normal artık galiba rahim hazırlıyor kendini diyordu şubat anneleri amacanım nasıl bir his benim karnım hep taş gibi akşamları o hep kasılma mı anlamıyorum
Akşamları benim öncesindede oluyordu yediklerimizden mide de baski gösteriyordu ama bu gün içindede akşam gibi hatta daha sert ve taş gibi oluyor karnım birde doktorum bana kasılmayı tarif etmişti karnımı tutmuştu sonra bıraktı böyle olur dedi ve öyle hatta uzun süre oluyor
kızlar benim midemde özellikle sağ gögsümün altında sertleşme oluyor oraya taş oturmuş gibi oluyor o kasılma olabilir mi ama bebekle hiç alakası olmayan bir yer çok uzaklar göbeğimin 7 parmak üstü nerdeyse ama çok ağrı yapıyor kasılma bu kadar yukarda ve tek taraflı olabilir mi
Canım kasılma olsa karnın çook çok sert olur kasılma mı diye hissettiğinde karnına hafif dokun içe batıyorsa bana göre o kasılma değil. Ben mesela bir gece acile gittim istanbul dışındaydım başka sebepten gittim ama karnım da sertti gaz sertliğiydi doktora dedim bu kasılmamı şöyle bi dokundu göbek altıma hayır dedi. Bastırdığında içe battı. Bunun nesi kasılma dedi. Ama tabi kendi doktorumda da teyit ettiricem. Bide burada araştırmıştım herkes bu şekilde yazmıştı
O zaman arada kasılma ve sertleşme olması normal , sık sık oluyorsa ve ağrı devamlıysa özellikle kanama olmuşsa önemli galiba . Senin randevun ne zaman kuzum
Canım sen de söylüyorsun hurafe işte sadece . Saçın bebekle ilgisi yokki ben kestirmek için doğumdan sonrayı bekliycem galiba yine de :) olaya inanmasam da kendi kendime takarım ben ,
normal artık galiba rahim hazırlıyor kendini diyordu şubat anneleri amacanım nasıl bir his benim karnım hep taş gibi akşamları o hep kasılma mı anlamıyorum
Akşamları benim öncesindede oluyordu yediklerimizden mide de baski gösteriyordu ama bu gün içindede akşam gibi hatta daha sert ve taş gibi oluyor karnım birde doktorum bana kasılmayı tarif etmişti karnımı tutmuştu sonra bıraktı böyle olur dedi ve öyle hatta uzun
Benimde iş yerinde 16. Haftada başlamıştı ben doktorumdan rapor hakkımı doldurduğum için çalışmak zorundaydım işe gideceğim günün akşamı kanamayla hastanede kalınca heyet raporu verdiler doktorum ayakta durmamı istemiyor yani sizde keşke rapor falan alabilseniz ya da detaylıca bu şikayetleri bir doktora daha söyleseniz baya yürüyemeyecek duruma geliyorum diyorsunuz
evet alacağım rapor çalışmayacağım bir süre kendi doktoruma bi gideyim pazartesi yada Salı okunla detaylı konuşup ne olduğunu anlayıp ona göre karar veririz heyetide verir sonrasında inşallah siz aylık mı alıyorsunuz heyet 45 günlük mü
canım benim öyle oluyorum tam anlattığın gibi ama sabah geciyor aksamları oluyor eğilemiyorum uzanmam gerekiyor elimle hafif masaj yapıyorum eahatlıyorum gibi hissediyorum ama böyle 4 saat sürüyor artma da azalma da olmuyor bu kasılma mı gaz mı anlayamadım
Benimde öyle oluyordu akşamları yediklerimden oluyordu o rahatsız ediyordu hatta yatarken zorlanıyordum ama sabah yumuşamış şekilde kalkıyordum gün içindede başka rahatsızlığım olmuyordu bu bahsettiğim şey ayın 18 inde beri olan ayrı gün içindede oluyor ve karnım genel olarak sert gergin oluyor birde yer yer böyle yumru gibi sertlikler oluyor bir süre duruyor geçiyor benek zannediyordum ama değilmiş
O zaman arada kasılma ve sertleşme olması normal , sık sık oluyorsa ve ağrı devamlıysa özellikle kanama olmuşsa önemli galiba . Senin randevun ne zaman kuzum
18. haftamda gittiğimde bana 20. haftadan sonra yavaş yavaş kasılmaların olacak dedi ama ben o gün sormadım nasıl bişey diye ve daha hissetmedim. 31 ekimde randevum notumu aldım mutlaka soracağım nasıl bişey diye.
Ya karnımız artık geriliyor sertleşmesi normal de kasılmayı inan henüz bilemiyorum
Ben dökülme için kestirmek istemiyorum uzanınca eşarpı kapatmak bana zor oluyor saçlarım kalın olduğu için baya zorluyor ama mecbur beklicem..rüyayı bile kafaya takan biriyim ben
Kızlar bence seymaozle
arkadaşımızın bahsettiği sertlik daha farklı . Yani bizim karnımız da sert oluyor diyerek korkmaya gerek olmadığını düşünüyorum umarım yemek ve gazdan dolayı bi gerginlik hepimizde zaten oluyor ve hamile karnı da zaten gergin olur hafta ilerledikçe. Ama o sertlik değil . Arkadaşın dediği hani böyle özellikle erkeklerin bacaklarında baldır kısmında nasıl kas oluyor. Öyle bi sertlikten bahsediyor bence . Ben doktora kasılmayı nasıl anlayacağım diye sorduğum zaman karnının bir yerinde bir anda toplanma olur bi 20-30 saniye kadar ve sana acı verir yani orada bir top olduğunu hissedersin sonra kendini geri bırakır rahatlarsın demişti
Evet bende hem sertlik artiyor diyeyim hemde gerginlik oluyor gün içerinde oluyor bu ve evet o top gi durumdanda oluyor bir yer ki bu yer değişiyor hep aynı yer değil bir sertlik oluyor yumru gibi bir süre duruyor ne kadar sürdüğünü takip etmemiştim bebek zannediyordum çünkü sonra geçiyor bir süre sonra başka yerde ama günde bu durum 5 kez falan oluyor
Kızlar detaylı ultrason için Ali Ekiz hocayı duydunuz mu hiç ? 2800 TL dedi. Ben YouTube karşılaşmıştım o hocayla, aslında yorumları güzel ama bilemedim
Kızlar detaylı ultrason için Ali Ekiz hocayı duydunuz mu hiç ? 2800 TL dedi. Ben YouTube karşılaşmıştım o hocayla, aslında yorumları güzel ama bilemedim
Bizim grupta giden anneler vardı bebeğe güzel bakıyor ama çok suratsız o kadar para veriyoruz insan yerine koymuyor doğru düzgün demişti giden anneler canim
18. haftamda gittiğimde bana 20. haftadan sonra yavaş yavaş kasılmaların olacak dedi ama ben o gün sormadım nasıl bişey diye ve daha hissetmedim. 31 ekimde randevum notumu aldım mutlaka soracağım nasıl bişey diye.
Ya karnımız artık geriliyor sertleşmesi normal de kasılmayı inan henüz bilemiyorum
Ben 2-3 defa yaşadım galiba. Çünkü göbeğimin bi sağ tarafı şişti kaldı sol aşağıda yumuşaktı. Ben bebek sanıp dokundum şiş yere sonra düzeldi. Aynı şekilde bi de sol tarafta oldu. Sol çok şiş sert sağ yumuşak inik halde. Ama bunlar olduğunda ben hiç ağrı sancı hissetmedim. Kendim dokununca da indi içeri doğru diye bebek sanmıştım. Geçen hafta başında oldu bunlar. 17. Hafta civarları. Benim de 3 kasımda detaylı var.
Ben dökülme için kestirmek istemiyorum uzanınca eşarpı kapatmak bana zor oluyor saçlarım kalın olduğu için baya zorluyor ama mecbur beklicem..rüyayı bile kafaya takan biriyim ben
Dökülme gebeliğin ilk haftalarında çoktu sanırım vitaminlerin etkisinden azaldı şimdiki duruma şükür ediyorumbazen diyorum eskiden nasıl uzun saçlarıma bakıyordum şimdi hemen kestirmek istiyorum