• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Benim bebeğim de doğduğundan beri bu şekilde golden-snitch golden-snitch 5-10 dakika emiyor ve az uyuyor cabuk uyanıyor hatta bugün hiç uyumuyor💆‍♀️ ben de doymuyor mu diye düşündüm ama kilo alımı güzelmiş doktor bi problem olmadığını söyledi eğer kilo alımında problem yoksa doymadığı düşüncesini ele canım
Evde tartıda baktığımda kilo almış evet ama son 2 gündür böyle kilo kaybedecek diye korkuyorum derdini de anlayamadım bir türlü :(

Kizlar benim oglene kdr sutum guzel geliyir ama aksam yok denecek kadar az..sivi alimi,uyku yem, hepsine dikkat ediyorum ama aksam sut cook az🙄 maltlar,bestlaklar hosaflar falan etkin etmedi..napmak lazim ya...

Dertleri ne dimi😔 ne güzel uyu işte niye en ufak şeyde uyanıyorsun.. Bende yemek yapamıyorum mutfsktaki en ufak sese uyanıyor ya
Dondurucudan yemek çıkarttım tek yapmam gereken şey soğan kavurup içine yemeği atmak. Soğanı kavurdum yemeği attım öylece kaldı altını kapattım. 10 dklik yemeği bile yapamadım. Başından ayrılsam uyanacak en azından uyanır gibi olunca sallıyorum

Kizlar benim oglene kdr sutum guzel geliyir ama aksam yok denecek kadar az..sivi alimi,uyku yem, hepsine dikkat ediyorum ama aksam sut cook az🙄 maltlar,bestlaklar hosaflar falan etkin etmedi..napmak lazim ya...
Yarim saat bile uyumak sütümü getiriyor yorgunluktan gelmiyo olabilir belki benim gibi

Dondurucudan yemek çıkarttım tek yapmam gereken şey soğan kavurup içine yemeği atmak. Soğanı kavurdum yemeği attım öylece kaldı altını kapattım. 10 dklik yemeği bile yapamadım. Başından ayrılsam uyanacak en azından uyanır gibi olunca sallıyorum
O kadar iyi anlıyorum ki seni

Benim dün kvler gitti. Diyordum ki düzenimiz belli zaten öğlen uyur işlerimi yaparim. Çocuk gelen gidiyor annemi bırakirsam o da gidef psikolojisine girdi sanırım yapisik şekilde uyuyor😅
Hepsi mi aynı olur başbaşa kalınca rahat vermezler birileri olunca oh fosur fosur uyu 🤣 o değil yalancı çıkıyoruz. Şimdi sen kv desen ki hiç uyumuyor nasıl yani dicek 🤣🤣🤣
Yani doyuyordur dimi, 2 gündür buna kafayı taktım🥺
Bende aynıyım hala aklım almıyor. Bide aç aç durdurdum çocuğu ona üzüldüm. Tesadüf olamaz heralde dimi mamayı içtikten sonra uyuması? Evde mama varsa bi dene sende. Bide doktor sakın mama verme demişti nasıl vermeyim açmış çocuk
Merhaba ben temmuz annelerinden geliyorum belki burda bu durumu yaşayan vardır diye yazmak istedim.10 gün önce gittiğimde bebekte herşey normaldi gelişimi kan tahlili,tansiyon,idrar tahlili v.b cuma günü gittiğimde arada 10 gün var bebek sadece 4 gün gelirmiş yani 30+5 olmam gerekiyorken 29+6 olmuşum doktor 10 gün sonra gel dedi.Bebekte gelişim geriliği olabilir dedi.O günden beri çok sıkıntıdayım bu durumu yaşayan yada duyan varmı?
var canım yanlış hatırlamıyorsam 2-3 hafta kadar gerideydi bebeği bi arkadaşın burda. Bi sıkıntı yaşamadı diye hatırlıyorum
Canım kullanmıyordum şimdiye kadar hıc sorun yaşamamıştık doktır karnına bastırdı bizim kız bagırdı gaz dedi yediklerine dıkkat et dedi nette yazmayan cogu seyı soyledi hele kızartma salça ve domatesı hiç duymamıştım kahveyede ara ver dedi damla verdı ve en onemlisi emdıkten sonra gazını cıkarsada cıkarmasada 10 15 dakıka tıpısla dedı gosterdi baya sert şekilde vuruyor burnunu temızledı cok bısey yok dedı 1 saat hava verdırdı bıraz hışırtı duyuyorum genizde dedi
şükür canım en azından aç veya başka bi sıkıntısı yokmuş. Damla hepimiz kullanıyoruz kullan sende şimdiye kadar nasıl kullanmadın ki zaten şaşırdım
Yaa ben de lohusa şerbeti var diye icmiyordum içeyim bari bugün çıkarttım ama içmeye vaktim olmadı sayesinde. Ya ben dün gece 11de emzirdim 11 buçukta uyudu 4te ben ses yaptım da kalktı bıraksam uyuyacak doymasa uyurmuydu ki diyorum. Çocuğun derdini bir türlü anlayamadim🥺
Bazen açken de uyuyabiliyolar burda bazı kızların bebişler pek kilo almamış ta ama uyumasında çişli kakalı bezinde bi sıkıntı yokmuş ya. Valla aklım ermiyor yaşarken bebekler bütün tezleri çürütüyor. Benimki açken uyumadı mesela. Akşam mama verdim içti uyuduz Gece emzirip üstüne mama takviyesi verdim bu sefer uyumadı sabaha kadar çığlık atıp ağladı

Canim oyle ise zaten gerek yok.anne sutu en guzeli.benim bebegimin maalesef kilo alimi idi ilk ay.aç kalmiş.😔 takviyeye mecbur kaldik...bi suredir takviye yapip bir yandan sutumu artrtirmaya calisiyorum.
Bestlak damla kullanıyor muydun canım? Herkes onu söylüyor kullan diye. Sütü çok artırıyormus. Bebeğe gaz yaptığını söyleyen de vardı ama sanırım

Hepsi mi aynı olur başbaşa kalınca rahat vermezler birileri olunca oh fosur fosur uyu 🤣 o değil yalancı çıkıyoruz. Şimdi sen kv desen ki hiç uyumuyor nasıl yani dicek 🤣🤣🤣

Bende aynıyım hala aklım almıyor. Bide aç aç durdurdum çocuğu ona üzüldüm. Tesadüf olamaz heralde dimi mamayı içtikten sonra uyuması? Evde mama varsa bi dene sende. Bide doktor sakın mama verme demişti nasıl vermeyim açmış çocuk

var canım yanlış hatırlamıyorsam 2-3 hafta kadar gerideydi bebeği bi arkadaşın burda. Bi sıkıntı yaşamadı diye hatırlıyorum

şükür canım en azından aç veya başka bi sıkıntısı yokmuş. Damla hepimiz kullanıyoruz kullan sende şimdiye kadar nasıl kullanmadın ki zaten şaşırdım

Bazen açken de uyuyabiliyolar burda bazı kızların bebişler pek kilo almamış ta ama uyumasında çişli kakalı bezinde bi sıkıntı yokmuş ya. Valla aklım ermiyor yaşarken bebekler bütün tezleri çürütüyor. Benimki açken uyumadı mesela. Akşam mama verdim içti uyuduz Gece emzirip üstüne mama takviyesi verdim bu sefer uyumadı sabaha kadar çığlık atıp ağladı
Canım hiç sıkıntı yaşamadık ki anlamadım arada oluyordu ama bı huzursuzluk olmuyordu takı su 2 3 gune kadar Üst komsum nazar etti herkese söylüyormuş hıc sesını duymadım çocuğun diye cocuğum o günden sonra cıldırdı zaten

Aynen valla odaya çıkartirsin daha çok uyuyor diye 3 saat sonra önerdik yanlarina😂 şimdi yalancı çıkcam😂
Evde mama yok ama sütüm var onu vermeyi deneyeyim akşam bi. Dün gece uyumadan epeyi bir icmisti iki göğsü de verdim en az 30-35 dk emdi. Şimdi uyumasa yine vercem de uyuyor 🙄

Gerçekten bizi anlatmış su an. Yapışık geziyoruz. 5. Hafta atağı

Eklentiler

• IMG_20240528_175342.webp
    IMG_20240528_175342.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20240528_175322.webp
    IMG_20240528_175322.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 41
Canim gecmek uzere.ben silikon gogus ucu aldim.onla besliyorum.onun ok haricinde gumus kapak takiyorum.hizla iyilesiyor.aci kalmadi nerdeyse yariklar iyilestikce sut cikisi olan delikler artti.sutumu daha hizli sagabiliyorum.sutumde artti.mutlaka manuel elle sagim yap.ihmal etme.zaten manuel sagimda meme ucu hic acimiyor.ama silikon baslikla beslemek risk. alisma olasiligi var tabi.arada kendi mememi veriyorum başliksiz, bazen taniyamiyor arada kendi sasiriyor agliyor, bikac deneme sonrasi aliyor.ama gerekirse surekli baslikla emzirecgim.goze aldim.yeterki içsin:)tum sorunlar cozulunce onu aşmayi denerim. golden-snitch golden-snitch bu konuyu halletti sanirim.dimi?
Ne güzel 🧿 darısı başıma diyeyim sen de baya çektin yaradan uzun sürdü benim de bir ayı geçecek gibi toparlaması 🥲 ay inşallah benim de artar sütüm sağ göğsüm büyük sol küçük kaldı zaten onu az emzirdiğim için bir de dediğin gibi süt çıkışları tıkalı sanırım.

Ben ilk çocuğumda silikonla emziriyordum ama hiç sevmiyordu elleriyle koparıp atardı, şimdi göğüs ucum var diye denemedim. Risk almayayım acıya katlanayım en iyisi. Sen de bırakırsın canım zamanı gelince merak etme bende sorun olmamıştı dediğim gibi, oğlum normal kendi göğsümü uç olmamasına rağmen tutmuştu. Seninki de tutar 🌸

Sanıyorum 1 hafta 10 günlük bir gerilikti. Makineler insan yapımı sonuçta, dr'un da yoğun olabilir. Bizim bir de burun kemiğimiz kısaydı tam onun üzerine tüm değerleri geriden gelmeye başlamış. Sonraki randevularda geri falan değildi. Sağlıkla kucağıma aldım, sıkma canını farklı bir uzman görüşü de al derim
Tamam çok teşekkür ederim olmadı cumartesi başka bir doktora daha gideceğim 🙏

Bizimki de geceden beri hiç uyumadı mamayı verince bayıldı uyudu açmış çocuğum şimdi de uyuyalı 3 saat olacak uyandıramıyorum sütüm akıyo çocukta tık yok bu nasıl iştir ya

Canım agız gazını yanşıs cıkarıyormusum ben normalde cıkarınca bırakıyordum doktor bırakma 10 dakıka devam et dedi bakalım ınsallah işe yarar damla falan da yenı başlıycam
Ben de cikarinca birakiyorum ama bazen hic cikarmadigi da oluyordu biraz daha ugrasayim o zaman. Ya bir de benim bebegim memede uyuyor ya gazini cikarmaya calisirken de uyuyor oldugu icin biraz sert vurunca irkiliyor ve uyuyunca cikarmasi daha zor gibime geliyor. Biz de nbl kullandik sonra maflora gectik bir de metsil yazdi en son doktor. Suan kendisi cikarabildigi halde hala cok fazla gaz sancisi cekiyor surekli ikinip kipkirmizi olup agliyor

Canım hiç sıkıntı yaşamadık ki anlamadım arada oluyordu ama bı huzursuzluk olmuyordu takı su 2 3 gune kadar Üst komsum nazar etti herkese söylüyormuş hıc sesını duymadım çocuğun diye cocuğum o günden sonra cıldırdı zaten
Hay dili kopasıca kadın sinir oldum. Ona ne senin çocuğunun sesinden ya ağzına terlik sokasım geldi. Bol bol oku sen onu yanında dua aç dinlettir. Şu damlalar da inşallah işe yarar normale döner çocuk
Aynen valla odaya çıkartirsin daha çok uyuyor diye 3 saat sonra önerdik yanlarina😂 şimdi yalancı çıkcam😂
Evde mama yok ama sütüm var onu vermeyi deneyeyim akşam bi. Dün gece uyumadan epeyi bir icmisti iki göğsü de verdim en az 30-35 dk emdi. Şimdi uyumasa yine vercem de uyuyor 🙄
Aaa aynen takviye sütlerinden ver bak dün aklıma gelmedi o benim. Benim buzlukta da var 3-5 paket süt bidaha aynı durum olursa ondan çıkarıp vereyim. Bi dene bakalım emzirip üstüne çıkardığın sütten teklif et içecek mi yada kaç cc içecek
Bizimki de geceden beri hiç uyumadı mamayı verince bayıldı uyudu açmış çocuğum şimdi de uyuyalı 3 saat olacak uyandıramıyorum sütüm akıyo çocukta tık yok bu nasıl iştir ya
Çocuk uyanıkken süt yok çocuk uyuyoken göğüsler sızlamaya başlıyor dimi 🤦🏻‍♀️ sağma makinesini naptın olduysa sağ bari en azından süt varken hazır sonra önce emzirir üstüne sağdığını verirsin

Back
X