Dün kv gittik. Neyse ben mutfakta sofra kuruyorum. Kızımı da bıraktım yanlarına.
O ara çişi dışına geçmiş onu değiştirmeye oturdum ki. Kv bi hışımla aldı çocuğu elimden. Anne altını değiştiriyorum dedim. Fotoğraf çekilecekmiş kızlarıyla görüntülü konuşuyormuş onlara gösterecekmiş kameradan. Kadın sarıldı çocuğa bırakmıyor. Cişi çıkmış kıyafetine.
Eşim geldi görünce geldi anlatmaya çalışıyorlar yok kafa basmıyor. İlla da kameradan gösterecem foto çekilecem diyor.
Eşim en son bırak çekilsin ya dedi.
Neyse değiştirdim üzerini verdim buna sofra hazırlamaya mutfağa geçtim.
Bastonla zor yürüyen kadın. Belinden bacak ağrısından hareket edemeyen kadın kucağına almış çocuğu mutfağa getirdi onu şöyle yapın bunu böyle yapın diyip duruyor. Anne çocuk düşer sen geç biz hazırlıyoruz dedim. Zorla gönderdim içeri.
5 dk sonra içeri girdim sofra hazır gelin demek için.
Kadın kucağında gezdirmeye çalışıyor ama bildiğin topallayarak. Bu hayat bilgisi dizisinde mennan vardı ya topallayan aynen öyle.
Görimcem sinirle gitti yanına.
Artık düşecek kendisi de çocukta sandalyeden tutunmuş düşmemek için.
Anne napıyorsun senin belin bacağın kaldırır mı. Halin gücün yok napmaya çalışıyorsun neyi ispat etmeye çalışıyorsun dedi.
Nefes nefese yerine zor oturdu.
Eşim de uyardı anne yapma gözünü seveyim bak düşüreceksin. Yazık günah.
Sizle mi biliyorum ben kaç çocuk büyüttüm böyle yaparsanız bi daha almam çocuğunuz da sizin olsun vs bastırdı eşimi.
Kadın deli midir manyak mıdır. Anladık en çok sen anaydın en çok sen baktın harikasın ama bi dur ya.
Bi soluklan kadın. Neyin hırsı bu.
Bıktırdı beni valla.
Çocuk bana sırıtıyor. Ses çıkarıyor beni görünce.
Beni görünce niye gülmüyor ses çıkarmıyor diyor. 2,5 aylık bebek ne bileyim ben.
Resmen rekabet halinde kadın. 76 yaşındasın bi gazını yen şampiyon.
Bi kaç aya köye gidecekler. O zaman bi rahat ederim.
Burnumuzdan getiriyor çünkü.