Ben yiyordum faydalı diye. Onun da her şeyde olduğu gibi fazlası zararlıdır canım heralde .
Ben geçen gün bir büyük yedim vallaKızlar diğer gruplarda nar a takmış durumdalar. Düşük yapıyor diye. Siz böyle birşey duydunuz mu?
Canım orası bebekle ilgili kasılma olabilecek bir yer gibi gelmedi bana anladığım kadarıyla. Orada safra kesesi var diye biliyorum ben .kızlar benim midemde özellikle sağ gögsümün altında sertleşme oluyor oraya taş oturmuş gibi oluyor o kasılma olabilir mi ama bebekle hiç alakası olmayan bir yer çok uzaklar göbeğimin 7 parmak üstü nerdeyse ama çok ağrı yapıyor kasılma bu kadar yukarda ve tek taraflı olabilir mi
Konudan bağımsız olarak 1000 TL mi olmuş oksaparcanım coraspirin için veririz ama ortalığı yangın yerine döndürebiliriz asla vermiyoruz dedi benim de doktorlarım tamamiyle zıt görüşteler o zaman oksapar kanama yapmaz zaten etkisi kısa süreli dediler bir de oksapar 1000 tl corasprin 50 tl arada ciddi fark var neden iğne olalım hem manevi zor hem maddi zor benim doktorum daha iyi bilir diye söylemiyorum hatta senin ki tüp bebek uzmanı daha da biliyor olabilir ama ciddi fikir ayrılıkları var tam içine sineni yap canım iyi bir farklı doktora daha danış derim
Bir önceki gebeliğim de diyetisyen söylemişti bana ilk 3 aylık dönemde önermeyşz nar, greyfurt bir şey daha vardı sanki unuttum şimdi, kanı sulandırdığı için. Ama bizler 3 aylık dönemi geçtik az az yesek birşey olmaz benceKızlar diğer gruplarda nar a takmış durumdalar. Düşük yapıyor diye. Siz böyle birşey duydunuz mu?
Anladım canım. Ben hiç öyle olmadım öyle 2-3 defa olması da normal aslında. Ben şimdi yanımda doğum yapmış arkadaşımla konuşuyorum. Bebek büyüdükçe karında sertlik oluyor hatta oraya buraya sırtını dayıyor vs dedi ve karın zaten büyüdükçe geriliyor dedi. Ama kasılma yaşamadım sanırım dedi. Ya da o da kasılmayı böyle adlandırıyor bilmiyorumBen 2-3 defa yaşadım galiba. Çünkü göbeğimin bi sağ tarafı şişti kaldı sol aşağıda yumuşaktı. Ben bebek sanıp dokundum şiş yere sonra düzeldi. Aynı şekilde bi de sol tarafta oldu. Sol çok şiş sert sağ yumuşak inik halde. Ama bunlar olduğunda ben hiç ağrı sancı hissetmedim. Kendim dokununca da indi içeri doğru diye bebek sanmıştım. Geçen hafta başında oldu bunlar. 17. Hafta civarları. Benim de 3 kasımda detaylı var.
Canım bu da aynı maydonoz gibi bence. Geçende doktorun birisi diyordu ya hani koca bir bahçe dolusu yemeyeceğinize göre herhangi bir zararı yok diye. Aynı şey. Haftada 1-2 kere nar yemekten ben bir şey olacağını sanmıyorum yahuKızlar diğer gruplarda nar a takmış durumdalar. Düşük yapıyor diye. Siz böyle birşey duydunuz mu?
45 günlük alıyorumAkşamları benim öncesindede oluyordu yediklerimizden mide de baski gösteriyordu ama bu gün içindede akşam gibi hatta daha sert ve taş gibi oluyor karnım birde doktorum bana kasılmayı tarif etmişti karnımı tutmuştu sonra bıraktı böyle olur dedi ve öyle hatta uzun
evet alacağım rapor çalışmayacağım bir süre kendi doktoruma bi gideyim pazartesi yada Salı okunla detaylı konuşup ne olduğunu anlayıp ona göre karar veririz heyetide verir sonrasında inşallah siz aylık mı alıyorsunuz heyet 45 günlük mü
Heh aynısı bendee geçen haftaya kadar ittiriyo saniyodum megerse degilmisKızlar kasılma olayını çözdum ben şimdi
Bnım oğlumda son haftalarda böyle sanki ayaklarını dayayıp poposunu ittirıyormuş sanıyordum megersem kasılma oymuş
Ve çok acıyordu, ittirıyordu poposuyla taş gbı oluyor, 10 sanıye sonra sönüyordu.
Şimdi anladım tamam, bnım o sekılde değil şuan çok şukur
Anladım canım. Ben hiç öyle olmadım öyle 2-3 defa olması da normal aslında. Ben şimdi yanımda doğum yapmış arkadaşımla konuşuyorum. Bebek büyüdükçe karında sertlik oluyor hatta oraya buraya sırtını dayıyor vs dedi ve karın zaten büyüdükçe geriliyor dedi. Ama kasılma yaşamadım sanırım dedi. Ya da o da kasılmayı böyle adlandırıyor bilmiyorum
Kuzum bendede sağda vuruyordu şimdi bazen solda oluyor bazen göbeğin altında..hatda sanki 2 tane çocuk taşıyorum gibi her yerden hiss ediyorumKızlar hareketini hissedenlereya da ikinci gebeliği olanlara sorum var, ben ilk zamanlar hep solumda hissettim hareketlerini 2 gün falan önce miydi tam hatırlamıyorum sağda da hissetmeye başladım. Bugün ise bir sağdan vuruyor bir soldan. Artık eşim de elini koyduğunda daha net hissediyor güçlendi ama bu sağdaki atmalar bebektir değil mi başka bir şey değildir herhalde çok saçma bir soru biliyorum ama ne bileyim ilk tecrübem o yüzden anlamaya çalışıyorum ben de. Bir de hep çok uyuyorlar anne karnında diyorlar ya ama bugün hep çok hareketli vurup duruyor ters giden bir şey yoktur değil mi uyumuyor sanki hiç
O zaman farklı yerlerde hareket etmesi normaldir değil mi gerçi sonuçta bu çocuk tek bir uzuvdan ibaret değil kafası iki kolu iki bacağı dirsekleri dizleri elleri ayakları aynı yerde olacak değil dimi farklı yerlerden vurması çok normaldirKuzum bendede sağda vuruyordu şimdi bazen solda oluyor bazen göbeğin altında..hatda sanki 2 tane çocuk taşıyorum gibi her yerden hiss ediyorumben gece uyumaya giderken vuruyor ama bütün günü diğil bende yani çok sık sık hiss etmiyorum yani mesela ayakta olarken hiss etmiyorum
Benim de bi sağda bi solda bi daha üstte bi daha aşağıda oluyor canım. Gece aynı şeyi yaşadım. Wc kalkmıştım . Hareket ediyordu sürekli sanki çırpınıyor gibi geldi. Hiç o kadar aktif olmamıştı. Sabaha kadar düşünmekten uyuyamadım bişey mi var diye. Şimdi de hareket etmiyor sabahtan beri neredeyse.Kızlar hareketini hissedenlereya da ikinci gebeliği olanlara sorum var, ben ilk zamanlar hep solumda hissettim hareketlerini 2 gün falan önce miydi tam hatırlamıyorum sağda da hissetmeye başladım. Bugün ise bir sağdan vuruyor bir soldan. Artık eşim de elini koyduğunda daha net hissediyor güçlendi ama bu sağdaki atmalar bebektir değil mi başka bir şey değildir herhalde çok saçma bir soru biliyorum ama ne bileyim ilk tecrübem o yüzden anlamaya çalışıyorum ben de. Bir de hep çok uyuyorlar anne karnında diyorlar ya ama bugün hep çok hareketli vurup duruyor ters giden bir şey yoktur değil mi uyumuyor sanki hiç
Canım çok şükür birkaç gündür bende hissediyorum hareketini ama yeri sürekli değişiyor. Bu haftalarda bebeklerin anne karnında takla falan attığını düşünecek olursak çok normal benceKızlar hareketini hissedenlereya da ikinci gebeliği olanlara sorum var, ben ilk zamanlar hep solumda hissettim hareketlerini 2 gün falan önce miydi tam hatırlamıyorum sağda da hissetmeye başladım. Bugün ise bir sağdan vuruyor bir soldan. Artık eşim de elini koyduğunda daha net hissediyor güçlendi ama bu sağdaki atmalar bebektir değil mi başka bir şey değildir herhalde çok saçma bir soru biliyorum ama ne bileyim ilk tecrübem o yüzden anlamaya çalışıyorum ben de. Bir de hep çok uyuyorlar anne karnında diyorlar ya ama bugün hep çok hareketli vurup duruyor ters giden bir şey yoktur değil mi uyumuyor sanki hiç
Tabi normal ben Allah'tan bunları takmıyorum kafamaO zaman farklı yerlerde hareket etmesi normaldir değil mi gerçi sonuçta bu çocuk tek bir uzuvdan ibaret değil kafası iki kolu iki bacağı dirsekleri dizleri elleri ayakları aynı yerde olacak değil dimi farklı yerlerden vurması çok normaldirama hiç uyumuyor sanki benim de önceden kahvaltı sonrası bir de yattığımda hissediyordum ama sanki bugün içimde savaş halinde biraz duruyor hop geri başlıyor
Ben de yiyorum kuzum hatta aksine iyi diye de biliyorum açıkçasıYok artık yani ben nar yiyorum hiç duymadım bu güne kadar
e tabi olabilir. Ben şuana kadar toplasan 2 nar yemişimdirBen yiyordum faydalı diye. Onun da her şeyde olduğu gibi fazlası zararlıdır canım heralde .
İşte hareket etse dert etmese dertTabi normal ben Allah'tan bunları takmıyorum kafamasonuçta çocuk var tabi her yere vurucak..ama bak ne güzel haraket ediyor..ben artık ayakta oluncada hiss etmek istiyorum
Ben de yiyorum kuzumBen geçen gün bir büyük yedim vallaçok da severim yaniii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?