yok yavrucakta yani demem o ki çok kasmayın mahrumiyet bölgesi değilseniz ama tedbirinizi alın benceee ben doğum için evimden 1 ay başka yerde kalcam anksiyetem artıyor mesela bu arada Jou Allah razı olsun inşallah dedikleri gibi bekliyorlardır

Kızlar şöyle bir çikolata beğendim. Tavşan figürü yerine parıltı sembolü düşünüyorum Sena parıltı demek Kuran'da nasıl sizce ? Bunu evde ziyaretimize gelen yakınlarımız için yaptıracağım nasipse. Doğumu devlette düşündüğüm için oraya götürmeyeceğim

Eklentiler

• IMG_20240326_130533.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20240326_130518.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 34
burcuuuu sensin tatlı haklısın akışa bırakmak lazım sanki :) bu arada izmirdesin sanırııım :) bende manisadayım yolun düşerse beklerim her zamann

burcuuuu sensin tatlı haklısın akışa bırakmak lazım sanki :) bu arada izmirdesin sanırııım :) bende manisadayım yolun düşerse beklerim her zamann
Evet ama tedbirini al yani ben kendimi söylemem gerekirse mama almam ama kaşık biberon koycam ya da herşeyide koyabilirim izmire geleceğim için sonuçta uzak evime hem ikizler burcuyum o kadar kararsız olabillirim İzmirdeyim ama karışık biraz git geli ama bende her zaman beklerim yakın zaten çok sağol

Hahahah ikizleri çok şeyapmıyorum malum bizim bebelerde ikizler kaşık biberon aldım onu koyacağım bende teşekkür ederim

Kizlarr biz bugun kontrole gittik. Nst’ye girdim sipa bi dakika durmadi sag olsun kadincagiz kalp atisini bulmak icin ugrasti durdu sonuc olarak her sey normal, iyiydi. 1.5 kilo 38 cm olmus findigim sadece doktor bebegin basinin yine yukarida oldugunu soyledi. 16’sina tekrar randevu verdi eger donmemis olursa hastaneden randevu almamizi istedi sezaryen olabilirsin dedi. Ama daha erken oldugunu dusunuyorum… gecen hafta ucus icin kontrole gittigimde de basi asagidaydi. Cocuk boyuna takla atiyo yeri bol zaar

Pınar her şeyin yolunda olmasına sevindim
Ben de cumartesi gittiğimde doktor daha dönmemiş biraz daha zamanı var ama olmadı sezaryen dedi. 36'ya kadar dönebiliyorlarmış hatta son dakika dönenler bile varmış. Bakalım bebişlerin keyfi ne isteyecek :)

Hiç gerek yok takıntıya, sütün gelmeyince azcık kolostrum yetmiyor, kızımdan tecrübeliyim.
Allah tan mama verdik ve sarılık olmadı.
Aç kalmaya gelmez bebekler, sarılık olunca uyandırıp emzirmekte bile ayrı mesele.
Tabi ,inşallah hemen sütümüz gelir de gerek kalmaz.

Saglikla gelsinler de nasil oldugu hic onemli degil

maşallahhh :) iyi olmanıza çok sevindim Pınar , dönebilir daha tabikii, hayırlısı olsun

Benim yengem de ayni seyi soyledi. İki bebegi de dogdugunda sinirdaydi sariliklari ve mecbur mama vermek zorunda kaldi. Mecbur acsa vereceksin. Ben de bu konuda asla mama vermem demiyorum…

Doğum çantasına bebek için konulacaklar

• 3 adet tulum yada alt üst takım
  • 3 adet body ya da zıbın,
  • 3 çift çorap
  • 2 adet yelek,
  • 2 adet şapka,
  • 2 çift eldiven
  • 2 adet battaniye (biri müslin biri kumaş oalbilir sanki mayıs haziran çok soğuk olmuyor, ama bi tane peluş yada yün koyabiliriz noluuur nolmazzz :) )
  • 3-4 adet yumuşak ağız mendili
  • Yeni doğan bebek bezi ( 30 adet iyi miidir?)
  • Yeni doğanlara özel ıslak alt temizleme mendilleri
  • Alt açma bezi
  • Pişik kremi (gerekli mi tartışılır koymasak da olur sanki:) )
  • Kirli torbası
  • Çarşaf ( hastane beşiğinde yatarken sermek için)
  • Yeni doğanlara uygun uçlu biberon yada kaşık biberon yada şırınga (emzirilemediği durumlarda kullanmak üzere)
  • Eve dönerken kullanacağınız puset(ben pusetin içine minder yaptırdım batar belki diye )
kızlar bebek için şu şekilde sıralayabiliriz sanki ihtiyaçları, var mı ekle çıkar dedikleriniz? ilk sayfaya sabitleyeceğim, bu arada bizi unutmadım anne için de hazırlıyorum :)

Bebişim 30 tane bez koyalım mı ya? O kadar kullanmazsak çok sevinirim

Biz neleri tecrübe edeceğiz bakalım.. amin canım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…