canım benim öyle oluyorum tam anlattığın gibi ama sabah geciyor aksamları oluyor eğilemiyorum uzanmam gerekiyor elimle hafif masaj yapıyorum eahatlıyorum gibi hissediyorum ama böyle 4 saat sürüyor artma da azalma da olmuyor bu kasılma mı gaz mı anlayamadımTaş kesildiği aman nasıl oluyor benim çok gergim ve böyle nefes alırken bile zorlanıyorsun hareket ettirmiyor bile sanki karnına taş bağlamışlar gibi mi oluyor
Canım evet endol fitile dikkat et doktor zaten hangi durumlarda kullanmak gerektiğini söylemiştir ben mecburi 10 gün her gün kullandım keselerde su azaldı ilacın en büyük yan etkisi maalesef sonra bıraktırdı doktorum Nidilat kullan onun yerine dedi kese suları öyle toparladıKızlar benımde karnım taş gbi akşamları özellikle son 2 gundur, bnada kasılma olursa dıye endol fitil verdi, ayy bnde korktum şmdi agrılarım kasılmamı dıye.
Gerçi karnımda yumru gbi bişey olmuyor
Benimde akşamları aşırı gerginlik oluyor artık ama fark ettim ki yediklerimden gaz oluyor kasılma gibi değil sert ama sürekli sert sertleşip gevşemiyor akşam yemekten sonra hep sert olduğunu fark ettim sanırım akşam porsiyonu fazla yiyorum bir de süt falan içiyorum şişkinlikten benim belki öyle olabilir bir kaç gün takip edin kendinizi anlaşılır diye düşünüyorumcanım benim öyle oluyorum tam anlattığın gibi ama sabah geciyor aksamları oluyor eğilemiyorum uzanmam gerekiyor elimle hafif masaj yapıyorum eahatlıyorum gibi hissediyorum ama böyle 4 saat sürüyor artma da azalma da olmuyor bu kasılma mı gaz mı anlayamadım
Günaydın kuzum.Sanki beni anlattın bende istemeden tutuyorum kaç kere oldu öyle sabah görüyorum ağrım var..şimdi mesela geceler sağa sola dönerken eğer kasıkta ağrım varsa kalkıyorum ve ya ağrım olmasa bile kalkıyorum mecbur alıştırmalıyız kendimizi
Yaa bende de o sıkıntı var nefret ederim gece kalkıp çise gitmekten mecbur kalkıyorum ama bazen direnip uyumaya devam ediyorum çok yorgun olduğumda sabah kasiklarim aciyorama aslında iyi değil çünkü mesanemiz aşağıya gelmeye başlıyormuş doğumda çok zorluyormus bu sefer bide ileriki haftalarda oksurup hapsirinca altına kaçırıyorsun benim başladı hatta arada minnak minnak kaçıyor oksurup hapsirinca kegel egzersizi yapmamız lazım o çok iyi geliyormuş
Ayyy ben de bir tek ben böyleyim sanıyordum. Ben bilinçli yapmıyorum. Yani dönerken uyanıyorum ya aaa dur bi tuvalete gideyim olamıyorum alışmamışım çünkü hiç. Kalksam kalksam 1 kere kalkıyorum. O da az demek kibenimde aynı durum yeni uyandım kasıklarım nasıl ağrıyo
Evet bence de bizim akşam ki o setlik yediklerimizden. Yoksa gün içinde de olurdu herhaldeKızlar benceseymaozle arkadaşımızın bahsettiği sertlik daha farklı . Yani bizim karnımız da sert oluyor diyerek korkmaya gerek olmadığını düşünüyorum umarım yemek ve gazdan dolayı bi gerginlik hepimizde zaten oluyor ve hamile karnı da zaten gergin olur hafta ilerledikçe. Ama o sertlik değil . Arkadaşın dediği hani böyle özellikle erkeklerin bacaklarında baldır kısmında nasıl kas oluyor. Öyle bi sertlikten bahsediyor bence . Ben doktora kasılmayı nasıl anlayacağım diye sorduğum zaman karnının bir yerinde bir anda toplanma olur bi 20-30 saniye kadar ve sana acı verir yani orada bir top olduğunu hissedersin sonra kendini geri bırakır rahatlarsın demişti
canım ben bi ara uyanıyordum gelince, şimdi uyanmıyorum da sabahı beklyor o da çok ağrı yapıyorAyyy ben de bir tek ben böyleyim sanıyordum. Ben bilinçli yapmıyorum. Yani dönerken uyanıyorum ya aaa dur bi tuvalete gideyim olamıyorum alışmamışım çünkü hiç. Kalksam kalksam 1 kere kalkıyorum. O da az demek ki
Aynen canım ben öyle düşünüyorumEvet bence de bizim akşam ki o setlik yediklerimizden. Yoksa gün içinde de olurdu herhalde
canım aklım sendeydi kanamanla ilgili ne dedi perinatolog kan sulandırıcı ilaçlara devam mı kesti mi iğne devam eder sanıyorum amaCanım evet endol fitile dikkat et doktor zaten hangi durumlarda kullanmak gerektiğini söylemiştir ben mecburi 10 gün her gün kullandım keselerde su azaldı ilacın en büyük yan etkisi maalesef sonra bıraktırdı doktorum Nidilat kullan onun yerine dedi kese suları öyle toparladı
bir de aksam insan daha hassas oluyor gündüz daha dirayetli aksamları hersey daha baskın gündüz o kadar yoğun bir sertlik hissetmiyorum bir de eşim gelince benim ağrım sızım artıyor onu görünce karnım bile daha sert oluyur o evden gidince düzeliyor psikolojik de olabilir azıcık da olsa benim içinEvet bence de bizim akşam ki o setlik yediklerimizden. Yoksa gün içinde de olurdu herhalde
Canım perinatolog beyin böbrek kalp ve plesanta ya giden damarların kan alımlarını dinledi ölçümler yaptı doopler olarak da baktı tüm ölçümler normal çıktı raporada yazdı perinatologdan çıkınca kendi tüp bebek doktorum coraspirin hap ve oksapar iğneyi bıraktırdı bundan sonra kullanmayacaksın dedi çok şükür her şey yolunda Allahın izniylecanım aklım sendeydi kanamanla ilgili ne dedi perinatolog kan sulandırıcı ilaçlara devam mı kesti mi iğne devam eder sanıyorum ama
canım oksapar kanama yapmıyor karışmak istemem ama senin yerinde olsam muhakkak iyi bir doktora daha giderdim ben de her ihtimale karşı kullanıyorum oksoparı bebek beslensin diye de haftasıyla tam uyumlu ama iğneye rağmen haftasıyla uyumlu bu yüzden de devam ettireceğim dedi doktorum lütfen iyi bir doktora daha git oksopar için 4000lik kanama yapmaz bebeklerin beslenmesini de güçlendiriyormuşCanım perinatolog beyin böbrek kalp ve plesanta ya giden damarların kan alımlarını dinledi ölçümler yaptı doopler olarak da baktı tüm ölçümler normal çıktı raporada yazdı perinatologdan çıkınca kendi tüp bebek doktorum coraspirin hap ve oksapar iğneyi bıraktırdı bundan sonra kullanmayacaksın dedi çok şükür her şey yolunda Allahın izniyle
Benim de öyle kuzumcanım ben bi ara uyanıyordum gelince, şimdi uyanmıyorum da sabahı beklyor o da çok ağrı yapıyor
Bütün gün yiyoruz ya akşam artık onun çilesibir de aksam insan daha hassas oluyor gündüz daha dirayetli aksamları hersey daha baskın gündüz o kadar yoğun bir sertlik hissetmiyorum bir de eşim gelince benim ağrım sızım artıyor onu görünce karnım bile daha sert oluyur o evden gidince düzeliyor psikolojik de olabilir azıcık da olsa benim için
Bana hem tüp bebek hem perinatolog şöyle dedi oksapar dediğin gibi oksijenden beslenmelerine yarar dedi coraspirin 100 mg çok daha güçlüdür coraspirin hem pıhtılaşma yapmaz hemde bebeğin oksijenlenmesini sağlar dedi asıl kullanılması gereken coraspirin dedi. Perinatolog ben olsam coraspirin kullandırırım sana oksaparı keserim dedi bunu tüp bebek doktoruna da söyleyeceğim dedi. Tüp bebek doktorum beni aradı hem corasiprin hem oksapar kullanmayacaksın gerek yok dedi. Önceki kayıplarımı her iki doktor da biliyor. Yarın bakalım tüp bebek doktorumla randevum var olmadı yine bir sorayım şuan kanama kesildi en azından corasiprin kullansam diyeceğim. 2 hafta sonra yine perinatolog detaylı ultrason yapacak yine çağırdı inşallah bir şey olmaz. Kanamanın okspardan olduğunu söylediler rahim içinde kanama alanı yok ama rahimde damar çatlamadı olduysa oksapar kanama yapar sızıntı gibi dedi benimde sızıntı gibiydi zatencanım oksapar kanama yapmıyor karışmak istemem ama senin yerinde olsam muhakkak iyi bir doktora daha giderdim ben de her ihtimale karşı kullanıyorum oksoparı bebek beslensin diye de haftasıyla tam uyumlu ama iğneye rağmen haftasıyla uyumlu bu yüzden de devam ettireceğim dedi doktorum lütfen iyi bir doktora daha git oksopar için 4000lik kanama yapmaz bebeklerin beslenmesini de güçlendiriyormuş
sana 20. haftanda erken yapıldı doplerle kan akışına buna karar vermek için erken daha 26-27 den önce karar verilemez dendi bana
Benim gebelikten önce de vardı gece tuvalet alışkanlığım, şimdi damla gelse anlayip kalkıyorum çünkü uyuyamiyorum başka türlüAyyy ben de bir tek ben böyleyim sanıyordum. Ben bilinçli yapmıyorum. Yani dönerken uyanıyorum ya aaa dur bi tuvalete gideyim olamıyorum alışmamışım çünkü hiç. Kalksam kalksam 1 kere kalkıyorum. O da az demek ki
Canım kafama takıldı takıldı doktorumu aradım konuştum yarın zaten randevumuz var kan sulandırıcıya kısa süreliğine ara verdirdim tekrar tabiki başlatacağım doğuma kadar da kullanacaksın dedi. Detaylı ultrason sonuçlarını inceledim o yüzden kısa bir süre kan sulandırıcı kesmem gerekiyor ondan kestim yine başlayacağız dedi. Rahatladım ben yanlış anladım o zaman ben bir daha hiç kullanmayacağım sandım olarak anladım dedim oda yok yok öyle olur mu doğuma kadar devam dedi ama kısa bir süre kullanmayacağız dedi. Önceden de 8. Hafta da böyle kesmişti 12. Haftada yine başlamıştım yine bi kanama olmuştucanım oksapar kanama yapmıyor karışmak istemem ama senin yerinde olsam muhakkak iyi bir doktora daha giderdim ben de her ihtimale karşı kullanıyorum oksoparı bebek beslensin diye de haftasıyla tam uyumlu ama iğneye rağmen haftasıyla uyumlu bu yüzden de devam ettireceğim dedi doktorum lütfen iyi bir doktora daha git oksopar için 4000lik kanama yapmaz bebeklerin beslenmesini de güçlendiriyormuş
sana 20. haftanda erken yapıldı doplerle kan akışına buna karar vermek için erken daha 26-27 den önce karar verilemez dendi bana
Kızlar o sertlik ve doğum zamanı seertliği çok farklı şeyler. Gerginlik değil de gerçekten taş gibi oluyor karın. Tahtaya vurur gibi ses çıkacak duruma geliyor.Kızlar aynen benim de öyle akşamları yemekten sonra sert oluyor. Göbeğim sertleşiyor. Ama gazdan oluyor gaz çıkarınca biraz rahatlıyor kesinlikle yediklerimizle alakalı. Mesela şuan hiçbir sıkıntı yok o rahatsızlık yok yani. Eğer ki kasılma olsa mutlaka anlarız ya. Ama aşırı merak ediyorum o kasılmayı öğrenmek lazım.
Ahhh canım aynı sorun bende de var. Buda bende idrar yolu enfeksiyonu yapıyor gece kalkamıyorumGünaydın Kızlar
Ben galiba geceleri istemeden çişimi tutuyorum. Yani bilinçli değil ama öyle sık kalkmıyorum sabah da karnımı ağrıtıyor. Bu benim genel sorunumda tutma sorunu şimdi hamilelikte başıma bela olduhalbuki gece boyu kaç kere kalkıyorum sağdan sola dönerken bile uyanıyorum sürekli uyanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?