- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Yaa en merak ettiğim kısım o işte sütüm yeterli geliyor mu sagdiktan sonra diye. Ben uzun zamandır sağım yapmiyordum sağım yaptım dün bebişin düzeni şaştı sanki sağım yaptığım için ona kalmadı doymuyor gibi hissettim. Böyle olunca sagasim kaçtı düzenini mi bozdum ki diye. Bir de o kadar kısa sürelerde uyup uyanıyor ki hangisinde emzirdim hangi uyandığı açlıktan falan hepsi çorba olduCanım vallahi şükür meme reddi olmadı hiç, biz daha hastanedeyken sütüm gelmemişti bebek hemşiresi biberonla mama vermişti bebeğe. Daha sonra sarılık olup ani kilo da verince doktorumuzda sağım yap bebeği ne kadar beslediğini gör demişti.
O günden beri bu şekilde devam ediyoruz.
Bebek uyanınca 5şer dakika memede emdiriyorum, sonra biberonla emmesine göre ccsini ayarlayıp o şekilde veriyorum.
Birde aklında olsun az önce sağım yaptım mesela bebekte uyuyor uyanınca yine memeyi vericem sütüm kalmadı hepsini sağdım diye düşünme inan bende öyle sanıyordum ama o emdikçe sütü alıyor. Ben bile şaşırıyorum dibine kadar sağdım nasıl emerken süt geliyor diyorum ama bebek emerken o an yine süt geliyor
Denemedim canım sağol deneyeyimCanim uyku icin su muzigi denedin mi? Kolik bebekler icin birebir.
Benimde aynı umarım kısa sürede düzelir bu durum.Aklıma getirmemeye çalışıyorum diyorum ki bak bebeğini sağ Salim kucağına aldın onu düşün diye diye kendimi tutmaya çalışıyorum.Teşekkür ederim umarım sizin gibi kısa sürede geçerTam olarak o bebek ağladıkça bende ağlardım çok garip bisi ve benim 2 hafta sürdü ama bu biraz kafanın rahatlatilmasiyla alakalı huzur bulacağın şeyler yap
İnşallah çok teşekkür ederim umarım kısa sürede geçer bu durumÖyle bi bağırıyolar kiben de uyanamam zannederdim ama allah gücünü veriyormuş gerçekten. Artık kaygılarımız hiç bitmeyecek anne olduk bundan sonra hayatımız hep böyle :) elimizden geldiğince tadını çıkarmaya çalışalım
İki meme toplam 90 mı yoksa tek meme 90 mı? Nasıl arttırdınız ya benimki emdıkten sonra sagarsan 20 cc anca çıkıyoYa benim de öyle sütüm aman aman değil. Bebişi emzirdim 1 saat sonra falan sagayim dedim ikisinden 90cc çıktı. Ee emzirirken ağzından taşıyor. Doyduğunda ağzını açmıyor ben anlamadım. Pompanın cekemedigi süt mu var yoksa benim bebiş az sütle mi doyuyor. Sen mama veriyor musun canım
Çok şükür canım benimBir anda sana fazla geliyor ama bak dediğin gibi hepsinin çözümü var çok şükür sağlıkla kavuştuk yavrularımıza
Kakasız 7.gün canım doğalı 11 gün oldu. İnşallah geçsin gitsin hepsiKuzum 14 günlük oldu daha sarılığı yeni yeni atıyor.
7. Gün sarılığın yoğun zamanı henüz renginde değişiklik olmaz. Diğer hafta normale dönmeye başlar inşaAllah düşünüp stres yapma hepsi geçecek inşaAllah
Her vücut farklıdır her bebeğin alacağı farklıdır belki canım. Yarın sorayım ben de doktora ortalaması var mı şu kadar çıkması gerek diyeVallahi ben tek memeden 90 cc sağanları duydumbebeğime yetiyor şuan şükür diyorum
Benimki açmış mesela onu fark ettim az önceEvet cok yogun gaz sancisi cekiyor her gece ama bugun degisik bir huzursuzlugu da vardi
İki meme 90 emdikten hemen sonra çekmedim biraz süre vardı ama çoğunluk emmedigi memeden çıktı. Nette okuduğuma göre 120 ml falan diyor bebeğin ihtiyacı. Benim bebiş aç mı kalıyor anlamadım benİki meme toplam 90 mı yoksa tek meme 90 mı? Nasıl arttırdınız ya benimki emdıkten sonra sagarsan 20 cc anca çıkıyo
Doktor içini temizledi canım bizim sen de bi göster benceKızlar göbeğimiz 6.gün düştü doktor kurumadan banyo yaptırma dedi. Bugün 11.gündeyiz hala kanlı leke geliyo zıbınına. Kurumamış. Banyo da yaptıramadım. Normal mi bu?gulumsebebek melegim can @sulti tutti cesursavasci golden-snitch @Begonya2 I ImaginaryLife
60-90 gayet iyi bence canım. Ben kalkan kullanıyorum normal zamanda da gümüş kapak takıyorum ped değerse yaralarım acıyor hala yarık içleriYaaa kızlar siz bu süt olayını nasıl yapıyorsunuz beniö öyle aman aman çok sütüm yok aslında sağdığımda bazen 60cc bazen 90cc çıkıyor.
Ama sürekli taşma oluyor.
Evde biri var mesela hırka gömlek olmadan tişörtle duramıyorum ki sırılsıklam oluyor sütyenim kıyafetim.
Siz bu olayı nasıl hallediyorsunuz, ben bu yüzden sokağa nasıl çıkarım bunu düşünüyorum
Benim de ilk doğumum suni sancı ile oldu merak ettiğin varsa sorabilirsinSuni sancı ile mi
Probiyotik gaz damlasına başlatır bence canım doktor biz de dün aldık biogaia ama daha vermedim bir hafta daha bekleyelim dedimKızlar ben bebişimin ıkınmasına ağlamasına dayanamadım doktora gıdıyorum en azından gaz ağrısı ise damla verir cocuğumun bır türlü dalamadı öğleden beri
Biraz alıştırmayı deneyin baya faydası oluyo bende sadece geceleriÇok nadir kundağı kabul ediyor çıkartmak istiyor kollarini
Evimiz cok sıcak bir de sanırım o yüzden sevmiyorBiraz alıştırmayı deneyin baya faydası oluyo bende sadece geceleri
Yapıyorum mesela. Uykuya geçişi daha iyi oluyo sankş
Olabilir tabi erkek çocuğuydu değil mi sıcağı sevmez pekEvimiz cok sıcak bir de sanırım o yüzden sevmiyor
Hiç sorma kız yarıda kalıyor vallaTuvalete gidemiyorum. Dün gece rüyamda işiyordum. Rahat rahat s*çmaya hasretim
Canım bizimde 6. Gün düştü ama yaptırdık banyo hala da kurumadı göbegi atletine degiyor Sarı sarı bişeyler ama kontrole gittigimizde doktor güzel bi sııkıntı yok dedi benimki çok gazlı o kadar ıkınıyor ki fıtık olacak diye korkuyorumKızlar göbeğimiz 6.gün düştü doktor kurumadan banyo yaptırma dedi. Bugün 11.gündeyiz hala kanlı leke geliyo zıbınına. Kurumamış. Banyo da yaptıramadım. Normal mi bu?gulumsebebek melegim can @sulti tutti cesursavasci golden-snitch @Begonya2 I ImaginaryLife
İki gündür bizdede var o sorun 5. Hafta sendromu mu acaba yatıyorum uyanıyorYa kızlar benim bebiş 5-10dk emiyor sonra emmek istemiyor yarım saat uyuyor sadece. Odaya geldik burada öğle uykusuna yatınca 2-3 saat uyurduk. Yine sadece yarım saat uyudu. Uyanınca ağladı çok açıktı diye düşündüm 10dk sürmedi bile emmesi sonra uyuyakaldı. Ağzını da asla açmadı. Şimdi göğsümde mışıl mışıl uyuyor bıraksam uyanacak. Doymama gibi bir durum olabilir mi? Doymuyorsa neden memeyi vermek istediğimde agzi sımsıkı kapalı bu çocuk ne istiyor anlamadım yaI ImaginaryLife medusaa gulumsebebek cesursavasci ve fikri olabilecek diğer anneler
Evet evet isilik oldu, klima açsam çarpacak diye korkuyorum pencereyle idare ediyoruzOlabilir tabi erkek çocuğuydu değil mi sıcağı sevmez pek
Biz onu atlattık 8'i yaşıyoruz sanırımİki gündür bizdede var o sorun 5. Hafta sendromu mu acaba yatıyorum uyanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?