2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Aaaa neden acaba ya ben diş konusunda çok hassasım eğer fırçalayıpta çürürse çok üzülürüm

Aksini iddaa etmiyorum ki sadece canı çok acıyacak bebeğimin yazık günah

Aaaa neden acaba ya ben diş konusunda çok hassasım eğer fırçalayıpta çürürse çok üzülürüm
Ben de çok üzüldüm valla o kadar dikkat edip çürümesine ama bebek dişleri olduğu için ağrısı falan olmadı şükür, 4 senedir çürük dişlerle idare ediyor yavrum kalıcı dişlere bir an önce geçsin diye bekliyoruz.
Diş hekimleri hiçbi şey bulamayınca gece beslenmesine bağladı ben 2 sene gece gündüz emzirdim ama anne sütü diş çürütmez diyen de çok doktor var bilemiyorum. Biberon sadece ilk bir ay kullandı, emzik hiç emmedi çürümesi için sebep yoktu yani

Sma’ya da bakıldığını bilmiyordum canım yeni bir uygulama mı 7 sene önce yoktu sanki

Peki göğüs ucu kremine başladın mı? Senin haftan benden öndeydi sanki dimi? İlkinde çok fena yara oldu benim o yüzden şimdiden tüm önlemleri almak istiyorum

3800 gram ve üstü olursa normal doğurmaktan ben vazgeçtim kızlar.. Annemin açılması olmamış 2 suni sanciya rağmen bu işler genetikse eğer çocuğumu riske atmaya gerek yok.. az daha kardeşim engelli kalacakmış.. cok kesmek zorunda kalmışlar ben onu da geçtim ama benim bebeğimin engelli kalabilme ihtimali ki benim veya doktorumun normal doğum şartlamasi tarzından dolayı ben omur boyu kendimi affedemem.. Her doktora gittigimde dikkat etsem de yediğime etmesem de 250 gram alıyorum.. geçen hafta en son 3400du bu hafta 3650 çıkarsa bende sezaryen günü isticem 24 25 26si hangisi olursa gün alicam.. Bu bebeğim kilo aldıkça ben çok huzursuzlaniyorum birde annemin doğum hikayesini bilince ki genetikse aynı şeyi yaşama ihtimalim çok yüksek istemiyorum doktorumlada konuscam..

Sen nasılsın canım? Sezaryen sürecin sonrası nasıl geçti? Memnun kaldın mı? Doğum hikayeni anlatmadın sanki ya da ben mi kaçırdım

senin günün belli en azından 6 güncük kaldı
Canım sabah 7 de hastanede ol dediler biz sabah kalktık duramadık 6 da hastaneye gittik yatışım yapıldı hemen serum taktılar önlüğümü giyindim 8 de aldılar içeriye bayram dönüşü olduğu için baya bekledim sonra ameliyathaneye aldılar soru sordular onları cevapladım. Göbek adı ne olacak diye sordular şakalaştık. Sonda takıldı göbek gögüsten itibaren baticon sürüldü sonra doktorum geldi biraz konuştuk uyutuyoruz dedi başım hafif döndü sonrası yok. 8.38 de bebiş doğmuş. 8.50 de eşim ve annem ile odaya çıkmışlar benim ayılmam 1 saat sürmüş. Ayıldım hafif ağrım vardı ama hemen kendime geldiğimi söylediler. 10 gibi beni odaya aldılar. Ağrım biraz fazlaydı ama dayanılmayacak gibi değildi. Biraz kendime geldikten sonra ebe geldi emzirmeyi gösterdi gögüs ucum küçük olduğu için uç önerdiler eşim hemen gitti aldı. Çok şükür hemen tuttu. Saat 2 ye kadar birsey içmedim sonra meyve suyu çay kahve içebilirsin dediler. Meyve suyu içtim. Bestlak diye bir damla getirdiler onu kullandım. Akşam üzeri yürütmek için kaldırdılar çok hızlı kalktım ve bilemediğim için bayılmışım gözümü açtığımda sandalyede oturuyordum hemşire ayaklarımı kaldırmıştı. Tekrar yatağa aldılar 1 saat sonra tekrar yürüdüm çok şükür bir sıkıntı olmadı. Gece boyu hep kalktım yürüdüm. İdrara rahat çıktım gazımı da rahat çıkarttım. Ertesi gün öğlen çıkışım yapıldı. Çok şükür şuan için baş ağrım bel ağrım olmadı kesi yerim hafif ağrıyor sadece. İyiki genel olmuşum diyorum.

Eve gelseler çok iyi olmaz mıydı ama zaten kaç tane yenidoğan olacak benim yaşadığım şehirde ayda 200-250 doğum ancak oluyor demişti doktorum sağlık ocağına gidince mikrop kapacak çocuk da ben de diye korkuyorum ben açıkçası bir de işte zaten zar zor yürüyorsun acı içindesin orada bekliyorsun falan. Tabii takip ediyor olmaları güzel

Yaa çok sevindim canım ne kadar güzel bir doğum hikayesi olmuş darısı bekleyen bizlerin başına
Bebiş nasıl alıştınız mı birbirinize?

Aynen öyle canım bu zamana kadar büyüttüğümüz bebişlerimiz %1 ihtimal de olsa o risk Sezeryan olması daha iyi bende göze alamadım normal doğumu suyu az olduğu için doktor kalp atışı yavaşlar kordon sıkışabilir dedi. Riske atamazdım oğlumu

Benim bebeğimin kilosu boyu senin ilk bebekle aynı canım senin normal doğumda yaşadıklarını açıkçası ben yaşamaktan korkuyorum sezaryene yatkınım 3.5 üstü bebek zor doğum oluyor bir de ilk doğumum olacak

Canım stres yapma şimdiye kadar doğuranların doğum kilosu hep ultrasondakine göre düşük çıktı ki goldenla aynı hastanedesiniz ultrason cihazları aynıdır. Sezaryen için acele etme bence 39da falan da olabilirsin. O kadar normal doğum için çabaladın üzüldüm şimdi ki sen hareketlisin spor geçmişin de varmış 4 kiloyu bile doğurursun diye düşünüyorum.
Annenin deneyimi seni olumsuz etkilemiş, benim annem doğumdan önce hiç anlatmadı beni normal doğuma teşvik etti hep sonrasında da benim de böyle zordu 1 aylıkken yürüyemiyordum falan dedi ben de kızdım anne şimdi mi söylenir diye genetik konusunda haklı olabilirsin ama acele karar verme bence

Peki göğüs ucu kremine başladın mı? Senin haftan benden öndeydi sanki dimi? İlkinde çok fena yara oldu benim o yüzden şimdiden tüm önlemleri almak istiyorum
Canım ben arada sürüyorum nemlendirmek için bence sende sür. Ama bi keresinde sürdükten sonra gögüs pedi takayım dedim terletti beni bi daha takmadım o kadar da aldık ama bakalım kullanabilcek miyim pedi

Kızlar çok sinir oldum yaa. Bana akıl verir misiniz?
Birkaç gün önce eşime bana hastanede kullanırım diye pipet almasını istemiştim. Gitmiş marketten kocaman bi paket almış. Jelatinli körüklü pipet. Ve içinde 50 tane var. iade ederim diye düşündüm çünkü o kadar pipeti evde nereye koycam ve afedersiniz napıcam o kadarını diye düşündüm. Previam var biliyosunuz zar zor çıktım Markete uğradım iade etmek istediğimiz söyledim. Fişim dr var. 6 gün önce alınmış ürün ve paketi hiç açılmamış sağlam. Kabul etmedi 3 gün içinde getirmen lazımdı dedi falan. Israr ettim almadı mağaza müdürünü çağır dedim kimse yok sayımdalar tekim dedi. Ara o zaman dedim sonra gelin dedi. sinirim bozuldu tamam ürün pahalı bisey değil 32 tl gibi bisey ama neden iade hakkımı kabul etmiyor? Benim bildiğim ürünü kullanmadıysam 14 gün içinde iade edebilirim . Kız haklı mı yoksa Şikayet var' a mı yazıyım sizce ya da tüketici heyetine. 3 liralık bir ürün bile olsa böyle yapmamalrı lazım onu öğrensinler istiyorum

Aynen canım anne hisseder ya nasıl daha iyi olacaksa içi ona göre rahat eder veya etmez senin etmemis belki Allah korusun sikinti olacakti ama israr etmedigin icin normal normal cok sukur sağlıklı bir bebrgin oldu Allah herkese nasip etsinşimdi hani ben doğurmak istiyorum vs özledim diye geziyorum da işin hani tatlandirmasi bu durum.. Kolay çıkarabilmek daha az riskle doğurabilmek içindi.. dediğin gibi ben 3800 üstü normal doğurmak istemiyorum riske atmak istemiyorum.. elimden gelen her şeyi yaptım 33.haftadan beri olmayınca olmuyor napiyim
Golden da 100 gram bile oynamadı diye hatırlıyorum ben kaç gram oynadı.. ahaa işte genetikse yandim acilmam 2 suni sanciya rağmen olmayacak ahahhaha
Şimdi doktordan daha iyi bilemem şu olay genetik mi değil mi sorcam ama senin böyle annenle hemen hemen aynı olması belki de tesadüf bilemeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…