Paylaştığın için teşekkür ederiz canım ekran aldım ben dekizlar süt artirma eğitimine katildim . Emzirdikten sonra sağim yapin hiç yapamiyorsaniz bile sabah öğle akşam emzirdikten sonra sağim yapin dedi . Protein ağirlikli beslenin . İncir üzüm dere otu maden suyu bulgur anne cayi tahin pekmez tahin helvasi işe çok yarar dedi . Bol su be kuruyemiş tüketin
Kuru dut kürü tarifi
1-1,5 su bardağı kuru dut
8-10 incir
8-10 hurma
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Malzemenin yoğunluğuna göre 2-3 litre su ekliyoruz . 30-45 dakika kaynatıyoruz.
İster taneli ister tanesiz
Kahvaltıdan 1-2 saat sonra
Öğleden sonra
Gece uyumadan 10-11 gibi
taneli tercih edersek bir kase suyunu tercih edersek 1 su bardağı içine bir kaşık pekmez ve yanında bir miktar tahin helvası ile tüketelim.
(Taneleri suyu ile blenderdan geçirerek tüketebiliriz. )
Poverpump yöntemiyle süt artirma
Çiftli pompa ile
20 dk sağ 10dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
Tekli pompa ile
10 dk sağ memeyi sağ
10 dk sol memeyi sağ
5 dk dinlen
Bunu 3 tur yapın
Haftada 3 kere
Ptes/perşembe/pazar gibi günde 1 kere / gece uyumadan hemen önce
Dünden beri yapiyorum sütüm artmaya başladi
Benim bebiş de tüylü alnında şakaklarında kulak yanlarında varKızlar sizin bebislerde tüy var mı acaba.Benim kız çok tüylü doğdu.Hatta kulaklarında bile tüy var.Dökulür mü dersınız ?
Instagramda görmüştüm eskiler çocuk yetiştirmeyi hayatta tutmak zannettiği için şu an yaptıklarımızı anlayamıyorlarCidden öyle ya arada sıkıştık bildiğin çocuklar bizi yönetiyor. Telefonda ne bileyim daha çok erken geliyor bana kızıp elinden alınca ağlıyor. Aslında yoktu hiç böyle huyları. Oğluma piş piş süpürge sesi açmak için filan eski telefonu çıkardım onu kullanıyorum Wi-Fi ye bağlayıp. Ozamandan beri telefonu nerde eline geçirirse hemen alıyor hatta arıyor sağda soldadediğin gibi bizde abimle aynı yaş aralığında büyümüşüz bizde de sıkıntı yok şükür ama şimdiki nesil bi değişik. Ben akşama kadar çizgi film izlediğimizi hatırlıyorum az çok. Şimdi akşama kadar ekrana maruz bıraksan iki gün sonra şak diye otizmi yapıştırıyorlar çocuğa. Napacağımızı şaşırdık şu dönemde çocuk büyütmek daha zor galiba ya
Dengeyi oturtmam lazımmış sor bi bakalım bana ben daha kendi dengemi oturtabilmişmiyim dedim. Yani bizde farkındayız herşeyin yavaş yavaş oturacak herşey yoluna. Anlamıyor benim bütün psikolojimi bozdu
Olsun uzun süre giydirirsin evde filan büyüm büyük giydir nolcak biyere gitmelik bayramlık filan üstüne tam otursun gerisi önemli değil
Tam olarak aynı baskıyı yaşayıp aynı kafaya girmişiz. Korkumdan yanımda mama taşıyorum artık ya sütüm yetmezse ya doymazsa diyeama daha vermedim şükür
Ne kadar doğruInstagramda görmüştüm eskiler çocuk yetiştirmeyi hayatta tutmak zannettiği için şu an yaptıklarımızı anlayamıyorlar
Canım teşekkür ederim ama aklında bulunsun doktorda bana maden suyu bulgur yeme gaz yapar dedi çok onlara yüklenmekizlar süt artirma eğitimine katildim . Emzirdikten sonra sağim yapin hiç yapamiyorsaniz bile sabah öğle akşam emzirdikten sonra sağim yapin dedi . Protein ağirlikli beslenin . İncir üzüm dere otu maden suyu bulgur anne cayi tahin pekmez tahin helvasi işe çok yarar dedi . Bol su be kuruyemiş tüketin
Kuru dut kürü tarifi
8-10 incir
8-10 hurma
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Öğleden sonra
Gece uyumadan 10-11 gibi
taneli tercih edersek bir kase suyunu tercih edersek 1 su bardağı içine bir kaşık pekmez ve yanında bir miktar tahin helvası ile tüketelim.
Çiftli pompa ile
20 dk sağ 10dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
Tekli pompa ile
10 dk sağ memeyi sağ
10 dk sol memeyi sağ
5 dk dinlen
Bunu 3 tur yapın
Haftada 3 kere
Canım benimki complete long ben çok memnunum. Maşa falan yapabiliyorum benim saçımı tutuyor.Nasıl bana biraz anlatırmısın önerirmisin? Aldırcam bende eşime kafaya onu taktım şimdi de
Aay maşallah 10 gününüz kaldı 40 bitiyorRahatına bak ne güzel 51 gün olmuş bende bugün 30 günlük oldum
Aay ben tahin helvasını çok severim her kahvaltıda yerim bilmeden iyi bir şey yapmisimkizlar süt artirma eğitimine katildim . Emzirdikten sonra sağim yapin hiç yapamiyorsaniz bile sabah öğle akşam emzirdikten sonra sağim yapin dedi . Protein ağirlikli beslenin . İncir üzüm dere otu maden suyu bulgur anne cayi tahin pekmez tahin helvasi işe çok yarar dedi . Bol su be kuruyemiş tüketin
Kuru dut kürü tarifi
8-10 incir
8-10 hurma
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Öğleden sonra
Gece uyumadan 10-11 gibi
Çiftli pompa ile
20 dk sağ 10dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
Tekli pompa ile
10 dk sağ memeyi sağ
10 dk sol memeyi sağ
5 dk dinlen
Bunu 3 tur yapın
Haftada 3 kere
Ben kullanıyorum cok memnunuz biz hayatımızı kurtardı :) o tıpayı kapagını cıkarıp takıyorsun . Kullanacagın zaman ters çevirip şırıngayı delikten sokuyorsun bızım bebek işin 1 ml kullanıyoruz 1 mile gelene kadar şırıngayı dolduruyosjn. Sonra bebek dik pozisyobdayken ağzına yavas yavas veriyorsun. Günde 5 kez kullanabilirsin farklı zamanlarda yanlıs hatırlamıyorsam. Biz sabah ve aksam olmak üzere 2 kez kullanıyoruz genelde yeterli oluyorKızlar mommys blıss gaz damlası kullanan var mı?
Dün doktor verdi ama eczacı ne kadar sürede ne kadar verilmesi gerek yazmamış.
Sizler nasıl kullanıyorsunuz.
Bi de kurutması da çok iyi fön çekmiş gibi oluyorNasıl bana biraz anlatırmısın önerirmisin? Aldırcam bende eşime kafaya onu taktım şimdi de
Sonunda yaAay maşallah 10 gününüz kaldı 40 bitiyor
Ay evet bana da dün diyor elde bez yıkıyodum yardımcım da yoktu filan diye e sen sonunda sinir hastası oldun bende mi öyle olayım dedim (biz küçükken annem sinir hastasıydı) yani sonuçta herkes kendi yaşadığı zorluğu biliyor Buda benim zorluğum. Geçen kp de söylüyor benim annem 4 çocuğu arka arkaya büyütmüş aramızda 1bucuk 2 yaş var hep eskiler nasıl yapıyormuş diye. Tam olarak senin dediklerini söyledim eskiden bi avluda elti görümce kaynana bir otururmuş hepsinin çocukları aynı bahçede oynarmış şimdi bahçeyi nerden bulalım bulduk diyelim oynucak çocuğu nerden bulalım yaz geldi parklar bile boş. Eskiden köy yerinde herkes birbirini tanıyor çocuk alıp başını gitse biri getirir senin çocuğun olduğunu bilir burda sal bakalım sokağa daha alıp götürürler çocuğu bırak getirmeyi.Tabikide canım bencede zor bende bunu anneme ve kv deme anlatamıyorum onların zamanında tamam boklu bez yıkıyorlarmış da hiç organikmi diye kafa yormamıslar telefondan tvden uzak tutmaya calısmamıslar dışarıya cıkarken basını beklememişler saatlerce dışarıda oynardık Aksamda yorulur güp diye uyurduk şimdi çocuklar evde oynuyor yorulmuyor ekrana bakıyor uykusunu kaçırıyor daha neler neler
Küsmeden kvni evden nasıl gonderdinizgenc-anne benim kaynanam yapıyordu bana bunu. Emzirirken gelip tepemde çocuk emiyormu diye bakmalar süt sağıyorum öbür odaya gidiyorum yalandan bahaneyle ne kadar süt var diye odaya girmeye çalışmalar.
Emzirirken annem bile kafasını çevirirken kvdem dönüp bize doğru oturuyordu.
En son dayanamadım eşimi aradım işteyken ağlayarak istemiyorum anneni diye. Bu hafta tekim evet çok zorlanıyorum ama kafa olarak en azından böyle şeylerle uğraşmıyorum
Aynen eskiden yedir içir sal sokağa oynasınlar. Sonrada eskiler nasıl bisürü çocuk büyüttü. Şimdide büyütürsün yap arka arkaya 3-5 tane. Ver ellerine telefon tablet mis gibi büyütürsün ama olay o değil işte anlayanaInstagramda görmüştüm eskiler çocuk yetiştirmeyi hayatta tutmak zannettiği için şu an yaptıklarımızı anlayamıyorlar
Ya luk luk ses geliyor yutkunuyor emiyor süt var ama memeyle kavga ediyor gazı var. Bana diyo süt gelmiyo galiba diye delircem. En güzelini yapmışsın bende bugün evime dönüyorumgenc-anne benim kaynanam yapıyordu bana bunu. Emzirirken gelip tepemde çocuk emiyormu diye bakmalar süt sağıyorum öbür odaya gidiyorum yalandan bahaneyle ne kadar süt var diye odaya girmeye çalışmalar.
Emzirirken annem bile kafasını çevirirken kvdem dönüp bize doğru oturuyordu.
En son dayanamadım eşimi aradım işteyken ağlayarak istemiyorum anneni diye. Bu hafta tekim evet çok zorlanıyorum ama kafa olarak en azından böyle şeylerle uğraşmıyorum
O kadar haklısın ki.. o yüzden çok zorlanıyoruz eşim 1 saat baksa dünyanın isini yapıyorum hele akrabalar bir arada otursak çocuk arada buyur kaynar giderdi rahatta olurdu. Benim kvde de yok elimde yikardim bembeyaz yapardım, utulerdim bez alamazdik çok pahaliydi bilmem ne simdi ne var cart curt hepsi suanki lüksümuzu kiskaniyoAy evet bana da dün diyor elde bez yıkıyodum yardımcım da yoktu filan diye e sen sonunda sinir hastası oldun bende mi öyle olayım dedim (biz küçükken annem sinir hastasıydı) yani sonuçta herkes kendi yaşadığı zorluğu biliyor Buda benim zorluğum. Geçen kp de söylüyor benim annem 4 çocuğu arka arkaya büyütmüş aramızda 1bucuk 2 yaş var hep eskiler nasıl yapıyormuş diye. Tam olarak senin dediklerini söyledim eskiden bi avluda elti görümce kaynana bir otururmuş hepsinin çocukları aynı bahçede oynarmış şimdi bahçeyi nerden bulalım bulduk diyelim oynucak çocuğu nerden bulalım yaz geldi parklar bile boş. Eskiden köy yerinde herkes birbirini tanıyor çocuk alıp başını gitse biri getirir senin çocuğun olduğunu bilir burda sal bakalım sokağa daha alıp götürürler çocuğu bırak getirmeyi.
Sağol canım bende söyledim bakalım eşime aldırcam beynine işlemeye başladım alayım da modum yükselsin saç baş görecek halimiz varmış gibiBi de kurutması da çok iyi fön çekmiş gibi oluyor
Aynen aynen bakıcı tuttum diye böyle bi göz devirmeler bi laf çarpmaya çalışmalar bende öyle söyleyince sustular. Görümcem de zamanında üçüncüyü yapsaydım keşke kp kv vardı biri sallıyo uyutuyor öbürü kontrol ediyordu filan dedi beraber yaşıyorlarmış bi dönem. Bende biyerde okumuştum bi çocuk büyütmeye bi köy lazım diye. Aynen öyle kalabalıkta çocuk büyütmeye ne var biri bakmazsa biri bakar biri oyalamazsa öbürü oyalar. Bana bu sözüm ona bu dersleri veren kp kv büyük görümce filan hep yeni evlendiklerinde kaynanayla eltiyle bi avluda yaşamışlar. Ne konuşuyosunuz ne anlatıyorsunuz diyesim var. Babası evde olup çocukla ilgilenince insan bi tarafına motor takmış gibi koştur koştur iş yapıyor. Bide bırak evi bok götürsün bilmem ne diyolar hıı tabi bok götürsün bokun içinde yaşayalım iş güç yapmayalım pislikten geberelim. Ozaman da saldı iyice derler he akşama kadar bi çocuğa bakıp iki iş yapamıyor biz zamanında şöyle böyle yapardık diye yine başlarlarO kadar haklısın ki.. o yüzden çok zorlanıyoruz eşim 1 saat baksa dünyanın isini yapıyorum hele akrabalar bir arada otursak çocuk arada buyur kaynar giderdi rahatta olurdu. Benim kvde de yok elimde yikardim bembeyaz yapardım, utulerdim bez alamazdik çok pahaliydi bilmem ne simdi ne var cart curt hepsi suanki lüksümuzu kiskaniyo
Kız biz seninle aynı gün dogurduk bizimde kırkımız 3 gün sonra öıkıyor iyi olmana çok sevindim benimde bu bebişte sütüm yetmiyor mama veriyorum saglıklı olsunlarda önemli olan o saglıkla büyüt kuzumCanımsın güzel anneebende sizleri özledim valla. Anca kendime gelmeye başladım. 40 çıkmaya 3 gün kaldı zaman cok cabuk geçmiş ısırgan otu ilk alacaklarımdan olacak teşekkür ederim canım. Hemen listeye ekliyorum. Bende birazdan kendimde işe yarayanları yazarım madem hepimizin süt derdi var belki birime yararlı olur. Bu arada kendini üzme lütfen sen çok iyi bir annesin. Benim kız büyük olmasına rağmen zorlanıyorum. Seninki kücük daha yetişememen çok doğal. Anneler maalesef bir yerden buracak bisey buluyor. Benimki de geldiği zamanlar sürekli doymuyor da doymuyor diyo cok sinirleniyorum kalbini kırmamak için kendimi zor tutuyorum. Geçecek bu günler unutma. Madem yetişemiyosun yardım ediversinler ağlayıp kendini üzme lütfen, lafını söyle , içine atma sen rahat olmalısın şuan hassas dönemdesin
Hoşbuldum kuzumsıradaki otçul da ben olayım o zaman ısırgan otu mutlaka deniycem dereotu bana pek etki etmemişti
Benimde aklım sizdeydi inan canım , hepinizi çok özlemiştim ve merak ediyodum naaptınız kim doğurdu bebekler nasıl neler konuşuyorsunuz diyeşükür ki sende daha iyiymişsin ilkine göre Öyle ya da böyle doğurduk sağsalim Zordu falan ama bende bebişte iyiyiz. Dediğin gibi bundan sonrası güzel olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?