- 3 Haziran 2023
- 4.273
- 4.791
- 53
- 25
benimde ilk hamileliğim ama 4 kilo vermişim çok takmıyorım yşyoruz sonuçta, bebişler sağlıklı. Kustuğumuz içn kilo vermi normalDimi canım benim ilk hamilelik olduğu için tecrübesizim.bebek beslensin bana yeter haftaya anlayacağım zaten neyin ne olduğunu
Benim ilk iş onu ölçüyor doktor. Sonra ödem var mı diye ayaklarımı kollarımı bacaklarımı yokluyor. Ölçülmesi lazım sanırım.Benim hiç tansiyonum ölçülmedi ya neden acaba
valla şu zamana kadar iyi gidiyordum dün ki lekelenmeden sonra ciddi anlamda yorulduğumu hissettim çünkü iş yerindeyken vs sürekli lekelenmem devam etti eve gittim dinlendim yattım 1 saat sonra durdu resmen sandalyede oturmaktan stresten oluyor diye düşünüyorum artık dinlenmek hakkım nasıl olsa 4. aydan sonra baya toparlayacağızCanım bende şimdi iş yerine dedim kendimi iyi hissetmiyorum ağırlarım var oysaki stresi kaldıramıyorum stresten ağrılarım oluyor doktoruma da yazdım rapor verebilir misiniz ona göre geleyim rapor almaya doktor veririm tabi dedi ben istedim 3 gün o verdi sağolsun 10 gün iş yeri de bir şey demedi geçmiş olsun dedihatta önceki mesajını okudum tıklım izin sonrası alayım demişsin ben yıllık izne çıkmadan 1 hafta önce aldım sonra direk yıllık izne çıktım yokluk izinden 10 gün sonra geldim 1 gün çalıştım şimdi 10 gün yine rapor aldım özel kurumda çalışıyorum kimse bir şey demedi
kilo almanız gerçekten iyi bir şey değil zaten inanın daha henüz 14 haftada çookk erken zaten 6. aya kadar normal rutinde beslenebiliyoruz 6. aydan sonra günlük kalori arttırımı gerekiyor sen faydalı şeyler yemeğe bak işte bebeğe iyi gelecek şeyler nedir bu mesela muz, ceviz, yumurta, avokado, mercimek yemeği çok çok faydalı bu arada kuzum mutlaka yemeğe çalış onu da zaten eğer paketli gıda fastfood hamur işi yemez ev yemeği yerseniz çok kilo almazsınız ama bebek çok iyi beslenirKızlar nasılsınız? biraz dertleşmek istedim. bazende annelik duygusu sanırım üzülüyorum. iştahım açıldı çok yiyemesem de normal yemek yemeğe başladım ama nedense hiç kilo alamadım. Porsiyonlarımı çok artıramıyorum bu seferde aşırı şişip gaz yaşıyorum o daha felaket bi durum benim için. Doktora gittiğimde onunlada konuşacağım kilo alamamayı. ama böyle devam edermi diye korkmuyorda değilim. Bugün 14+0 oldum inş bebeğim besleniyordur ve sağlıklıdır
Haklısın canım çok haklısın almayınca öyle bir algı oluyor ya bebek besleniyor mu? Hergün muz yiyorum az önce ceviz yedim sabah yumurta yedim. Geçen hafta mercimek yemeği yapmıştım ama evimde değilim eve geçeyim yine yapacağım. Bunlar bebeğe faydalıysa çok mutluyum şuanda.kilo almanız gerçekten iyi bir şey değil zaten inanın daha henüz 14 haftada çookk erken zaten 6. aya kadar normal rutinde beslenebiliyoruz 6. aydan sonra günlük kalori arttırımı gerekiyor sen faydalı şeyler yemeğe bak işte bebeğe iyi gelecek şeyler nedir bu mesela muz, ceviz, yumurta, avokado, mercimek yemeği çok çok faydalı bu arada kuzum mutlaka yemeğe çalış onu da zaten eğer paketli gıda fastfood hamur işi yemez ev yemeği yerseniz çok kilo almazsınız ama bebek çok iyi beslenir
Bugün bir medikale gidip tansiyon aleti alayım eve en iyisi bir de bu yaz bende tatili iptal etmek zorunda kaldım şimdi yazlığa girmek istiyorum 4 saatlik yol aslında hamile yastığımda arabanın arka koltuğunda saat başı dinlenerek gitsem bir şey olur mu? Doktora da sorayım yarın izin verirse tabi bakalım giden oldu mu uzun yolAlllah allah her kontrolde hem kilo hemde tansiyonum ölçülüyor. Ölçülmesini iste kuzum genelde ölçüyorlar diye biliyordum.
Canım tansiyon aleti ile ilgili bi konu okumuştum dijitalleri pek önermiyorlar yanlış gösterebiliyormuş deneyimlemedim ama yinede söyleyim dedim. Steteskoplu cırtlı manuel olanlar daha iyi diyorlar. Yinede bi araştır istersen.Bugün bir medikale gidip tansiyon aleti alayım eve en iyisi bir de bu yaz bende tatili iptal etmek zorunda kaldım şimdi yazlığa girmek istiyorum 4 saatlik yol aslında hamile yastığımda arabanın arka koltuğunda saat başı dinlenerek gitsem bir şey olur mu? Doktora da sorayım yarın izin verirse tabi bakalım giden oldu mu uzun yol
4 saate kadar uçak yolculuğuna izin verdi doktorBugün bir medikale gidip tansiyon aleti alayım eve en iyisi bir de bu yaz bende tatili iptal etmek zorunda kaldım şimdi yazlığa girmek istiyorum 4 saatlik yol aslında hamile yastığımda arabanın arka koltuğunda saat başı dinlenerek gitsem bir şey olur mu? Doktora da sorayım yarın izin verirse tabi bakalım giden oldu mu uzun yol
Kilo alman önemli değil önemli olan bebeğe besleyici gıdalar göndermen onun dışında kilo bile versen sıkıntı değilmiş porsiyon çok olunca bebeğe faydası olmuyor sana zararı oluyor miktarınca yesen yeterli bebiş alır senden merak etme. Ayrıca araştırmama göre bu durum 4 ay sürüyormuş ondan sonra iştah açılıyormuş inşallahKızlar nasılsınız? biraz dertleşmek istedim. bazende annelik duygusu sanırım üzülüyorum. iştahım açıldı çok yiyemesem de normal yemek yemeğe başladım ama nedense hiç kilo alamadım. Porsiyonlarımı çok artıramıyorum bu seferde aşırı şişip gaz yaşıyorum o daha felaket bi durum benim için. Doktora gittiğimde onunlada konuşacağım kilo alamamayı. ama böyle devam edermi diye korkmuyorda değilim. Bugün 14+0 oldum inş bebeğim besleniyordur ve sağlıklıdır
Çok ilginç ben hangi hastaneye gidersem gideyim muayene öncesi kilo, tansiyon ve nabız bakıyorlar kağıdı da doktora verdiriyorlar sisteme giriyor, bir sonraki muayenende sor istersenBenim hiç tansiyonum ölçülmedi ya neden acaba
Benim 4,75 ti gebelik öncesi sonra 25lik levotrin kullandım 2 hafta sonra 2.49a düştü o şekilde transferim oldu. 25lik kullanmaya devam et dedi doktor, sonra 2.10a düştü en son 0.50ye düşünce ilacı bıraktırdı ama ayda bir test verip kontrol ediyoruz. En son testimde 0.90a çıktı. İlk trimesterda 2.5 altında olmasını istiyorlar. 2. trimesterda 3ün altında olmasını istiyorlarmış.Gebelikle troidi yüksek çıkan ilaç kullanan var mı arkadaşlar ,varsa hangi ilacı kullanıyorsunuz ?
Ben en son 6 haftada ölçtürdüm düşük dediler bana şimdi evde tansiyon aletim bile yok almak gerekiyor bana..yüksek olmasın yeterkiDoktorlar normal diyince bende üstüne düşmedim ama nefesim kesiliyor bazen başım dönüyor tansiyon mu acaba düşüyor ama tansiyonu genel de yükselen bir insanım panik alnında yükselir hemen tansiyonum 2 kere gebelik öncesi yüksek tansiyon yaşadım ama strese bağlı demişlerdi o zaman geçmiştim bir eczaneye gidip ölçtüreyim bütün en iyisi
13+3 Bende 1 kilo aldım zar zor doktoruma hep sordum neden almıyorum bana diyor şimdi kilo almak çok erken zaten bende sorun görmedim hiç çünkü kardeşimde öyleydiKızlar nasılsınız? biraz dertleşmek istedim. bazende annelik duygusu sanırım üzülüyorum. iştahım açıldı çok yiyemesem de normal yemek yemeğe başladım ama nedense hiç kilo alamadım. Porsiyonlarımı çok artıramıyorum bu seferde aşırı şişip gaz yaşıyorum o daha felaket bi durum benim için. Doktora gittiğimde onunlada konuşacağım kilo alamamayı. ama böyle devam edermi diye korkmuyorda değilim. Bugün 14+0 oldum inş bebeğim besleniyordur ve sağlıklıdır
Benimde tam 7 yıl sonra mucize kendiliğinden olduAh aynen canım, benimkide 7 yıl sonra, Allahım ne verirse bize, şükür kucağımız boş kalmadı.
Canım çok çok geçmiş olsun ne kadar güçlüsün maşallah sana arkadaşım,Benimde tam 7 yıl sonra mucize kendiliğinden olduöncesinde tüp bebek tedavileri ve kanser yendim kafamdan bebiş olmayacağını silmiştim, şok olduk
Çok doğru söyledin ben hemşireyim dijital olanlar yalnış ölçüyor kesinlikle mesela onunla ölçsen hemen başkasının ve ya kendi tansiyonunu tekrar ölçmek için en az 10 dakika beklemelisinCanım tansiyon aleti ile ilgili bi konu okumuştum dijitalleri pek önermiyorlar yanlış gösterebiliyormuş deneyimlemedim ama yinede söyleyim dedim. Steteskoplu cırtlı manuel olanlar daha iyi diyorlar. Yinede bi araştır istersen.
Benim de 3,95 çıktı 8. Haftadan itibaren ilaç kullanıyorum bana euthyrox başladı önceki gebeligimde de çıkmıştı levutron kullaniyordum aynı doktorum yoktu o gün başka bir doktora gittim bugün de aklıma takıldı farklı bi ilaç ama içeriği aynı yine de bi tereddüt ettimBenim 4,75 ti gebelik öncesi sonra 25lik levotrin kullandım 2 hafta sonra 2.49a düştü o şekilde transferim oldu. 25lik kullanmaya devam et dedi doktor, sonra 2.10a düştü en son 0.50ye düşünce ilacı bıraktırdı ama ayda bir test verip kontrol ediyoruz. En son testimde 0.90a çıktı. İlk trimesterda 2.5 altında olmasını istiyorlar. 2. trimesterda 3ün altında olmasını istiyorlarmış.
Manuel de yanlış ölçüm yanıltabilir diye düşündüm kendim ölçeceğim için bilemedim ama medikalciye bir sorayım canım teşekkür ederimCanım tansiyon aleti ile ilgili bi konu okumuştum dijitalleri pek önermiyorlar yanlış gösterebiliyormuş deneyimlemedim ama yinede söyleyim dedim. Steteskoplu cırtlı manuel olanlar daha iyi diyorlar. Yinede bi araştır istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?