2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Canım orası bebekle ilgili kasılma olabilecek bir yer gibi gelmedi bana anladığım kadarıyla. Orada safra kesesi var diye biliyorum ben .

Kızlar kasılma olayını çözdum ben şimdi
Bnım oğlumda son haftalarda böyle sanki ayaklarını dayayıp poposunu ittirıyormuş sanıyordum megersem kasılma oymuş
Ve çok acıyordu, ittirıyordu poposuyla taş gbı oluyor, 10 sanıye sonra sönüyordu.

Şimdi anladım tamam, bnım o sekılde değil şuan çok şukur

Konudan bağımsız olarak 1000 TL mi olmuş oksapar benim doktorum da kayıplarımdan dolayı sonuna kadar hep oksapar hemde coraspirin kullanacaksın dedi, en son gittiğimde sormuştum, birde yaş ile de mi alakalı bilmiyorum, yaşımı sordu yok yok kullanalım dedi, iki gün önce oksapar 0.400 lük aldım 3 kutu raporlu, 16 tl ödemesi çıktı sizlerde de böyle mi, ilk 2 ay hiç ödememiştim
Birde bu aydan sonra heyet raporu almam gerekiyormuş raporlu almam için
Kızlar diğer gruplarda nar a takmış durumdalar. Düşük yapıyor diye. Siz böyle birşey duydunuz mu?
Bir önceki gebeliğim de diyetisyen söylemişti bana ilk 3 aylık dönemde önermeyşz nar, greyfurt bir şey daha vardı sanki unuttum şimdi, kanı sulandırdığı için. Ama bizler 3 aylık dönemi geçtik az az yesek birşey olmaz bence

Anladım canım. Ben hiç öyle olmadım öyle 2-3 defa olması da normal aslında. Ben şimdi yanımda doğum yapmış arkadaşımla konuşuyorum. Bebek büyüdükçe karında sertlik oluyor hatta oraya buraya sırtını dayıyor vs dedi ve karın zaten büyüdükçe geriliyor dedi. Ama kasılma yaşamadım sanırım dedi. Ya da o da kasılmayı böyle adlandırıyor bilmiyorum

Kızlar diğer gruplarda nar a takmış durumdalar. Düşük yapıyor diye. Siz böyle birşey duydunuz mu?
Canım bu da aynı maydonoz gibi bence. Geçende doktorun birisi diyordu ya hani koca bir bahçe dolusu yemeyeceğinize göre herhangi bir zararı yok diye. Aynı şey. Haftada 1-2 kere nar yemekten ben bir şey olacağını sanmıyorum yahu daha dün yedim

45 günlük alıyorum

Heh aynısı bendee geçen haftaya kadar ittiriyo saniyodum megerse degilmis tabi daha kucuk oldugu icin acitmiyo ama gerginlestiriyo bakalim yarin ogrenicem kasilma mi bebek mi

Ne yaşadığımızn da farkında olmuyoruz ki. rahimde sertleşme de kasılmaymış . Dün tuvalete gitmedim biraz tutmak zorunda kalmıştım. İdrar torbam şişmiş taş gibi dokunduğunda rahmim mi sertleşti diye düşündüm tuvalete çıkınca rahatladım yumuşadı resmen ilk gebelik cahilliği denen bişey var.

Kızlar hareketini hissedenlereya da ikinci gebeliği olanlara sorum var, ben ilk zamanlar hep solumda hissettim hareketlerini 2 gün falan önce miydi tam hatırlamıyorum sağda da hissetmeye başladım. Bugün ise bir sağdan vuruyor bir soldan. Artık eşim de elini koyduğunda daha net hissediyor güçlendi ama bu sağdaki atmalar bebektir değil mi başka bir şey değildir herhalde çok saçma bir soru biliyorum ama ne bileyim ilk tecrübem o yüzden anlamaya çalışıyorum ben de. Bir de hep çok uyuyorlar anne karnında diyorlar ya ama bugün hep çok hareketli vurup duruyor ters giden bir şey yoktur değil mi uyumuyor sanki hiç

Kuzum bendede sağda vuruyordu şimdi bazen solda oluyor bazen göbeğin altında..hatda sanki 2 tane çocuk taşıyorum gibi her yerden hiss ediyorumben gece uyumaya giderken vuruyor ama bütün günü diğil bende yani çok sık sık hiss etmiyorum yani mesela ayakta olarken hiss etmiyorum

O zaman farklı yerlerde hareket etmesi normaldir değil mi gerçi sonuçta bu çocuk tek bir uzuvdan ibaret değil kafası iki kolu iki bacağı dirsekleri dizleri elleri ayakları aynı yerde olacak değil dimi farklı yerlerden vurması çok normaldir ama hiç uyumuyor sanki benim de önceden kahvaltı sonrası bir de yattığımda hissediyordum ama sanki bugün içimde savaş halinde biraz duruyor hop geri başlıyor

Benim de bi sağda bi solda bi daha üstte bi daha aşağıda oluyor canım. Gece aynı şeyi yaşadım. Wc kalkmıştım . Hareket ediyordu sürekli sanki çırpınıyor gibi geldi. Hiç o kadar aktif olmamıştı. Sabaha kadar düşünmekten uyuyamadım bişey mi var diye. Şimdi de hareket etmiyor sabahtan beri neredeyse.

Canım çok şükür birkaç gündür bende hissediyorum hareketini ama yeri sürekli değişiyor. Bu haftalarda bebeklerin anne karnında takla falan attığını düşünecek olursak çok normal bence

Tabi normal ben Allah'tan bunları takmıyorum kafamasonuçta çocuk var tabi her yere vurucak..ama bak ne güzel haraket ediyor..ben artık ayakta oluncada hiss etmek istiyorum

Yok artık yani ben nar yiyorum hiç duymadım bu güne kadar
Ben de yiyorum kuzum hatta aksine iyi diye de biliyorum açıkçası
Ben yiyordum faydalı diye. Onun da her şeyde olduğu gibi fazlası zararlıdır canım heralde .
e tabi olabilir. Ben şuana kadar toplasan 2 nar yemişimdir zararlı olduğunu da düşünmüyorum yani

Tabi normal ben Allah'tan bunları takmıyorum kafamasonuçta çocuk var tabi her yere vurucak..ama bak ne güzel haraket ediyor..ben artık ayakta oluncada hiss etmek istiyorum
İşte hareket etse dert etmese dert çocuğun rutinlerini öğrenseydim daha rahat ederdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…