Magnezyum azaltir insallah canim onu kasilmalar icin veriyolar zatenBenim günde rahat 5 6 kez hatta daha fazla bile olabilir oluyordu bende bebek zannediyordum gerginlik hissediyordum belli yerlerde sertlik oluyordu yumru gibi ama dün ve bugün bütün karnım ağrıdı taş gibi sert oldu hareket bile edemedim öyle olunca bugün gittim acile ve kasılmaların var dedi magnezyum ve prpgestan başladı bu sonraki haftalarda risk dedi ama hafta içi kendi doktoruma gideceğim daha detaylı değerlendirir durumu çok korkuyorum
Evet evet aynen benim de öye oluyor uzun sürmüyor ama batıp çıkıyor veya rahatsız edici hafif bir sızlama okadar. Olabilir canım bende bu hafta kabızlık çekmeye başladım. Karnım şuan gazdan sert yani. Doktor demişti bana ileride organlarını sıkıştıracak ağrıların olacak vs hangi organımı sıkıştırıyor ne oluyor bütün ağrılar birbirine giriyorBak şimdi ben namaz kılınca vajinamda dışdan yine sızladı hatda uzandım haraket edince ufaktan sızlıyor doktorum dedi bazen bağırsakla alakalıda ola bilir bebek büyüdükce her yerine vuruyor.
Canım sen kendi doktoruan git o sana daha detaylı bilgi verir. En kötü erkene çek randevunu. Ben öyle acil de bir doktora gittim şehir dışındaydım. Doktor beni bayağı korkuttu apar topar istanbula geldim kendi doktoruma göründüm. çok şükür bişey yoktu. Kafanı hiiiiç bulandırmadan seni takip eden doktorun görsün.Magnezyum ve progestan başladı ben hiç kullanmamıştım progestan sonraki haftalarda risk olur bu Erken kasılmalar dedi malesef kendi doktoruma yazdım durumu kullan hafta içi göreyim bir seni dedi bakalım ne diyecek çok korkuyorum birde çalışıyorum
Benim biraz fazla oluyor ama sanırım benim 18 inden beri karnımda sertlikler gerginlikler oluyor ayakta durunca bir iş yapınca artıyor ve yürüyemeyecek duruma geliyor eğilip kalkmak bile güç olmuştu ben anlamadım ilk başta karın ağrısı idrar yolu enfeksiyonu düşündüm baktık oda iyi olunca düşmüş değeler gayet iyi anlam veremedim büyüyor düşündüm 18 inde işte böyle yer yer sertlikler yumru gibi ama ağrı yapmayan ama gerginlik hissettiren sertleşmeler oldu yer değiştiriyor hep bende bebek zannettim bilemedim ama gümde 5 6 kes rahat oluyordu bu kadar çok olması korkuttu beni açıkçasıCanım 20. Haftadan sonraki kasılmaları sürekli devam etmiyorsa ve nst de sancı çıkmıyorsa normal kabul ediyorlar doktorumun dediğine göre rahim 20. Haftadan itibaren kasılmayı öğrenir belli aralıklarla kasılır rahimi doğuma hazırlar demişti. Ama 20. Haftadan önceki kasılmaların doktor tarafından takip edilmesi gerekiyor tabiki onu en iyi doktor söyler ne yapılmadı gerek diye bana mesela progestan kullandırıyor bir de rahim kasılmasını önleyen Nidilat diye bir ilaç kullanıyorum günde 3 kez 6 saat arayla bir de aşırı kasılmam olursa yine doktorumun tavsiyesiyle endol makattan fitil kullanıyorum ama hepsi doktorumun önerdikleri o yüzden doktorun sana ne yapman gerektiğini söylüyorsa o şekilde ilerle
Benimde öyle oluyor ama bence hepimizin böyleyse normaldir yaaa, takmayalım bence yaaSabah sert olmuyor sadece akşamlar..aman zaten 5 aydır yatıyorum birde bu çıkmasın başıma
Bu kasılmalar ileriki haftada risk oluşturur erken doğum ve tahim ağzı kısalması açılması için dedi magnezyum ve progestan başladı beni tamamlayan acil doktoru yalnız bu kendi doktoruma haber ettim durumu hafta içi gideceğim bakalım ne diyecek rapor alıp çalışmamayı düşünüyorum ben hemşireyim ve nöbet tutuyorum birdeGeçmiş olsun, ne dedi doktor? Benim okuduğum kadarıyla normal falan diyorlardı
Taş kesildiği aman nasıl oluyor benim çok gergim ve böyle nefes alırken bile zorlanıyorsun hareket ettirmiyor bile sanki karnına taş bağlamışlar gibi mi oluyorBenim de karnım çok ağrıyor bir kaç gündür arada taş kesiliyor birşey var mıdır bende mi gitsem korktum bak şimdi
İnşallah iyi gelir bakalım başladım bugün şöyle bu durumu yaşarsanız anlarsınız demek ki olmamış sizde çünkü bariz kendini belli ettiriyorYarın sabah iyice bakıcam bende genelde o kadarda aslında dikkat etmiyordum ama ben şimdi okudum 20 haftadan sonra zaten ufak ufak olması normalmış rahim hazırlanıyormuş..ama bak şimdi sana yazmış ilaçlar iyi gelicek
İnşallah şase şeklinde verdi suda eriyen inşallah işe yararMagnezyum azaltir insallah canim onu kasilmalar icin veriyolar zaten
Bak aynısı sendede var canım..hiç korkma..bendede kabızlık olunca daha çok batıyorEvet evet aynen benim de öye oluyor uzun sürmüyor ama batıp çıkıyor veya rahatsız edici hafif bir sızlama okadar. Olabilir canım bende bu hafta kabızlık çekmeye başladım. Karnım şuan gazdan sert yani. Doktor demişti bana ileride organlarını sıkıştıracak ağrıların olacak vs hangi organımı sıkıştırıyor ne oluyor bütün ağrılar birbirine giriyor
Bencede takmayak yoksa kötüyü çağırıyoruzBenimde öyle oluyor ama bence hepimizin böyleyse normaldir yaaa, takmayalım bence yaa
Aynen bende bire bir aynı KBB ye gittim norolojiye git dedi ama parol dışında bişey kullanamazsın sinüzit değil boyun düzlesmesinden yada migren olabilir dedi.kızlar benim her gün başım ağrıyor bakın abartmıyorum size her günilaçta içmiyorum bununla yaşamaya çalışıyorum resmen ama dayanacak gücüm kalmadı boyun düzleşmem vardı zaten hamile olmadan öncede hafta da 1-2 kez tutardı başım ağrı kesiciyle hallederdim şimdi hormonlar tuz biber oldu sanırım denemediğim şey kalmadı var mı tavsiyeniz? başka bir sebepten olamaz dimi? Nörolojiye gitsem vermek isteyeceği ilaçlar hamileliğe uygun olmayacak zaten
Aynen ya bende aynı şeyleri yaşıyorum eşimde ufak ufak bişeyler yap yürü vs derken zaten ben yatmayı kendim de beceremeyen biriyim sürekli kalkmış oturuyo olarak buluyorum kendimi artık.. sorada korkuyorum vicdan azabı çekiyorum bişey olur mu yanlış mı yapıyorum diye.. benimde kanama alanım o yüzden iki aydır bir cm kaldı galiba .. doktor sizi kaç hafta bir kontrole çağıyor ?Kızlar birsey soracağım şimdi ben yatmaya devam edeceğim ama eve yürü sürekli yatma otur pozisyonda kalabilirsin 20 dk olmak şartıyla dedi, ama ben çok korkuyorum eşimde yürü diyor sürekli hadi kalk diyor. Bende korkuyorum ne yapayim sizce. Yürümeyi bilmeyen çocuk gibiyim yürüyünce dizlerim titriyor
Canım iki haftada bir şikayetim olursa haftada bir. Ama bu zamana kadar hep 2 haftada bir olduAynen ya bende aynı şeyleri yaşıyorum eşimde ufak ufak bişeyler yap yürü vs derken zaten ben yatmayı kendim de beceremeyen biriyim sürekli kalkmış oturuyo olarak buluyorum kendimi artık.. sorada korkuyorum vicdan azabı çekiyorum bişey olur mu yanlış mı yapıyorum diye.. benimde kanama alanım o yüzden iki aydır bir cm kaldı galiba .. doktor sizi kaç hafta bir kontrole çağıyor ?
Öyle yapacağım canım bakalım ne diyecek inşallah normaldir heeşey yolundadırCanım sen kendi doktoruan git o sana daha detaylı bilgi verir. En kötü erkene çek randevunu. Ben öyle acil de bir doktora gittim şehir dışındaydım. Doktor beni bayağı korkuttu apar topar istanbula geldim kendi doktoruma göründüm. çok şükür bişey yoktu. Kafanı hiiiiç bulandırmadan seni takip eden doktorun görsün.
B Buddy x sayende gördüm canım teşekkürler. Yağmur çok geçmiş olsun, hiçbir şey sağlığından önemli değil. 6 aydan fazla çalışmışsan eğer iş kanununa bağlıysan ve 30'dan fazla çalışan varsa işe iade davası açar kazanırsın ve işine geri dönersin. Eğer memur statüsünde isen detayları çok bilmiyorum ama yine görevi iade davası açıp kazanırsın. Bence verecekleri kıdem yerine işini geri al kıdem tazminatı zaten verecekler mahkeme sonunda fazlasıyla. Arabulucuya bile başvurup daha fazla ödeme alabilirsin. Ben olsam kabul etme derdim. Acil ihtiyaç varsa o ayrı ama eğer öyle bişey yoksa hemen işlemlere başlaCanım öncelikle stres yapmamaya çalış. Neden böyle aptalca bir durumla seni karşı karşıya bıraktılar asla anlayamadım heyet raporu sonuçta 3 hekim onayından geçen bir rapor ve sağlık bakanlığından denetime geldiklerinde senin sonuçta serklajlı riskli bir gebeliğin olduğu belli hastane başının belaya girmesini istemiyor adla bu nedenle çoğu hastane heyet bile vermiyor açıkça söylüyor denetim olursa başımız belaya girer diye sen böyle bir durumda heyet aldıysan iş yerinin buna bir şey deme halkı olduğunu sanmıyorum. Senin çalıştığın koşulları durumu ik kurallarını tabi bilmiyorum. Ama bende özel sektörde çalışıyorum ve köklü bir bankadayım bizde hamile bir çalışanı işten çıkarmak bile yasak ben 40 gün tek hekim raporumu doldurdum üstüne 21 gün heyet aldım o bitti üstüne bugün tam rapor bitimi yine kanama geçirdim rabbim korusun 45 gün daha heyet verdi doktorum ve ben şirkete sadece heyetin fotoğrafını yolladım tamam geçmiş olsun bir ihtiyaç anında haber verin dediler. Yani olması gereken bu seni böyle zorla işten çık çıkmazsan biz şöyle yapacağız falan böyle bir hakları var mı Allah aşkına. Burada avukat arkadaşlar var Bilmiyorum bilginiz dahilinde konular mı P PembeBiKuzu arkadaşımız var biri daha vardı avukat hatırlayamadım @paris2023 den miydin canım bir fikir olur en azından hakkınızı ararsınız çok kınadım yani sizi böyle bir duruma sokmaları özellikle serklajlı çok hassas bir konu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?